• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spinal sezaryende uyuşmama ve sonda

senemsls

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2024
1.336
542
43
26
Kızlar bebeğim dönmediği için cumartesi günü sabah Spinal anestezi ile doğum yapacağım inşallah. Yalnız bazı konularda korkularım var haliyle. Araştırdığımda bazıları uyuşmamış kesildiğini hissetmiş falan. Bende de genel anestezide direkt uyuyordum ama diş için lokal yapıldığında hissetmiştim dişimi 10 kere uyuşturmasına rağmen zor uyuşmuştu. Spinal anestezi alınca hisseder miyim? Kontrol etmeden başlamazlar sanırım. Bir de sonda takarken acıyor mu hissediyor muyuz?

Spinal anestezi olacaksanız sondayı uyuştuktan sonra takıyorlar. Ben de spinal oldum. Korkuyordum hissederim diye. Şak diye düştü ayaklarım hissizlikten😂 korkma bebişi düşün zaten oldu bittiye geliyor her şey

Spinal anestezi olacaksanız sondayı uyuştuktan sonra takıyorlar. Ben de spinal oldum. Korkuyordum hissederim diye. Şak diye düştü ayaklarım hissizlikten😂 korkma bebişi düşün zaten oldu bittiye geliyor her şey
Ay inşallah 😅 internette yorumları okudukça insan kuruyor kafasında canlı canlı kestiler yazan bile var korkmuyodum başta zorla kendimi korkuttum resmen 😅

Ay inşallah 😅 internette yorumları okudukça insan kuruyor kafasında canlı canlı kestiler yazan bile var korkmuyodum başta zorla kendimi korkuttum resmen 😅
Onlar abartmışlar hiçbir şey anlamıyorsunuz gerçekten, maksimum bebek çıkarken hafif bi sallantı hissediyorsun o kadar. Bebiş geldikten sonra zaten onun kokusuyla zaman hemen geçecek

Onlar abartmışlar hiçbir şey anlamıyorsunuz gerçekten, maksimum bebek çıkarken hafif bi sallantı hissediyorsun o kadar. Bebiş geldikten sonra zaten onun kokusuyla zaman hemen geçecek
Ay içimi rahatlattınız Allah razı olsun ❤️ umarım doğumda sonrasıda zor geçmez bakalım

Kızlar bebeğim dönmediği için cumartesi günü sabah Spinal anestezi ile doğum yapacağım inşallah. Yalnız bazı konularda korkularım var haliyle. Araştırdığımda bazıları uyuşmamış kesildiğini hissetmiş falan. Bende de genel anestezide direkt uyuyordum ama diş için lokal yapıldığında hissetmiştim dişimi 10 kere uyuşturmasına rağmen zor uyuşmuştu. Spinal anestezi alınca hisseder miyim? Kontrol etmeden başlamazlar sanırım. Bir de sonda takarken acıyor mu hissediyor muyuz?
Ben epidural oldum, zaten igneyi vurduklari gibi hemen baslamiyorlar. Hissizlik varsa soylersiniz merak etmeyin benim gayet muhabbetli, sarkili turkulu gecmisti zaten 5 dk suruyor. O uyusmama durumu binde bir denk gelmistir belki bilemiyorum ama emin olmadan baslamiyorlar zaten.

Birde bayil feriha deseydiniz. Abartmislar iyice. Canli canli 7 kat kesecekler o acidan ciglik atmayacak oyle duracak mi? Bugun discide bile acidi deyince durup bir uyusturucu daha yapiyor ameliyat bu sonucta isi saglama almadan yaparlar mi? Insan atarda biraz daha inandirici atar.

Birde bayil feriha deseydiniz. Abartmislar iyice. Canli canli 7 kat kesecekler o acidan ciglik atmayacak oyle duracak mi? Bugun discide bile acidi deyince durup bir uyusturucu daha yapiyor ameliyat bu sonucta isi saglama almadan yaparlar mi? Insan atarda biraz daha inandirici atar.
Yani bencede bana da çok saçma geldi zaten ama ilk doğumum olacağı için neyle karşılaşacağımı da bilmiyordum haliyle 😅 ne güzel umarım benimde sizin gibi keyifli kısa bir doğum olur 🥹

Spinal anestezi olucaksa sonda takılırken hissetmeniz, anestezi etkisi geçince sondayı çıkartırlarken biraz acı hissederseniz o kadar, şimdiden sağlıkla kucağınıza alırsınız İnşallAllah 🙏🏻

O anda sakin kalmanız önemli, sağlık personelleri sizlere bu konuda elinden geldiği kadar yardımcı olucaktır, iğneyi yaptığı zaman 2-3 dk sonra bacaklarınız bir anda karıncalanma başlıyor o anda anlıyorsunuz uyuştuğunu, sonrası ameliyat vs doktora sordunuz mu?
Ameliyat sırasında sonda takılacak mı? Diye kanama için hasta bezi de kullanıyorlar

ben vajinal doğurdum anestezi hakkında bilgim yok ama doğum esnasında bana sonda takıldı anestezisiz. evet acıdı ama öyle aşırı bi acı da değildi

Sondayı uyuşunca takıyorlar hissetmiyorsun onu. Ben uyuştum acı yoktu fakat his vardı. O an tedirgin olmayın şimdiden bilin bunu da. Ben bilmiyordum aşırı tedirgin olmuştum. Her doğum kendine özel. Burada yazılanlardan bambaşka geçebilir sizinki. Benimki maalesef pozitif değil ama bu demek değil herkesin böyle olacak. Size tavsiyem sakin kalın kendinizi rahat bırakın. Uyuşmayı kontrol etmeden başlamıyorlar.

Kontrol ediyorlar mutlaka. Ayaklarımı oynatıyorlardı, hiçbir şey hissetmiyordum, hayal gibi geliyordu ayaklarımın oynaması. Spinal olacağı için sondayı da sonra takarlar. Spinalde ben sadece bebek çıkarken hafif bir mide bulantısı hissettim. O da kısa sürede geçti.

O anda sakin kalmanız önemli, sağlık personelleri sizlere bu konuda elinden geldiği kadar yardımcı olucaktır, iğneyi yaptığı zaman 2-3 dk sonra bacaklarınız bir anda karıncalanma başlıyor o anda anlıyorsunuz uyuştuğunu, sonrası ameliyat vs doktora sordunuz mu?
Ameliyat sırasında sonda takılacak mı? Diye kanama için hasta bezi de kullanıyorlar
Çok konuşamadık açıkçası doktorumla alel acele anesteziye falan inip işlemleri yaptırdım. Çok fazla panik olacağımı sanmıyorum internette yazanları okuyunca kendimi yok yere germiştim yorumlar iyi geldi teşekkür ederim 🙏☺️

Back
X