Sözleşme konusunu dile getirmesi zoruma gitti, sizce normal mi??

sende sözleşmeye sözleşme ile hazırlan madem çocuk hakkında ayrılınca nolacağı hakkında evliyken edindiğin mülk hakkında kimsenin kimseye eyvallahı olmasın.tutup sana hesapçı derse ağız burun kıvırırsa bir zahmet kendine baksın.

Yani şu durumda kötü evlilikler yaptığı ve evlilikten aslında madden korktuğu manen de yıprandığı belli.
Sizin açınızdan tabiki kötü bir durum kim olsa üzülür.
Fakat onu da anlamak gerekiyor.

Merhaba arkadaslar,

Sevgilimin evi var ve evlenince ins orada yasayacagiz. Kredisini hala oduyor. Kendisi iki kere evlilik yapip ayrildi. Ben de bir kere evlenip ayrildim. Iki defa 'sutten dili yandigi' icin, ayrilik durumunda evle ilgili talebim olamasin diye sozlesme imzalatmak istiyor bana. Ben bana guvenmedigini ayrilik ihtimalini dusundugunu kirildigimi vs soylesem de guvendigini, ins ayrilmayacagimizi ama cok kucuk ihtimal olsa da her evlilikteki gibi, onlem almak istedigini soyledi. Yani ayrilik olmadikca zaten ev ikimizin dedi. Daha once baya ugrastirilmis bu konuda cunku. Mantikli dedi ben duygusal dusunuyormusum. Sizce ben abartiyor muyum siz olsaniz ne dusunurdunuz?

Kabul edin ama siz de madde ekleyin
Mesela darp ve aldatma durumunda evin ortak olacağını, şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrilirsaniz evde hak iddia edemeyeceginizi mesela

ikinizin de ilk evliliği olsaydı ben de sıcak bakmazdım ama adam iki kere boşanmış. Kim bilir neler yaşadı o süreçte. Sonuçta kimse boşanmak için evlenmiyor ve ikiniz de bu durumu tecrübe etmişsiniz. İmzala adamın kafasında soru işareti kalmasın.

Çetin özler sanki evlilik sözleşmesi istemiş. Diyelim ki eski evlilikler biterken para pul ayrılıklarında mağdur olduğunu düşünüyor, olabilir, eski ilişkilerden çıkarılan dersler de yeni ilişkilere kesiliyor maalesef. O kadar gurur kırıcı gelmedi bana diğer açılardan bi sorun yoksa evlenmekten caymanıza değecek birşey değil bence. Ancak evin kredisi hala ödeniyormuş, eğer evlenirseniz aile bütçenizden kredi ödeyeceksiniz demektir eee ama boşanma durumu olursa evde hakkınız olmayacak o size haksızlık. Ya kredi ödemesi bitene kadar kesinlikle beş kuruşluk katkınız olmasın eve ya da kısa sürecekse kredi bitikten sonra evlenin bence
Haklisiniz, ama cok uzun seneler vat 25in ustunde :)

Degil 2 kere 22 kere de evlense beni irgalamazdi. Sozlesme imzalatmak istiyorsa rest ceker evlenmem. O kaddar!

Haklisiniz, ama cok uzun seneler vat 25in ustunde :)
O zaman ilerde hak iddia edemeyeceğiniz bir ev için para harcamayın ya da o ödenecek diye maddi sıkıntı çekmeyin evlenirseniz. Madem o parasını malını koruyor siz de kendi gelirinizi koruyun hatta siz de evlenme öncesi bi arsa araba yatırımına girip aynı kredi miktarına kendinizi bağlayabilirsiniz

Eğer kredi odeyıp senin maaşınla ev gecınecekse uyanıklık yapıyor o zaman senın degajın var denektir. Ama çalışmayacaksan adam borcunu deyip evli de gecındırecekse o zaman adam haklı cekmıs zamanında çünkü

Bana güvenmeyen birisyle evlenmem ve sözleşme imzalamam.Ayrıca bekarken alınan ev zaten eşinizin olur hak iddia edemezsiniz ki bunu bilmiyor sanırım.
Mutlaka biliyordur da evlilik sırasında edinilen malları kendince garantiye almak için mevcut evi bahane ediyordur çünkü evlilik sırasında edinilecek malla için sözleşme talep etmesinin hoş olmayacağını biliyor

Konu sahibi de ev alsin.Kalanlarla gecinsinler.

bence cok dogal + mantikli bi sözlesme. bence kesinlikle alinmayin. o evi sizden önce almis olsada ayrilirken bi sekil hakkiniz oluyor diye biliyorum ben. su an asikken hersey güzelken iyicr konusup anlasilsin. Ayrilik esnasinda kavga büyüdükce, avukat parasida hem sizi hem esinizi yipratir. Ama sözlesmeye kesinlikle kendi isteklerinizi de yazdirin. misal cocuk oldugunda siz calismicaksiniz, o zamanki dönem icin para talep ede bilirsiniz. yada emeklilik dönemi icin isteklerde bulunuk sizde kendinizi saglama alin.

Ee şimdi kredinin süresi var ve siz evlenince de ödemeye devam edecek. Tamam ev onun olsun da peki ortaya hem o hem sen para koyacaksınız ama o kredim var diyecek sonuçta bi nevi sana ödetmiş olmuyor mu? O zaman sen de krediye gir sana ait olanı o da hak iddia etmesin ama evlendikten sonra ödemeye devam et sen de. Bence bu sütten ağzı yanmak degil uyanıklığın alası. Hiç gözüm tutmadı bu adamı sen bence direk eski eşleriyle bir görüş kendini ateşe atma.

İki taraflı düşünmek lazım.
Erkek açısından: çoğunlukla boşanma aşamasında kadınlar "donuna kadar alacağım" düşüncesi içindedirler ve sizinki bunu 2 kere deneyimlediği için kendini sağlama almaya çalışıyor.
Kadın açısından: üzücü bir durum. Daha başlamadan ya biterse zihniyetinde biriyle, kadına güvenmeyen biriyle olmak zor ve kırıcı.

Sonuç olarak, iyice düşünün derim. Madem öyle karşılıklı bir sözleşme olsun. Kimse birbirinden hak iddia edemesin.

Merhaba arkadaslar,

Sevgilimin evi var ve evlenince ins orada yasayacagiz. Kredisini hala oduyor. Kendisi iki kere evlilik yapip ayrildi. Ben de bir kere evlenip ayrildim. Iki defa 'sutten dili yandigi' icin, ayrilik durumunda evle ilgili talebim olamasin diye sozlesme imzalatmak istiyor bana. Ben bana guvenmedigini ayrilik ihtimalini dusundugunu kirildigimi vs soylesem de guvendigini, ins ayrilmayacagimizi ama cok kucuk ihtimal olsa da her evlilikteki gibi, onlem almak istedigini soyledi. Yani ayrilik olmadikca zaten ev ikimizin dedi. Daha once baya ugrastirilmis bu konuda cunku. Mantikli dedi ben duygusal dusunuyormusum. Sizce ben abartiyor muyum siz olsaniz ne dusunurdunuz?
Yol ver gitsin, laf olsun diye evleniyor. Ayrıca evlilik öncesi edinilmiş mal kapsamında değil mi bu

Alt tarafi bir ev yahu. Gormemis gibi bir ev icin sozlesme mi imzalanir? Bence sen bu iliskiyi gozden gecir. Sanarsin koskleri yalilari var.

Back
X