Sözlü iş teklifinden sonra yazılı iş teklifi ne zaman gelir? İK'yı darlamamak için zor tutuyorum kendimi :D

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
Kızlar selam iş başvurma ne kadar stresliymiş gerçekten kafayı yemek üzereyim
Çok büyük bi şirketle görüşüyodum dün arayıp iş teklifini yaptılar, maaş vs de konuşuldu. Ben de kabul ettim. Kadın "takıma haber veriyorum çok sevinecekler" falan dedi. Kapatırken de yazılı teklifi de bekliyorum sizden dedim, hala gelen giden bir mail yok.

Diğer tarafta da başka bir şirketi oyalıyorum. Adamlar sözleşme göndericez falan diyorlar nasıl bir bahane ile tutacağımı bilmiyorum artık. :KK70:
Dürüstçe söylemek de istemiyorum çünkü daha önce bu durumdan ağzım yandı, iki işi de kaybetmiştim.

Lütfen bana yardım edin sizce İK'yı darlamalı mıyım :KK43:((( Bir de diğer şirketi nasıl oyalayabilirim kesin bir teklif alana kadar

Mülakat olmadan direkt iş teklifi mi yaptı işe alan uzman, eğer öyleyse bence takımla görüşüp mülakat yapacaklardır diye düşünüyorum.

Mülakat olmadan direkt iş teklifi mi yaptı işe alan uzman, eğer öyleyse bence takımla görüşüp mülakat yapacaklardır diye düşünüyorum.

Hayır tabii ki 4 tane ayrı departmanla mülakata girdim. Sonra arayıp telefonda teklif yaptılar. Yazılı gelmedi

Bir şeyi bahane edip yazabilirsiniz/arayabilirsiniz bence. Yani mesela sağlık raporu istenecekse "ona göre hastaneden randevu alayım, işe başlama tarihi olarak ne düşünüyorsunuz" gibi bir şeyle gidebilirsiniz.

Ik ile görüşüp yazılı teklifi beklediğinizi, teklif geldiği zaman başka bir teklife red cevabı vereceğinizi belirtin bence sorun olmaz. Diğer tarafı oyalayın o da sorun değil bence. Bunlar profesyonel iş hayatı, ayıp falan olmaz. İnsanları 6 ay çalıştırıp deneme süresinin son günü işten çıkarırken kimse ayıp olur mu demiyor bizim de demememiz lazım. 2 numaralı işi seçtiniz sanırım?

Evrak listesi atılmadı mı size, evraklar teslim edilirken genelde diğer yazılı formlar da imzalanıyor.

ay hadi hayırlı olsun, gelir birkaç güne en geç ama ik ya yazabilirsiniz, başka yer de cevap bekliyor ne zaman netleşiriz de, bu kötü birşey değil. yada direk bekliyorum gelmedi de başka şirketten bahsetmek istemiyorsan. dun mu geldi sözlü teklif.

Ik ile görüşüp yazılı teklifi beklediğinizi, teklif geldiği zaman başka bir teklife red cevabı vereceğinizi belirtin bence sorun olmaz. Diğer tarafı oyalayın o da sorun değil bence. Bunlar profesyonel iş hayatı, ayıp falan olmaz. İnsanları 6 ay çalıştırıp deneme süresinin son günü işten çıkarırken kimse ayıp olur mu demiyor bizim de demememiz lazım. 2 numaralı işi seçtiniz sanırım?

2. işi seçtim evet. Maaş zaten iyiydi biraz daha artırdılar başka yerden teklif aldığımı duyunca.
6 ay sonra da allah büyük artık :D

Sanırım dediğiniz gibi yapacağım ama çok darlamak da istemiyorum

ay hadi hayırlı olsun, gelir birkaç güne en geç ama ik ya yazabilirsiniz, başka yer de cevap bekliyor ne zaman netleşiriz de, bu kötü birşey değil. yada direk bekliyorum gelmedi de başka şirketten bahsetmek istemiyorsan. dun mu geldi sözlü teklif.

Başka şirketten teklif aldığımı söyledim zaten geçen hafta ve dedim ki pazartesiye kadar karar verin. Dün de arayıp teklifi bildirdiler ben de kabul ettim.

Geçen hafta zaten darladığım için şimdi de darlasam mı bilemiyorum :D Ama bi taraftan kendimi garantiye almam gerek

İşe başlamadan önce yapmam gereken işlerim var, yazılı sözleşmeyi gönderirseniz sevinirim, ona göre tarihlerimi ayarlamam gerekiyor vs yazabilirsiniz. İK'yı da arayabilirsiniz, darlamaksa darlamak. Belirsizlikten iyidir. Ben çekinmez arardım, hatta imzalamadan önce sözleşmeyi incelemek istiyorum ne zaman elime geçer diye sorardım.

Başka şirketten teklif aldığımı söyledim zaten geçen hafta ve dedim ki pazartesiye kadar karar verin. Dün de arayıp teklifi bildirdiler ben de kabul ettim.

Geçen hafta zaten darladığım için şimdi de darlasam mı bilemiyorum :KK70: Ama bi taraftan kendimi garantiye almam gerek
haklısınız bugun gun içinde gelir, dunden bugune anca. oyle buyuk şirketler maalesef vakit alıyor her işi ik nın

Çok büyük bi şirketle görüşüyodum dün arayıp iş teklifini yaptılar, maaş vs de konuşuldu. Ben de kabul ettim. Kadın "takıma haber veriyorum çok sevinecekler" falan dedi. Kapatırken de yazılı teklifi de bekliyorum sizden dedim, hala gelen giden bir mail yok.

Diğer tarafta da başka bir şirketi oyalıyorum. Adamlar sözleşme göndericez falan diyorlar nasıl bir bahane ile tutacağımı bilmiyorum artık. :KK70:
Dürüstçe söylemek de istemiyorum çünkü daha önce bu durumdan ağzım yandı, iki işi de kaybetmiştim.

Lütfen bana yardım edin sizce İK'yı darlamalı mıyım :KK43:((( Bir de diğer şirketi nasıl oyalayabilirim kesin bir teklif alana kadar
Kesin darlayin, yoğunluktan unutulmuş veya geciktirecek olabilirler. Benim sadece yazılı teklif geldi, cevap yazdım ancak başlama tarihi ilgili değişiklik istemiştim. Maile dönüş gelmedi, adamı aradim. Yoğunluktan unutmuşlar

Israrcı olmakla alakası yok, ben olsam ararım.
Dün böyle anlaştık sanırım yoğunlukta karıştı araya derim. Oda ona göre bir cevap verir.

Dün teklif aldım ne zaman yazmalıyım ya da aramalıyım sizce
Ben olsam yarın arardım. Ama böyle, nolur sözleşmeyi yollayın şeklinde değil de süreç nedir, genel istenen evraklar dışında başka bir şey gerekiyor mu, sözleşme hangi gün elimde olur deyin. Yani süreyi açık tutmayın kapatın, belirli bir şey söyletin. Ardından mail gönderin. Telefon görüşmemize istinaden sözleşmeyi ... tarihinde gönderirseniz ayarlamam gereken özel işlerimi hallederim deyin. Yardımınız için teşekkür ederim falan sözlü iletişimi yazılıya çevirin. Mail bilgilendirme kısmına da size ok veren kişiyi ekleyin topu onlara atın.

hayırlı olsun
başlayacağın günü falan söylemediler mi ya
şu an ikinci işimde çalışıyorum, ilk işimde de ikinci işimde de görüşmeden sonraki günlerde olumlu haberi telefonla verip şu gün başlayacaksınız, gerekli olan evraklar da şunlar şunlar diye bilgi vermişlerdi
keşke sen telefonda sorsaydın başlama tarihim nedir diye :KK70:
ayrıca eğer sen arayacaksan veya yazacaksan diyebilirsin yani
görüştüğüm bir yer daha vardı benden haber bekliyor diye
iş aradığım dönemde epey güzel bir iş görüşmesi yapmıştım bi firmayla
ama aynı dönemde şu anki firmamla da görüşmüştüm ve şu anki firmam 1 hafta içinde bana gel başla
diye dönüş yapmıştı
ben buraya başladım, 2 hafta sonra diğer firmadan olumlu haber geldi, bana göre geç kalmışlardı
açık açık söyledim ben sizinle çalışmayı çok istedim ama başka bir yere başladım
ancak gelecekte çalışma fırsatı yakalamayı çok isterdim diye güzellikle söylemiştim

Back
X