Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Fikir ve yorumlarınıza gerçekten ihtiyacım var. Ben üniversite son sınıftayım yaza nişan düşünüyoruz. Bu arada aile arasında da sözlüyüz iki yıldır. uzatmadan konuya geleyim. Ben Sözlümü çoook seviyorum ve o mükemmel bir insan Allah her kıza öyle bir eş nasip etsin. O kadar kusursuz ki, 4 yıldır birlikteyiz beni her zaman el üstünde tutar herkese karşı korur kollar ve dahi bir lafımı şu güne dek ikiletmedi. Yapmak için ağzımdan çıkacak bir cümleye bakıyor. Bu aralar çevremden pek çok insan sen üni okuyorsun y.lisans yapıcaksın o üni okumadı bu ciicim ayları geçer ileride büyük sorunlar yaşarsınız dediler ve diyorlar. Bu benim çok canımı sıkıyor, sanane deyip geçemiyorumda hatırı sayılır kişiler. Benden ne yapmamı bekliyorlar bilmiyorum ayrılayım mı?!!! bu denli beni seven ve benimde sevdiğim adamdan sırf üni okumadı diye resmen ayrılmamı bekliyorlar. Çok üzülüyorum bu duruma ve sözlüme de söyleyemiyorum, dün üni okusana sende aşkım dedim olur dedi ve bugün üni sınavına başvurdu. İmkansızlıktan dolayı okuyamamış şuan çok istiyor. ama insanlara bunu anlatmak imkansız. Lütfen bana sizce doğru olanı söyleyin çok bunaldım. Şimdiden teşekkür ederim.
Benim eşimde nişanlıyken gözümün içine bakardı aşk pıtırcıkları gibiydik. Şimdide hayatının merkezinde ben varım, beni olan sevgisinden zerre şüphem yok, beni mutlu etmek için türlü sürprizler yapar ama agresifliğiyle asabiyetiyle herşeye sinirenen o haliyle beni oldukça üzdüğünüde söyleyebilirim. Bunu cicim ayları konusunda istinaden söylüyorum.
Eğitim konusuna gelince, ben önlisans mezunuyum eşim orta okul mezunu. Ne sevgiliyken ne nişanlıyken nede evliyken bu konuyu hiç açmadık. Çünkü her daim geçerli olacak bi mesleği var ve çok çalışkandır eşim. Benim için önemli olanda buydu. Kaldıki bende bi öğretmen bi doktor değilim.
Sen sözlüne bunu söylemişsin, oda olumlu karşılamış. Ki bence biçok erkek bunu gurur meselsi yapar sen beni kendine yakıştıramıyomusun derdi. Oda içinden gelerek mi okurum dedi yoksa sana kıyamadığından onu bilemiyorum.
Bunu kendi evliliğimden pay biçerek söylemiyorum ama, bence eğitim durumu değilde meslekler eşler arasında sorun olabilir.
Mesela sen doktor olursun, eşin ilkokul mezunudur ama tırnaklarıyla güzel bi yere gelmiştir iş sahibi olmuştur aradaki farkı yansıtmaz.
Ama sen doktorsundur o fabrikada maaşlı çalışan (fabrikada çalışanları asla yadırgamıyorum bende işçi anne babanın çocuğum ) sosyal çevre, kazanç, belki ozaman sorun teşkil edebilir.
Bu benim nacizane fikrim. Yani buarada öğrenim durumundan ziyade diğer söz ettiklerim daha önemli