Sperm düşüklüğü endometriosiz kist ve gebelik

BALSIN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
97
0
86
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.biraz uzun olucak ama fikirlerinize ihtiyacim var.ben 1.5 yillik evliyim.sol yumurtaliğimda 6 cm lik endometriosiz kist var. Buay amelyat olucam.ben hep gebeliğimi bunun engellediğini düşünüyordum.eşimde doktora gitti.sperm tahlilinde 1.5 milyon canli sperm olduğu söylendi.doktorum ürolojiye sevketti eşimi.müayenede eşimin iki tessisinde varis olduğunu(damarlarda tikanma) bununda spermi olumsuz etkilediğini söyledi. Bunun içinde amelyat önerdi.bu amelyattan sonra spermlerde artiş olabilir dedi.3 milyona çikabilirmiş.eğer bu amelyat gerçekleşmese tüp bebek için dahi canli sperm kalmaz dedi.doktorum.böyle sorunlar yaşayan varmi?neler yaptiniz.

Canim erkek interfilitesi bolumune yazarsan, orda boyle sorunlari olan cok arkadas var, sana yardimci olurlar. Benim bildigim varikosel ameliyati sonrasi sperm sayisi duzeliyor ve 1 yila kadarda normal yolla hamile kalinabiliyor. Boyle varikosel amekiyatindan 3-6 ay sonra hamile kalan arkadaslar var. Esine sperm sayisini artirmak icin, icinde E vitamini, selenyum olan vitaminler var ondan alabilirsin. Ayrica keciboynuzu kuru ise birebir. Sen erkek interfilitesi basligina git bak orda nevrosky nickli arkadas cok yardimci oluyor Allah ondan razi olsun.

Ayrica sen uzun zamandir siteye girmiyordun. Nasilsin?

canim erkek interfilitesi bolumune yazarsan, orda boyle sorunlari olan cok arkadas var, sana yardimci olurlar. Benim bildigim varikosel ameliyati sonrasi sperm sayisi duzeliyor ve 1 yila kadarda normal yolla hamile kalinabiliyor. Boyle varikosel amekiyatindan 3-6 ay sonra hamile kalan arkadaslar var. Esine sperm sayisini artirmak icin, icinde e vitamini, selenyum olan vitaminler var ondan alabilirsin. Ayrica keciboynuzu kuru ise birebir. Sen erkek interfilitesi basligina git bak orda nevrosky nickli arkadas cok yardimci oluyor allah ondan razi olsun.

Ayrica sen uzun zamandir siteye girmiyordun. Nasilsin?
slm canim
evet uzun zamandir yoktum.bebek konusunda çok takinti yaptim.sorunun hep kendimden olduğunu düşünüyordum.
Ama eşimden kaynaklaniyormuş.uzun bir yol.arti birde maddi tarafi
bilmiyorum.ümitsizlik yoruldum.sevgiyle kal

Merhaba arkadaşlar.biraz uzun olucak ama fikirlerinize ihtiyacim var.ben 1.5 yillik evliyim.sol yumurtaliğimda 6 cm lik endometriosiz kist var. Buay amelyat olucam.ben hep gebeliğimi bunun engellediğini düşünüyordum.eşimde doktora gitti.sperm tahlilinde 1.5 milyon canli sperm olduğu söylendi.doktorum ürolojiye sevketti eşimi.müayenede eşimin iki tessisinde varis olduğunu(damarlarda tikanma) bununda spermi olumsuz etkilediğini söyledi. Bunun içinde amelyat önerdi.bu amelyattan sonra spermlerde artiş olabilir dedi.3 milyona çikabilirmiş.eğer bu amelyat gerçekleşmese tüp bebek için dahi canli sperm kalmaz dedi.doktorum.böyle sorunlar yaşayan varmi?neler yaptiniz.

Merhaba Balsın,

aynı sorun bizde de var. biz 5 yılık evliyiz. eşim varikosal ameliyatı oldu. ben de endometriozisden dolayı 2 defa lapraskopi olduk. eşimin sperm sayısı biraz yükseldi.. ama benim laproskapik ameliyatlardan kaynaklanan yumurta rezervlerim azalmış. üç defa tüp bebek denemesi yaptım üçüde hüsranla sonuçlandı. şimdi tekrar dördüncü denemeye başka bir merkezde başladık, şu an için doğum kontrol hapı kullanıyorum. bence sen de geç kalmadan tedavilere başla. umarım herşay yolunda gider.. herşay gönlünce olsun... UZUN BİR SÜREÇ SABIRLI OLMAN GEREKİYOR UNUTMA.....

Back
X