Sözlenmekten vazgeçtim....

Şu üstteki yazdıklarını ve bir sonra ki yazdıklarını okuyunca sana kızmamak elde değil.Siz yapıyorsunuz.Siz aklı havada kör aşık genç kızlar.Siz erkeklerin bu kadar kişiliğinize saygısızlık yapmasına,özelinize,hayatınıza müdahale etmesine izin veriyorsunuz.Sizler bir erkeğin başkalarının önüde sizi küçük düşürmesine izin veriyorsunuz.Senin şu yukarıda anlattığın şeyler,erkek arkadaşının davranışları bir ergen davranışıdır.Müsait olmadığını söylediğin halde arıyor.SEN DE O TELEFONU AÇIYORSUN.O yetmiyor dersanenin oraya gelip,seni öğretmene rezil ediyor.Sen de hala bu insanla görüşüyor,bundan koca olur diye ümit ediyorsun bir de sözlenmeye kalkıyorsun.Güzelim,bugün değil,ama bir gün aklın başına geldiğinde,o babasına dua edeceksin.İyi ki densiz densiz konuşmuşta ayrılmışım kurtulmuşum diye.Allah aşkına kaç yaşında bu çocuk 19 mu 21 mi kaç.Benim 5,5 yıllık eşim bana böyle davranamaz.Nasıl bir cehalettir bu.Nasıl bir aile.Kendi kızlarına bile potansiyel aldatır halt karışıtırır zihniyetiyle yaklaşıyorlar.Sen otur belki askerden geldikten sonra düzelir diye bekle.Askerde zaten kadına,insana nasıl davranıyorlar diye eğitime gidiyorlar sanki.Aklını başına al.Allah aşkına ne borçlu gelini,ne nişan atmış gelini,senin sorunun daha da büyük.Uzaklaş bu cehalet ailesinden.Sen bu kadar mı cahilsin normal karşılıyor devam ediyorsun.

Ben o telefonu defalarca aramasından sonra açtım.O günkü yaptığı terbiyesizlik yüzünden ben ona gereken cevabı verdim.Sınırlarımı çizdim..O yaptığı ilk ve son olmuştu bana karşı.Bana güvenmediğini orda o an gördüm anladım..haftalarca uğraşmanın sonunda affetmek benim içinde kolay olmadı...Geride çok şeyler yaşadık.Zamanla düzeldi sandım.O da yaptığı hataların farkına vardı sandım.Hayatına ilk defa bir kız girdiği için cahilliğine verdim.Zaten ne geldiyse başıma da bu yüzden geldi...Sözlenmek ailemin karşısına çıkarmak için bir yıl bekledim ama beklemeye bile gerek yokmuş..ilk olayda ipini çekmeliydim..:47:

Arkadaşlar,

Bugün tamamı ile bitti.Benden dolayı değil onların cephesinde bitti..
Pazar günü buluştuk.Kadıköyde moda sahilinde gezdik çay içtik..Telefonda annesi siz görüşünkonuşun babasının yaptıklarına bakmayın dedi.. gece erkek arkadaşımla telef.da konuştuğumuzda bana ailem için çektiğim krediyi ödeyip ödemediğimi sordu.Bende ödüyorum dedim.Ne kadar ailece borcumuz olduğunu sordu. Babam emekli maaşını krediye veriyor.1-2 seneyi bulur borçların bitmesi dedim.Sonra yüzüme karşı bizim kapımıza gelirken borçla gelme dedi.Bunu hiç kimse kabul etmez dedi.Bende yıllardır çalıştığım ile kendime çeyiz yaptım,okulumu bitirdim.Ailem benim parama bu zamana kadar el uzatmamıştır ama bu ev borcu yüzünden hepimiz seferber olduk,kardeşim geceleri işe gidiyor.Bunları sen zaten biliyorsun dedim.Bende bu yüzden aileme yardım etmek zorundayım dedim..Babam kendine çeki düzen verdiğinde benim paramı bana zaten öder.Ben istemesem de öder dedim.Biz evlenirken gerekli masraflar yapılacak.Ben halı perde mobilya aldığım zaman zaten yine borca girecem dedim. Onları da zaten düğün takılarıyla öderiz dedim.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur kıza verilmez dedi.Sonra ben nasıl ödeceğim bu kadar şeyi tek başıma benim ailemin durumunu biliyorsun zaten dedim.Ben bilmem borçlu kabul edemem dedi.Ondan sonra ipler gerildi iyice.Benim çevrem ailem dostum bana gelip takı takacak ama bana hiçbiri verilmeyecek.Bu nasıl iştir dedim.Ben dünya kadar çeyiz yaptım bunu da mı gözün görmüyor dedim?
Benim ailemde ev yapacak,eşya alacak,düğün yapacak bunların hepsini onlar takılarla ödeyecek dedi.Ben ne yapacam o zaman dedim..

En sonunda sinirlendim,bana ikide bir kapıma borçla gelme deyip duruyorsun dedin.(3 Ay önce aynı şeyi yine tartışmıştık)Elimde yok imkanlarım bu ailemin durumu belli ben ne yapayım o zaman dedim.Hayatından gideyim o zaman nasıl olur dedim.

Ertesi sabah yani bugün..Yüz yüze geldik benimle doğru dürüst konuşmadı bile.Bu akşam askerden önce köye gidecekti.Son günüydü burda..Kıdem tazminatını almak için babası saat 11 gibi çalıştığı yere gelmiş.Aradım kaç kere telefonumu açmadı.En son kendi döndü bana dediği laf ben borçlu falan kabul etmiyorum seni dedi.Düğünde takılanlar erkek tarafının olur dedi.en son konuşmamız bu oldu.Öğlen gibi konuşalım demek için aradıysam da telefonu açmadı.Çalıştığı yere gittim,patronu benimle konuştu.Gitti dedi.Babası ile beraber gittiler dedi.Bana bir veda bile etmeden mi dedim.:53: Patronunun da canı çok sıkılmıştı.Babası geldi burda o kız benim oğluma layık değil demiş yine.Meğerse adam hiç sakinleşmemiş.Askere de köyden direk gidecekmiş,istanbula hiç uğramayacakmış,babası öyle istedi dedi..Sen hiç boş yere canını sıkma dedi.O aileden sana hayır gelmez.Babası çok sert bir adamdır.Onlar bu tarz şeyleri kaldırabilecek bir aile değil dedi.Senin geçmişin de olan şey kimseyi ilgilendirmez,talihsizlik olmuş.Ben seni yıllardır görüyorum başın önde işine gelip giden,gayet de düzgün bir insansın dedi.O adamın öz yeğeni(kardeşinin kızı) sevdiği adama kaçtı kız geri getirildiğinde kızı mahallenin ortasında kalın kürekle döven adam dedi.Sen evlensen bile yarın öbür gün sorun olduğunda seni bile döverdi o adam dedi.

Ofise geri döndüğümde hıçkıra hıçkıra ağladım.Beni gibi herkesi inandırmıştı sevdiğine.Bir yılım geçti onunla daha 2 hafta önce kutlama yaptık.Onunla ilk tanıştığım gün geldi aklıma.Nişan atalı 1 ay olmuştu.Hayatıma bir anda girdi.Neye uğradığımı şaşırdım.Yeni bir ilişkiden çıktığımı dinlenmek istediğimi söylemiştim buna izin bile vermemişti.Bütün acılarını benimle unutacaksın demişti.Seni ailene karşı mahcup etmek istemeyiz demişti..Ama şimdi giderken bir veda bile etmedi. Hoşçakal bile demedi... Hala şoktayım..:14: Aileme ne diyeceğimi nasıl onların yüzüne bakacağımı blimiyorum..:14:

canım benim, hepimiz ne sözler duyduk zamanında.. inandık..kelimelerin ne kadar uçucu olduğunu çok sonradan anlıyor insan. şu aranızda geçen diyaloglar öyle çirkin ki. seninle pazarlık yapar gibi bana borçlu gelme borçlu kabul edemem altınlar erkek tarafında kalacak vs. bu nedir ya? neyin pazarlığıdır bu? bu senin sevdiğin ömrünü geçireceğin kadın değil mi? demek ki değilmiş.. resmen şahsiyetsizlik. iyi ki yolun kıyısından döndün. senin adına seviniyorum. giderken veda bile etmemiş ya, bırak etmesin. herkes karakteri kadardır. onun da çapı buymuş. sakın ulaşmaya çalışma. sakın arama. o zaten seni arayacak. aradığında da kendine yakışan şekilde vedanı edersin, fazla uzatmadan telefonu kaparsın..

canım benim, hepimiz ne sözler duyduk zamanında.. inandık..kelimelerin ne kadar uçucu olduğunu çok sonradan anlıyor insan. şu aranızda geçen diyaloglar öyle çirkin ki. seninle pazarlık yapar gibi bana borçlu gelme borçlu kabul edemem altınlar erkek tarafında kalacak vs. bu nedir ya? neyin pazarlığıdır bu? bu senin sevdiğin ömrünü geçireceğin kadın değil mi? demek ki değilmiş.. resmen şahsiyetsizlik. iyi ki yolun kıyısından döndün. senin adına seviniyorum. giderken veda bile etmemiş ya, bırak etmesin. herkes karakteri kadardır. onun da çapı buymuş. sakın ulaşmaya çalışma. sakın arama. o zaten seni arayacak. aradığında da kendine yakışan şekilde vedanı edersin, fazla uzatmadan telefonu kaparsın..

Bugün biraz daha iyiyim,annem aradı az önce annesinin telefonunu istedi benden,arayıp birkaç laf söyleyeceğim dedi.
Gerek yok anne kimseyi arama bende sildim numaralarını hepsinin dedim.Sesi çok kötü geliyordu.Sabah bıraktığımda ağlıyordu.
Bu saatten sonra kimseyi arayıp da rahatsız etmenin bir anlamı yok..Kalkar bir laf derler annemin de canını yakarlar..

Bugün biraz daha iyiyim,annem aradı az önce annesinin telefonunu istedi benden,arayıp birkaç laf söyleyeceğim dedi.
Gerek yok anne kimseyi arama bende sildim numaralarını hepsinin dedim.Sesi çok kötü geliyordu.Sabah bıraktığımda ağlıyordu.
Bu saatten sonra kimseyi arayıp da rahatsız etmenin bir anlamı yok..Kalkar bir laf derler annemin de canını yakarlar..

hiç muhatap olmasın annen de. öyle cahil bir aileyle ne konuşulur ki bu saatten sonra..

Sadece annenin gözünün yaşı için bile bu çocuğun geri dönüşü olmamalı.

iyi ki vazgeçmişsin. Bir kişi ailesi nasılsa aynı şekilde oluyor.
Allah karşına hayırlı olanı çıkarsın.

sana üzüldüğüm kadar annene özellikle babana çook üzüldüm...adamcağızı düşürdükleri durum ne kadar acı..onlara ne sizin aile içi borcunuzdan..Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama insanlar kınadıkları başına gelşmeden ölmezmiş..

bu tarz söylemleri yapmak bana göre değil ama yazdıklarını okuduktan sonra içimden bunları geçirdim;nişan attın diye seni suçlu gören zihniyete şimdi oğlu söz attı yaftası yapıştırılmazmı yazık yazık..keşke başka birisini isteselerde onlarda oğlun söz atmış bize layık değil sözünü işitselerde yaptıkları hatayı anlayabilseler..

seven kimsenin ayrılması hoşuma gitmiyor ama iyiki sen ayrılmışsın yoksa daha baştan ailene bu kadar müdahelecei davrananlar ileride hem seni hemde aileni daha çok üzerlerdi...

Allahım annene-babana-sana-kardeşine çoook güzel günler görmenizi nasip etsin.Rabbimm tez zamanda bütün borçlarınızı ödemenizi refah iinde yaşamanızı nasip etsin..
İnşallah sende gerçekten seni seven,sana değer veren biriyle karşılaşır gerçek mutluluğu yakalarsın...

sana üzüldüğüm kadar annene özellikle babana çook üzüldüm...adamcağızı düşürdükleri durum ne kadar acı..onlara ne sizin aile içi borcunuzdan..Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin ama insanlar kınadıkları başına gelşmeden ölmezmiş..

bu tarz söylemleri yapmak bana göre değil ama yazdıklarını okuduktan sonra içimden bunları geçirdim;nişan attın diye seni suçlu gören zihniyete şimdi oğlu söz attı yaftası yapıştırılmazmı yazık yazık..keşke başka birisini isteselerde onlarda oğlun söz atmış bize layık değil sözünü işitselerde yaptıkları hatayı anlayabilseler..

seven kimsenin ayrılması hoşuma gitmiyor ama iyiki sen ayrılmışsın yoksa daha baştan ailene bu kadar müdahelecei davrananlar ileride hem seni hemde aileni daha çok üzerlerdi...

Allahım annene-babana-sana-kardeşine çoook güzel günler görmenizi nasip etsin.Rabbimm tez zamanda bütün borçlarınızı ödemenizi refah iinde yaşamanızı nasip etsin..
İnşallah sende gerçekten seni seven,sana değer veren biriyle karşılaşır gerçek mutluluğu yakalarsın...

Teşekkür ederim arkadaşım. Babama daha söyleyemedik.Haberi yok bu durumlardan.Duyunca yıkılacak zaten. Söz yapılmadı sadece isteme olmuştu.Babam oğlunuz askere gitsin gelsin. Döndüğünde söz nişan yapılır dedi. Çünkü ben daha önce nişan yaptım. Heveslendim. Herkese mahçup oldum sonunda dedi . Şimdilik bizden kimsenin de bilmesini istemiyorum dedi. Biz burdayız kızımda burda ciddi iseler görüşsünler konussunlar dedi...
Annem çok Üzgün. Çok sevmişdi onu. Ailesine çok değer vermişti..
Onun kendi ailesinden bana derlerdi ki. Bak onların durumu çok iyi paraları çok derlerdi. Benim de her zaman ki cevabım kimsenin kazancı parası benim umrumda değil. Kimsenin evinde malın da gözüm yok derdim. Bugün babamın bile bana vermek istediği evi istemedim ben. Ne alıcaksam eşim ile beraber çalışıp kendim alıcam derdim.

Bugün hayatımda yeni bir yola girdim artık..
Onunla iken yapamadığım vazgeçtiğim dil eğitim kursuna kayıt yaptırmaya karar verdim..
İki yıl sonrada Mali müşavirlik için sınavlarım olur..

Beni ve ailemi bu borç meselesi yüzünden istemeyen arkasına bile bakmadan giden adamın arkasından ağlamak üzülmek çok bile..
Babası beni zaten istemiyormuş..Benim borcumdan rahatsız olmuşlar..Evlendiğim zaman bizim borcumuzu onlar mı ödeyecekmiş???
Sanki onlara güvenip de borç yapan oldu..Alın bu borcu ödeyin diyen oldu..

Çok sevmiştim,aşıktım oda sevmişti biliyorum ama sevgisine sahip çıkacak kadar yürekli değilmiş..
Sevdiği kızı neyse ne deyip de alıp götürecek kadar delikanlı değilmiş..
Biz birbirimizi sevdikten sonra gerisi tefaurruat diyemedi bana..

Ben seni asla bırakmam diyen adam arkasına bakmadan gitti..

Onunla iken yapamadığım vazgeçtiğim dil eğitim kursuna kayıt yaptırmaya karar verdim..

Beni ve ailemi bu borç meselesi yüzünden istemeyen arkasına bile bakmadan giden adamın arkasından ağlamak üzülmek çok bile..
Babası beni zaten istemiyormuş..Benim borcumdan rahatsız olmuşlar..Evlendiğim zaman bizim borcumuzu onlar mı ödeyecekmiş???

Çok sevmiştim,aşıktım oda sevmişti biliyorum ama sevgisine sahip çıkacak kadar yürekli değilmiş..

gecmis olsun.. seni anliyorum.. yasadigin cok büyük bir hayalkiriklkigi =( ama gececek..

dil kursuna ve kendine eğitimine yatırım yapmana bayıldım takdir ediyorum seni. işte bu kadar ya. ne üzüceksin kendini hayal kırıklığı olması normal ama lütfe toparlan. o da kendi gibi zengin birini bulsun da zengin dediği kız bunu 2 güne postalar zaten eşine sahip çıkamayan birinden erkek diye bile söz etmek istemiyorum. sen bundan sonra kendin ve ailen için çık yola. ve inanıyorum seni fazlasıyla hak edecek biri çıkacak karşına

dil kursuna ve kendine eğitimine yatırım yapmana bayıldım takdir ediyorum seni. işte bu kadar ya. ne üzüceksin kendini hayal kırıklığı olması normal ama lütfe toparlan. o da kendi gibi zengin birini bulsun da zengin dediği kız bunu 2 güne postalar zaten eşine sahip çıkamayan birinden erkek diye bile söz etmek istemiyorum. sen bundan sonra kendin ve ailen için çık yola. ve inanıyorum seni fazlasıyla hak edecek biri çıkacak karşına

İnşallah karşıma gerçekten beni çok sevecek saygılı efendi beni herkese karşı koruyacak ve bana sahip çıkacak ömür boyu beni her halimle iyi günümde kötü günümde beni her zaman sevecek bir insan evladı nasip etsin...
Bu zamana kadar kimseyi parası için sevmedim. Kimseyi cebindeki parası ile oturduğu ev ile kiyaslamadim.. Bu zamana kadar hep kendi ayaklarimin üzerinde durdum. Ailemden destek almadan. Başkasının parasına ihtiyaç duymadan.

Allah kurtarmis arkadasim simdiden gormussun gercek yuzlerini evlendikten sonra donmek cok zor olurdu. Siz ne guzel babaniza yardim edebiliyorsunuz. Bunun neresi kotu. Aileniz sizin bu duruma gelmeni icin ne cok calismistir ugraamistir. Babanizin borcunu odemenizi sorun yapnislar pes.

Allah kurtarmis arkadasim simdiden gormussun gercek yuzlerini evlendikten sonra donmek cok zor olurdu. Siz ne guzel babaniza yardim edebiliyorsunuz. Bunun neresi kotu. Aileniz sizin bu duruma gelmeni icin ne cok calismistir ugraamistir. Babanizin borcunu odemenizi sorun yapnislar pes.

Babasının kalkıp da söylediği laf şu; ben kimsenin borcunu ödeyemem.milletin borcunu ben mi ödeceğim demiş.Sanki size borç ödeyin diyen oldu. Benim ailem o parayı bana geri ödedi de zaten.

Babasının kalkıp da söylediği laf şu; ben kimsenin borcunu ödeyemem.milletin borcunu ben mi ödeceğim demiş.Sanki size borç ödeyin diyen oldu. Benim ailem o parayı bana geri ödedi de zaten.

İyi de siz zaten calisiyirsunuz. Onlara muhtac degilsini ki. Kaldi ki bababiz o parayi size vermeyede bilirdi yani. Anne baba cocuk arasinda borc mu olurmus.
Evli olsaniz tamam da henuz baba evindrsiniz soz yok nisan yok. Bosverin bu insanlar size rahat vermezdi zaten. Bundan sonra Allah iyilerle karsilastirsin sizi.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Kader gerçekten insanı nereye sürükler karşısına neler çıkarır bilemiyoruz..
Bazen o kadar çok mutlu iken her şey yolunda giderken bir bakmışsınız ki önünüze iki ayrı yol çıkar ve siz nereye gideceğinizi bilemezsiniz..
Bende bu yol ayrımındayım şimdi...
Hayatımda biri var gerçekten severek dolu dolu yaşadığımız bir yılımız bitti.Kasım da askere gidecek.Askere gitmeden önce beni ailemden istemeye geldiler.
Benim daha öncesinde başımdan bir kere nişan geçti.Maddi anlamda ev borcu yüzünden de sıkıntılarımız var.Hayatımda olup bitenlerden herşeyden haberi vardı ailesinin..Ki ben öyle zannediyordum..
Sonra ailesi beni istemeye geldi.Herşey konuşuldu.Babam başımdan geçen nişan durumunu izah etti.(Yarın öbür gün başka ağızlardan duymasın diye)..Herşey çok güzel geçti.Babam beni verdi.Bizde büyüklerimizin elini öptük.Güzel bir şekilde ağırlayıp uğurladık..
Ertesi gün mutluluk dan uçuyordum sanki.(Bu arada onun aynı iş merkezinde çalışıyoruz.)Onunda aynı heyecanla beni beklediğini biliyordum..Yanına uğradığımda morali bozuktu.Hastayım falan dedi.Bende fazla üstelemedim.Normal gün içinde beni 4-5 kere arardı.Ogün doğru düzgün aramadı.Akşam oldu bende ne hikmetse içimden geldi annesini aradım.Dün akşam için konuşmak için.Memnun kaldınız mı nasıldı diye...Annesinin sesi çok kötüydü..Meğer ki bizden gittikten sonra babası evde isyan çıkarmış..Bağırmış bunlara.Neden bana demediniz o kızın nişan attığını.Sıkıntıları, borçları varmış.Benim oğlumun hayatına hiç kimse girmedi bir tek onunla görüştü.Oda nişan atmış.Benim oğluma layık değil demiş.Başımdan aşağıya kaynar sular döküldü.Annesi beni çok severdi.Ben seni çok sevdim,sana ve ailene değer verdim.Şimdi ne olucak bende bilmiyorum dedi.Telefonu kapattım.Erkek arkadaşımın yanına gittim.Karın ağrısı belli oldu dedim.Morali çok bozuk keyfi hiç yoktu.Ağlamamak için kendini zor tutuyordu.Patronu da onu çok sever,yılların elemanıydı orda. Hayatı ile ilgili ailesi ilgili az çok bişeyler bilir.Patronuna anlatmış bu durumları.Adam bizden sakin olmamızı istedi.Bana neden anlatmadın dedim.Annenden duydum herşeyi dedim.Senin üzülmeni kırılmanı istemedim dedi.Nişan atmış olabilirsin bu herkesin başına gelebilir dedi.Babam huysuz adamdır.Bağırır çağırır sonra susar dedi....O akşam patronu onun babası ile konuşmuş.Babası da benim için sorun yok görüşsünler konuşsunlar demiş.Daha sonra annesi ile beraber erkek arkadaşımda babası ile görüşmüş.Annesi benim için saygılı efendi kız,bu zamana kadar bir yanlışını görmedik.Çalışmış çeyizini yapmış.Herkesin başına gelebilir demiş.Bizim de kızımız var.Yarın bir gün bizim başımıza gelmeyeceği belli mi demiş.Babası durumu saygı ile karşılamış.Onlar görüşsün konuşsun.Benim için bir sıkıntı yok demiş.Ama benim içimde bir yerlerde birşeyler kırıldı..soğudum..
Erkek arkadaşımın ne kadar pasif olduğunu gördüm.Beni koruyamadığını bana sahip çıkamadığını gördüm.''O kız benim oğluma layık değil derken'' canım o kadar çok acıdı ki...:14:

bence bu tamamen babasının dengesizliği canım sen kafana takma. erkek arkdsnında pasif oldugunu düşündürecek bi durumun oldugunu hiç sanmıyorum. almış babasını konusmus efendi efendi daha fazlasını beklemezdm ben olsam.

bence bu tamamen babasının dengesizliği canım sen kafana takma. erkek arkdsnında pasif oldugunu düşündürecek bi durumun oldugunu hiç sanmıyorum. almış babasını konusmus efendi efendi daha fazlasını beklemezdm ben olsam.

Keşke baştan söyleyebilseydi daha bize ilk gelmeden..Bu arada aralarda bir yazım daha var. Sonra ki gelişmeleri anlattığım. Asıl ipler o zaman koptu işte...

İyi de siz zaten calisiyirsunuz. Onlara muhtac degilsini ki. Kaldi ki bababiz o parayi size vermeyede bilirdi yani. Anne baba cocuk arasinda borc mu olurmus.
Evli olsaniz tamam da henuz baba evindrsiniz soz yok nisan yok. Bosverin bu insanlar size rahat vermezdi zaten. Bundan sonra Allah iyilerle karsilastirsin sizi.

Teşekkür ederim canım. Onlara göre kız asla borç getirmeyecek. Düğün için Çeyizin için aldığın yatak odası, eşyaların parasini kiz gittiği kapıya götürmez. Kızın ailesi bu borcu üstlenirmiş.Benim ailemin durumu yok ben ne yapıcam o zaman. Benim elimde olan bu . Babamın üzerinde 2 kredi var. Kardeşim dershane parası için sabahlara kadar çalıştı. Bir annemin maaşı kalıyor geriye. Ben ne yapabilirim?

Back
X