- 22 Nisan 2017
- 889
- 363
- 53
- 37
- Konu Sahibi Masal aden
-
canim bu konuyu erkek infertilitesi bolumene sorsan daha cabuk cvp alırsın.bizde bu testi yapacağız.canim siz niye hasar etti yapma gereği duydunuz?kaan kaan aydosami gidiyorsunuz?arkadaslar sonuç bu sekılde..ne anlama gelıyor doktorla yarın konusacagız .
Volum : 3ML
Motilite : %55
Progresyon: +4: %22
+3: %22
+2: %11
+1: %45
Morfoloji : %2 (Kruger Strict Kriterleri)
SCD ANALİZİ:
Yöntem: Halosperm
Sonuç:
Tip I : %9
Tip II : %30
Tip III : %35
Tip IV : %25
Tip V : %1
Yorum: Spermatozooların %39’u tip I ve II DNA dispersiyonu göstermiştir. Tip I ve tip II DNA dispersiyonu, DNA fragmantasyonu içermeyen spermatozoayıbelirtmektedir. Geri kalan % 61’ lik kısımda tip III, IV ve V DNA dispersiyonu izlenmektedir. Tip III, IV ve V DNA dispersiyonu, DNA fragmantasyonu içeren spermatozoayı göstermektedir.
Sonuç: %61 sperm DNA fragmantasyon oranı.
Ne anlama geliyor bu ??
Canım ıkı tup bebek tedavılı düşük yasadım . Sebepsz ınfertılıteydı. Sperm testı cok ıyı olmasına ragmen sonuc bu. Tavsıye ederım yptırın.canim bu konuyu erkek infertilitesi bolumene sorsan daha cabuk cvp alırsın.bizde bu testi yapacağız.canim siz niye hasar etti yapma gereği duydunuz?kaan kaan aydosami gidiyorsunuz?
Neden dr lar bunu istemiyor ben de anlamıs değilimArkadaşlar bu testi nerede yaptırabiliriz? Ben 7 yıldır hiç gebe kalamadım. Her testin sonucu olumlu. Eşim üroloğa gitti tek istediği test spermiyogram. Bu dna testini nerede yaptırıcaz?
Aynen benim de... ve ertelemeye karar verdim. Önce sebep bulmak için uğraşıcam. Genetik testi ve dna hasar testi ardından tüp bebek tedavisine başlıcam çünkü tüp bebek tedavisi de zaten yeterince pahalı. Dna da hasar varsa 10 bin tl boşa gidecek düşünsenize. Neyse sizinkinde umarım sorun yoktur ve tutarNeden dr lar bunu istemiyor ben de anlamıs değilim
Ellitane dr a gttik hiçbiri soylemed
Benim bu testlerden yeni haberim oldu
Tam da tüp bebek sürecinde iken
ben uludağ ünivers,tesinde basladım tedaviyeAynen benim de... ve ertelemeye karar verdim. Önce sebep bulmak için uğraşıcam. Genetik testi ve dna hasar testi ardından tüp bebek tedavisine başlıcam çünkü tüp bebek tedavisi de zaten yeterince pahalı. Dna da hasar varsa 10 bin tl boşa gidecek düşünsenize. Neyse sizinkinde umarım sorun yoktur ve tutar
Bu yınede dogru bır adım olarak kabul edılemez.Herkese merhaba. İlk defa yazıyorum. Yeni üyeyim. Bir gün ben de burda işte benim hikayem diyicem kimbilir. Hikayemin tamamlanmamış halinden bahsediyim.
1,5 yıllık evliyim. Evliliğimin altıncı ayından itibaren yaşım gereği tahlil hsg spermiyogram her türlü işlemi yaptırdım sıkıntım varsa biliyim diye. Ama her şey gayet normaldi. Reglim çok düzenlidir. Yunurtlamam da öyle. Neyse sıkıntı çıkmadı. Derken onuncu ay hamile kaldım ama kimyasal olarak sonlandı maalesef. Ardından doktorum klomen ve ovitrelleyle deneyelim dedi. Dnedik yine olmadı. Aralık ayına kadar gitmedim doktora. Ama doğal yollada kalamadım hamile. Doktoruma dedim bana aşılama yapın artık. O da tamam dedi. Aralıkta başladım tedaviye. 2 ocakta aşılamam yapıldı. Burdan her şeyi okuyırum. Umutlarım tükeniyor haliyle. Çünkü ilk aşılama çoğunlukla negatif. 11. Gün betahcg ve negatif sonuç. Aslında baya bi umutluydum ama olmamıştı işte.
Neyse derken dün yine üye olmadan burda bakınıyordum. Sperm dna hasar muhabbetini duydum ve direk sorunumuz bu olabilirmi diyw düşünüp kendi tedavimi başlattım. Bu arada ebe yim.
Emodex ve klomen. Dna hasar testi yaptırmadım. Yaptırmıycam da. Zaten kullanılacak ilaçlar ve takviyeler zararlı değil. Tahlillrle vakit kaybetmek istemiyorum.
Bugün itibariyle yarım kalan hikayemin tamamlanacağı ana kadar yazıcam. Haydi hayırlu olsun
Bizde de %29 dna hasari var. Ben de eşime arjinin kullandirttiriyorum. Umarim faydasi olurHaklısınız ama denemekten zarar gelmez. Tüp bebek düşünmüyorum. Bu tedaviyle doğal yolla hamile kalan çok kişi var. Sizin tedaviniz devam ediyormu. Ve varmı bir gelişme
Herkese merhaba. İlk defa yazıyorum. Yeni üyeyim. Bir gün ben de burda işte benim hikayem diyicem kimbilir. Hikayemin tamamlanmamış halinden bahsediyim.
1,5 yıllık evliyim. Evliliğimin altıncı ayından itibaren yaşım gereği tahlil hsg spermiyogram her türlü işlemi yaptırdım sıkıntım varsa biliyim diye. Ama her şey gayet normaldi. Reglim çok düzenlidir. Yunurtlamam da öyle. Neyse sıkıntı çıkmadı. Derken onuncu ay hamile kaldım ama kimyasal olarak sonlandı maalesef. Ardından doktorum klomen ve ovitrelleyle deneyelim dedi. Dnedik yine olmadı. Aralık ayına kadar gitmedim doktora. Ama doğal yollada kalamadım hamile. Doktoruma dedim bana aşılama yapın artık. O da tamam dedi. Aralıkta başladım tedaviye. 2 ocakta aşılamam yapıldı. Burdan her şeyi okuyırum. Umutlarım tükeniyor haliyle. Çünkü ilk aşılama çoğunlukla negatif. 11. Gün betahcg ve negatif sonuç. Aslında baya bi umutluydum ama olmamıştı işte.
Neyse derken dün yine üye olmadan burda bakınıyordum. Sperm dna hasar muhabbetini duydum ve direk sorunumuz bu olabilirmi diyw düşünüp kendi tedavimi başlattım. Bu arada ebe yim.
Emodex ve klomen. Dna hasar testi yaptırmadım. Yaptırmıycam da. Zaten kullanılacak ilaçlar ve takviyeler zararlı değil. Tahlillrle vakit kaybetmek istemiyorum.
Bugün itibariyle yarım kalan hikayemin tamamlanacağı ana kadar yazıcam. Haydi hayırlu olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?