spermiogram sonucumuza göre bize yol gösterirseniz seviniriz.

renkliatlas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2008
2.441
0
116
43
Çanakkale
Ulun Hocam, ben 1,5 sene önce düşük yaptım 11 haftalıktı, kalp atışlarını görmüştük. 2 hafta sonrada düştü.. sonrasında tüm denemelerimize rağmen hamile kalamadım.. ultrasonla bakıldı herhangi bir sorunum yoktu , smearda enfeksion çıktı ilaç kullandım.
eşimin spermiogramını isveç karolinska üniversitesinde yaptırdık .. bu tahlile göre bize yol gösterir misiniz? bundan sonraki aşamada ne yapmamız gerekir. %0 morfoloji ile hamile kalınabilir mi? tedavisi var mı?
ona göre isveççe olduğundan anladığım kadarıyla çeviriyorum
volüm :5,2
mililitre başına düşen sperm sayısı 36 milyon
toplam 187 milyon
morfolojik değerlendirme
%0
baş anomalisi : %100
boyun anomalisi %23
kuyruk anomalisi %28
cytopl.droppe %15
terato-index92 : 1,66
olgunlaşmamış 0

ingilizce yazılmış bir rapor var orda ise terato - index92 2.00 dan düşük olduğundan patolojik değerlendirmeye gerek yoktur. enfeksiyon görülmemiştir diyor. bu aşamada ileri bir tetkike gerek görmüyoruz demiş.

Geçmiş olsun. Sperm morfolojisinin %0 çıkması muhakkak tüp bebek tedavisi yapılması anlamına gelmez. Hem eşinizin hem de sizin durmunuza ve öz geçmişine göre karar vermek gerekir. Yurt dışında yaşıyan hastaların ortak sorunu bu oluyor, iletişimsizlik farkındayım ancak sadece internetten tahlillerinize bakarak nasıl bir yol izlemek gerekir yorum yapmam doğru olmaz Her şey gönlünüzce olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…