Erkek İnfertilitesi spermiyogram yorumlayabilirmisiniz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

yaseminizmir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2009
4
0
86
İzmir
merhaba
ben de uzun zamandır forumları takip ediyorum. 10 aydır bebek için uğraşıyoruz ama olmadı. eşimin spermiyogram testi aşağıda yazdım.doktor aşılama dedi ama, aşılamada umut var mı sizce, değerlendirebilirmisiniz.

volum 1.2 cc
likefaksiyon 15
viskozite normal
pH 7.5
aglütinasyon yok
sperm sayısı 26.000.0000
motilite %45 (a+b)
TMSS(total motil sperm sayısı) 14.040.000
yuvarlak hücre < 1x10 üzeri 6

morfoloji
normal sperm % 5
baş anomalisi %80
boyun anomalisi %10
kuyruk anomalisi % 5
konulan teşhis : astenospermi

doktorun sadece sizin moralinizi bozmuş canım eğer sen de bir sorun yoksa biraz daha bekle en azından bir yılı doldur ondan sonra harekete geçin,durum çok vahim değilse para tuzağı hepsi.
bizim sonuçlar bunun çeyreği bile değil tüp bebek doktorlarına kalırsa imkansızmış fakat eşimin doktoru aceleniz yoksa bekleyin dedi,biz de bir süre daha beklemeyi düşünüyoruz,siz bilirsiniz ama telaşa gerek yok...

hayır canım ne alaka sonuçlarınız gayet iyi normal yollarla bebişiniz gelecektir Allah ın izniyle
morfoloji &#37;5 normalde %14 olması gerekir ama bunun da büyük bi sorun olacağını zannetmiyorum çünkü alt sınır %4 tür.bi dr la daha görüşün

bunun benzerini bende yaşadım 8 ay çocuğum olmadı eşimde varikosel çıktı eşim haziranda çift taraflı varikosel ameliyatı oldu ekimde gebelik gerçekleşti yani yaklaşık 1 yıl bekledim. o süre içinde eşim keçiboynuzu kürü uyguladı... ben incir kürü yaptım bol bol dua ettim ve stres yapmadım... Rabbim nasip etti...ilginç yanı tüp bebek merkezini aradım hemen rahim filmi çekelim sonra duruma göre aşılama v.s bahsettiler. bu tür para tuzaklarına dikkat et canım. hiç bir zaman tek doktorun fikriyle hareket etme. doktorlar elbet bilir ama çok az olsada tüccar zihniyetiyle yaklaşanlar yok değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…