- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi dejavu_one
Merhaba doktor bey. Eşim sperm testi yaptırdı ayrıca ultrasonografiye girdi. Ultrason sonucunda varikosel tespit edildi Ayrıca geri akım varmış spermin hepsi çıkamıyormuş eşimin doğuştan sol testisi içerdeymiş ilkokul 5. sınıfta çıkarılmış onun etkisi olabiirmiş bir de sağ epidim başında 3.7 mm lik kist varmış ailede kanser olup olmadığını sormuşlar ama yok ailede.. Bunun için biyopsi yaparlar mı ameliyatla alınması gerekiyormu sonuçları doktorumuz yarın görecek. Spermiogram sonuçları ise şöyle;
Sağda grade 0-1 ve solda grade II Varikosel, sağ epidim kisti.
Sayım: 22.000.000
Mikroskobi: H.S.2-3 Lökosit görüldü
Hareketli: %50
Hareketsiz: % 50
Normal yapılı: %90
Anormal yapılı:% 10
Sonuçlar böyle ama hareket konusunda yerinde ve ileri hareket değerleri belirtilmemiş sperm sayısı sanırım düşük seviyede. Bu durumda doktor nasıl bir tedavi uygular sperm attırıcı bir ilaç mümkün mü ayrıca varikosel ameliyatı olması gerekir mi bu sonuçlara gçre normal yolla bebek olur mu yoksa direk tüp bebek mi yaptırmalıyız. Şimdiden teşekkürler...
Sağda grade 0-1 ve solda grade II Varikosel, sağ epidim kisti.
Sayım: 22.000.000
Mikroskobi: H.S.2-3 Lökosit görüldü
Hareketli: %50
Hareketsiz: % 50
Normal yapılı: %90
Anormal yapılı:% 10
Sonuçlar böyle ama hareket konusunda yerinde ve ileri hareket değerleri belirtilmemiş sperm sayısı sanırım düşük seviyede. Bu durumda doktor nasıl bir tedavi uygular sperm attırıcı bir ilaç mümkün mü ayrıca varikosel ameliyatı olması gerekir mi bu sonuçlara gçre normal yolla bebek olur mu yoksa direk tüp bebek mi yaptırmalıyız. Şimdiden teşekkürler...