Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gayet normal görünüyor. bu dğerlerle hamile kalamadın mı ???
canımm öncelikle cevabın için çok teşekkür ederimm.. evet bende doktor tedavisi grüyorm zaten böyle bişeyi doktorum istedi benm yumurta tembelliği sorunum vardı doktora gittim ilk gittiğimde klomen verdi sonra gittiğimde bi tane çatlatma iğnesi verdi 3 ay gelme dedi bu süreçde %80 çocuğun olur dedi 3 aylık süreç geçti aradım eşinde sperm testi yapsın ondan sonra adetin 3. günü gel dedii şimdi adet olmayı bekliyorm 18 inde olmam gerekiyodu iki gün geçti adet olunca gidicemm
3 aydır çocuk istiyoruz ama olmadı belki daha erken diye düşünebilirsiniz ama yinede korkuyorum ilk bebek isteğimizde doktora gittim bebek düşünüyoruz diye yumurtalıklarıma baktı temiz kis falan yok dedi hatta sol yumurtan oluşmuş ve atılmış dedi (yani bu ne demek ben anlamadım o anda doktora sormak da aklıma gelmedi ) çok güzel bir günde gelmişsin muayene için dedi adetimin 14.günü gitmiştim doğal yollarla olduğu görüceksin dedi sadece folbiol verdi ama olmadı işte eşim spermiyogram verdi sonuçlarını yorumlarmısınız doktoru çok normal 1 sene olmazsa ancak o zaman tedavisine bakıcaz demiş ama morfoloji %2 bu kafamızı çok karıştırdı işin içinden çıkamadık ayrıca eşimde varikosel varmış az miktarda benim gibi olup da hamile kalan varmı?
Abstinans süresi ................................... 4
Hacim........................................................ 2,7
Akışkanlık..................................................Normal
Likefikasyon süresi ...................................20
Lökosit ......................................................100.000
Aglütinasyon...............................................0
Spermmatozoon sayısı...............................52.000.000
Toplam Spermmatzoon Sayısı...................140.400.000
Hareketli (a+b) .........................................51
İleri Hareketli (a) ........................................44
Yerinde Hareketli (b) ..................................7
Hareketsiz (c) ............................................49
Toplam Hareketli Spermatozoon Sayısı .... 71.604.000
morfoloji
Normal Form ..............................................2
Anormal Form .............................................98
Baş Anomalisi .............................................32
Boyun Anomalisi .........................................9
Kuyruk Anomalisi ........................................2
Baş + Boyun Anomalisi ...............................27
Baş + Kuyruk Anomalisi ..............................1
Boyun + Kuyruk Anomalisi ..........................2
Karma Anomali ............................................25
arkadaşım sizin sayılarınız hızınız falan iyi ama evet haklısın morfolojiniz sorunlu. Bir de morfolojide Baş anomalisi fazla olunca sperm dna'sı da sorunlu olabiliyor. Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ne olur ne olmaz, bir üniversite hastanesinin androloji bölümüne başvurun. Tedbir olarak bir Sperm dna hasar testi yaptırın.(Genetik testleri yapan büyük eğitim araştırma hastanelerinde de yapılıyor) belki ondan hamile kalamıyorsundur. Tedavi edilebilir bir şey, yeter ki tespit edilsin. Bu arada morfolojiyi düzeltmek için eşine çinko, folik asit (senin folbioldan verebilirsin), C ve E vitaminleri,selenyum(bunların hepsini tek bir multivitaminle de alabilir), arı sütü, polen, propolis gibi takviyeler verebilirsin. Ama eğer eşinin hakikaten varikoseli varsa bunlardan çok mucize bekleme. Yaşınız gençse eşine belki ameliyat önerebilirler. Biz varikosel için at kestanesi kapsülü kullanıp, üstüne de saydığım vitamin mineral takviyeleri kullanarak 3 ayda ancak 7 puan yükseltebildik morfolojiyi. Ha yanlış anlama 7 puan bile sağlıklı sperm sayısı açısından muazzam bir fark ama öyle kat kat da yükselmiyor anlayacağın.
2 gündür ace plus selenyum diye bir vitamin kullanıyo onu da yine burdaki arkadaşlardan duydum ve bir ümit kullanalım dedik yeni başladık keçi boynuzu kürüde yapıcam inş.çinko falan hepsini bir arada mı kullanmak gerekiyor erkeklerin folikasit kullandığı senden duydum ilk defa folbioldan içirsem bi faydası olurmu gerçekten, bi de hepsi birden bi zararı falan olur mu diye korkuyorum.doktor varikosel var demiş kist demiş bide tahlil yapalım ona göre konuşalım demiş tahlilden sonrada herşey normal demiş 1 sene olmazsa öyle gel demiş resmen başından savmışnormalde morfoloji kac olması gerekiyor ki
immortalbeloved öncelikle çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın, ben istanbulda yaşıyorum önerebileceğin bir hastane varmı? biz şimdilik sadece spermiyogram testi verdik onu da özel bir hastanede yaptırdık ama dediğim gibi doktor eşime çok normal 1 sene olmazsa gel deyince o da sorun yok diye çıkmış bişey sormamış ben internetten sonuçlarını merak edip araştırmaya başlayınca farkettim.eşimi doktor varikosel için elle muayene etmiş varikoselinin az seviyede olduğunu söylemiş şuan için ameliyata gerek yok demiş.sence biz önce hangi testleri yaptıralım ?
immortalbeloved öncelikle çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsın, ben istanbulda yaşıyorum önerebileceğin bir hastane varmı? biz şimdilik sadece spermiyogram testi verdik onu da özel bir hastanede yaptırdık ama dediğim gibi doktor eşime çok normal 1 sene olmazsa gel deyince o da sorun yok diye çıkmış bişey sormamış ben internetten sonuçlarını merak edip araştırmaya başlayınca farkettim.eşimi doktor varikosel için elle muayene etmiş varikoselinin az seviyede olduğunu söylemiş şuan için ameliyata gerek yok demiş.sence biz önce hangi testleri yaptıralım ?birde ben ilk bebek istiyoruz diye doktora gittiğimde bana tsh glikoz ast alt hemogram gibi testler yaptırmamı istemişti hamileyken de yapılabilir ama öncede yaptırabilirsin demişti daha yaptırmadım ama bu testlerde sıkıntı varsa hamile kalmayı engelliyor olabilir mi ?
ben avrupada oturuyorum hastaneleri araştırmak lazım özelde yaptırmayı bende düşünmüyorum hem çok pahalı hem de ilk gittiğimiz doktor özeldi ve hiç açıklama bile yapmamış.gerçekten insan o kadar aciz oluyor ki doktorun gözünün içine bakıyorsun ne diyecek diye ama onlarda sanırım daha ne hastalar gördükleri için alışmışlar ve bizim durumumuz onlara çok sıradan geliyor ve geçiştiriyorlar iyi ki çıktın karşıma var ya yazdığın cevaplar gerçekten çok rahatlatıyor beni seni sorularımla sıkmıyorumdur inşallah dünden beri sana dua ediyorum Allah kucağını boş bırakmasın diye :) b12 vitamini sperm morfolojisinde kilit demişsin ya mesela hangi ilacı alabiliriz ace plus selenyum kullanıyor şuan, çinkoyu da şimdilik dediğin gibi gıdalarla sağlamayı düşünüyorum olmazsa bir sonraki ay onuda alırız artık hamilelik öncesi genel muayene için testleri sağlık ocağı yapar mı yoksa hastaneye mi gitmeliyim olmazsa ben doktorun verdiği testleri yaptırayım şimdilik sağlık ocağında eşimde tekrar gitsin doktora bakalım ne olacak sonuç,bunlardan başka yapmam gereken bir şey var mı sence?