Spiral sadece adet döneminde mi takılır, eşimden gizli taktırsam anlar mı?

karamellipismaniye

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2025
133
38
13
26
Selam, yeni evliyim, bir çocuğum yok ve bakır spiral taktırmayı düşünüyorum. Bu konudaki tecrübelerinizi aktarır mısınız?
Yakın zamanda bir şehir hastanesinde kadın doğuma randevum var, bazı kaynaklarda adet döneminde gitmek gerektiği yazıyor, adet dönemi dışında taktıran var mı?
Eşim taktırdığımı anlar mı? Bazıları ipi hissediyor vs demiş çok kararsız kaldım.

Neden spiral derseniz biz prezervatif kullanıyorduk, yakın zamanda çocuk düşünmüyorduk. Eşimin annesi çok manipülatif, şimdi de hastalandı. “Ölmeden torun seveyim” diye eşimi doldurdu, hiç çocuk düşünmeyen eşim şimdilerde çocuk istiyor, ben ise evliliğimi devam ettirebileceğimden bile emin değilim. Hap kullanmaya başladım ama kilo yaptı (troid rahatsızlığım var)
Kısacası hem anlaşılmasın hem de korunayım istiyorum, önerileriniz nelerdir?

Bende spiral var ve eşim asla hissetmiyor ama haberi var tabiki. Ben elimle kontrol ediyorum bazen ben hissedebiliyorum ama o hissetmediğini söylüyor yani el ile hissediliyor. El kullanmıyorsanız hissetcegini sanmıyorum, ben 40 günüm lohusaligim dolunca gittim doktor kanama olsada olmasada 40. Günden sonra dedi ve kanama varken takıldı. Çıkartırken de kanama olması gerekiyormus yani adetliyken rahim daha müsait oluyor o yüzden adetli gitmeniz daha iyi olur eğer taktıracaksanız.. başka bir alternatif olarak kol altı implantı da önermişti doktorum, onu anlaması ennn imkansızı..

Canım spiral hakkında bir bilgim yok ama böyle bir şeyi eşinden gizli yapman doğru olmaz 😔. Ona uygun bir dille hazır olmadığını dile getirmelisin. Haberi olmadan böyle bir şey yaptırdığını öğrenmesi ilişkiniz için çok olumsuz şeylere sebep olabilir

Bende spiral var ve eşim asla hissetmiyor ama haberi var tabiki. Ben elimle kontrol ediyorum bazen ben hissedebiliyorum ama o hissetmediğini söylüyor yani el ile hissediliyor. El kullanmıyorsanız hissetcegini sanmıyorum, ben 40 günüm lohusaligim dolunca gittim doktor kanama olsada olmasada 40. Günden sonra dedi ve kanama varken takıldı. Çıkartırken de kanama olması gerekiyormus yani adetliyken rahim daha müsait oluyor o yüzden adetli gitmeniz daha iyi olur eğer taktıracaksanız.. başka bir alternatif olarak kol altı implantı da önermişti doktorum, onu anlaması ennn imkansızı..
Çok teşekkürler ❤️ ya troid rahatsızlığım olduğu için hormonlu ürünler direkt kilo yapıyor, eşimde zaten kilo takıntısı var hemen anlıyor kilo aldığımı. O yüzden ben de araştırdım en mantıklısı spiral gibi geldi

Çok teşekkürler ❤️ ya troid rahatsızlığım olduğu için hormonlu ürünler direkt kilo yapıyor, eşimde zaten kilo takıntısı var hemen anlıyor kilo aldığımı. O yüzden ben de araştırdım en mantıklısı spiral gibi geldi
Hormonlu spiral de kilo yapıyor bana da biraz yaptı ama verdim şuan sıkıntım yok, evet en garantisi spiral içini rahat ettiren gerçekten tabi detaylı konusmayı doktorunuzla yapmanız daha sağlıklı olacaktır

Merhaba bende de tiroid rahatsızlığı var, uzun bir süre yazz kullandım herhangi bir kilo problemi yapmadı. Onu denemediyseniz bi deneyebilirsiniz diye yazmak istedim

Ben adetli değildim taktırdığımda (özelde), öncesinde gebelik testi yapıyorlar. Gebe değilseniz takılıyor 15 gün sonra da kontrolü oluyor. Eşim ya da ben herhangi bir şey hissetmiyoruz. Elle kontrol de etmedim tabi. Eşinizden gizli taktıracağınız için bir dipnot geçmek istiyorum. Spiral ilk takıldığında ara kanamalara sebep oluyor ilk 6 ay çok fazlaydı bende. Şimdi daha az oluyor. Eşiniz bu durumdan şüphelenebilir

Ben regl döneminde taktırdım rahim daha uygun oluyormuş. Asla ama asla belli olmuyor hissedilmiyor. Ne elle nede birleşme esnadında. Söylemesem eşim anlamazdı. Ara kanamada olmadı bende. Regl dönemimde öncesinde ve sonrasında lekelenme yaşıyorum saadece.

Ben adetli değildim taktırdığımda (özelde), öncesinde gebelik testi yapıyorlar. Gebe değilseniz takılıyor 15 gün sonra da kontrolü oluyor. Eşim ya da ben herhangi bir şey hissetmiyoruz. Elle kontrol de etmedim tabi. Eşinizden gizli taktıracağınız için bir dipnot geçmek istiyorum. Spiral ilk takıldığında ara kanamalara sebep oluyor ilk 6 ay çok fazlaydı bende. Şimdi daha az oluyor. Eşiniz bu durumdan şüphelenebilir
Ay çok teşekkür ederim ❤️ ipi hissetmemesi yeterli benim için çok sağ olun, devlet hastanesinden de aynı hizmeti alabilirim umarım❤️❤️

Back
X