spinal anestezi ile sezeryan hakkında sormak istedikleriniz...

serefgen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2008
183
6
96
44
İstanbul
merhaba arkadaşlar,
hamile arkadaşlara Allah kolaylık versin, doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Ben 23 mayısta spinal anestezi(belden aşağısının uyuşturulması) yapılarak sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdim. çok şükür ikimiz de sağlıklı bir şekilde hamilelik sürecini noktaladık. spinal anesteziyi merak eden, bu konuda kararsız kalan, sorusu olan varsa yardımcı olmak adına bu konuyu açtım çünkü ben çok kararsız kalmıştım ve bu şekilde dopum yapan birileriyle konuşmayı çok isterdim. hepinizi öpüyorum.

Canım ben de 10 eylülde kısmetse spinal anestezi ile sezeryan olacağım.. Ağrı durumu kaç günde düzeldi..yaranın iyileşmesi ve spor yapmaya ne zaman başlayabildin..ilk günlerde bebei tutarken çok ağrı çektinmi..korse takabildinmi.. göbein şişliği kaç günde indi,göbek kaldımı.en önemlisi kaç kilo verdin doğumda..sonrası ne oldu... emzirme kolay oldumu,hemen sütün geldimi :) şimdilik bu kadar heheheh

Canım ben de 10 eylülde kısmetse spinal anestezi ile sezeryan olacağım.. Ağrı durumu kaç günde düzeldi..yaranın iyileşmesi ve spor yapmaya ne zaman başlayabildin..ilk günlerde bebei tutarken çok ağrı çektinmi..korse takabildinmi.. göbein şişliği kaç günde indi,göbek kaldımı.en önemlisi kaç kilo verdin doğumda..sonrası ne oldu... emzirme kolay oldumu,hemen sütün geldimi :) şimdilik bu kadar heheheh[/QUO
selam ben mayısda epidural ile sezeryan olacaktım ameliyatta kusmaya başlayınca genel anezteziye geçildi.bebegımın sadece sesini duydum ben aksi gibi çok cabuk ayıldım doktorlar hep basımdaydı tansiyonum iok düsmüs agrı kesici vermediler 1 saat ama simdi hepsi gecti.bebegımı alırken agrı felan cekmedım merak etme.emzırmek daha zor bence goguslerım catladı sonradan ama sen hemen krem sur ben surmemıstım basta.lansınoh lonalın cok işe yarıyor.allah yardımcın olsun

Canım ben de 10 eylülde kısmetse spinal anestezi ile sezeryan olacağım.. Ağrı durumu kaç günde düzeldi..yaranın iyileşmesi ve spor yapmaya ne zaman başlayabildin..ilk günlerde bebei tutarken çok ağrı çektinmi..korse takabildinmi.. göbein şişliği kaç günde indi,göbek kaldımı.en önemlisi kaç kilo verdin doğumda..sonrası ne oldu... emzirme kolay oldumu,hemen sütün geldimi :) şimdilik bu kadar heheheh

selam hipnoz, bebeğim iki gündür hasta olduğu için geç cevap vermiş oldum. hepsine cevap vermeye çalışayım.
*** Ağrılar zaten hastanede pek hissedilmiyor çünkü ağrı kesici yapılıyor sürekli. Eve geldiğimde de bir hafta içerisinde gayet iyi olmuştum. Ama bu bir hafta zarfında yattığımı falan düşünme, hiç yatmadım diyebilirim.
*** Yaramın iyileşmesi ağrının geçmesinden daha çok zaman aldı. Süre olarak bir şey söyleyemem aklımda kalmadı ama spor yapabilecek kadar iyileşmesi sanırım 15 - 20 günü bulur. Tabi bünyeye göre değişir gibi geliyor bana. Hani kimi insanın teninden yara çabuk kapanır da kiminde uzun sürer ya, onun gibi bence.
*** İlk günlerde bebeği tutmak benim için hiç acı verici olmadı. Normalde sezeryanla doğum yapanların en çok zorlandığı şeylerden biridir ilk anlarda bebeği kucağa alıp da emzirmek. Fakat spinal anestezinin en güzel taraflarından biri de bu ilk anın tadını doya doya çıkarabilmen çünkü yara yerin uyuşuk olduğu için o anda hiç acı hissetmiyorsun. Sonrasında da zaten ağrıların hafiflemiş oluyor.
*** Korse takmadım fakat bu benim ihmalimden oldu. Doğum öncesi almış olsaydım takardım çünkü doktorum hastaneden taburcu olurken "korse giyebilirsin, hiçbir sakıncası yok" demişti.
*** Göbeğimin şişliği hastanede bayağı inmişti. Şu an 3 ayımızı doldurmak üzereyiz ve nerdeyse kayboldu diyebilirim. Zaman içinde giderek iniyor fakat bu da bünye meselesi bence bir de hareketlilik.
*** Doğum olayının kendisi benden 5 kilo götürmüştü. bebeğim 3,370 gr. doğdu, ben de hastaneden çıktığımda 5 kilo vermiştim. Kilo işi de kişisel diye düşünüyorum. Şu an 8 kilo fazlam var hamilelik öncesine göre ama daha az olabilirdi. Ben dikkat etmiyorum ve sürekli yiyiyorum süt falan diyerekten :) Bir de hemen işe başlamayacağım için, ücretsiz izin alacağım için kiloyu düşünmeyip sadece sütü düşünüyorum ve yiyiyorum.
*** Emzirmek ilk gün zor oldu, kızım hemen tutmadı memeyi. İkinci gün başardık çok şükür ama bunun doğum şekliyle ilgisi yok bence. Bebeğin gayretiyle ilgili. Fakat sütüm hemen geldi. o ilk gün kızımı emzirmeye çalışırken o ilk gelen ve çok da faydalı olan sarı renkli su gibi akıntı gelmişti göğsümden. kızım memeyi tutamadığı için onu pompayla çekip vermek istedim, hemşireler de sağolsunlar mama değil de onu verdiler. Sonraki günlerde de süt sorunu yaşamadım. kızımın kilo alımı gayet iyi çok şükür.

Allah yardımcın olsun canım. En kolay ve sorunsuz doğumu yaşarsın inş. Eğer sezeryan olacaksa bir kişi bence spinal anestezi oldukça tercih edilebilir bir şey. Ama anestezi uzmanına güvenmek çok önemli. Benim doktorum anestezisti tanımasa ve güvenmeseydi bu duruma cesaret edemezdim sanırım. Nerede yapacaksın doğumunu canım?

selam ben mayısda epidural ile sezeryan olacaktım ameliyatta kusmaya başlayınca genel anezteziye geçildi.bebegımın sadece sesini duydum ben aksi gibi çok cabuk ayıldım doktorlar hep basımdaydı tansiyonum iok düsmüs agrı kesici vermediler 1 saat ama simdi hepsi gecti.bebegımı alırken agrı felan cekmedım merak etme.emzırmek daha zor bence goguslerım catladı sonradan ama sen hemen krem sur ben surmemıstım basta.lansınoh lonalın cok işe yarıyor.allah yardımcın olsun[/QUOTE]

Yaşadıklarına üzüldüm, işte kişiden kişiye değişiyor gerçekten. Ben o kadar rahattım ki... Tansiyonum da nabzımda hep kontrol altındaydı ve hiç sorun olmadı. Doktorumla muhabbet ederek, şakalaşarak doğum yaptım. Tabi bunda doktorumun çok büyük etkisi var, bana çok destek oldu ve beni çok rahatlattı. Onu çok seviyorum, çok sağolsun.
Göğüs konusunda çok haklısın. Doğumdan zor bir şey doğrusu. Ben çatlak sıkıntısından çok daha farklısını yaşadım, çatlak fazla olmadı bende. O yüzden benim sıkıntımı lansinoh krem geçirmedi. Lansinoh kullanmak sanırım çatlağı önledi. Dediğin gibi doğum öncesi başladım kullanmaya.

selam peki ameliyat sırasında bişi hissettinmi ve baş ağrısı oldumu sende

Ameliyat esnasında acı hissi olmuyor fakat üzerinde bir şeyler yapıldığını hissediyorsun. Baş ağrısı ise çok şükür hiç olmadı ne hastanede ne de sonraki günlerde. Bel ağrısı da olmadı. Baş ve bel ağrısı en çok yaşanan yan etkileri demişlerdi bana.

ben genel anestezi ile doğum yaptım.ikincisine hamileyim şuan ve spinal anesteziyi bende merak ediyorum.doktorumla konuşcam bunu.

arkadaş sormuş sezeryanla doğum yapan biri olarak çok rahat ettim.sezeryanda iyileşmek çok uzun zaman alıyor diyolardı.ben ilk gün bebegimi emzirdim sütümde geldi agrım elbette oldu ama ikinci günümde gayet rahattım.hastanede bile iki gece deil tek gece kaldım.23 kilo aldım.doğumdan sonra 7 si gitmişti.beş ay içinde 20 kg gitti.göbegimde kalmadı :D ama ben tekrar hamile kaldım ve yine göbekliyim doğumdan sonra göbeksiz olurum inş :)

ben genel anestezi ile doğum yaptım.ikincisine hamileyim şuan ve spinal anesteziyi bende merak ediyorum.doktorumla konuşcam bunu.

arkadaş sormuş sezeryanla doğum yapan biri olarak çok rahat ettim.sezeryanda iyileşmek çok uzun zaman alıyor diyolardı.ben ilk gün bebegimi emzirdim sütümde geldi agrım elbette oldu ama ikinci günümde gayet rahattım.hastanede bile iki gece deil tek gece kaldım.23 kilo aldım.doğumdan sonra 7 si gitmişti.beş ay içinde 20 kg gitti.göbegimde kalmadı :D ama ben tekrar hamile kaldım ve yine göbekliyim doğumdan sonra göbeksiz olurum inş :)

selam rgbe, eğer spinal anesteziyi tercih edersen farkı sen de anlayacaksın.genele göre çok daha iyi bence. ben tavsiye ediyorum.

slmlar... bende haftaya cmtesi spinal sezeryan olucağım. genel olucaktım fakat doktorum ve aneztezi uzmanın kararıyla buna karar verdik. şimdiden korku sardı. sormak istediklerim. 1. iğne canınızı çok yakıyormu? 2. hemen uyuşma gerçekleşiyormu? ve bebeği alırken siz hissediyormusunuz? yani kesilme anını. 4. baş ağrısının çok fazla olduğunu söylüyorlar sizdede böyle bir yan etki oldumu? 5. nekadar süre sonra bacaklarınızı hissettiniz? ve son olarak ameliyat nekadar sürüyor? saygılar.. şimdiden teşekkür ederim.. biraz fazla sordum ama kusura bakmayın:-)

bu konuyu bende düşündüm.23. haftamdayım.ilk oğlum 10 yaşında genel anestezi ile dünyaya geldi.ben ayık olmaktan daha çok korkuyorum.ya o an korkudan tansıyonum oynarsa,ya kusarsam falan...sanırım bana göre en ıyısı genel:)

keserlerken yada kibar bi şekilde:))
içeri girerlerken bişey hissetmiyorsun
sadece dokunuşları hissettim.ne zaman içeri girecekler diye düşünürken oğlumun
ağlama sesini duydum,sadece,karnımı salladıklarını hatırlıyorum,karnım gidip geliyordu,ağrı yoktu,baş ağrısıda çekmedim,sadece midem bulandı,dikmeleri biraz zaman alıyor,ondada doktorlara biraz çabuk dikin dediğimi hatırlıyorum,midem çok bulanmıştı.yaklaşık 2 saat sonra ayaklarını hissetmeye başlıyorsun,2 saat kadar eşimin yardımıyla doğruldum,emzirebildim,çok berbat bişey,
hafiften ağrıların başlayınca ağrı kesici yapıyorlar
ertesi günde gazın çıksın diye yürütüyorlar,iki büklüm yürüyorsun
lavabo ihtiyacını giderirken de bıçak ağrısı gibi ağrı saplanıyor.1 hafta sürüyor,otururken,yatarken,doğrulurken hep o ağrı,minoset veriyorlar ondan alıyorsun ama yinede ağrı oluyor tabi,ben bir hafta tek yastıkla yatamadım mesela,4 gün sonra mı ne oğlumun altını temizleyebildim.sütüm de geç geldi.
ama dayanılmayacak bir ağrı değil,bir ara sırtıma ordanda boynuma vurdu.hastanede ağrı kesici vuruyorlardı,ben vurdurmadım dayanırım dedim
ta boynuma vurdu ağrısı,ilaç alınca geçti.
iğne canını acıtmıyor.ameliyat yaklaşık 40-45 dakika sürüyor.
yaklaşık 10. dakikasında bebek çıkıyor,geri kalan süre dikiş,benim tek sorunum mide bulantım oldu ama kusmadım.ameliyattan sonra sonda takıyorlar,ben hastaneye gecelik götürdüm rahat ettim.yukarı kadar sıyırıyordum,çok çok rahat oldu.dünya kadar şey koymuşum çantaya,ama ağrıdan hiç birini kullanamadım.
dikiş izlerimde geçti sayılır,çizgi gibi duruyor.
sadece sağ tarafta et dışarı çıkmış gibi duruyor niye bilmiyorum.sanırım sütüm gelsin diye çok kaynar suyla banyo yaptım.ondan olabilir.

Son düzenleme:
slmlar... bende haftaya cmtesi spinal sezeryan olucağım. genel olucaktım fakat doktorum ve aneztezi uzmanın kararıyla buna karar verdik. şimdiden korku sardı. sormak istediklerim. 1. iğne canınızı çok yakıyormu? 2. hemen uyuşma gerçekleşiyormu? ve bebeği alırken siz hissediyormusunuz? yani kesilme anını. 4. baş ağrısının çok fazla olduğunu söylüyorlar sizdede böyle bir yan etki oldumu? 5. nekadar süre sonra bacaklarınızı hissettiniz? ve son olarak ameliyat nekadar sürüyor? saygılar.. şimdiden teşekkür ederim.. biraz fazla sordum ama kusura bakmayın:-)

hayırlısıyl inş al kucağına bebeğini.ben spinal oldum epidural istememe rağmen .1.iğne canını çok yakmıyor enjeksiyon gibi.2.uyuşma çok uzun sürmüyor.3.kesildiğini bebeğin alındığını karnınızın boşaldığınızı hissediyorsunuz ama canınız yanmıyor.ama bebek alındıktan sonra dikerkenki süreçte ağrıdan ağlamamk için dudaklarımı ısırdığımı hatırlıyorum.çekiştirerek dikerken çok canınız yanıyor.öyle çok canı tatlı biri de değilim ayrıca.genele geçmelerini istedim ama az kaldı deyip yapmadılar.ama bence uzun sürdü.epiduralde tekrar ilaç verme şansları var ama spinalde yok o yüzden epidural istemiştim ama olmadı.4.baş ağrım olmadı.

ayy canım, sanırım gecikmiş oldum cevap vermekte. doğumun gerçekleşmiştir muhtemelen. kusuruma bakma ama siteye giremiyordum, o nedenle geciktim. sonrasında da bebeğimle ilgilenmek ve bayram telaşesinden vakit olmadı. umarım her şey iyi olmuştur senin için.

hayırlısıyl inş al kucağına bebeğini.ben spinal oldum epidural istememe rağmen .1.iğne canını çok yakmıyor enjeksiyon gibi.2.uyuşma çok uzun sürmüyor.3.kesildiğini bebeğin alındığını karnınızın boşaldığınızı hissediyorsunuz ama canınız yanmıyor.ama bebek alındıktan sonra dikerkenki süreçte ağrıdan ağlamamk için dudaklarımı ısırdığımı hatırlıyorum.çekiştirerek dikerken çok canınız yanıyor.öyle çok canı tatlı biri de değilim ayrıca.genele geçmelerini istedim ama az kaldı deyip yapmadılar.ama bence uzun sürdü.epiduralde tekrar ilaç verme şansları var ama spinalde yok o yüzden epidural istemiştim ama olmadı.4.baş ağrım olmadı.

merhaba elif, bence senin iğneni az yapmışlardır çünkü ben dikilirken de hiç ağrı falan hissetmedim. doktorumun da eli çok hızlıydı, çok kısa sürdü diyebilirim.

merhaba elif, bence senin iğneni az yapmışlardır çünkü ben dikilirken de hiç ağrı falan hissetmedim. doktorumun da eli çok hızlıydı, çok kısa sürdü diyebilirim.
bunu bilmiyorum haklı olabilirsin.canı çok tatlı bir insan değilim çünki.işin kötüsü kasımda 2.doğumumu yapıcam ve nasıl yapacağım konusunda kararsızım ilkinden dolayı çok korkuyorumm offff.

arkadaşlar 4 güne kadar normal gelmezse kızımı sezeryanla alıcam kucağıma nasip olursa spinal istiyorum bende ama bel,me bi iğnenin gircek olması korkutuyo bir bide baş ve bel ağrısından yakınanlar olmuş böyle oluncada genel anestezi mi olsam diyorum off cok kararsızım normal gelsede velet bunlara gerek kalmasa bari

arkadaşlar 4 güne kadar normal gelmezse kızımı sezeryanla alıcam kucağıma nasip olursa spinal istiyorum bende ama bel,me bi iğnenin gircek olması korkutuyo bir bide baş ve bel ağrısından yakınanlar olmuş böyle oluncada genel anestezi mi olsam diyorum off cok kararsızım normal gelsede velet bunlara gerek kalmasa bari

ben baş ve bel ağrısı yaşamadım ama kişiden kişiye değişir tabi, o konuda garanti veremem ama genelden çok daha rahat olduğunu düşünüyorum, yakınlarımda da gördüm. ben de iğneden korkuyordum ama inan korkulacak bir şey yokmuş, gözümüzde büyütüyoruz. korkma ve bel sorunun falan yoksa, doktorun da öneriyorsa düşün derim.

ben baş ve bel ağrısı yaşamadım ama kişiden kişiye değişir tabi, o konuda garanti veremem ama genelden çok daha rahat olduğunu düşünüyorum, yakınlarımda da gördüm. ben de iğneden korkuyordum ama inan korkulacak bir şey yokmuş, gözümüzde büyütüyoruz. korkma ve bel sorunun falan yoksa, doktorun da öneriyorsa düşün derim.

teşekkür ederim cvp için belimde sorun yok bende ilk anı görmek için istiyorum baş agrısıda bol sıvı alımıyla hafifliyomuş olsa bile

Back
X