Erkek İnfertilitesi Sperm test sonucunu yorumlar mısınız?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

papatya3028

Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2020
9
2
6
34
Öncelikle merhaba herkese. 2 yıllık evliyiz 1 senedir çocuk istiyoruz olmuyor, doktora gittiğimizde eşimin verdiği sperm testi sonucu azospermi tanısı konuldu. Yapılan mikroskobik incelemede “lam lamel arasında 2-3 adet canlı sperm hücresine rastlandı. Bunlardan biri ileri biri geri diğeri durağan olarak gözlemlendi” yazıyordu. Doktor tarafından promotil men adlı ilaç tavsiye edildi 3 ay düzenli kullan tekrar bir test alalım dedi. Şuan ikinci ayımızdayız ilacı kullanmaya devam ediyor fakat bana boşa zaman harcıyoruz gibi geliyor. Daha önce bu durumla karşıya kalanlar lütfen cevap yazabilir mi? Bu ilacı kullanıp faydasını gören var mı?

Sperm çıkışınız varmış ne güzel ilaçlarla düzelebilir. Umutlu olun.

Öncelikle merhaba herkese. 2 yıllık evliyiz 1 senedir çocuk istiyoruz olmuyor, doktora gittiğimizde eşimin verdiği sperm testi sonucu azospermi tanısı konuldu. Yapılan mikroskobik incelemede “lam lamel arasında 2-3 adet canlı sperm hücresine rastlandı. Bunlardan biri ileri biri geri diğeri durağan olarak gözlemlendi” yazıyordu. Doktor tarafından promotil men adlı ilaç tavsiye edildi 3 ay düzenli kullan tekrar bir test alalım dedi. Şuan ikinci ayımızdayız ilacı kullanmaya devam ediyor fakat bana boşa zaman harcıyoruz gibi geliyor. Daha önce bu durumla karşıya kalanlar lütfen cevap yazabilir mi? Bu ilacı kullanıp faydasını gören var mı?
Canım kesinlikle sperm dondurmayı öneririm benim de eşimin öyle oldu maalesef ve git gide düştü aynı bizde de iki üç tane en son yaptığımız spermiyogramda çıktı ve doktorumuz bize zaman geçmeden hemen dondurmamızı önerdi ben de kesinlikle sana sperm dondurmanızı öneririm yine ilaçları kullansın eşin ama en azından tedbirinizi almış olursunuz

Screenshot_2020-12-03-17-17-28-077_com.whatsapp.webp
arkadaslar bilgi sahibi biri yardimci olabilir mi? Lökosit ne demek? Normal yapı yuzde 20 gozukuyor kotu mu? viskozite yavas gözüküyor bilen biri lutfen yardimci olsun.

Back
X