Aile Planlaması Spiral narkozla takılabilir mi?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

seda1986

çooook mutlu
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
749
3
318
Bursa
kızlar bana yardım ederseniz sevinirim 2 yaşında bi kızım var ve sprial taktırmak istiyorum fakat doktorum bayıltarak taktırmamı önerdi kızımdan sonra taktırmıştım hemşire bi arkadaşımla ebe takmıştı korkumdan bişey anlamadım çok memnun kaldım 19 ay kullandım çıkartıldı ve tedavi gördüm (iltihap ve mantar) şimdi tekrar taktırıcam kendimde herşeyden çook korkarım ki normal doğum bile yapamadım doktorumada soruyorum sezeryan mı acır sprialmi oda sen dayanamıcan en iyisi narkozla 50 saniye bayıltalım dedi ilk kezde böyle bişey duydum nasıl olur varmı aranızda başına böyle bişey gelen
şimdiden teşekkür ederim

Canım bi anestezik ilaç var ve böyle az doozda verince sedasyon yapıyo ve kıs süreli baygınlık gibi oluyo ve zaten bikaç dkkya ayılırsn bi yarım saat uyku hali yapar ama çok hafif atlatırsınn hç korkma

canım bende dıymustm böyle birseyi zaten dktrun cok basarılı güvenili biri bırak kendini ona:)hatta sor muayeneden cok korkan arkadasım var bayıltarak yaparmsnz muayeneyi diye sor:)cuma günü dktra gtcm nasıl gtcm bilmyrm:(

ilk kez duyuyorum sprialin narkozla takılabileceğini
canım sende biraz kendine hakim ol dünyada milyonlarca kadın taktırıyor
çıkarrtırıyor azıcık dişini sık ayrıca acı diye bişi olmuyorki
o kadar korkuyorsunda ilişkiye nasıl girdin merak ettim

narkoz öyle hadi hooop verelim bayıltalım gibi bir şey değil ki... doktorun sakinleştirici yapmayı kastetmiştir belki. ama spiral için böyle bir şeye hiçç hiç hiççç gerek yok. acısı yok, sancısı yok, batması, rahatsız etmesi yok spiralin. nerden çıktı bu narkoz?!

canım bende dıymustm böyle birseyi zaten dktrun cok basarılı güvenili biri bırak kendini ona:)hatta sor muayeneden cok korkan arkadasım var bayıltarak yaparmsnz muayeneyi diye sor:)cuma günü dktra gtcm nasıl gtcm bilmyrm:(

rahat bırakın kendinizi ya korkmayın. muayene olmak aksine bana kendimi çok iyi ve sağlıklı hissettiriyor, neden korkuyorsunuz ki?

Sedacığım ağrı sanki sinek ısırığı ölçüsünde tabi özel bayan dr. Gitmen hem steril olacak hem taktığı alet daha kaliteli olacak,korkman lüzumsuz

Bende sezeryan doğum yaptım...
Bende spiral olayından feci korkuyorum..
şuanda hapla korunuyorum..
Acıdığı söyleniyor hep..
Arkadaşım hatta taktıramadığını acıdan kalktığını bile söyledi..
:(

Bende sezeryan doğum yaptım...
Bende spiral olayından feci korkuyorum..
şuanda hapla korunuyorum..
Acıdığı söyleniyor hep..
Arkadaşım hatta taktıramadığını acıdan kalktığını bile söyledi..

yok ya bu korkunun altında başka sebepler vardır
kimseden acı sancı diye bir şey hiç duymadım (yaklaşık 15 tanıdığım kişi sprail taktırdı 1 i çok kanamadan dolayı çıkartıp hormonlusunu taktırdı şimdi memnun)

yok ya bu korkunun altında başka sebepler vardır
kimseden acı sancı diye bir şey hiç duymadım (yaklaşık 15 tanıdığım kişi sprail taktırdı 1 i çok kanamadan dolayı çıkartıp hormonlusunu taktırdı şimdi memnun)

Arkadaşımda sezeryan doğum yapmıştı bu aleti takarken rahminde yırtılma olmuşş
korktum bide anlattı öle masadan kalktımm felan diyee iyice korkuttular yaa tam cesaretleniyorum korkutuyorlar..
hap bana kilo yaptıı..
üff üff

spirali taktirmayin kesinlikle bana bir bebegime mal oldu. 3 ay once kontrole gitmistim
yerinde dediler. 1 hafta once 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Dunya basima yikildi, bastan istemedim bebegi zaten 2-3 yil dusunmuyorduk. fakat sonra kalp atislarini duyunca istedim dogurmayi.
ama gel gorki doktor spiralin alinmasi gerektigini yoksa dusuk, enfeksiyon ve erken dogum riski olabilecegini soyledi. buna ilaveten biryerine yapisip sakat kalabilecegini soyledi,
bizde dedik sadece spirali aldiralim. fakat bebegin dusme ihtimali cok yuksekti
ve oylede oldu suan ameliyattan cikali 4-5 saat oluyor ve bebegimi kaybettim.
baska yontemler kullanin bence. benim durumuma dusmeyin sabahtan beri sancidan kivranmamada cabasi.

spirali taktirmayin kesinlikle bana bir bebegime mal oldu. 3 ay once kontrole gitmistim
yerinde dediler. 1 hafta once 5 haftalik hamile oldugumu ogrendim. Dunya basima yikildi, bastan istemedim bebegi zaten 2-3 yil dusunmuyorduk. fakat sonra kalp atislarini duyunca istedim dogurmayi.
ama gel gorki doktor spiralin alinmasi gerektigini yoksa dusuk, enfeksiyon ve erken dogum riski olabilecegini soyledi. buna ilaveten biryerine yapisip sakat kalabilecegini soyledi,
bizde dedik sadece spirali aldiralim. fakat bebegin dusme ihtimali cok yuksekti
ve oylede oldu suan ameliyattan cikali 4-5 saat oluyor ve bebegimi kaybettim.
baska yontemler kullanin bence. benim durumuma dusmeyin sabahtan beri sancidan kivranmamada cabasi.

canım çok geçmiş olsun.
annem de aynı durumu yaşadı hem bebeğini kaybetti hem de ölümden döndü.
4 aylık çocuğunu düşürdü...

tabii herkesin başına böyle bir durum gelecek diye birşey söz konusu değil.
sonuçta binlerce kadın bu yöntemi kullanıyor.
ama ben de cesaret edemeyenlerdenim.

:nazar: kızlar taktırdım ama bende çok büyük korku vardı canım çok tatlı sezeryan yaptım sırf bu yüzden daha öncede kullandım ben memnun kaldım zaten dr takarkende söylüyor
yüzde 98 koruyor die benim üst kattaki komşumda ona bakarsan kondomdan hamile kaldı daha oğlu 2 yaşında bile değil hiç birşeyin yüzde yüz garantisi yok ki

:nazar: kızlar taktırdım ama bende çok büyük korku vardı canım çok tatlı sezeryan yaptım sırf bu yüzden daha öncede kullandım ben memnun kaldım zaten dr takarkende söylüyor
yüzde 98 koruyor die benim üst kattaki komşumda ona bakarsan kondomdan hamile kaldı daha oğlu 2 yaşında bile değil hiç birşeyin yüzde yüz garantisi yok ki

sezeryan doğum ve spiral..
taktırmışsınız narkozla mı narkozsuz mu acı fazla oluyor mu bende cesaretimi toplamalıyım..
kazayla hamile kalırsam açımdan hiç ayı olmaz..
spiralin güvenirliğinden ben etrafımdaki insalarca eminim..
en güvenilir korunma yöntemii
her sorudğumun acıyo demesi psikolojik olarak ayakalrımı geri geri çekiyo.. bi türlü gidemiyom..

sezeryan doğum ve spiral..
taktırmışsınız narkozla mı narkozsuz mu acı fazla oluyor mu bende cesaretimi toplamalıyım..
kazayla hamile kalırsam açımdan hiç ayı olmaz..
spiralin güvenirliğinden ben etrafımdaki insalarca eminim..
en güvenilir korunma yöntemii
her sorudğumun acıyo demesi psikolojik olarak ayakalrımı geri geri çekiyo.. bi türlü gidemiyom..

kesinlikle acımıyor adetimin 3. günü gittim ve kanamam bayaaa yoğundu dr ve yanındaki hemşiresinden utandım zaten korkuyorum panik halindeydim canım çok tatlı benim çünkü takmış dr ben hiç anlamadım 50 saniye filan sürüyor zaten sedacım takamadım dedi eyvah dedim bidaha mı çekicem bu eziyeti tekrar ultrasyonda baktı güldü takanda çok iyi takmış dedi
ohhh dedim hiç mi acı hissetmez ben hiç hissetmedim :nazar: bir an önce taktır
bir an önce taktırın bence güvenilir birine
y

kesinlikle acımıyor adetimin 3. günü gittim ve kanamam bayaaa yoğundu dr ve yanındaki hemşiresinden utandım zaten korkuyorum panik halindeydim canım çok tatlı benim çünkü takmış dr ben hiç anlamadım 50 saniye filan sürüyor zaten sedacım takamadım dedi eyvah dedim bidaha mı çekicem bu eziyeti tekrar ultrasyonda baktı güldü takanda çok iyi takmış dedi
ohhh dedim hiç mi acı hissetmez ben hiç hissetmedim :nazar: bir an önce taktır
bir an önce taktırın bence güvenilir birine
y

valla super moral oldunuz çok saolunuz..
hep niyetleniyorum tamam diyorum bu ay son hapmışş geriçekilmeymiş uğraşmıcam kazalara ihtimal yok çocuk istemiyorum yani kazada olursa üzülürüm..
spiral en etkilisi hep araştırdım duydum..
en iyi doktoru bulmaya kaldı sıra çok saol canımmm:71:

belki moraliniz bozulabilir ama benıim başıma gelen şeyi anlatmak istiyorum.2 sene önce spiral taktırdım.benim taktırmam da çok zor oldu.çok canım yandı çok.daha sonra vucudum tam alıştı derken 1,5 aydır adet düzensizligi had safada.1,5 ayda 3 kere adet oldum.hemde 8 veya 9 gün adet oluyorum.2 gündür de bel ağrısından duramıyorum.hatta şu anda da o yüzden uyuyamıyorum..bugün dr gittim.bana dedıkı spiralın ipi yok.görunmedi.spiral yerınde dedı ama bence yerınd değil.dr anlamdı.dr dedı ki spiralin ipi yok oldugu için spirali çıkarmayı düşündüğün zaman anestezi altında spirali çıkarılabilecegini söyledi.ben hiç ama hiç hoşnut kalmadım.tabi yine siz bilirsiniz.

Ben normal taktırmaya gıttım fakat takamadılar rahım ağzı kapalıymış cok canımı yaktılar şimdi anesteziyle takıcaklar onun işlemlerıyle ugrasıyorum bi haftadır..

Yıllardır jinekologdan korkuyorum narkizla spiral taktirde böyle bir ilqc varsa adını ogrenwbilirmiyim .çok sevinirim narkozun maliyeti de cok

Back
X