Sözlenmekten vazgeçtim....

kadifekutu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
155
1
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Kader gerçekten insanı nereye sürükler karşısına neler çıkarır bilemiyoruz..
Bazen o kadar çok mutlu iken her şey yolunda giderken bir bakmışsınız ki önünüze iki ayrı yol çıkar ve siz nereye gideceğinizi bilemezsiniz..
Bende bu yol ayrımındayım şimdi...
Hayatımda biri var gerçekten severek dolu dolu yaşadığımız bir yılımız bitti.Kasım da askere gidecek.Askere gitmeden önce beni ailemden istemeye geldiler.
Benim daha öncesinde başımdan bir kere nişan geçti.Maddi anlamda ev borcu yüzünden de sıkıntılarımız var.Hayatımda olup bitenlerden herşeyden haberi vardı ailesinin..Ki ben öyle zannediyordum..
Sonra ailesi beni istemeye geldi.Herşey konuşuldu.Babam başımdan geçen nişan durumunu izah etti.(Yarın öbür gün başka ağızlardan duymasın diye)..Herşey çok güzel geçti.Babam beni verdi.Bizde büyüklerimizin elini öptük.Güzel bir şekilde ağırlayıp uğurladık..
Ertesi gün mutluluk dan uçuyordum sanki.(Bu arada onun aynı iş merkezinde çalışıyoruz.)Onunda aynı heyecanla beni beklediğini biliyordum..Yanına uğradığımda morali bozuktu.Hastayım falan dedi.Bende fazla üstelemedim.Normal gün içinde beni 4-5 kere arardı.Ogün doğru düzgün aramadı.Akşam oldu bende ne hikmetse içimden geldi annesini aradım.Dün akşam için konuşmak için.Memnun kaldınız mı nasıldı diye...Annesinin sesi çok kötüydü..Meğer ki bizden gittikten sonra babası evde isyan çıkarmış..Bağırmış bunlara.Neden bana demediniz o kızın nişan attığını.Sıkıntıları, borçları varmış.Benim oğlumun hayatına hiç kimse girmedi bir tek onunla görüştü.Oda nişan atmış.Benim oğluma layık değil demiş.Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.Annesi beni çok severdi.Ben seni çok sevdim,sana ve ailene değer verdim.Şimdi ne olucak bende bilmiyorum dedi.Telefonu kapattım.Erkek arkadaşımın yanına gittim.Karın ağrısı belli oldu dedim.Morali çok bozuk keyfi hiç yoktu.Ağlamamak için kendini zor tutuyordu.Patronu da onu çok sever,yılların elemanıydı orda. Hayatı ile ilgili ailesi ilgili az çok bişeyler bilir.Patronuna anlatmış bu durumları.Adam bizden sakin olmamızı istedi.Bana neden anlatmadın dedim.Annenden duydum herşeyi dedim.Senin üzülmeni kırılmanı istemedim dedi.Nişan atmış olabilirsin bu herkesin başına gelebilir dedi.Babam huysuz adamdır.Bağırır çağırır sonra susar dedi....O akşam patronu onun babası ile konuşmuş.Babası da benim için sorun yok görüşsünler konuşsunlar demiş.Daha sonra annesi ile beraber erkek arkadaşımda babası ile görüşmüş.Annesi benim için saygılı efendi kız,bu zamana kadar bir yanlışını görmedik.Çalışmış çeyizini yapmış.Herkesin başına gelebilir demiş.Bizim de kızımız var.Yarın bir gün bizim başımıza gelmeyeceği belli mi demiş.Babası durumu saygı ile karşılamış.Onlar görüşsün konuşsun.Benim için bir sıkıntı yok demiş.Ama benim içimde bir yerlerde birşeyler kırıldı..soğudum..
Erkek arkadaşımın ne kadar pasif olduğunu gördüm.Beni koruyamadığını bana sahip çıkamadığını gördüm.''O kız benim oğluma layık değil derken'' canım o kadar çok acıdı ki...:14:

Sen aslında herşeyin farkındasın.Burda yorum yapsakta,bilincindesin.Babasına birşey diyemiyorum.Yapı,cehalet,yetişme tarzı,namus kavramı.....Burda kaynanalar kaynatalar ve hikayelerini okuyoruz.Kendi doğrularını en doğru zannedip,kabullendirmeye çalışıyorlar.O yüzden onların düşünceleri,kafa yapıları kendini bağlar bana göre.Burda önemli olan senin sevdiğin insanın tutumu.Moral bozmaya,patronu devreye sokmaya gerekecek bir durum yok burda.Ne demek nişan atmış kız ne oluyor.Millet çocuğuyla yeniden evleniyor.Maddi sıkıntılarınızdan ona ne,onu ne bağlar.Bunlara gereken cevabı verecek dimdik duracak bir erkek olması lazım.Baştan böyle pısırık davranırsa,birilerini araya sokmaya çalışırsa ilerisini bilemiyorum.Ben bu erkekleri anlayamıyorum.Nedir bu ağlak durumlar.Baya inandığı doğruyu savunamamalar.Hala çocuk gibi bağımlı tavırlar.Burda senin kırılan bir gururun var.İyi düşün.Nişanlı kızı sanki lekeli gibi gören zihniyetteki insanlarla nasıl hayat geçer bilmem.

Sen aslında herşeyin farkındasın.Burda yorum yapsakta,bilincindesin.Babasına birşey diyemiyorum.Yapı,cehalet,yetişme tarzı,namus kavramı.....Burda kaynanalar kaynatalar ve hikayelerini okuyoruz.Kendi doğrularını en doğru zannedip,kabullendirmeye çalışıyorlar.O yüzden onların düşünceleri,kafa yapıları kendini bağlar bana göre.Burda önemli olan senin sevdiğin insanın tutumu.Moral bozmaya,patronu devreye sokmaya gerekecek bir durum yok burda.Ne demek nişan atmış kız ne oluyor.Millet çocuğuyla yeniden evleniyor.Maddi sıkıntılarınızdan ona ne,onu ne bağlar.Bunlara gereken cevabı verecek dimdik duracak bir erkek olması lazım.Baştan böyle pısırık davranırsa,birilerini araya sokmaya çalışırsa ilerisini bilemiyorum.Ben bu erkekleri anlayamıyorum.Nedir bu ağlak durumlar.Baya inandığı doğruyu savunamamalar.Hala çocuk gibi bağımlı tavırlar.Burda senin kırılan bir gururun var.İyi düşün.Nişanlı kızı sanki lekeli gibi gören zihniyetteki insanlarla nasıl hayat geçer bilmem.

Kesinlikle öyle sözlerinize sonuna kadar katılıyorum.
Bende bunun farkındayım.Bu anlamda canım çok yandı...O yüzden mi ayrılmak en doğrusu dedim.
Kendi kızlarının da hayatına biri girdi.5 ay konuştu sonra ayrıldılar..Kimin başına ne geleceğini kimse bilemez..

Nişanlanmakta ne varmış onunla bununla mı gezmiş tozmuşsun ailenin bildiği şekilde bir işe kalkışmışsın bu kadar tepki vermesi gereksiz olmuş.
Nişanlının da yorum yapmaması ilginç.
Ama o da olayın şokunda olabilir. Herşey tatlıya bağlanacak gibi yine de eski konuları açmayın önünüze bakın derim.:34:

ayrılma sen bu çocuktan, babası terbiyesizlik etmiş, annesi de sana hepsini söylemese olurmuş yani. saçmalık.

ama ayrılma aranızda problem yoksa...

yaşlı adam de geç...

Şimdi neden erkek arkadaşın sana sahip çıkmamış oldu onu anlamadım?
Babam haklı dememişki sinirlidir söyler unutur demiş..
E sonra babada sakinleşmiş görüşsünler demiş.
Sorun kalmamış gibi? Neden vazgeçtin sözden?

sen herşeyi yazmışsın arkadaşım, bilinçlisin, yaptığın yanlış bişey yok gönlün rahat olsun üzülme. onlar sana layık değil bence.

ben anlamıyorum bu tarz insanları herkesle gezsen duyulmasa sıkıntı yok, bekarken önüne gelenle yatsan da sıkıntı yok;sonuçta bekarsın.

ama ne zaman aileler bilsin usul erkan işlesin yuva kuralım dersen sıkıntı. nişanlanmış ayrılmış,evlenmiş boşanmış damgası yapışır yüzüne sanki genelev işletmecisiydin tövbe allahım ya:47:

babasına karşı korumamış sanırım eş adayını, burda sıkıntı olabilir. sonuçta ben biliyorum bu şekilde benim için sıkıntı yok evleneceğim dese olaylar farklı olurdu. bide aile baştan istemeyince sonra da çiftler için çok yıpratıcı olabiliyor.

babası benim için sıkıntı yok görüşsünler demiş ama bikaç gün öncede isyan çıkartmış
madem sorun yoktu ne diye isyan çıkartıyosun be adam :47: annesi daha anlayışlıymış bu nişan konusunda. genelde tam tersi olur ya şaşırdım kadına :)
sonuçta herkesin başına gelebilir böyle bişey. burda ne konular okuyoruz nişan atan bayanlar bidaha evlenemez diye bi kural mı var. bencede arkadaşların dediği gibi siz sözü atmayın. bakın babasıda sakinleşmiş sonuçta. kırıldığınızı belli edin tabi ama sözü atmayın :34:

Bence de ayrılmayın...Sonuçta sevgilinizde baya üzülmüş.Daha tam anlamıyla kimse hayır evlenemezsiniz dememiş ki kalkıpta bi hal çare düşünsün...Sonuçta çözümlenir diye düşünmüştür.
Siz sevginize sahip çıkın.Ortada bir sorun yok.Sevgilinizin hiç bir suçu yok.Asıl bitirirseniz ortada bırakan siz olacaksınız...Yani henüz aa bu adam çok pasifmiş denilecek bir hata yapmamış......Ama soğumanıza bir şey diyemem.Bence yine vakit geçirmeye bşlayınca çabucak unutrsunuz....

sevgilinin moralinin bozuk olması normal, öyle bir olay çıksa evde ister istemez ben de etkilenirdim ama benim anlamadığım sevgilim bana soğuk davrandı demişsin orda tam olarak ne hissettin? moralinin bozuk olduğu için soğuk davrandığını mı yoksa babası seni istemediğinden ayrılma amaçlı soğuk davrandığını mı? eğer ikincisiyse hiç durma ayrıl ama sadece morali bozuktu diyorsan boşuna ayrılma kim olsa etkilenir böyle bir olaydan

Babası bu şekilde yapınca babasının karşısına geçip beni koruyamadı.Ben biliyordum zaten sana söylemedim.Ben onu bu şekilde kabul ettim demedi.Araya patronunu soktu.Ne zaman bir sorun olsa hep araya başkaları girdi.Kendi kalkıp da beni koruyamadı.Ben ailesine rest çeksin demiyorum.Korusun diyorum.

Babası bu şekilde yapınca babasının karşısına geçip beni koruyamadı.Ben biliyordum zaten sana söylemedim.Ben onu bu şekilde kabul ettim demedi.Araya patronunu soktu.Ne zaman bir sorun olsa hep araya başkaları girdi.Kendi kalkıp da beni koruyamadı.Ben ailesine rest çeksin demiyorum.Korusun diyorum.
Hımm anladım şimdi. Demek baba-oğul arasındaki ilişki bunları dedirtemiyor. Belkide babasına direkt olarak karşı gelmek istemiyor, direkt konuşamıyor çekiniyor belki..Ama ne olacaksa olur deyipte oturmuyor da en azından birilerini araya koyuyor bu da birşey değil mi?
Sonuçta en iyi sen tanırsın arkadaşını, en iyi sen bilirsin babasıyla olan ilişkisini yani genede birşeyler yapmış gibi görünüyor dışardan bakınca..

sevgilinin moralinin bozuk olması normal, öyle bir olay çıksa evde ister istemez ben de etkilenirdim ama benim anlamadığım sevgilim bana soğuk davrandı demişsin orda tam olarak ne hissettin? moralinin bozuk olduğu için soğuk davrandığını mı yoksa babası seni istemediğinden ayrılma amaçlı soğuk davrandığını mı? eğer ikincisiyse hiç durma ayrıl ama sadece morali bozuktu diyorsan boşuna ayrılma kim olsa etkilenir böyle bir olaydan

Erkek arkadaşıma karşı soğudum demedim,babasının bu tarz söylemine karşı babasından soğudum..

erkek arkadaşınızın sizi korumadığını ya da sahip çıkamayacak bir yapıda olduğunu nereden anladınız tam olarak? olay uzun bir süreye yayılmamış, olay günlük bir mevzu. onun da morali bozuk ve size yansıtmamış bile. nereden bu kanıya vardığınız muamma benim için.

babasının sakinleşeceğinden eminmiş. bence buna aile bireylerini tanımak ve verimli bir konuşma karar için sakinleşmesini beklemek denir. siz şimdi olaylar tatlıya bağlanınca naz yapıyorsunuz gibi geldi bana.

bence erkek arkadaşın olması gerektiği gibi davranmış orda babasına yanıtı annesi vermiş çünkü çocuk bunu babasına karşı seni koruyarak bişey söyleseydi eminim ki daha da farklı boyutta büyüyecekti olay başımdan geçti maalesef. bazı büyükler anlayışsız olabiliyor biz küçükler yaşlıdır diyip geçiyoruz devir değişti ama şöyle bi hata varki ev sıkıntıların bi yana o kimseyi ilgilendirmez de neden nişanlanıp ayrıldığını söylemişler ki babasına falan? o yüzden tepkisi büyük olmuş daha önce bilmiş olsa saçmalamazdı böyle işte. neyse sen böyle şeyler için sözünden vazgeçme başka bi mevzu yoksa eğer. Rabbim sonunuzu güzel etin inşallah :34:

Bence her şeyi bir anda silip atmanız yanlış olur..

Evet babası sorun çıkarmış, yanlış cümleler kurmuş ancak belli ki düşününce o da fark etmiş yaptığı hatayı.

Erkek arkadaşınız sizin beklediğiniz gibi yapsa yani babasına kafa tutsa ipler kopmuş olacaktı ve belki de nikah bile yapamayacaktınız.

O yüzden her şeyde bir hayır vardır diye düşünün, olanları unutmaya çalışın..

Babasının huyunu bildiği için araya başkalarını sokmuştur muhtemelen..
Sonuçta sen sözlüsün o da baba ikinizi de kırmadan halletmeye bakmış..
Seni istemeyecek olsa ya da babasına boyun eğmiş olsa sabahına atardı sözü önce ailem derdi..
Adam oluruna sokmak için yol aramış..
Bu da babasına boyun eğmediğini gösterir..
Belki karşı koymayı son çare olarak bırakmıştır..
Neden konuyu tatlı bir şekilde halletmek varken sorun çıkarsın ki?
Sonuçta babasının huyunu biliyorlardır ve çözümü de bu şekilde bulmuşlardır..
Bence seviyorsan bırakma, sevgi her zaman bulunmuyor
Ama tabi senin hayatın sen bilirsin..

Bende senin gibi sevgilinin seni korumadıgını düşünüyorum.

Ne demek araya her kavgada birilerinin girmesi, böyle bir olayda araya patronun girmesi falan? Orda bu konunun sana gelmesi bile başlı başına yanlış. Böyle birşey kızın yüzüne söylenir mi ya? Kayınvalide adayını da bi garip buldum. Üstelik kendi kızları var, ne ayıp ya. Şimdi bu insan senden bayramda seyranda elini öpmeni gelip gitmeni bekeleycek değil mi? Pehhh, üstelik bunları da geçtim çocugun pasifliği nedir ya? Sus pus, insan demez mi baba sen böyle düşünüyor olabilirsin, ben bu kızdan eminim seviyorum evlenmek istiyorum dersin geçersin. Bence o anki surat asıklığı yaşanan olayın moral bozukluğu değil babam hayır derse naparım stresi.

Arkadaşlar,

Bugün tamamı ile bitti.Benden dolayı değil onların cephesinde bitti..
Pazar günü buluştuk.Kadıköyde moda sahilinde gezdik çay içtik..Telefonda annesi siz görüşünkonuşun babasının yaptıklarına bakmayın dedi.. gece erkek arkadaşımla telef.da konuştuğumuzda bana ailem için çektiğim krediyi ödeyip ödemediğimi sordu.Bende ödüyorum dedim.Ne kadar ailece borcumuz olduğunu sordu. Babam emekli maaşını krediye veriyor.1-2 seneyi bulur borçların bitmesi dedim.Sonra yüzüme karşı bizim kapımıza gelirken borçla gelme dedi.Bunu hiç kimse kabul etmez dedi.Bende yıllardır çalıştığım ile kendime çeyiz yaptım,okulumu bitirdim.Ailem benim parama bu zamana kadar el uzatmamıştır ama bu ev borcu yüzünden hepimiz seferber olduk,kardeşim geceleri işe gidiyor.Bunları sen zaten biliyorsun dedim.Bende bu yüzden aileme yardım etmek zorundayım dedim..Babam kendine çeki düzen verdiğinde benim paramı bana zaten öder.Ben istemesem de öder dedim.Biz evlenirken gerekli masraflar yapılacak.Ben halı perde mobilya aldığım zaman zaten yine borca girecem dedim. Onları da zaten düğün takılarıyla öderiz dedim.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur kıza verilmez dedi.Sonra ben nasıl ödeceğim bu kadar şeyi tek başıma benim ailemin durumunu biliyorsun zaten dedim.Ben bilmem borçlu kabul edemem dedi.Ondan sonra ipler gerildi iyice.Benim çevrem ailem dostum bana gelip takı takacak ama bana hiçbiri verilmeyecek.Bu nasıl iştir dedim.Ben dünya kadar çeyiz yaptım bunu da mı gözün görmüyor dedim?
Benim ailemde ev yapacak,eşya alacak,düğün yapacak bunların hepsini onlar takılarla ödeyecek dedi.Ben ne yapacam o zaman dedim..

En sonunda sinirlendim,bana ikide bir kapıma borçla gelme deyip duruyorsun dedin.(3 Ay önce aynı şeyi yine tartışmıştık)Elimde yok imkanlarım bu ailemin durumu belli ben ne yapayım o zaman dedim.Hayatından gideyim o zaman nasıl olur dedim.

Ertesi sabah yani bugün..Yüz yüze geldik benimle doğru dürüst konuşmadı bile.Bu akşam askerden önce köye gidecekti.Son günüydü burda..Kıdem tazminatını almak için babası saat 11 gibi çalıştığı yere gelmiş.Aradım kaç kere telefonumu açmadı.En son kendi döndü bana dediği laf ben borçlu falan kabul etmiyorum seni dedi.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur dedi.en son konuşmamız bu oldu.Öğlen gibi konuşalım demek için aradıysam da telefonu açmadı.Çalıştığı yere gittim,patronu benimle konuştu.Gitti dedi.Babası ile beraber gittiler dedi.Bana bir veda bile etmeden mi dedim.:53: Patronunun da canı çok sıkılmıştı.Babası geldi burda o kız benim oğluma layık değil demiş yine.Meğerse adam hiç sakinleşmemiş.Askere de köyden direk gidecekmiş,istanbula hiç uğramayacakmış,babası öyle istedi dedi..Sen hiç boş yere canını sıkma dedi.O aileden sana hayır gelmez.Babası çok sert bir adamdır.Onlar bu tarz şeyleri kaldırabilecek bir aile değil dedi.Senin geçmişin de olan şey kimseyi ilgilendirmez,talihsizlik olmuş.Ben seni yıllardır görüyorum başın önde işine gelip giden,gayet de düzgün bir insansın dedi.O adamın öz yeğeni(kardeşinin kızı) sevdiği adama kaçtı kız geri getirildiğinde kızı mahallenin ortasında kalın kürekle döven adam dedi.Sen evlensen bile yarın öbür gün sorun olduğunda seni bile döverdi o adam dedi.

Ofise geri döndüğümde hıçkıra hıçkıra ağladım.Beni gibi herkesi inandırmıştı sevdiğine.Bir yılım geçti onunla daha 2 hafta önce kutlama yaptık.Onunla ilk tanıştığım gün geldi aklıma.Nişan atalı 1 ay olmuştu.Hayatıma bir anda girdi.Neye uğradığımı şaşırdım.Yeni bir ilişkiden çıktığımı dinlenmek istediğimi söylemiştim buna izin bile vermemişti.Bütün acılarını benimle unutacaksın demişti.Seni ailene karşı mahcup etmek istemeyiz demişti..Ama şimdi giderken bir veda bile etmedi. Hoşçakal bile demedi... Hala şoktayım..:14: Aileme ne diyeceğimi nasıl onların yüzüne bakacağımı blimiyorum..:14:

Son düzenleme:
Back
X