spermiogram testini yorumlar mısınız?

asel_83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2010
2
0
36
Denizli
Merhabalar bize yardımcı olursanız sevinirim. 5 aydır evliyim. Şimdiye kadar hep ilişki sırasında korunduk. Ama önümüzdeki yıl çocuk sahibi olmak istiyoruz. Bunun için doktora gittik. Ultrason sonuçlarına göre kadın dogum uzmanı bana yumartılıklarının boyunun normal oldugunu söyledi. Uterus: Normal cesamette Endometrium: 7.5 ml Sağ over: Normal Sol over: Normal.
Başka yaptırmam gereken test var mı çocuk sahibi olmak için bunlar yeterli mi ?

Eşime yapıla spermiogram testi sonuçlarınıa göre sperm sayının az oldugunu ama harketliliğinin ( %70 ) iyi oldugunu oldugunu söyledi. Varikosel den şüphelinip muayene sonucunda buna rastlamadı ama bir de ultrasonla bakmak istedi. Haftaya ultrason çekilecek. Sonucuna göre ameliyata karar verebilecekmiş. Ama bizim internetten yaptıgımız araştırmalara göre el ile muayenede saptanamayan varikosel ameliyat edilmemelidir; fayda sağlamaz deniyor. Bu nedenle ameliyata pek sıcak bakmıyoruz artık. Spermiogram testini yorumlayıp neler yapmamız gerktiği hakkında bilgi verir misiniz.
Ml deki sperm sayısı :9 milyon
Aglütünasyon : yok
Sonuç : ,
Volum : 1.5 cc
D-hareketsiz : %10
pH : alkali
Spermiogram : ,
C-yerinde hareketli : %20
Vizkozite : normal
A-ileri hızlı hareketli : %40
B-ileri yavaş hareketli : %30
40 lık büyütmede lokosit : 1-2 lökosit
Likefaksiyon (erime) : 30 dk

Merhabalar bize yardımcı olursanız sevinirim. 5 aydır evliyim. Şimdiye kadar hep ilişki sırasında korunduk. Ama önümüzdeki yıl çocuk sahibi olmak istiyoruz. Bunun için doktora gittik. Ultrason sonuçlarına göre kadın dogum uzmanı bana yumartılıklarının boyunun normal oldugunu söyledi. Uterus: Normal cesamette Endometrium: 7.5 ml Sağ over: Normal Sol over: Normal.
Başka yaptırmam gereken test var mı çocuk sahibi olmak için bunlar yeterli mi ?

Eşime yapıla spermiogram testi sonuçlarınıa göre sperm sayının az oldugunu ama harketliliğinin ( %70 ) iyi oldugunu oldugunu söyledi. Varikosel den şüphelinip muayene sonucunda buna rastlamadı ama bir de ultrasonla bakmak istedi. Haftaya ultrason çekilecek. Sonucuna göre ameliyata karar verebilecekmiş. Ama bizim internetten yaptıgımız araştırmalara göre el ile muayenede saptanamayan varikosel ameliyat edilmemelidir; fayda sağlamaz deniyor. Bu nedenle ameliyata pek sıcak bakmıyoruz artık. Spermiogram testini yorumlayıp neler yapmamız gerktiği hakkında bilgi verir misiniz.
Ml deki sperm sayısı :9 milyon
Aglütünasyon : yok
Sonuç : ,
Volum : 1.5 cc
D-hareketsiz : %10
pH : alkali
Spermiogram : ,
C-yerinde hareketli : %20
Vizkozite : normal
A-ileri hızlı hareketli : %40
B-ileri yavaş hareketli : %30
40 lık büyütmede lokosit : 1-2 lökosit
Likefaksiyon (erime) : 30 dk

merhabalar esinizin sperm sayisi gore normal yollarla olmasi ihtimali zayif gozukuyor normali ml de en az 20 milyon olmasi %50 nin uzerinde hareketli olmasi gerekiyor varikosel ameliyatinin bir faydasi olacagini dusunmuyorum gecmis olsun sevgiler

merhabalar esinizin sperm sayisi gore normal yollarla olmasi ihtimali zayif gozukuyor normali ml de en az 20 milyon olmasi %50 nin uzerinde hareketli olmasi gerekiyor varikosel ameliyatinin bir faydasi olacagini dusunmuyorum gecmis olsun sevgiler[/QUOT

teşekkür ederim. Bu hafta da ultrason sonuçlarını aldık temiz çıktı bir sorun olmadığını söylediler. Bize normal yollarla 6 ay denememiz gerektiğni olmaması durumda tekrar gelmemizi söylediler. Sperm sayısını ve hareketliliğini arttırmak için neler tavsiye edersiniz.

spermiyogram ejekulat muayenesi yaptirdim iclerinden bitanesi hakkinda doktor problem var dedi internette ki bilgilerle karsillastiriyorum ama galiba birden cok problemim var anlasilan .degerleri yaziyorum eger aciklarsaniz yardimci olursaniz sevinirim saygilar ...
volum 1 cc ---------------------->2mlt
likefaksiyon 30 dak. -----------15-30 dak.
viskozite normal-----------------normal
aglutinasyon pozitif ------------ yok
yuvarlak hucre 0,6x10 ----------- >0.5x10

sperm sayisi 46x10 ---------------->20x10 /mlt.
motilite % 15 --------------------------> % 50
phss (%) % 0 ----------------------------> % 25
phss 0x10 --------------------------------3x10/mlt
kruger %0 ---------------------------------> %14

merhaba, evet sperm testinde yuvarlak hücre denilen muhtemelen enfeksiyon hücreleri mevcut. hareketlilik de buna bağlı olarak ya da başka sebeplerle düşük olabilir. morfolojik olarak da yapısal normalsperme rastlanmamış. benim önerim üroloji doktoru ya da infertilite uzmanının kontrolünde antibiyortik tedavisi sonrası, bir kez daha spermiogramın tekrarlanmasıdır. eğer sigara alkol tüketim alışkanlıkları varsa derhal bırakılmasından yanayım. sevgiler.

spermiyogram ejekulat muayenesi yaptirdim iclerinden bitanesi hakkinda doktor problem var dedi internette ki bilgilerle karsillastiriyorum ama galiba birden cok problemim var anlasilan .degerleri yaziyorum eger aciklarsaniz yardimci olursaniz sevinirim saygilar ...
volum 1 cc ---------------------->2mlt
likefaksiyon 30 dak. -----------15-30 dak.
viskozite normal-----------------normal
aglutinasyon pozitif ------------ yok
yuvarlak hucre 0,6x10 ----------- >0.5x10

sperm sayisi 46x10 ---------------->20x10 /mlt.
motilite % 15 --------------------------> % 50
phss (%) % 0 ----------------------------> % 25
phss 0x10 --------------------------------3x10/mlt
kruger %0 ---------------------------------> %14

Back
X