• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Spermiogramda morfoloji ve oligosipermi nolur yardım edin!!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

telkadayif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
53
5
36
İstanbul
Arkadaslar eşim 43 yaşında ben 30. Spermiogram için test sırasında tam gelememiş yani çok afedersiniz menisi hep su gibi gelmiş. Sonuc
morfoloji (kruger'a gore) %9
WHO standartına gore de %44
Ancak %95 hareketsizlik var:(
Ve canlılık sayısı %5....
Total sperma 6.000.000.

Morfoloji cok dusuk olmayıp degerlerı bu kadar dusuk cıkan var mı? Bu şekilde renksiz gelmesi sonucu etkiler mi?:( Sonuc kagıdında renk olarak D.Beyaz yazıyo ama...:(
Yorumlarınıza ıhtıyacım var 2 gundur sadece aglıyorum nolur yardım edın..

kımse bısey yazmayacakmı....

merhaba telkadayıf,spermiyogram testlerinde meni miktarı 2-5 ml arası normal kabul edilir,miktarında son yoksa rengi çok da önemli değil,ama morfoloji düşük ve ileri hareketli sperm hamile kalmakta çok önemli sizin neredeyse tamamı hareketsiz çıkmış,ilaç ve bitkilerle bu durum düzelir bence,sayınız 6 milyon ,sayıyı yükseltmek için de gayret etmelisiniz,şayet sperm sayısı 20 milyonun altına düştükçe hamile kalmak gitgide zorlaşır,doktorunuzun yardımıyla bu sorunu aşabilirsiniz,bir de içinize sinmediyse haftaya testi tekrarlayın derim,yolunuz açık olsun.

Morfoloji cok dusuk olmayıp degerlerı bu kadar dusuk cıkan var mı? Bu şekilde renksiz gelmesi sonucu etkiler mi?:( Sonuc kagıdında renk olarak D.Beyaz yazıyo ama...:(
Yorumlarınıza ıhtıyacım var 2 gundur sadece aglıyorum nolur yardım edın..[/QUOTE]

Bir de 3 günlük bir cinsel perhizden sonra test yapılmalı,buna dikkat etmediyseniz rengini ve yoğunluğunu değiştirir.

Arkadaslar eşim 43 yaşında ben 30. Spermiogram için test sırasında tam gelememiş yani çok afedersiniz menisi hep su gibi gelmiş. Sonuc
morfoloji (kruger'a gore) %9
WHO standartına gore de %44
Ancak %95 hareketsizlik var:(
Ve canlılık sayısı %5....
Total sperma 6.000.000.

Yorumlarınıza ıhtıyacım var 2 gundur sadece aglıyorum nolur yardım edın..

Tatlım öncelikle hiç bişey için üzülme.
beterin beteri vardır.
bak bizde hiç sperm yok.
yani 0.
3 gün perhiz gerçekten önemlii.
bence iyi bir tedaviyle soorununuz çözülür.
tüpe bile gerek kalmayabilir.
Allah yardımcınız olsun..
ama testi tekrar ettirmenizde fayda var bence.

Arkadaslar cok sagolun en iyi profesorleri bulduk gidiyoruz obur hafta testı de tekrar edıyoruz. Bir konu daha actım mutlaka okuyun derım faydalı bılgılerı yazdım uzun uzun..Ayrıca ınternetten Kaan Aydos hocaya sonucları maıl attım cok ılgılıymıs hakkında az bıle soylenmıs cok da ıc acıcı konustu bakalım hayırlısı..

Back
X