Erkek İnfertilitesi Sperm testi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Karantinus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2016
253
104
103
Merhaba, bu testlerden sonuçlardan anlayabilen yardımcı olabilir mi acaba ? Ben anlamıyorum ilk defa eşim test verdi biraz can sıkıcı şeyler söylenmiş bilgilendirme esnasında benimde haliyle canım sıkıldı

Eklentiler

• DC31BC06-22D7-4E81-BB52-AF000E6D5068.webp
    DC31BC06-22D7-4E81-BB52-AF000E6D5068.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 85
Yanlış anlamadıysam yalnızca 20 tane sperm hücresi görülmüş. Bebek sahibi olmaya engel olmaması için minimum 15-20 milyon sperm olmasi gerekiyor. Boyle durumlarda tek yol tüp bebek sanırım. Tedaviyle milyonlara ulaşmaz herhalde. Neyse ki sperm var uzulmeyin. Hiç olmaması sorun.

Yanlış anlamadıysam yalnızca 20 tane sperm hücresi görülmüş. Bebek sahibi olmaya engel olmaması için minimum 15-20 milyon sperm olmasi gerekiyor. Boyle durumlarda tek yol tüp bebek sanırım. Tedaviyle milyonlara ulaşmaz herhalde. Neyse ki sperm var uzulmeyin. Hiç olmaması sorun.

Çok teşekkür ederim cevabınız için

Testte değerlerin bir bölümü hiç yazılmamış, yazılan değerlerde tuhaf şekilde belirtilmiş.Hiç güven vermiyor, farklı bir yerde test yaptırmanız sizin için daha sağlıklı olabilir.

Merhaba, bu testlerden sonuçlardan anlayabilen yardımcı olabilir mi acaba ? Ben anlamıyorum ilk defa eşim test verdi biraz can sıkıcı şeyler söylenmiş bilgilendirme esnasında benimde haliyle canım sıkıldı
Testte eksiklik var bazi degerler hic yazilmamis farkli bir yerde tekrarlayin

Test çok tuhaf. Açıklayıcı ve net gelmedi bana. Bence daha güvenilir Bi yerde tekrarla. Doktorla konuştunz mu testi?

Test çok tuhaf. Açıklayıcı ve net gelmedi bana. Bence daha güvenilir Bi yerde tekrarla. Doktorla konuştunz mu testi?
Testte eksiklik var bazi degerler hic yazilmamis farkli bir yerde tekrarlayin
Testte değerlerin bir bölümü hiç yazılmamış, yazılan değerlerde tuhaf şekilde belirtilmiş.Hiç güven vermiyor, farklı bir yerde test yaptırmanız sizin için daha sağlıklı olabilir.
Kesinlikle benimde kafam bu yüzden karışık araştırma yapamıyorum hiç bir bilgim yok bu konuda ama gördüğüm kadarıyla testte bir sıkıntı var forumlarda görüyorum hiç buna benzer bi test sonuç vs göremedim henüz doktorla görüşemedik ne olduğunu anlayıp ona göre bir yol izleyeceğiz ama fazlasıyla kafam karışık şuan

Henüz doktorla görüşemedik randevu günümüzü bekliyoruz, valla bende şuan ne hissedeceğimi bilemiyorum açıkcası
Hiç sperm olmaması ihtimali de vardi. Doktorlar hep bunu söylüyor. 1 tane de olsa yeter. Eşiniz de cok üzülmüştür, destek olun. Kotu hissetmesin kendini.

Henüz doktorla görüşemedik randevu günümüzü bekliyoruz, valla bende şuan ne hissedeceğimi bilemiyorum açıkcası
Hemen umutsuzluğa düşup uzulmeyin kesinlikle testi tekrarlayin en azindan esiniz azosprm değil takviyelerle değerler yukselir eşinizede durumu yansitmayin destek olun bu sürecte eş desteği cok onemli Allah şifa versin

Hiç sperm olmaması ihtimali de vardi. Doktorlar hep bunu söylüyor. 1 tane de olsa yeter. Eşiniz de cok üzülmüştür, destek olun. Kotu hissetmesin kendini.

Tabii ki yansıtmamaya çalışıyoruz birbirimize karşılıklı, kafasını dağıtmaya çalışıyorum henüz doktorla görüşmedik ne olduğunu bilmiyoruz diye konuşuyorum ama sanırım ben daha çok etkilendim bu durumdan

Hemen umutsuzluğa düşup uzulmeyin kesinlikle testi tekrarlayin en azindan esiniz azosprm değil takviyelerle değerler yukselir eşinizede durumu yansitmayin destek olun bu sürecte eş desteği cok onemli Allah şifa versin
Çok teşekkür ederim, inşallah ilaçla takviyeyle normale dönebilecek bi durumdur. Henüz netlik kazanmadığı için ikimizinde canı sıkkın haliyle elimden gelen desteği vermeye çalışıyorum

aslında testte eksiklik yok sperm sayısı az olduğu için bazı değerlere bakılamıyor
mesela hız ve morfoloji gibi
o neden ile testin o bölümleri yok
yukarıda ki arkadaşımızında dediği gibii dua edinki bulunmuş spermler var
öncelikle varikosel var mı buna baktırın var ise operasyon olması gerekebilir sonrasındada sağlıklı beslenme ve vitamin takviyeleri ile yükseltecekler.
yoksa direkt vitamin takviyeleri ile yükseltmeye çalışacaklar 3 yada 6 ay gibi bir periodda tekrar tahlil verip olabilecek en iyi hale gelmeden tüp bebeğe başlamanızı önermem
sperm değerleri 3 ayda bir değişir 6 ay en etkili zamandır hatta 1 yıla kadar bile takviyeye devam edip doğal yolla veya tüp bebeğe geçen var.
size tavsiyem sakın acele karar verip hemen başlamayın
dediğim gibi önce varikosel ve vitamin takviyeleri daha sonra tüp bebek kararı..
keçiboynuzu kürünü araştırın sayıyı çok yükseltiyo
tüp bebekte olsa spermler ne kadar iyi duruma gelirse tutma ihtimali o kadar yüksek olur.
hayırlı tedaviler diliyorum çok uğraştırmadan gelir meleğiniz inşallah

aslında testte eksiklik yok sperm sayısı az olduğu için bazı değerlere bakılamıyor
mesela hız ve morfoloji gibi
o neden ile testin o bölümleri yok
yukarıda ki arkadaşımızında dediği gibii dua edinki bulunmuş spermler var
öncelikle varikosel var mı buna baktırın var ise operasyon olması gerekebilir sonrasındada sağlıklı beslenme ve vitamin takviyeleri ile yükseltecekler.
yoksa direkt vitamin takviyeleri ile yükseltmeye çalışacaklar 3 yada 6 ay gibi bir periodda tekrar tahlil verip olabilecek en iyi hale gelmeden tüp bebeğe başlamanızı önermem
sperm değerleri 3 ayda bir değişir 6 ay en etkili zamandır hatta 1 yıla kadar bile takviyeye devam edip doğal yolla veya tüp bebeğe geçen var.
size tavsiyem sakın acele karar verip hemen başlamayın
dediğim gibi önce varikosel ve vitamin takviyeleri daha sonra tüp bebek kararı..
keçiboynuzu kürünü araştırın sayıyı çok yükseltiyo
tüp bebekte olsa spermler ne kadar iyi duruma gelirse tutma ihtimali o kadar yüksek olur.
hayırlı tedaviler diliyorum çok uğraştırmadan gelir meleğiniz inşallah
Çok teşekkür ederim detaylıca bahsetmişsiniz bi nebze anlayabildim şuan, umarım vitaminlerle çözülebilecek bi durumdur şuan tek istediğim şey bu bakalım doktora gidince anlaşılacak herşey beklemek zor sadece. Keçiboynuzu kürünede hemen bakacağım

Back
X