Erkek İnfertilitesi sperm miktarı ile ilgili lütfen bir bakar mısınız :( bilgisi olan mutlaka vardır!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

seni_seviyorum

kocişini çok seviyor
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
383
31
123
spermiyogram sonucu şöle, REFERANS

likefaksiyon süersi 20 dk 20

MİKTAR "1.5" L cc 3-5 :(

renk kirli beyaz

vasikozite (+) (+)

ph 9,0 8-9
aglütinasyon (+) ( )
sayı (ml'de) 105 milyon/ml 20-200
sayı(total) 157,5 milyon
hızlı ileri 45 %
yavaş ileri 20 %
yerinde 5 %
hareketsiz 30 %
normal 95 %
anormal 5 %
dev baş 3 %
iğne baş 2 %
kuyruk - %
şekilsiz - %
mikroskobk incelemede 10-15 lökosit görüldü

Allah rızası için ilgisi olanlar lütfen bilgi verin bebek sahibi olmak istediğimizi beyan ettiğimizde doktorumuz benden rahim filmi ve hormon testleri istedi eşimden spermiyogram benim testlerimin yapılmasına henüz var ama ilk adım eşimin sperm miktarı sorunlu gibi lütfen yardımcı olun :((( çok üzgünüm eşimde öle ilaç mı verirler bu aşamalardan geçen var mı beni yalnız bırakmayın :(

Son düzenleme:
kimse yok mu ben herkese elimden geldiğince burda moral ve bilgi veriyorum :( şimdi benim sorunumda duyarsız kalmayın lütfeen

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun.Değerleriniz çok iyi hatta çok çok iyi.sayı,toplam ileri hareket,morfoloji her şey çok iyi.eşiminde değerleri sizinkine yakın sadece bizde morfoloji (şekil bozukluğu) sorunu var..miktarı ise perhiz süresi 2 günse 3 e 4 e çıkarınca çoğalır.bir de sperm verdikleri yerde çok rahat hissetmediklerinden normalden az sperm çıkışı oluyormuş..

öncelikle geçmiş olsun.Değerleriniz çok iyi hatta çok çok iyi.sayı,toplam ileri hareket,morfoloji her şey çok iyi.eşiminde değerleri sizinkine yakın sadece bizde morfoloji (şekil bozukluğu) sorunu var..miktarı ise perhiz süresi 2 günse 3 e 4 e çıkarınca çoğalır.bir de sperm verdikleri yerde çok rahat hissetmediklerinden normalden az sperm çıkışı oluyormuş..

çok tşk ederim biraz rahattladı açıklamanız ilginiz için sağolun sanırım dediğiniz gibi stres altında olmalarından kaynaklı olsa gerek umarım ciddi bir durum değil bu

neden başka konular sayfalarca gidiyoda buraya kimse bişi yazmıyor :( niye duyarsızsınız ya :(

bacım eşinin bütün değerleri çok çok iyi yani yazılacak bir şey yok. sayısı, hızı, morfolojisi hepsi fevkalade iyi. çocuk sahibi olmasına engel hiç bir sebep yok. buradaki çoğu insan bu değerlerin 10da birini bile bir sürü vitaminle, kürle görüyor. sen bence kendinden kaynaklanabilecek sorunlar üzerine yoğunlaş. daha önceki mesajda demişin sana da bakılacakmış. ama ben yine de diyeyim, hormonlarına baktır, adtin 2-3. günleri çekilen ultrasonla folikül sayına baktır ve hsg filmi çektir.

bencede eşinde bir sıkıntı yok gözüküyor ama çok stresli birisin sanırım kendini rahatlatmaya çalış kaç aydır olmuyorki bebeğiniz hsg yi bile hemen istemiyor Dr.lar önce hormonlarına baktır bir sorun yoksa hsg çektir kolay bir şey değil sonuçta...

bacım eşinin bütün değerleri çok çok iyi yani yazılacak bir şey yok. sayısı, hızı, morfolojisi hepsi fevkalade iyi. çocuk sahibi olmasına engel hiç bir sebep yok. buradaki çoğu insan bu değerlerin 10da birini bile bir sürü vitaminle, kürle görüyor. sen bence kendinden kaynaklanabilecek sorunlar üzerine yoğunlaş. daha önceki mesajda demişin sana da bakılacakmış. ama ben yine de diyeyim, hormonlarına baktır, adtin 2-3. günleri çekilen ultrasonla folikül sayına baktır ve hsg filmi çektir.

anladım canım tşk ederim ne bilim miktar düşük olunca endişelndik biraz benden de hormon rtı rahm filmi istendi şimdi sıra bende :( adet olmayı bekleyiyorum bakalım hayırlısı desteğinizi eksik etmeyin buna ihtiyacım var gerçekten kimseyle konuşamıyorum burda biraz rahatlıyorum en azından

bencede eşinde bir sıkıntı yok gözüküyor ama çok stresli birisin sanırım kendini rahatlatmaya çalış kaç aydır olmuyorki bebeğiniz hsg yi bile hemen istemiyor Dr.lar önce hormonlarına baktır bir sorun yoksa hsg çektir kolay bir şey değil sonuçta...

evet arkadaşım bu konuda biraz sıkıntılı bir tipim benim hormonlarıma bakılıcak ve hsg istedi oda şu sebepten 9 yıl önce dermoid kistten ameliyat geçirdim bekarken tüpelrde yapışıklık olabliyormuş operasyona bağlı onun içn hemen hsg istedi :( üstüne bide kronik hipotirod hastasıyım offf öle işte eşimin sonucunu alınca biri düşüktü yani miktar ikimizde evhamlandık sanırım çok istediğimizden bebeğimiz olmasını daha benim testlerin vaktine var beklemedeyim stres oldum ne bilim...

Back
X