SPERM TESTİ

_balprensesi_

İpekli günler 17.07.17
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2015
1.851
2.044
63
38
hocam merhaba, ben daha once de sormustum sıze esımın sperm sayısı hareketlılıgın ve morfolojısı bozuktu.. size son iki testımızi gönderiyorum. sizce bu değerlerle doğal yoldan hamile kalabilir miyim? ben 30 eşim 31 yaşın da ve 21 aylık evlıyız. eşim proxeed plus ve yanında da bitkisel ürünler kullanıyor. tüp bebek düşünüyoruz ama önceliğimiz doğal yolla olması. morfolojiyi düzeltmek için neler yapabiliriz yardımcı olursanız çok seviniriz.

Eklentiler

• 04292d54c5a8427dbedac374642c078a.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 133
  • 12735631_1043771385683617_1253211938_n.webp
    16 KB · Görüntüleme: 109
Merhabalar : sperm morfolojisinin kesin kriterler ile değerlendirilmesinin döllenme şansını tahmin etmede son derece önemli olduğu bir çok sayıda çalışmada vurgulanmıştır .Sperm morfoloji bozukluğu ne derece şiddetli ise döllenme oranları da o derece azalmaktadır.Çift başlı formlar, amorf, uzamış formlar ve akrozom defektleri gibi
başa ait problemler oldukça sık rastlanılmaktadır.globozospermı denılen yuvarlak başlı spermler varlıgında kendılıgınden gebelık olusamıyacagı gıbı tüp bebekte dahi gebelık sansı oldukca düşük olmaktadır.sperm baş anomalılerınde dna hasarı riskı oldukca yuksek olmaktadır.Bu durumda ya gebelık gerceklesmesı güclesecek ya da anormal gebelıkler ( düşük ıle sonlanan )olusabılmektedır.Bu bilgıler ısıgında deneyımlı bır androlog tarafından yenı bır sperm testı degerlendırılmelıdır. mesela tüm spermler globozospermi denılen yuvarlak baslı ıse beklemenızın hiç bır yararı olmuyacaktır. basarılı bır merkezde deneyımlı androlog tarafından degerlendırılecek bır sperm testı ve bu testı degerlendırecek işinde deneyımlı bır hekım ıle goruşmenız yararlı olucaktır.Bol şans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…