• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi spermiyogram acil cevap umutsuz mu?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

selenci

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2013
17
0
16
sperm sayısı 38 milyon
motilite
tam aktif hızlı doğrusal %7
yavaş ileri doğrusal olmayan %31
yerinde hareketli %16
hareketsiz %46
morfolji:
normal %33
baş:%46
kuyruk %4

geriye kalan değerlerin hepsi normal gibi en çok düşündüren tam aktif doğrusal hızlı sperm yüzdesinin % 25 in çok altında olduğu:43:

biraz eksik yazmışsınız. şu haliyle bişey demek doğru olmaz.

sperm sayısı toplam sperm sayısı mı yoksa 1 mldeki sperm sayısı mı? siz 1 mldeki sperm sayısını yazmalısınız.

ileri hızlı evet düşük görünüyor ancak bu perhiz süresine göre değişiyormuş bilginiz olsun. spermler depoda bekledikçe, hareketlilik azalıyormuş. yani perhiz süresi kısa olursa daha hareketli çıkması çok kuveetli ihtimaldir.

bunun yanında morfoloji de düşük maalesef. sanırım %60 ve üzeri değer normal sayılıyor.

siz tam sonuçları yazarsanız daha iyi olur.

ayrıca eşinizde varikosel var mı?
hormon testinde hangi hormonlara bakıldı? fsh, ls, testesteron, prolaktin gibi. bunlardan hangilerine bakıldı?

doktor size ne dedi? doktor ürolog mu yoksa kadın doğum uzmanı mı? inanın doktordan doktora yaklaşım şekli çok değişiyor.
paragöz olanlar sizin moralinizi, hayallerinizi hiç düşünmeden size en kötü cümleleri 30 saniyede sıralayabiliyor.

bir de ilaç veya bitkisel harhangi birşey tavsiye ettiler mi?

ben çok araştırdım bu knuları merak ettiğiniz herşey hakkında yardımcı olabilirim inşallah.

siz hemen keçiboynuzu kürü hakkında bilgi toplamaya başlayın bence. bundan çok fayda görenler var forumda.
yalnız pekmezi değil, kürünü araştırın. karar size kalmış. eşimde de sperm sayısı az çıktı biz ilaçların yanında keçiboynuzu da kullanıyoruz. düzenli olmasa da kullanıyoruz

çok teşekkür ederek başlamak isterim. sperm sayısı 1ml deki toplam, sonucu doktora göstermedim daha. perhiz süresi 4 gündü. benden eşimin sonuçlarını istedi. 2 yıllık evliyim 1 yıldır bebek istiyoruz. daha yolun başında olmamıza rağmen moralim alt üst oluyor. sizin yaptığınız yorumu çok beğendim doktorlarada nasıl güveneceğimi bilmiyorum. keçi boynuzu kürüne başladım 1 hafta oldu. ankara da yaşıyorum hangi hastaneden hangi doktordan başlayacağımı bilmiyorum. Allah hepimize yardım etsin...

1 mlde diyorsun canım. o zaman sayı olarak iyi.

bana göre sizin çok büyük sorununuz yok allahın izniyle. keçibynzu kürüyle bile inşallah dileğiniz olur.

size proxeed tarzı ilaçlar vereceklerdir büyük ihtimalle. yanında vitamin falanda verirler

inşallah canım benim, isteyen herkese ikiz ikiz versin ya rabbim. keçi boynuzunu iyice ezerek kaynatıyorum inşallah olumlu sonuç alırsam paylaşacağım.:34:

inşallah canım benim, isteyen herkese ikiz ikiz versin ya rabbim. keçi boynuzunu iyice ezerek kaynatıyorum inşallah olumlu sonuç alırsam paylaşacağım.:34:

canım bizimde test sonucumuz 13 haziranda çıkmıştı, sperm sayısı az, hızı biraz düşük demişlerdi.
şimdi 6 haftalık hamileyim:)
moralinizi bozmayın, inşallah sizinde olacaktır.

yine hamile değililim :((( 11inde olan adet günüm5 gün gecikti bugün adet oldum:(((( 2 gün sonra da günlerden pazar ama doktor adetin 3. günü gel demişti napcam ben yaaa? eşimin spermiyogram sonucunu da yorumlayacak mış. offf olumsuz giden bişeylerin var olduğu kesin. bu ay 13 gün aralıksız keçiboynuzu kürünü de uygulamıştım. olmayınca olmuyor...

yine hamile değililim :((( 11inde olan adet günüm5 gün gecikti bugün adet oldum:(((( 2 gün sonra da günlerden pazar ama doktor adetin 3. günü gel demişti napcam ben yaaa? eşimin spermiyogram sonucunu da yorumlayacak mış. offf olumsuz giden bişeylerin var olduğu kesin. bu ay 13 gün aralıksız keçiboynuzu kürünü de uygulamıştım. olmayınca olmuyor...

ümitsiz olmayın, sabır çok önemli.

ve asla şunu unutmayın; hiç bir sorunu olmayan eşlerde bile hamile kalma olasılığı her ay yaklaşık, %30 civarındaymış.

mrhaba dostlar bugün doktora gittim (kadın doğum) yine hormon testi için kan aldılar 3. kez alınıyor diger ikisi normaldi. eşimin spermiyogram testi için ise çok yorum yapmadı sadece hareketli spermin oranının düşük olduğunu ilaç yazamayacağını söyledi bide ürolojiden muayene olmasını istedi. üroloğa gidip muayene olmalıymış bu sonuçla bile varikosel olanlar varmış. böylede hamile kalabilirsin falan dedi. pekte anlamadım. yarın benim kan testi için bi kez daha gitcem... haaa bu arada eczaneden prokseed adlı ilacı sordum 128tl dedi reçetesiz alsam mı ki çok kararsızım...

merhaba hanımlar. İstanbulda mikrocerrahi yöntem ile Varikosel ameliyatı yapan devlet hastahanesi varmı?? tek taraflı mikrocerrahi varikosel ameliyatı özelde maliyeti nekadar? önerileriniz neler?? Teşekkürler..

mrhaba dostlar bugün doktora gittim (kadın doğum) yine hormon testi için kan aldılar 3. kez alınıyor diger ikisi normaldi. eşimin spermiyogram testi için ise çok yorum yapmadı sadece hareketli spermin oranının düşük olduğunu ilaç yazamayacağını söyledi bide ürolojiden muayene olmasını istedi. üroloğa gidip muayene olmalıymış bu sonuçla bile varikosel olanlar varmış. böylede hamile kalabilirsin falan dedi. pekte anlamadım. yarın benim kan testi için bi kez daha gitcem... haaa bu arada eczaneden prokseed adlı ilacı sordum 128tl dedi reçetesiz alsam mı ki çok kararsızım...

canım hemn fikrimi yazayım;

1- eşiniz iyi bir ürologa gitsin, çünkü doktordan doktora değişebiliyor. bazıları insanın psikolojisini hiç düşünmeden bamgüm konuşurken bazıları çok az da olsa ümit varsa,size moral vererek konuşuyor

2- sperm testini tekrarlamak daha doğru sonuçlar veriyor

3- varikosel var mı diye mutlaka bakılmalı

4- proxeed reçetesiz alınıyor canım. yeter ki faydası olsun, ne yapıp edip alın. yalnız doktor denetiminde olursa iyi olur

sperm sayısı 38 milyon
motilite
tam aktif hızlı doğrusal %7
yavaş ileri doğrusal olmayan %31
yerinde hareketli %16
hareketsiz %46
morfolji:
normal %33
baş:%46
kuyruk %4

geriye kalan değerlerin hepsi normal gibi en çok düşündüren tam aktif doğrusal hızlı sperm yüzdesinin % 25 in çok altında olduğu:43:

Merhaba, benim esimde de ileri hareketli spermde problem vardi. %30 civarindaydi. 2 ay keciboynuzu kaynattim ilk hafta sabah aksam 1 bardak ikinci haftadan sonra yatmadan once 1 bardak icti. Ayni zamanda proxeed plus kullandi. En son yaptirdigimiz testte ileri hareketli % 75 olmustu :) ins siz de faydasini gorursunuz.

Back
X