Sperm testinden anlayanlar bir bakarmisiniz?

aysefeytum

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2013
698
410
303
Merhaba kizlar
Konuyu dogru yere mi açtım bilmiyorm ama bugün sperm testi yaptırdık ama bişey anlamadik üroloji doktoru varikosel olabilir dedi kadin doğumcu normal dedi bizde anlamadik

Eklentiler

• PicsArt_12-15-07.26.15.webp
    PicsArt_12-15-07.26.15.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 105
Cvp icin tesekkur ederim Canım.peki tam olarak hangisine bakmamız gerekiyo...
Konsantrasyon yazıyor ya onun alt limiti 20 milyon sınır. Hızı da +4 ve +3 olanin toplamının yuzde 50 olmasi yeterli. Ki bizim toplami 17 falandi. Sınırda oldugu için belki varikoselden suphelenmis olabilir. Ama varikoseli elle muayene edip soyleyebiliyor aslinda olup olmadigini. Yine de hizi ve sayiyi artirmak icin keçiboynuzu pekmezi icmeye baslayabilir eşin. Baya faydasi oluyor ozellikle hıza.

Çok saol canım bilgilendirmen için. Demekki değerler normal suan için. röntgen de çekilecek ilk fırsatta zaten. Aslında geçen sene elle muayee ne de röntgen de yapıldı sorun yoktu.1 sene de değişirmi bilmiyorum.bide morfoloji de önemli diyorlar ama öyle birşey yazmıyor testte acaba adımı farklı?

Çok saol canım bilgilendirmen için. Demekki değerler normal suan için. röntgen de çekilecek ilk fırsatta zaten. Aslında geçen sene elle muayee ne de röntgen de yapıldı sorun yoktu.1 sene de değişirmi bilmiyorum.bide morfoloji de önemli diyorlar ama öyle birşey yazmıyor testte acaba adımı farklı?
Evet morfolojiye heryer bakmiyor ayrica sanrm istemek lazim. Bizde de bakilmamisti. Bence endise etmeyin sizde de bir sıkıntı yoksa denemeye devam :)

Canım eşim lab. uzmanı yorumlamayi biliyor normal diyor
Canim kadin dogum doktoru normal değerler dedi.ama üroloji doktoru varikosel olabilir değerler düşük dedi.ikilemde kaldık röntgen de istedi.gerek varmı eşine sorabilirmisin? Bide morfoloji yazmiyordu bunu nasıl ogrwnebiliriz yada önemli mi..çok teşekkür ederim bu arada cvbin icin

Back
X