• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sperm düşüklüğü

test verdiğiniz laboratuar çok önemli eşim ilk test yaptığında sonuç aynen böyleydi.
bende hiç sperm yok zannettim. meğerse sperm sayısı çok az olduğu için hiç incelememişler bile.
2. testte binlerde çıkmıştı sperm sayısı

öğrendiğim günden beri hiç aralıksız uyuduğum bir gece olmadı. İrenbe tüp bebek merkezinde yapılıyor testler. siz ne kadar süredir tedavi görüyorsunuz acaba
Çok iyi anlıyorum benim de öyleydi hala üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor. İstanbul bahçeçi tüp bebek merkezinde tedavi görüyor eşim. Yaklaşık 6 aydır tedavide vitamin ilaç vs verdi doktor hala kullanıyor.

Çok iyi anlıyorum benim de öyleydi hala üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor. İstanbul bahçeçi tüp bebek merkezinde tedavi görüyor eşim. Yaklaşık 6 aydır tedavide vitamin ilaç vs verdi doktor hala kullanıyor.
okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum sanırım 6 aylık ilaç tedavisi sonunda micro tese ameliyatını uygun görüyor uzmanlar size bu işlem uygulanacak mı

okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum sanırım 6 aylık ilaç tedavisi sonunda micro tese ameliyatını uygun görüyor uzmanlar size bu işlem uygulanacak mı
Eger donduracak kadar sperm elde edemezsek malesef tese uygulanacak. Şuan dondurmaya uğraşıyoruz. Morfoloji değerleri falan dondurulursa nasıl olur onu da bilmiyorum sonuçta tüp bebekte bi ton etken var :( biz şuan keşke 8-10 adet hareketli sperm çıksa da ameliyatsız dondursak da sperm havuzu yapsak diye bekliyoruz. Teseden korkuyorum ya sperm ameliyatla bulunmazsa diye. Ama tabi bu durum azosperm nedenine bağlı değişiyor. Genetik test, hormon testleri çok önemli. Eger genetik kaynakliysa sorun genelde tese oluyormuş. Normal çıkış yakalamak zormuş genetik olunca. Hormon düşüklüğü, yüksekliği veya volüm düşüklüğü hepsi azosperm nedeni. Bi de nedensiz azosperm var o da tüm testler normal ama azosperm. Nedene bağlı değisiyor tedavi de. Yalnız değilsin Allah büyüktür üzülme ...

Eger donduracak kadar sperm elde edemezsek malesef tese uygulanacak. Şuan dondurmaya uğraşıyoruz. Morfoloji değerleri falan dondurulursa nasıl olur onu da bilmiyorum sonuçta tüp bebekte bi ton etken var :KK43: biz şuan keşke 8-10 adet hareketli sperm çıksa da ameliyatsız dondursak da sperm havuzu yapsak diye bekliyoruz. Teseden korkuyorum ya sperm ameliyatla bulunmazsa diye. Ama tabi bu durum azosperm nedenine bağlı değişiyor. Genetik test, hormon testleri çok önemli. Eger genetik kaynakliysa sorun genelde tese oluyormuş. Normal çıkış yakalamak zormuş genetik olunca. Hormon düşüklüğü, yüksekliği veya volüm düşüklüğü hepsi azosperm nedeni. Bi de nedensiz azosperm var o da tüm testler normal ama azosperm. Nedene bağlı değisiyor tedavi de. Yalnız değilsin Allah büyüktür üzülme ...
elimde değil beni anladığınızı bilerek yazıyorum düşünmeden geçen anlarım yok denecek kadar az. Fakat ben sizin durumunuzu okuyunca adınıza sevindim demek ki doktorlarınızın doğal yoldan çıkış olması konusunda umudu var şükürler olsun ki
havuz yöntemi ne demek hiç bilmiyorum ?
bu arada hsg çekimi yapıldı mı size bence bu süre zarfında bu işlem işinizi kolaylaştırabilir çünkü nihayetinde bir sperm bir yumurta
Rabbim hakkımızda hayırlı olanı kolaylıkla nasip etsin

elimde değil beni anladığınızı bilerek yazıyorum düşünmeden geçen anlarım yok denecek kadar az. Fakat ben sizin durumunuzu okuyunca adınıza sevindim demek ki doktorlarınızın doğal yoldan çıkış olması konusunda umudu var şükürler olsun ki
havuz yöntemi ne demek hiç bilmiyorum ?
bu arada hsg çekimi yapıldı mı size bence bu süre zarfında bu işlem işinizi kolaylaştırabilir çünkü nihayetinde bir sperm bir yumurta
Rabbim hakkımızda hayırlı olanı kolaylıkla nasip etsin
Ben de ilk öğrendiğim zaman çok kötü olmuştum. Sudan çıkmış balık gibi oluyor insan zamanla alışıyor tedaviye odaklanıyor. Ben 5 kilo verdim 1,5 haftada düşün. Hala üzülüyorum hatta normal yolla çocuk sahibi olmak bana mucize gibi geliyor şuan ama sonra geçiyor çünkü elimden başka bir şey gelmiyor. :) Çocuk istemeye başlayınca ilk ben doktora gittim hsg falan her şey yapıldı. Yumurta geliştirici hap falan kullandım sonra 2 ay öyle çocuk olmayınca doktor bana eşin test versin dedi. Öyle ortaya çıktı eşimin azosperm olduğu. Yani 8 ay falan önce testlerimi yaptırmıştım ben. Yeni yaptırmadım henüz çünkü tedavinin ne zaman biteceği ne olacağı belirsiz. Havuz yöntemi Şöyleki; azosperm hastalarında milyonlarca sperm çıkmıyor. Tedavi sonrası çıkınca 8-10 adet falan çıkıyor. Doktor da bu çıkanları donduruyor biriktiriyor yani. Bu birikenlerle tüp bebek yapılıyor. Tabi bunun yapılması için sperm çıkması lazım. Eğer gene çıkmazsa sıfırsa sayı zaten tese yapılıyor.. Tabi tese durumu da dediğim gibi azosperm nedenine göre değişiyor. Doktor yönlendiriyor zaten açıklayıp.

Ben de ilk öğrendiğim zaman çok kötü olmuştum. Sudan çıkmış balık gibi oluyor insan zamanla alışıyor tedaviye odaklanıyor. Ben 5 kilo verdim 1,5 haftada düşün. Hala üzülüyorum hatta normal yolla çocuk sahibi olmak bana mucize gibi geliyor şuan ama sonra geçiyor çünkü elimden başka bir şey gelmiyor. :) Çocuk istemeye başlayınca ilk ben doktora gittim hsg falan her şey yapıldı. Yumurta geliştirici hap falan kullandım sonra 2 ay öyle çocuk olmayınca doktor bana eşin test versin dedi. Öyle ortaya çıktı eşimin azosperm olduğu. Yani 8 ay falan önce testlerimi yaptırmıştım ben. Yeni yaptırmadım henüz çünkü tedavinin ne zaman biteceği ne olacağı belirsiz. Havuz yöntemi Şöyleki; azosperm hastalarında milyonlarca sperm çıkmıyor. Tedavi sonrası çıkınca 8-10 adet falan çıkıyor. Doktor da bu çıkanları donduruyor biriktiriyor yani. Bu birikenlerle tüp bebek yapılıyor. Tabi bunun yapılması için sperm çıkması lazım. Eğer gene çıkmazsa sıfırsa sayı zaten tese yapılıyor.. Tabi tese durumu da dediğim gibi azosperm nedenine göre değişiyor. Doktor yönlendiriyor zaten açıklayıp.
peki o çıkan o 8-10 adet sperm tüp bebek için yeterli olmuyor mu, ara ara test vererek mi çıkış kontrol ediliyor

peki o çıkan o 8-10 adet sperm tüp bebek için yeterli olmuyor mu, ara ara test vererek mi çıkış kontrol ediliyor
Spermler dondurulup tüp bebek süreci için de bi daha çözülünce belli bir kısmı ölebiliyor spermlerin ki ölüyor. bi de çıkan spermler az olduğu için kalite ve hareketlilikleri de önemli. Bu yüzden doktor daha çok tüp biriktiriyor ara ara testler verdirerek. Yanlış hatırlamıyorsam 1 tüpte 10 sperm olması lazım. Böyle 3-4 tüp doldurtmaya çalışıyor. Buna da sperm havuzu deniliyor. Havuz tamamlanınca bu kadar yeterli tüp bebeğe geçebilirsiniz diye onay veriyor doktor. İnşallah hepimiz bu evreye geçip sağlıkla bebeklerimize kavuşabiliriz.

Spermler dondurulup tüp bebek süreci için de bi daha çözülünce belli bir kısmı ölebiliyor spermlerin ki ölüyor. bi de çıkan spermler az olduğu için kalite ve hareketlilikleri de önemli. Bu yüzden doktor daha çok tüp biriktiriyor ara ara testler verdirerek. Yanlış hatırlamıyorsam 1 tüpte 10 sperm olması lazım. Böyle 3-4 tüp doldurtmaya çalışıyor. Buna da sperm havuzu deniliyor. Havuz tamamlanınca bu kadar yeterli tüp bebeğe geçebilirsiniz diye onay veriyor doktor. İnşallah hepimiz bu evreye geçip sağlıkla bebeklerimize kavuşabil

inşallah
yaşadığım hiç bir zorluğa benzemiyor bu çaresizlik umarım bu sınavdan mutlulukla çıkarız
doktorunuz bu aşamada tese de sperm bulunup bulunamayacağı konusunda bir öngörüde bulunuyor mu

inşallah
yaşadığım hiç bir zorluğa benzemiyor bu çaresizlik umarım bu sınavdan mutlulukla çıkarız
doktorunuz bu aşamada tese de sperm bulunup bulunamayacağı konusunda bir öngörüde bulunuyor mu
Çok zor bir sınav çeken anlar.

Malesef çıkadabilir çıkmayadabilir. Kesin çıkar diye teseye girip çıkmayanlarla da konuştum. İhtimal çok az diyip tesede sperm çıkanlarla da konuştum. Allah büyüktür Nasip. Bi garantisi yok tesenin. Çıkan çok kişi var ama... Umudumuzu kaybetmeyelim elimizden geleni yapalım da gerisi Takdir-i ilahi.

Çok zor bir sınav çeken anlar.

Malesef çıkadabilir çıkmayadabilir. Kesin çıkar diye teseye girip çıkmayanlarla da konuştum. İhtimal çok az diyip tesede sperm çıkanlarla da konuştum. Allah büyüktür Nasip. Bi garantisi yok tesenin. Çıkan çok kişi var ama... Umudumuzu kaybetmeyelim elimizden geleni yapalım da gerisi Takdir-i ilahi.
umudumuzu kaybedersek çabalama gücüde bulamayız çok haklısınız. Umudum var fakat çokta üzülüyorum ben öğretmenim bütün hayatım çocuklar, bunun yokluğuyla sınanmak çok zorluyor beni. elbette eşimde üzülüyordur ama ben sanki yapayalnız gibi hissediyorum
sık sık haberleşmek isterim sizinle
daha bi kaç gün oldu uygulamaya kayıt olalı çokta kullanmayı bilmiyorum :)
umarım sürekli iletişim halinde olup destek oluruz birbirimize

umudumuzu kaybedersek çabalama gücüde bulamayız çok haklısınız. Umudum var fakat çokta üzülüyorum ben öğretmenim bütün hayatım çocuklar, bunun yokluğuyla sınanmak çok zorluyor beni. elbette eşimde üzülüyordur ama ben sanki yapayalnız gibi hissediyorum
sık sık haberleşmek isterim sizinle
daha bi kaç gün oldu uygulamaya kayıt olalı çokta kullanmayı bilmiyorum :)
umarım sürekli iletişim halinde olup destek oluruz birbirimize
Tabiki ne zaman isterseniz yazabilirsiniz. Ben de İş yerinde ara ara giriyorum hep. Umudu kaybedersek daha hicbir şey fayda etmez zaten. Başta attan düşüyorsun ama sonra kalkıyorsun mecburen. Kendinizi yalnız hissetmeyin bu durumla karşılasan bizler gibi birçok aile var. Ben de ilk biziz sanki sadece bizim basımıza geldi gibi üzüldüm ama öyle değilmiş. Emin olun eşiniz daha çok üzülüyordur belli etmiyordur. Teselli vermeye çalışın. Hatta açmayın konuyu hiç. Benim eşim stresli bi insana dönüşmüştü sonra toparladı şimdi daha iyi. Kafaya taktıkca insan kötü oluyor. İçine kapanıyor üzüntüden. Pes etmeden, kafaya takmadan, düşünmeden yürümeye çalışıyorum. Eşim de tedavi oluyor ilaçlarını kullanıyor zaten. Daha da yapacak bir şey yok :) Rabbim yolumuzu çizmiştir elbet yeterki pes etmeyelim

Tabiki ne zaman isterseniz yazabilirsiniz. Ben de İş yerinde ara ara giriyorum hep. Umudu kaybedersek daha hicbir şey fayda etmez zaten. Başta attan düşüyorsun ama sonra kalkıyorsun mecburen. Kendinizi yalnız hissetmeyin bu durumla karşılasan bizler gibi birçok aile var. Ben de ilk biziz sanki sadece bizim basımıza geldi gibi üzüldüm ama öyle değilmiş. Emin olun eşiniz daha çok üzülüyordur belli etmiyordur. Teselli vermeye çalışın. Hatta açmayın konuyu hiç. Benim eşim stresli bi insana dönüşmüştü sonra toparladı şimdi daha iyi. Kafaya taktıkca insan kötü oluyor. İçine kapanıyor üzüntüden. Pes etmeden, kafaya takmadan, düşünmeden yürümeye çalışıyorum. Eşim de tedavi oluyor ilaçlarını kullanıyor zaten. Daha da yapacak bir şey yok :) Rabbim yolumuzu çizmiştir elbet yeterki pes etmeyelim
eşim çok fazla belli etmiyor üzüntüsünü bazen içten içe niye bu kadar rahat diye kızdığım bile oluyor , halbuki onun elinde olmadığını tabi ki biliyorum ama sigarayı bırakamamasına çok fazla kızıyorum ben bu kadar üzülürken sen neden çaba gösterniyorsun diye, sonra okuyorum bazı arkadaşların eşi durumu kabullenmeyip tedavi bile olmak istemezken eşim 10 kere desinler on kere ameliyat olurum yeter ki çare olsun diyor.
tahlil vereli 1 ay oldu 1 buçuk ay sonra çıkcak demişlerdi bu kadar beklemekte beni çok yordu
desteğiniz için teşekkür ederim
çare var dendiği sürece asla pes etmemeliyiz haklısınız

Merhaba eşimin fsh hormonu 6 genetiği temiz 1 sene öncesine kadar sayılı spermi vardi doktorumuz tüp bebek ve tese ameliyatının önerdi devlette rapor çıkartmaya uğraştımiz için üstünde baya zaman gecti 1 sene kadar bugun çatlama iğnesini oldum tedaviye başladıktan sonra kendimiz testi yenilemek istemiştik sonuç sıfır cıkınca hüsrana uğradık ve tedavimizide yarıda bırakamaz dik mecbur tese olacağız.:( doktoruma gosterdigimde tedavime başladığım icin yapılacak birsey yok 1 sene öncesine kadar sayılı sperm çıkışı olmuş ameliyatla bulunabilir dedi ama pek ümitlide değildi.

Sperm bulunamamış. Testi tekrarlayın, zaten numune de az çıkmış. Yine sperm bulunamazsa azospermi demek oluyor. Ona uygun tedaviye yönelmelisiniz. Geçmiş olsun.
Azosperm cikmadan önceki testi 😪 genetiği temiz cıkmıştı die hatırlıyorum

Eklentiler

• 20221121_143229.webp
    20221121_143229.webp
    44,2 KB · Görüntüleme: 77
  • 20221121_142936.webp
    20221121_142936.webp
    75,4 KB · Görüntüleme: 80
eşim çok fazla belli etmiyor üzüntüsünü bazen içten içe niye bu kadar rahat diye kızdığım bile oluyor , halbuki onun elinde olmadığını tabi ki biliyorum ama sigarayı bırakamamasına çok fazla kızıyorum ben bu kadar üzülürken sen neden çaba gösterniyorsun diye, sonra okuyorum bazı arkadaşların eşi durumu kabullenmeyip tedavi bile olmak istemezken eşim 10 kere desinler on kere ameliyat olurum yeter ki çare olsun diyor.
tahlil vereli 1 ay oldu 1 buçuk ay sonra çıkcak demişlerdi bu kadar beklemekte beni çok yordu
Evet üzülüyorlar. Benim eşim de sigara kullanıyor. Azalttı sadece ama hala kullanıyor. Günde 2 3 e düşürdü bu bile büyük başarı.Düşürene kadar neler çektim hep kavga ederek azalttı. Ameliyat istemiyorum sigarayı da istemiyorum diye diye 😊 daha 2 hafta önce gidince doktor gene dedi bırakman lazım yol alamazsın diye. Malesef sigara hayatındayken isterse 100 kere ameliyat olsun ihtimal çok az. Ve çare imkanı da az. Bırakmak zorundalar.

Zeynep Kamil'de yaptırdınız sanırım, doktordan tanıdım. Sadece genetiğe bağlı değil. Yine de sperm yoksa nedenini bulmak için tüp bebek birimine başvurmanız gerekiyor. Tesa ile vs içerde buluyorlar sperm.

Kızlar hi
Evet üzülüyorlar. Benim eşim de sigara kullanıyor. Azalttı sadece ama hala kullanıyor. Günde 2 3 e düşürdü bu bile büyük başarı.Düşürene kadar neler çektim hep kavga ederek azalttı. Ameliyat istemiyorum sigarayı da istemiyorum diye diye 😊 daha 2 hafta önce gidince doktor gene dedi bırakman lazım yol alamazsın diye. Malesef sigara hayatındayken isterse 100 kere ameliyat olsun ihtimal çok az. Ve çare imkanı da az. Bırakmak zorundalar.
Kızlar merhaba, ne yaptınız süreç nasıl gidiyoe? Bwnim eşimde de hacim peoblemi var spermi başta 0.5 ml 20 milyondu şiödi 0.3te 80 milyon sperm oldu ama gelin görün ki şunu öğrendik idrara kaçıyormuş sperm yani sizinki de retrograd (geriye) boşalma olabilir tahlil istedi mi hiç doktorlar? Hacim düşüklüğü araştırılması gereken bir konu. Sizce bizde doğal yoldan gebelik oluşur mu? Eşim ilaç tedavisine başladı kaçmayı önlesin diye.

Back
X