Erkek İnfertilitesi Sperm testi sonucu

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
sonuçlarınız gayet iyi. bu sperm testine göre çocuk sahibi olmanıza bir engel yok gibi. ama morfolojisine bakılmamış sanırım. bu arada senin hormon değerlerine bakıldı mı? ultrason, hsg gibi tetkilerin yapıldı mı?
pardon en altta morfolojiyi de gördüm o da normal.

Son düzenleme:
canımm öncelikle cevabın için çok teşekkür ederimm.. evet bende doktor tedavisi grüyorm zaten böyle bişeyi doktorum istedi benm yumurta tembelliği sorunum vardı doktora gittim ilk gittiğimde klomen verdi sonra gittiğimde bi tane çatlatma iğnesi verdi 3 ay gelme dedi bu süreçde %80 çocuğun olur dedi 3 aylık süreç geçti aradım eşinde sperm testi yapsın ondan sonra adetin 3. günü gel dedii şimdi adet olmayı bekliyorm 18 inde olmam gerekiyodu iki gün geçti adet olunca gidicemm

canımm öncelikle cevabın için çok teşekkür ederimm.. evet bende doktor tedavisi grüyorm zaten böyle bişeyi doktorum istedi benm yumurta tembelliği sorunum vardı doktora gittim ilk gittiğimde klomen verdi sonra gittiğimde bi tane çatlatma iğnesi verdi 3 ay gelme dedi bu süreçde %80 çocuğun olur dedi 3 aylık süreç geçti aradım eşinde sperm testi yapsın ondan sonra adetin 3. günü gel dedii şimdi adet olmayı bekliyorm 18 inde olmam gerekiyodu iki gün geçti adet olunca gidicemm

tatlım o zaman senin yumurta üretimin üzerine yoğunlaşmak gerekiyor. bugüne kadar kullanmadıysa doktorun verdiği ilaçlar harici vitamin ve takviyeler de almanı tavsiye ederim. Coq10, arı sütü, polen, omega gibi takviyeler hormonlara ve yumurta üretimine hakikaten iyi geliyor.

3 aydır çocuk istiyoruz ama olmadı belki daha erken diye düşünebilirsiniz ama yinede korkuyorum ilk bebek isteğimizde doktora gittim bebek düşünüyoruz diye yumurtalıklarıma baktı temiz kis falan yok dedi hatta sol yumurtan oluşmuş ve atılmış dedi (yani bu ne demek ben anlamadım o anda doktora sormak da aklıma gelmedi ) çok güzel bir günde gelmişsin muayene için dedi adetimin 14.günü gitmiştim doğal yollarla olduğu görüceksin dedi sadece folbiol verdi ama olmadı işte eşim spermiyogram verdi sonuçlarını yorumlarmısınız doktoru çok normal 1 sene olmazsa ancak o zaman tedavisine bakıcaz demiş ama morfoloji %2 bu kafamızı çok karıştırdı işin içinden çıkamadık ayrıca eşimde varikosel varmış az miktarda benim gibi olup da hamile kalan varmı?

Abstinans süresi ................................... 4
Hacim........................................................ 2,7
Akışkanlık..................................................Normal
Likefikasyon süresi ...................................20
Lökosit ......................................................100.000
Aglütinasyon...............................................0
Spermmatozoon sayısı...............................52.000.000
Toplam Spermmatzoon Sayısı...................140.400.000
Hareketli (a+b) .........................................51
İleri Hareketli (a) ........................................44
Yerinde Hareketli (b) ..................................7
Hareketsiz (c) ............................................49
Toplam Hareketli Spermatozoon Sayısı .... 71.604.000
morfoloji
Normal Form ..............................................2
Anormal Form .............................................98
Baş Anomalisi .............................................32
Boyun Anomalisi .........................................9
Kuyruk Anomalisi ........................................2
Baş + Boyun Anomalisi ...............................27
Baş + Kuyruk Anomalisi ..............................1
Boyun + Kuyruk Anomalisi ..........................2
Karma Anomali ............................................25

3 aydır çocuk istiyoruz ama olmadı belki daha erken diye düşünebilirsiniz ama yinede korkuyorum ilk bebek isteğimizde doktora gittim bebek düşünüyoruz diye yumurtalıklarıma baktı temiz kis falan yok dedi hatta sol yumurtan oluşmuş ve atılmış dedi (yani bu ne demek ben anlamadım o anda doktora sormak da aklıma gelmedi ) çok güzel bir günde gelmişsin muayene için dedi adetimin 14.günü gitmiştim doğal yollarla olduğu görüceksin dedi sadece folbiol verdi ama olmadı işte eşim spermiyogram verdi sonuçlarını yorumlarmısınız doktoru çok normal 1 sene olmazsa ancak o zaman tedavisine bakıcaz demiş ama morfoloji %2 bu kafamızı çok karıştırdı işin içinden çıkamadık ayrıca eşimde varikosel varmış az miktarda benim gibi olup da hamile kalan varmı?

Abstinans süresi ................................... 4
Hacim........................................................ 2,7
Akışkanlık..................................................Normal
Likefikasyon süresi ...................................20
Lökosit ......................................................100.000
Aglütinasyon...............................................0
Spermmatozoon sayısı...............................52.000.000
Toplam Spermmatzoon Sayısı...................140.400.000
Hareketli (a+b) .........................................51
İleri Hareketli (a) ........................................44
Yerinde Hareketli (b) ..................................7
Hareketsiz (c) ............................................49
Toplam Hareketli Spermatozoon Sayısı .... 71.604.000
morfoloji
Normal Form ..............................................2
Anormal Form .............................................98
Baş Anomalisi .............................................32
Boyun Anomalisi .........................................9
Kuyruk Anomalisi ........................................2
Baş + Boyun Anomalisi ...............................27
Baş + Kuyruk Anomalisi ..............................1
Boyun + Kuyruk Anomalisi ..........................2
Karma Anomali ............................................25

arkadaşım sizin sayılarınız hızınız falan iyi ama evet haklısın morfolojiniz sorunlu. Bir de morfolojide Baş anomalisi fazla olunca sperm dna'sı da sorunlu olabiliyor. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ne olur ne olmaz, bir üniversite hastanesinin androloji bölümüne başvurun. Tedbir olarak bir Sperm dna hasar testi yaptırın.(Genetik testleri yapan büyük eğitim araştırma hastanelerinde de yapılıyor) belki ondan hamile kalamıyorsundur. Tedavi edilebilir bir şey, yeter ki tespit edilsin. Bu arada morfolojiyi düzeltmek için eşine çinko, folik asit (senin folbioldan verebilirsin), C ve E vitaminleri,selenyum(bunların hepsini tek bir multivitaminle de alabilir), arı sütü, polen, propolis gibi takviyeler verebilirsin. Ama eğer eşinin hakikaten varikoseli varsa bunlardan çok mucize bekleme. Yaşınız gençse eşine belki ameliyat önerebilirler. Biz varikosel için at kestanesi kapsülü kullanıp, üstüne de saydığım vitamin mineral takviyeleri kullanarak 3 ayda ancak 7 puan yükseltebildik morfolojiyi. Ha yanlış anlama 7 puan bile sağlıklı sperm sayısı açısından muazzam bir fark ama öyle kat kat da yükselmiyor anlayacağın.

arkadaşım sizin sayılarınız hızınız falan iyi ama evet haklısın morfolojiniz sorunlu. Bir de morfolojide Baş anomalisi fazla olunca sperm dna'sı da sorunlu olabiliyor. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ne olur ne olmaz, bir üniversite hastanesinin androloji bölümüne başvurun. Tedbir olarak bir Sperm dna hasar testi yaptırın.(Genetik testleri yapan büyük eğitim araştırma hastanelerinde de yapılıyor) belki ondan hamile kalamıyorsundur. Tedavi edilebilir bir şey, yeter ki tespit edilsin. Bu arada morfolojiyi düzeltmek için eşine çinko, folik asit (senin folbioldan verebilirsin), C ve E vitaminleri,selenyum(bunların hepsini tek bir multivitaminle de alabilir), arı sütü, polen, propolis gibi takviyeler verebilirsin. Ama eğer eşinin hakikaten varikoseli varsa bunlardan çok mucize bekleme. Yaşınız gençse eşine belki ameliyat önerebilirler. Biz varikosel için at kestanesi kapsülü kullanıp, üstüne de saydığım vitamin mineral takviyeleri kullanarak 3 ayda ancak 7 puan yükseltebildik morfolojiyi. Ha yanlış anlama 7 puan bile sağlıklı sperm sayısı açısından muazzam bir fark ama öyle kat kat da yükselmiyor anlayacağın.

2 gündür ace plus selenyum diye bir vitamin kullanıyo onu da yine burdaki arkadaşlardan duydum ve bir ümit kullanalım dedik yeni başladık keçi boynuzu kürüde yapıcam inş.çinko falan hepsini bir arada mı kullanmak gerekiyor erkeklerin folikasit kullandığı senden duydum ilk defa folbioldan içirsem bi faydası olurmu gerçekten, bi de hepsi birden bi zararı falan olur mu diye korkuyorum.doktor varikosel var demiş kist demiş bide tahlil yapalım ona göre konuşalım demiş tahlilden sonrada herşey normal demiş 1 sene olmazsa öyle gel demiş resmen başından savmış :( normalde morfoloji kac olması gerekiyor ki

2 gündür ace plus selenyum diye bir vitamin kullanıyo onu da yine burdaki arkadaşlardan duydum ve bir ümit kullanalım dedik yeni başladık keçi boynuzu kürüde yapıcam inş.çinko falan hepsini bir arada mı kullanmak gerekiyor erkeklerin folikasit kullandığı senden duydum ilk defa folbioldan içirsem bi faydası olurmu gerçekten, bi de hepsi birden bi zararı falan olur mu diye korkuyorum.doktor varikosel var demiş kist demiş bide tahlil yapalım ona göre konuşalım demiş tahlilden sonrada herşey normal demiş 1 sene olmazsa öyle gel demiş resmen başından savmış :( normalde morfoloji kac olması gerekiyor ki

Morfolojinin minimum %51 olması gerekiyor bu WHO kriterlerine göre ki anladığım kadarıyla sizin öyle ölçülmüş.Tahlilde morfolojinin yanında Kruger yazarsa o zaman başka bir kritere göre ölçüm oluyor o zaman da %14 olması gerekiyor. Madem almışsınız Ace selenyuma bitinceye kadar devam edin. Yanına her gün bir tane de folbiol verin. Çinko için günde bir iki kare çikolata ve bol bol baklagil yemesi(özellikle nohut ve mercimek) doğal yoldan almasını sağlar. bir de benexol ya da apicobal türü B12 içeren bir takviye verin bence. B12, hem sayı hem morfolojide çok kilit bir vitamin. Hepsi fazla falan da gelmez merak etmeyin. Burada hemen hemen herkes, benim eşim de dahil olmak üzere neler neler kullanıyor bir bilseniz. Hatta şöyle diyeyim biz bu saydıklarımın üstüne dünyalar kadar şey kullanıyoruz, eşimi defalarca karaciğer enzim testleri yapıldı en ufak bir şeyi çıkmadı. Tüm kan değerleri yerli yerinde. Siz daha yolun başındasınız, hepimiz başta "hepsi fazla gelmesin" diye sorduk ama bu daha başlangıç reçetesi, zaman geçtikçe, eminim siz de bir sürü daha şey ekleyeceksiniz bunların üstüne.
Keçi boynuzuna gelince, morfolojiye etkisi olan bir kür değil. Sadece sayıya etki ediyor ve FSH hormonuyla direkt bir ilişkisi var. Eşinizin hormon testleri yapılmadıysa bence içirmeyin. Bazen morfoloji sorunlarının, sperm dnası ve fsh ile de ilişkisi olabiliyor. Burada keçi boynuzuyla sayıyı artırıp hızı bozulan ya da fsh dengesi bozulanları da okudum yani kaş yapayım derken göz çıkarmak da var, o yüzden tetkikleriniz yapılmadığı sürece temkinli yaklaşmakta fayda var. Yok hormonlarına bakıldıysa ve normalse az az başlayabilirsiniz. Ama bence en önce sayıdan ziyade, morfolojiye kilitlenin, çünkü sayınız zaten iyi.
Ürologlar maalesef öyle başından savıveriyor. Biz de defalarca yaşadık. Size 1 sene demiş, ne var ki 1 sene su gibi akar geçer onlara göre:) Size şunu söyleyeyim bunun zaten maksimumu 6 ay. Yani 6 ay boyunca denemenize rağmen çocuğunuz olmuyorsa, tıbben bir infertilite sorununuz olabileceği söyleniyor. Fakat benim asıl sormak istediğim varikoseli elle muayenede mi tespit etmiş? Ultrason ya da doppler çekilmemiş mi? Bence başka bir doktora daha gidin, bu varikosel varmı yok mu onaylatın. Varsa ona göre ona ayrı ilaç ya da takviyeler gibi önlemler alın. Bazı doktorlar trental gibi damar açıcı ilaçlar veriyor.Bazısı yok çaresi deyip savuşturuyor (bizimkiler öyleydi) O zaman da yine damar açan bitkisel çözümler kullanıyorsun. Eğer varikosel teşhisi kesinse ve doktor ilaç vermiyorsa sen bana yaz ben sana bir kaç takviye ayrıca tavsiye ederim.
Bu işler böyle arkadaşım, eğer hakikaten başarılı olmak istiyorsan önce doktor doktor geziyorsun, tahlildi, tetkikdi neyin varmış tam olarak öğreniyorsun,sonra direkt o soruna nokta atışı yaparak çözmeye çalışıyorsun:)))

immortalbeloved öncelikle çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın, ben istanbulda yaşıyorum önerebileceğin bir hastane varmı? biz şimdilik sadece spermiyogram testi verdik onu da özel bir hastanede yaptırdık ama dediğim gibi doktor eşime çok normal 1 sene olmazsa gel deyince o da sorun yok diye çıkmış bişey sormamış ben internetten sonuçlarını merak edip araştırmaya başlayınca farkettim.eşimi doktor varikosel için elle muayene etmiş varikoselinin az seviyede olduğunu söylemiş şuan için ameliyata gerek yok demiş.sence biz önce hangi testleri yaptıralım ?birde ben ilk bebek istiyoruz diye doktora gittiğimde bana tsh glikoz ast alt hemogram gibi testler yaptırmamı istemişti hamileyken de yapılabilir ama öncede yaptırabilirsin demişti daha yaptırmadım ama bu testlerde sıkıntı varsa hamile kalmayı engelliyor olabilir mi ?

Son düzenleme:
immortalbeloved öncelikle çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın, ben istanbulda yaşıyorum önerebileceğin bir hastane varmı? biz şimdilik sadece spermiyogram testi verdik onu da özel bir hastanede yaptırdık ama dediğim gibi doktor eşime çok normal 1 sene olmazsa gel deyince o da sorun yok diye çıkmış bişey sormamış ben internetten sonuçlarını merak edip araştırmaya başlayınca farkettim.eşimi doktor varikosel için elle muayene etmiş varikoselinin az seviyede olduğunu söylemiş şuan için ameliyata gerek yok demiş.sence biz önce hangi testleri yaptıralım ?

meraketme biz de sizin gibi aylarca hatta neredeyse 1 sene oyalandık. doktorlar bizi savuşturdu biz de inandık. öylece vakit kaybettik. ne zaman ki kendim araştırmaya başladım baktım ki bizi savmışlar geçmişler. hatta tabiri caizse kaderimize terk etmişler:) siz ist da ne tarafta oturuyorsunuz? ona göre tavsiyede bulunayım. ama ben anadolu tarafındayım, o yüzden çoğu tavsiye edeceğim yer buralarda olacaktır.
şimdi bence en önce şu varikosel var mı yok mu tam olarak öğrenin çünkü morfolojiyi bozan esas sorun o olabilir. en güzel dopplerle öğreniliyor. o da devlet hastanelerinde parasızken dışarıda epey bir yekün tutuyor. fakat devlette çektirecekseniz biraz yalan atmanız gerekiyor. eşin dışarıda özelde doktora gittim varikosel var deyip doppler çektirmemi istediler derse kesin yazarlar. benim eşim öyle deyince yazıp hemen ertesi güne de randevu vermişlerdi.
Böyle demezseniz(tabii bir de o hastanede doppler çekimi yoksa) doktorlar genelde daha basit ve ucuz ultrasona yönlendiriyor. Ultrason tabi erkekler için daha gerginlik verici. Bizim vajinal muayene gibi geriliyorlar. O yüzden belki özelde çektirmeyi tercih edersiniz. Ha bu arada spermiogramdan bahsetmeyin. Testisimde bir ağrı var falan desin eşin. Çoğu ürolog sperm sayınıza bakıyor, morfolojiyi es geçip tedavi lazım olup olmadığına karar veriyor. Mesela diyor ki tamam sende varikosel var ama sayıda sorun yok o yüzden tedaviye de gerek yok. Orada morfoloji kısmında yazan sayıları süs olsun diye koymuşlar gibi davranıyorlar:)
Bu dopplerin/ultrasonun yanında genelde kendiliklerinden yazıyorlar ama ne olur ne olmaz siz de talep edin bir de hormon tahlili yapılsın. Bu iki sonuçtan elde edilen verilere göre sperm dna testi yaptırırsınız. O da üniversitelerde ve Zeynep Kamilde yapılıyor. Dışarıda en ucuz 600liradan başlıyor diye duydum.

immortalbeloved öncelikle çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın, ben istanbulda yaşıyorum önerebileceğin bir hastane varmı? biz şimdilik sadece spermiyogram testi verdik onu da özel bir hastanede yaptırdık ama dediğim gibi doktor eşime çok normal 1 sene olmazsa gel deyince o da sorun yok diye çıkmış bişey sormamış ben internetten sonuçlarını merak edip araştırmaya başlayınca farkettim.eşimi doktor varikosel için elle muayene etmiş varikoselinin az seviyede olduğunu söylemiş şuan için ameliyata gerek yok demiş.sence biz önce hangi testleri yaptıralım ?birde ben ilk bebek istiyoruz diye doktora gittiğimde bana tsh glikoz ast alt hemogram gibi testler yaptırmamı istemişti hamileyken de yapılabilir ama öncede yaptırabilirsin demişti daha yaptırmadım ama bu testlerde sıkıntı varsa hamile kalmayı engelliyor olabilir mi ?

son sorunu es geçmişim:) tiroid, şeker, muhtelif kan değerlerine önceden baktırmakta fayda var. hamileliğe ne kadar engeldir bilemiyorum ama hamilelik sırasında sıkıntı yaratan şeyler olduğunu biliyorum. bunlar sağlık ocaklarında bile yapılan testler(en azından bizim mahalledekinde yapılıyor). için rahat etsin diye istersen git baktır. ama kendine hamileliğe engel bir durumun var mı diye baktıracaksan bunlardan önce adetin ilk günü yapılan ultrason muayenesi, hormon testi gibi tetkikler var. Ben Zeynep Kamil'in infertilite bölümüne gidip 1 yıldır çocuk sahibi olamıyoruz dediğimde paket halinde ultrason, kan ve hormon testleri,smear testi, hsg filmi, kısaca aklına ne gelirse yapmışlardı. Hakikaten allah razı olsun sayelerinde adeta check up yaptırmış kadar oldum:) Ama paketin içinde yer alan ve ilk olarak yapılan ultrasonla muayene ve hormon testi iyi kötü bir sorunun var mı gösteriyor o yüzden böyle bir şüphen varsa en önce bunları yaptır derim. Bir de tabi HSG filmi tüplerinde bir tıkanıklık var mı anlaşılmasını sağlıyor. Ama o tabii biraz daha sonraki aşama.

ben avrupada oturuyorum hastaneleri araştırmak lazım özelde yaptırmayı bende düşünmüyorum hem çok pahalı hem de ilk gittiğimiz doktor özeldi ve hiç açıklama bile yapmamış.gerçekten insan o kadar aciz oluyor ki doktorun gözünün içine bakıyorsun ne diyecek diye ama onlarda sanırım daha ne hastalar gördükleri için alışmışlar ve bizim durumumuz onlara çok sıradan geliyor ve geçiştiriyorlar iyi ki çıktın karşıma var ya yazdığın cevaplar gerçekten çok rahatlatıyor beni seni sorularımla sıkmıyorumdur inşallah dünden beri sana dua ediyorum Allah kucağını boş bırakmasın diye :) b12 vitamini sperm morfolojisinde kilit demişsin ya mesela hangi ilacı alabiliriz ace plus selenyum kullanıyor şuan, çinkoyu da şimdilik dediğin gibi gıdalarla sağlamayı düşünüyorum olmazsa bir sonraki ay onuda alırız artık hamilelik öncesi genel muayene için testleri sağlık ocağı yapar mı yoksa hastaneye mi gitmeliyim olmazsa ben doktorun verdiği testleri yaptırayım şimdilik sağlık ocağında eşimde tekrar gitsin doktora bakalım ne olacak sonuç,bunlardan başka yapmam gereken bir şey var mı sence?

immortalbeloved yazımı beğenmişsin ama cevap verdin mi göremedim yine sorayım dedim o yüzden b12 vitamini diye mi isteyeceğiz eczaneden yoksa bir adı var mı?

ben avrupada oturuyorum hastaneleri araştırmak lazım özelde yaptırmayı bende düşünmüyorum hem çok pahalı hem de ilk gittiğimiz doktor özeldi ve hiç açıklama bile yapmamış.gerçekten insan o kadar aciz oluyor ki doktorun gözünün içine bakıyorsun ne diyecek diye ama onlarda sanırım daha ne hastalar gördükleri için alışmışlar ve bizim durumumuz onlara çok sıradan geliyor ve geçiştiriyorlar iyi ki çıktın karşıma var ya yazdığın cevaplar gerçekten çok rahatlatıyor beni seni sorularımla sıkmıyorumdur inşallah dünden beri sana dua ediyorum Allah kucağını boş bırakmasın diye :) b12 vitamini sperm morfolojisinde kilit demişsin ya mesela hangi ilacı alabiliriz ace plus selenyum kullanıyor şuan, çinkoyu da şimdilik dediğin gibi gıdalarla sağlamayı düşünüyorum olmazsa bir sonraki ay onuda alırız artık hamilelik öncesi genel muayene için testleri sağlık ocağı yapar mı yoksa hastaneye mi gitmeliyim olmazsa ben doktorun verdiği testleri yaptırayım şimdilik sağlık ocağında eşimde tekrar gitsin doktora bakalım ne olacak sonuç,bunlardan başka yapmam gereken bir şey var mı sence?

bir kere kesinlikle beni sıkmıyorsun merak etme. ben de uzun süre böyle yol yön belirleyemeden bekledim o yüzden özellikle kişilere bir yol belirlemelerinde yardımcı olmak istiyorum ki vakit kaybetmesinler. çünkü hakikaten ne kadar erken sorununu belirledin, önlem almaya başladın o kadar iyi.
doktorlar konusunda öyle bir şey ki herkes aynı dertten muzdarip. özelde ya da devlette çoğu doktor aynı şeyi yapıyor sana anlayacağın dillerle doğru dürüst açıklamalar yapmıyor. bir de sanırım çoğu erkek, üroloğa gittimi geriliyor. ondan da eşlerimiz fazla soru sormadan çıkıp gidiyor mu nedir anlamıyorum ki. biz ilk maltepede özel delta hospitala gittik, varikosel var dediler, teyidi için resmen zorla ultrason çektirdik. sonra yine özel acıbademe gittik, orada da ısrarla bir hormon testi yaptırabildik. iki doktor da varikosel var ama ameliyata gerek yok. gidin tüp yaptırın dedi. spermiogramlardaki sayıları gösterdik yok yok düzelmez deyip konuyu kapattılar. inan bak ikisinde de eşim içeride 5er dakika kalmıştır. baktım doyurucu bir bilgi vermiyorlar, sürüyle para verip duruyoruz ama bir şey elde edeceğimiz yok, bari devlete gideyim de en azından tetkiklere para vermem dedim. zeynep kamile infertilite bölümüne gittim, eşimin de benim de sürüyle tetkikleri yapıldı. o kadar testi, filmi dışarıda kesin 2000-3000 liraya falan yaptırırdık. ki az para değil. insan o kadar parayı kalkar gerekirse ileride en iyi doktorlara gitmekte hatta aşılamada, tüp bebekte kullanır. ha oradaki doktorlardan memnun kaldım mı katiyen kalmadım, tıpkı diğerleri gibi onlar da hiç doğru dürüst açıklamalar yapmadılar, ama en azından eline tetkikleri alıp sonradan istediğin doktora gidiyorsun yani her şeyin hazır oluyor. siz de madem avrupa yakasındaymışsınız ileriki aşamalarda bence üniversite hastanelerine gidin.bir de süleymaniye hastanesi var onu da düşünebilirsiniz. ama ben olsam üniversite hastanelerini tercih ederdim.
B12 için apikobal kullanabilirsiniz. İçinde B12 olduğu gibi yine üreme sistemine lazım B6 var. Zaten B vitaminleri vücuda çok gerekli vitaminler, eklemlerimiz, beyin nöronlarımız, kaslarımız, her şeye faydalılar, her halükarda içmek lazım. eminim eczacı da sana tavsiyede bulunur ama aklında bulunsun solgarın falan ürünlerini tavsiye ederlerse sakın alma. boşuna para harcamaya gerek yok.normal ilaç firmalarının 6-7 liralık ürünleri de iş görüyor. keza folik asit için de 1,5 liralık folbiol kafi geliyor.
genel kan testlerini sağlık ocakları yapıyor(şeker, kolesterol,tsh, hemogram vs) fakat hormon testleri için(fsh, östrojen, prolactin vs) hastaneye gitmeniz gerekiyor. doppler de her hastane çekmiyor. ama eğitim araştırma hastanelerinin tamamında var.

hemen yarın vitaminleri eşime aldırıp başlatıcam eğer bu ay da tutmazsa öyle üniversite hastanesine gidip doppler çektirmek için uğraşalım artık hem spermiyogram hormon testleri falan veririz tabi yaptırabilirsek inş. hem ilaçların faydası olacak mı onu da görmüş oluruz testlerde artık çıkan sonuçlara göre bir çözüm ararız. bu arada preseed diye bir jelden bahsediyor arkadaşlar bunun hakkında bilgin var mı? sence bizim için bir faydası olabilir mi?

immortalbeloved eşim başladı dediğin vitaminleri içmeye inşallah faydası olur.bu arada benim eşimin morfolojisi %2 di %4 den az olunca tüp bebek öneriyorlarmış arkadaşlardan duydum senin bu konu hakkında bilgin var mı?tüp bebek hakkında da hiçbir bilgim yok ama doğal olmasını çok istiyorum.

merhaba eşim sperm tahlili yaptırdığında spermleri gayet iyiyidi ama hareketsizmiş doktor bu yüzden keçi boynuzu önermiş ultrason yaptıdığında iyi çıkmış sonuçarı ama doktor çocuğunuz olur ama deniş aşılama yöntemiyle eşinizin hamile kalması daha yüksek demiş bi de eşime klomen ve evicap vermiş

Back
X