sperm analizi sonucumu yorumlayabılırmısınız

rahleem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
12
0
86
İstanbul
merhabalar sperm anazılı sonucum asagıda tüp bebek merkezı olan bır hastanede yaptırdık yorumlayabılırmısınız?tup bebekden baska sansım yokmudur?yoksa merkezınızde tup bebek ucretlerı nekadardır?taksıt ımkanınız varmı?ıyı gunler

ABSTİNANS: 5GÜN
HACİM: 3ML
LİKEFAKSİYON: <30DAKİKA
VİZKOZİTE: NORMAL
SAYI: 68000000/ML
HAREKETLİLİK: 67%
HIZLI İLERİ HAREKETLİ : A)%14
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ : B)%41
YERİNDE HAREKETLİ: C)%12
HAREKETSİZ: D)%33
NORMAL ORANI: 5%
AGLÜTİNASYON: NEGATİF
YUVARLAK HÜCRE
YIKAMA SONRASI:
HACİM: 1ml
SAYI: 43 000 000/ml
HAREKETLİLİK: 81%

merhabalar sperm anazılı sonucum asagıda tüp bebek merkezı olan bır hastanede yaptırdık yorumlayabılırmısınız?tup bebekden baska sansım yokmudur?yoksa merkezınızde tup bebek ucretlerı nekadardır?taksıt ımkanınız varmı?ıyı gunler

ABSTİNANS: 5GÜN
HACİM: 3ML
LİKEFAKSİYON: <30DAKİKA
SAYI: 68000000/ML
HAREKETLİLİK: 67%
HIZLI İLERİ HAREKETLİ : A)%14
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ : B)%41
YERİNDE HAREKETLİ: C)%12
HAREKETSİZ: D)%33
NORMAL ORANI: 5%
AGLÜTİNASYON: NEGATİF
YUVARLAK HÜCRE
YIKAMA SONRASI:
SAYI: 43 000 000/ml
HAREKETLİLİK: 81%

merhabalar eşinizin bu sonucuna panik yapmaya gerek yok sonucu normal bence siz kendinize bir baktırın daha tup bebeklik misiniz degilmisiniz belli degil sevgiler

doktor bey. pkoluyum ama adet düzensizliğim olmadığı için en az 6 ay kendimizin denemsini söylemişti doktorumuz...bu süreç içinde eşim test yaptırdı..ve sonuçları hiçte iyi değil...
sperm sayısı:14 800 000/mm3
tüm ejaktülatta:37 000 000/mm3

hareketsiz: &#37;50
yerinde hareketli:%25
yavaş doğrusal olmayan hareketli:%20
ileri doğru hızlı hareketli:%5

normal morfoloji:%2
baş anomalisi:%98
orta parça anomalisi:%10
kuyruk anomalisi:%13
teratospermi indeksi:1.21

doğal olarak aşılama başlanacak galiba tabi eşimin öncelikle 2. teste girmesi gerekecek benimde rahim filmim çekilecek...ama aşılama yada tüp bebektede morfoloji sorun olmakta diye biliyorum. proxeed plus kullanmamızı tavsiye edermisiniz yada arı sütü yada e viatmini bu değelerde işe yaramı yoksa direk aşılamayı atlayıp tüp bebek denemelimiyiz..o kadar umutsuzum ki bana yol gösterirseniz memnun olurum

doktor bey, biz de yaklaşık 2 senedir azimle bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Benim için doktorumuz bir sorun olmadığını söyledi, eşimde ise sperm hareketliliğinin yavaş olduğunu söylediler. Acaba siz de bir yorum yapabilir misiniz? Acaba aşılama ya da tüp bebek yöntemlerini denemeli miyiz?
miktar: 2,4 ml
likefaksiyon: 30
viskozite : yapışkan
reaksiyon : bazik (8.0)
eritrosit : yok
lökosit : 1-2 adet
aglütinasyon : yok
normal : 65
anormal : &#37;35
sperm sayısı: 88,7 milyon
postcoital : 5 gün
sperm konsantrasyonu : 88,7 milyon
örnekteki toplam sperm: 212,8 milyon
hareketli sperm : 33 milyon / ml
örnekteki hareketli sperm : 79,2 milyon
ilerleyen sperm : 9,8 milyon/ml
örnekteki ilerleyen sperm : 23,5 milyon
hareketlilik : %37

doktor bey. pkoluyum ama adet düzensizliğim olmadığı için en az 6 ay kendimizin denemsini söylemişti doktorumuz...bu süreç içinde eşim test yaptırdı..ve sonuçları hiçte iyi değil...
sperm sayısı:14 800 000/mm3
tüm ejaktülatta:37 000 000/mm3

hareketsiz: %50
yerinde hareketli:%25
yavaş doğrusal olmayan hareketli:%20
ileri doğru hızlı hareketli:%5

normal morfoloji:%2
baş anomalisi:%98
orta parça anomalisi:%10
kuyruk anomalisi:%13
teratospermi indeksi:1.21

doğal olarak aşılama başlanacak galiba tabi eşimin öncelikle 2. teste girmesi gerekecek benimde rahim filmim çekilecek...ama aşılama yada tüp bebektede morfoloji sorun olmakta diye biliyorum. proxeed plus kullanmamızı tavsiye edermisiniz yada arı sütü yada e viatmini bu değelerde işe yaramı yoksa direk aşılamayı atlayıp tüp bebek denemelimiyiz..o kadar umutsuzum ki bana yol gösterirseniz memnun olurum

merhabalar eger esinizin sonucu buna yakin degerlerde cikar ve sizin rahim filminizde de problem olmaz ise asilama denemenizde fayda olabilir yukarda bahsettiginiz destekleyici tedavileri kullanmanizda bir sakinca yok en azindan zararlari olmayacagi kesin. esinizin de bir urolog tarafindan detayli muayenesi faydali olur kanaatindeyim umutsuz olmaniza gerek yok siz ve esinizde hersey az veya cok da olsa var eninde sonunda gebe kalirsiniz sevgiler

doktor bey, biz de yaklaşık 2 senedir azimle bebek sahibi olmaya çalışıyoruz. Benim için doktorumuz bir sorun olmadığını söyledi, eşimde ise sperm hareketliliğinin yavaş olduğunu söylediler. Acaba siz de bir yorum yapabilir misiniz? Acaba aşılama ya da tüp bebek yöntemlerini denemeli miyiz?
miktar: 2,4 ml
likefaksiyon: 30
viskozite : yapışkan
reaksiyon : bazik (8.0)
eritrosit : yok
lökosit : 1-2 adet
aglütinasyon : yok
normal : 65
anormal : %35
sperm sayısı: 88,7 milyon
postcoital : 5 gün
sperm konsantrasyonu : 88,7 milyon
örnekteki toplam sperm: 212,8 milyon
hareketli sperm : 33 milyon / ml
örnekteki hareketli sperm : 79,2 milyon
ilerleyen sperm : 9,8 milyon/ml
örnekteki ilerleyen sperm : 23,5 milyon
hareketlilik : %37

merhabalar sizin yasinizi bilmemde fayda var yukaridaki sonuca gore asilamayi deneme sansiniz var tabi sizde de bir sorun olmadigini tesbit etmek kaydiyla sevgiler

iyi günler:
eşim 5 ay önce varikosel ameliyatı oldu aslında pek gerekli değildi ama yinde de oldu spermiyogramında hareketsizlik &#37;40 yerinde hareketlilik %30 anormallik fazla myom var
eşimin doktoru ona istersen proxeed plus kullan 1 ay sonra gel tekrar test yapalım değerlerine bakalım gerekirse yurtdışından ilaç getiririz demiş
bende de 5 myom var rahim duvarında olduğu için doktor ameliyat önermiyor rahim ağzında yaram vardı onu dondurdum bir kaç gün içinde kontrolüm var ama biz artık tedavi istiyoruz sizce ne yapmalıyız ayrı ayrı tedavi olalımmı gerçi ben,im tedavim yok yoksa bir an önce tedaviye başlıyalımmı nerden başlıyalım
3 yıllık evliyiz eşim 28 ben 30 yaşındayım hiç gebelik yaşamadım size sorum sizce ne yapmalıyız

iyi günler:
eşim 5 ay önce varikosel ameliyatı oldu aslında pek gerekli değildi ama yinde de oldu spermiyogramında hareketsizlik %40 yerinde hareketlilik %30 anormallik fazla myom var
eşimin doktoru ona istersen proxeed plus kullan 1 ay sonra gel tekrar test yapalım değerlerine bakalım gerekirse yurtdışından ilaç getiririz demiş
bende de 5 myom var rahim duvarında olduğu için doktor ameliyat önermiyor rahim ağzında yaram vardı onu dondurdum bir kaç gün içinde kontrolüm var ama biz artık tedavi istiyoruz sizce ne yapmalıyız ayrı ayrı tedavi olalımmı gerçi ben,im tedavim yok yoksa bir an önce tedaviye başlıyalımmı nerden başlıyalım
3 yıllık evliyiz eşim 28 ben 30 yaşındayım hiç gebelik yaşamadım size sorum sizce ne yapmalıyız

merhabalar sizi gormeden net bir yorum yapmam pek mumkun gorunmuyor sperm ile ilgili tedavilerin etkisini gorebilmek icin en az 3 ay kullanilmali fakat hanginizin durumu oncelikli olduguna karar verbimek sizi iyice tetkik etmekten geciyor sizin durumunuz da pek masum degil gecmis olsun

Doktor Bey cevabınız için öncelikle teşekkürler, ben 30 yaşımdayım. Daha evvel doktorumuzun yaptığı kontrollerde bende hiç bir sorun çıkmamıştı. Acaba tekrar mı yaptırmalıyız?

Doktor bey arkadaşımın eşinin değerleri
"ml sperm sayısı 18milyon
toplam 72milyon
ileri hızlı &#37;7
ileri yavaş %30
morfoloji krugere göre %5 eşim 4 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu. Bu değerler ameliyat öncesi değerlerdir. Yeni spermiyogram henüz yapılmadı"

yorumlarsanız çok memnun oluruz

doktor bey aşılama diyo doktorum ama ben istemiyorum yorular mısınız siz aşılama önerirseniz tekrar düşünürüm lütfen:

sperm konsantrasyonu 36
hareketlilik (a+b+c) 51
hızlı ileri hareketli (a) 21
yavaş ileri hareketli (b) 25
yerinde hareketlilik ( c) 5
hareketsizlik (d) 49
Hareketli sperm kons. 18
ileri hareketli sperm (a) 8
ileri hareketli sperm (b) 9
fonksiyonel sperm kons. 3,8
ortalama hız 10
SMI 88
total sperm 108
hareketli sperm (a+b+c) 54
ileri hareketlilik (a+b) 51
fonksiyonel sperm 11,4
yıkama sonrası manuel semen analizi
sperm konsantrasyonu 30
hızlı hareketli (a) 85
yavaş ileri hareketli (b) 15
benim yaşım 26, eşimin 28

ABSTİNANS: 3GÜN
LİKEFAKSİYON SÜRESİ:20 DAKİKA
GÖRÜNÜM:HOMOJEN,OPAK,GRİMSİ
VOLÜM: 2,8ML
LİKEFAKSİYON: 20DAKİKA
SAYI: 305000000
HAREKETLİLİK: 52%
HIZLI İLERİ HAREKETLİ : A)%0
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ : B)%27
YERİNDE HAREKETLİ: C)%21
HAREKETSİZ: D)%48
NORMAL ORANI: 2%
AGLÜTİNASYON: +/-
YUVARLAK HÜCRE
YIKAMA SONRASI:
SAYI: 12000000
HAREKETLİLİK: 98%
İLERİ HIZLI:%10
İLERİ YAVAŞ:%78
YERİNDE HAREKETLİ:%10
DOKTOR BEY,BUNLAR EŞİMİN SPERM ANALİZİ SONUÇLARI BENDE YAPTIRDIĞIM HORMON TESTİNDE HORMONLARIMIN YÜKSEK OLDUĞUNU YUMURTA SAYIMIN AZALDIĞINI VE YUMURTALARIMIN YETERİNCE OLGUNLAŞMADIĞINI VEÇATLAMADIĞINI ÖĞRENDİM.BİRDE TÜPLERİMDEN YAVAŞ SIVI GEÇİŞİ OLDUĞUNU.DOKTORUM YUMURTALARIMIN ÇATLAMASI İÇİN İĞNE VE AŞILAMA ÖNERDİ.GÖRÜŞÜNÜZÜ YAZARSANIZ SEVİNİRİM.

doktor bey aşılama diyo doktorum ama ben istemiyorum yorular mısınız siz aşılama önerirseniz tekrar düşünürüm lütfen:

sperm konsantrasyonu 36
hareketlilik (a+b+c) 51
hızlı ileri hareketli (a) 21
yavaş ileri hareketli (b) 25
yerinde hareketlilik ( c) 5
hareketsizlik (d) 49
Hareketli sperm kons. 18
ileri hareketli sperm (a) 8
ileri hareketli sperm (b) 9
fonksiyonel sperm kons. 3,8
ortalama hız 10
SMI 88
total sperm 108
hareketli sperm (a+b+c) 54
ileri hareketlilik (a+b) 51
fonksiyonel sperm 11,4
yıkama sonrası manuel semen analizi
sperm konsantrasyonu 30
hızlı hareketli (a) 85
yavaş ileri hareketli (b) 15
benim yaşım 26, eşimin 28

merhabalar bu sonuc asilama icin uygun siz ne istiyorsunuz

ABSTİNANS: 3GÜN
LİKEFAKSİYON SÜRESİ:20 DAKİKA
GÖRÜNÜM:HOMOJEN,OPAK,GRİMSİ
VOLÜM: 2,8ML
LİKEFAKSİYON: 20DAKİKA
SAYI: 305000000
HAREKETLİLİK: 52%
HIZLI İLERİ HAREKETLİ : A)%0
YAVAŞ İLERİ HAREKETLİ : B)%27
YERİNDE HAREKETLİ: C)%21
HAREKETSİZ: D)%48
NORMAL ORANI: 2%
AGLÜTİNASYON: +/-
YUVARLAK HÜCRE
YIKAMA SONRASI:
SAYI: 12000000
HAREKETLİLİK: 98%
İLERİ HIZLI:%10
İLERİ YAVAŞ:%78
YERİNDE HAREKETLİ:%10
DOKTOR BEY,BUNLAR EŞİMİN SPERM ANALİZİ SONUÇLARI BENDE YAPTIRDIĞIM HORMON TESTİNDE HORMONLARIMIN YÜKSEK OLDUĞUNU YUMURTA SAYIMIN AZALDIĞINI VE YUMURTALARIMIN YETERİNCE OLGUNLAŞMADIĞINI VEÇATLAMADIĞINI ÖĞRENDİM.BİRDE TÜPLERİMDEN YAVAŞ SIVI GEÇİŞİ OLDUĞUNU.DOKTORUM YUMURTALARIMIN ÇATLAMASI İÇİN İĞNE VE AŞILAMA ÖNERDİ.GÖRÜŞÜNÜZÜ YAZARSANIZ SEVİNİRİM.

merhabalar esinizin sonucu normal sizin ile ilgili bilgiler tuplerinizden gecisin yavas olmasi disinda doktorunuzun sahsi yorumu bunlar icin yorum yapabilmem zor egeryumurta sayiniz azaldiysa ve tupleriniz iyi calismiyorsa o zaman asilamayla zaman kaybetmemeniz lazim sevgiler

Doktor bey arkadaşımın eşinin değerleri
"ml sperm sayısı 18milyon
toplam 72milyon
ileri hızlı %7
ileri yavaş %30
morfoloji krugere göre %5 eşim 4 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu. Bu değerler ameliyat öncesi değerlerdir. Yeni spermiyogram henüz yapılmadı"

yorumlarsanız çok memnun oluruz

merhabalar yenisini yaptirip bildirmeniz daha iyi olur yukardaki sonuc ortada bir bir sperm sayimi kotu degil sevgiler

Back
X