spiral kanama sorunu

tecrubem yok bu konuda ama bence korunma ugruna vucudunuza zarar vermeyin derim. biraz da erkekler zevkinden fedakarlik etsinler, kondom kullanabilirler.

zararlı bir yöntem değil bu tatlım, hatta doğum kontrol haplarına göre daha zararsız olduğunu bile söyleyebilirim. kondom da kullanlmamıza engel alerji olduğu için bunu tercih ettik.

zaten bence tek eşli bir çift için gayet yerinde bir yöntem. kondom doğum kontrolden daha çok cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı düşünülmeli bence.

canım doktorun bana söylediği şu. bebekten sonra rahim büyüdüğü için takılması kolaylaşıyormuş ama spirallerin küçük boyları da oluyor imiş, başka sebeplerden (kilo sigara içmek vb...) doğum kontrol hapı, (lateks alerjisi vb...) kondom kullanılamayan durumlarda bebek sahibi olmayan kadınlara da bu mini boylardan takılabiliyormuş. durum bu yani.

bilgi için tşk. Bunuda öğrenmiş olduk

KEndini ifade etme gibi bir zorunluluğun yok..Değer yargılarına saygı duymaktan başka seçeneğimde yok..
Hepimizin değer yargıları,yaşayış biçimi farklıdır..
Hepimizin hayata bakışındaki tutarlılığı,prensipleri olmalıda zaten..Diğer türlü bomboş olur insan..

Benim takıldığım hemcinsim olarak üzüldüğüm konu,sosyal ortamda birini deşifre edici bir şekilde ithamda bulunman...

Toplumu rahatsız etmiyorsa bir insan.. ister evliyken spiral takar ,ister bekarken biz onu yargılayamayız o merciide değiliz çünkü...

Canım onu ben deşifre etmedim ki.Kendisi yazmış diğer konusunda bekar olduğunu.Ve ben buna şaşırdım sadece.Ne var bunda.

Şaşırmamın nedeni de tam olarak şu aslında ;
Şimdi bi insanın aşık olduğu , sevgili olduğu yada ne bileyim sevdiği insanla birlikte olmak istemesi normal.Bunda hem fikiriz.Buna lafım yok.Benim yadırgadığım madem bu kadar seviyosun düzenli ilişkiye giriyosun,korunuyosun falan.Neden evlenerek bunu meşru hale getirmiyosun.Olay bu yani.Bunu merak ettim.

senoss değer yargıları olarak seninle aynı şeyleri düşünüyoruz.neden meşru yolu varken yasak olanı tercih eder insanlar anlamıyorum.ama onları yargılamak bize düşmez.bu iş Allah'ın işidir.birinin ayıplarını faş etmek de bize yakışmaz her koyun kendi bacağından.Allah ıslah eylesin diyorum sadece.benim de kızlarım var Allah yedi sülalemden uzak eylesin böyle şeyleri.

senoss değer yargıları olarak seninle aynı şeyleri düşünüyoruz.neden meşru yolu varken yasak olanı tercih eder insanlar anlamıyorum.ama onları yargılamak bize düşmez.bu iş Allah'ın işidir.birinin ayıplarını faş etmek de bize yakışmaz her koyun kendi bacağından.Allah ıslah eylesin diyorum sadece.benim de kızlarım var Allah yedi sülalemden uzak eylesin böyle şeyleri.

Amin canım.Ama ben ifşa etmedim kimsenin sırrını.Yani konu sahibi bana bunu özel olrak söylerse ve ben sitede herkese duyurursam o zaman haklıdır ama o yazmış.Tek hatam bu yorumu diyet günlüğü altında yayınlamak olmuştur.Ama konunun üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmişti konu sahibi fark etmez buraya yazdığımı diye oraya yazdım.SADECE ve SADECE alakasız konu altına yorum yaptığım için özür dilerim.Ama onun dışında görüşlerim yine aynıdır.

Şaşırmamın nedeni de tam olarak şu aslında ;
Şimdi bi insanın aşık olduğu , sevgili olduğu yada ne bileyim sevdiği insanla birlikte olmak istemesi normal.Bunda hem fikiriz.Buna lafım yok.Benim yadırgadığım madem bu kadar seviyosun düzenli ilişkiye giriyosun,korunuyosun falan.Neden evlenerek bunu meşru hale getirmiyosun.Olay bu yani.Bunu merak ettim.

arkadaşım evlilik ha deyince olabilen bir şey mi bunun ayarlanacak maddiyatı var okulu var evi var eşyası var ailesi var o var bu var. konuyu nerden nereye getirdin ilk başta dediğinle bu dediğinin alakası yok. bunu merak etseydin söylerdim zaten. ifşa etmek değil, zaten ortada gayet açık yazılmış ve herkesin gördüğü iki konu varken, sanki ben bir şeyler saklıyormuşum gibi veya benimle ilgili çok gizli bir bilgiye ulaşmışsın gibi, ve bu çok utanılacak çok kötü bir şeymiş gibi KÖTÜ bir üslupla getirip yazmanda vardı sıkıntı.
hayır sanki ben hiç evlenmeye niyetim yok dünyanın en güzel şeyi gayrımeşru ilişki demişim bunu savunmuşum tövbe tövbe, ben ne dedim sen ne dedin konu nerelere geldi...

senin adına söylüyorum; amin. madem bu kadar tepkilisin umarım karşılaşmazsın ailende.

------------
neyse bence kapatalım artık yeter bu kadar.

senin adına söylüyorum; amin. madem bu kadar tepkilisin umarım karşılaşmazsın ailende.

------------
neyse bence kapatalım artık yeter bu kadar.[/QUOTE]

haklısın kapatalım.zaten bize neyse yani.ben senin adına üzüldüm sadece.istemem kimsenin ebedi hayatını mahvetmesini.ama her şeyin doğrusunu Allah bilir.bir gün öyle bir tevbe edersin ki Allah affeder.umarım öyle olur.unutma bu dünyanın üstü varsa altı da var kardeşim hesap vereceğiz hepimiz.Allah yardımcın olsun.

------------
neyse bence kapatalım artık yeter bu kadar.

haklısın kapatalım.zaten bize neyse yani.ben senin adına üzüldüm sadece.istemem kimsenin ebedi hayatını mahvetmesini.ama her şeyin doğrusunu Allah bilir.bir gün öyle bir tevbe edersin ki Allah affeder.umarım öyle olur.unutma bu dünyanın üstü varsa altı da var kardeşim hesap vereceğiz hepimiz.Allah yardımcın olsun.[/QUOTE]

minik__meleklerim, "Kınadığın başına gelmeden ölmezsin" diye hadis i şerifi de biliyorsundur.

Öbür dünyada kime ne olacak, onun muhasebesini yapmak bu dünyada kimseye düşmez.

[

minik__meleklerim, "Kınadığın başına gelmeden ölmezsin" diye hadis i şerifi de biliyorsundur.

Öbür dünyada kime ne olacak, onun muhasebesini yapmak bu dünyada kimseye düşmez.[/QUOTE]

ben kınamadım ki.onun adına üzüldüm sadece.ben şimdiye kadar ömrümde kimseyi kınamadım.doğruyu henüz bulamayan insanlar için hep dua ettim.bu sefer de öle yaptım.dikkatli okusan daha rahat anlardın.neyse yani işte öyle

İnanamıyorum , okudum okudum çok üzüldüm , bir eğitimcinin bu şekilde bir hata yakalayıp , bunu da hiç çekinmeden insan içinde söylemesine . Tam da böyle bir eğitim almış insandan daha düzgün davranış bekleriz . Bizim dinimizde bile peygamber efendimiz zina eden iki kişinin üstüne hırkasını çıkarıp gizlemiş. Bu arada sevişmek için evlenmek mi gerekiyor????
Bu kadar basitmi herşey ??? Bastırılmış duygular insanları zıvanadan çıkarıyor suça yöneltiyor!

Back
X