Erkek İnfertilitesi sperm dna hasar testi bana nasıl yardımcı olacak?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

GULSEZER

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
99
1
86
Ankara
kızlar slm.2.5 yıllık bebek hasretimizi çeşitli ilaç ve varikosel ameliyatı tedavisiyle neticelendiremedik.doktorumuz aşılama ve tüp bebek öncesi bu testi yaptıracağını söyledi ama sağolsun hiç bir açıklama yapmadı.şimdi bu test olumsuz çıkarsa tedavi yapılamaz anlamına gelir mi?.bizim morfoloji % 1 zatn.yani dna larda bozukluk çıkarsa tüp bebek de mi yapılmaz.ya da çocuğun hayatı-sağlığı tehlikeye mi girer acaba.benim doğumdan kaynaklanan özürlü bir ablam vardı.yıllarca çok zor günler yaşadık.bi bilgisi olan var mı.noluuuuuur bana yardımcı olun.

kızlar slm.2.5 yıllık bebek hasretimizi çeşitli ilaç ve varikosel ameliyatı tedavisiyle neticelendiremedik.doktorumuz aşılama ve tüp bebek öncesi bu testi yaptıracağını söyledi ama sağolsun hiç bir açıklama yapmadı.şimdi bu test olumsuz çıkarsa tedavi yapılamaz anlamına gelir mi?.bizim morfoloji % 1 zatn.yani dna larda bozukluk çıkarsa tüp bebek de mi yapılmaz.ya da çocuğun hayatı-sağlığı tehlikeye mi girer acaba.benim doğumdan kaynaklanan özürlü bir ablam vardı.yıllarca çok zor günler yaşadık.bi bilgisi olan var mı.noluuuuuur bana yardımcı olun.

canım yaptrdınızmı testı sonuc ne cıktı.bızımde o test % 42 cıkmıstı amelıyt oncesı.sımdı nasıl bılmıyorum ama hala hamıle kalamadım.

Aynı testmi bilmiyorum ama bizden de sperm kromozom analizi istediler. Bu testteki amaç sperm azlığının sebebi genetik mi değil mi? Genetikse eğer embriyodan o geni çıkarıyorlar ki bebek erkek olursa onda da aynı problem olmasın.

Son düzenleme:
kızlar öncelikle mesajı yazmamdan günleeeer sonra bana cevap verme inceliğinde bulunduğunuz için teşekkür ederim..henüz yaptırmadık testi bu ayın sonundayapıcaz .bana sen normal yolla gebe kalırsan da düşürürsün dedi doktorum.moralim dibe vurdu.allah hepimizin yüzünü güldürsün inş

Son düzenleme:
Back
X