Canım ben de 10 eylülde kısmetse spinal anestezi ile sezeryan olacağım.. Ağrı durumu kaç günde düzeldi..yaranın iyileşmesi ve spor yapmaya ne zaman başlayabildin..ilk günlerde bebei tutarken çok ağrı çektinmi..korse takabildinmi.. göbein şişliği kaç günde indi,göbek kaldımı.en önemlisi kaç kilo verdin doğumda..sonrası ne oldu... emzirme kolay oldumu,hemen sütün geldimi :) şimdilik bu kadar heheheh
selam hipnoz, bebeğim iki gündür hasta olduğu için geç cevap vermiş oldum. hepsine cevap vermeye çalışayım.
*** Ağrılar zaten hastanede pek hissedilmiyor çünkü ağrı kesici yapılıyor sürekli. Eve geldiğimde de bir hafta içerisinde gayet iyi olmuştum. Ama bu bir hafta zarfında yattığımı falan düşünme, hiç yatmadım diyebilirim.
*** Yaramın iyileşmesi ağrının geçmesinden daha çok zaman aldı. Süre olarak bir şey söyleyemem aklımda kalmadı ama spor yapabilecek kadar iyileşmesi sanırım 15 - 20 günü bulur. Tabi bünyeye göre değişir gibi geliyor bana. Hani kimi insanın teninden yara çabuk kapanır da kiminde uzun sürer ya, onun gibi bence.
*** İlk günlerde bebeği tutmak benim için hiç acı verici olmadı. Normalde sezeryanla doğum yapanların en çok zorlandığı şeylerden biridir ilk anlarda bebeği kucağa alıp da emzirmek. Fakat spinal anestezinin en güzel taraflarından biri de bu ilk anın tadını doya doya çıkarabilmen çünkü yara yerin uyuşuk olduğu için o anda hiç acı hissetmiyorsun. Sonrasında da zaten ağrıların hafiflemiş oluyor.
*** Korse takmadım fakat bu benim ihmalimden oldu. Doğum öncesi almış olsaydım takardım çünkü doktorum hastaneden taburcu olurken "korse giyebilirsin, hiçbir sakıncası yok" demişti.
*** Göbeğimin şişliği hastanede bayağı inmişti. Şu an 3 ayımızı doldurmak üzereyiz ve nerdeyse kayboldu diyebilirim. Zaman içinde giderek iniyor fakat bu da bünye meselesi bence bir de hareketlilik.
*** Doğum olayının kendisi benden 5 kilo götürmüştü. bebeğim 3,370 gr. doğdu, ben de hastaneden çıktığımda 5 kilo vermiştim. Kilo işi de kişisel diye düşünüyorum. Şu an 8 kilo fazlam var hamilelik öncesine göre ama daha az olabilirdi. Ben dikkat etmiyorum ve sürekli yiyiyorum süt falan diyerekten :) Bir de hemen işe başlamayacağım için, ücretsiz izin alacağım için kiloyu düşünmeyip sadece sütü düşünüyorum ve yiyiyorum.
*** Emzirmek ilk gün zor oldu, kızım hemen tutmadı memeyi. İkinci gün başardık çok şükür ama bunun doğum şekliyle ilgisi yok bence. Bebeğin gayretiyle ilgili. Fakat sütüm hemen geldi. o ilk gün kızımı emzirmeye çalışırken o ilk gelen ve çok da faydalı olan sarı renkli su gibi akıntı gelmişti göğsümden. kızım memeyi tutamadığı için onu pompayla çekip vermek istedim, hemşireler de sağolsunlar mama değil de onu verdiler. Sonraki günlerde de süt sorunu yaşamadım. kızımın kilo alımı gayet iyi çok şükür.
Allah yardımcın olsun canım. En kolay ve sorunsuz doğumu yaşarsın inş. Eğer sezeryan olacaksa bir kişi bence spinal anestezi oldukça tercih edilebilir bir şey. Ama anestezi uzmanına güvenmek çok önemli. Benim doktorum anestezisti tanımasa ve güvenmeseydi bu duruma cesaret edemezdim sanırım. Nerede yapacaksın doğumunu canım?