• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stajımda ilk günüm ve mutsuzluğum :(

YasminB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2010
685
5
96
Çanakkale
Bugün staja başladım belediye 'de .
rahat ederim demiştim.. O kadar özel yerden sonra ..
Lakin burdada öğrenciyi it gibi çalıştıralım mantığı işliyor ne yazııkkki.
Saçma sapan bi bilgisayar buldular saçma sapan bi masa sırf ben ve bi kız var ona iş yaptırmak için..
Devlet dairelerinde mesai 17 : 00 a kadardır ama bunlar kalıyorlarmış efendim , işleri bitmiyor muşş. Bizde kalmalıymışız.
Yok efendim maatbaalara gidicekmişiz ..

Ben yapmak istemiyorum ama karşı çıkmam benim başıma bela açarsa diye düşünüyorum ..
Tüm gün açtık ya ne maaş kartımızı verdiler daha ne yemek kartımızı ..
Kısacası moralim çok bozuldu :58::58::58::59::59::59::59:

Her gün olmasından iyidir. Sıkma canını. Tek başına da değilmişsin. Bi kız daha varmış. Çok uzun sürmez umarım.

Her gün olmasından iyidir. Sıkma canını. Tek başına da değilmişsin. Bi kız daha varmış. Çok uzun sürmez umarım.

Tamı tamına 8 ay oradayım .. Tabii kalabilirsem ..
Bu gittiğim yerde geçen yıl başka bi arkadaşım vardı ve hiç bir şey yapmıyordu o .
Bizi çok mu keriz gördüler bilmiyorum kii ...

Acaba ben karşı çıkarsam bana bişey yapabilirler mi diye merak ediyorum .. Stajımı etkileyecek ..
Göya devlet dairesi ya .. Moralim çok bozuk . Ne yapmalıyım sizce ?
:59::59::59:

Hem lise de hem üniversitede staj yaptım en azından bi masa bilgisayar varmış.
İşe gidip oturmadan işten çıkıyordum ayaklarımın altında yaralar çıkmıştı.
Sandalyeye yemek arası hariç oturduğumu hatırlamıyorum.
İyki de yaşamışım bu zorluğu stajımdan zor iş hayatım olmadı
Güzel bir deneyimdi.
Sonraki işlerime hep sükrettim.

Hem lise de hem üniversitede staj yaptım en azından bi masa bilgisayar varmış.
İşe gidip oturmadan işten çıkıyordum ayaklarımın altında yaralar çıkmıştı.
Sandalyeye yemek arası hariç oturduğumu hatırlamıyorum.
İyki de yaşamışım bu zorluğu stajımdan zor iş hayatım olmadı
Güzel bir deneyimdi.
Sonraki işlerime hep sükrettim.

Tabiki bu boyutuda var işin ama ilk günden kapı azına külüstürü koymak ne demek ..
Burası Devlet Dairesi . Belediye olabilir mi böyle bir eşy..
Diğer bölümlerdeki öğrenciler saat 16:30 da el sallaya sallaya çıkıp evlerine gittiler .
Bölüm başkanı geliyor diyor , alın stajer işte yapsınlar ..
Sanki köleymişiz gibi ..Çok zoruma gitti . :59::59:

malesef staj böyle bir şey ben her staj günü eve başağrısıyla dönerdim insanı meslekten soğutuyo oradakiler ama iş hayatı öyle olmuyor staja göre daha iyi sabret derim

malesef staj böyle bir şey ben her staj günü eve başağrısıyla dönerdim insanı meslekten soğutuyo oradakiler ama iş hayatı öyle olmuyor staja göre daha iyi sabret derim

Geçen yıl her türlü rezilliği çektim zaten ...
Bu yıl rahat olayım dedim .. O yüzden bu belediyenin peşinde koştum..
Benim sınava hazırlanmam gerekiyor Ygsye giricem.. Daha dershaneye kaydolamadım .. Yani stajdada bişi yaptırmazlar diyordum test çözerim ..
Belediyelerde çalışanlar anllatırdı geçen yıl . Ne kadar özenirdik , nasıl rahatlardı ..
Nasıl bir şansım varsa artık ..

Bir akıl verin bana ne yapayım ? Nasıl davranayım ? Offf ben bu yıl rahat olucam diye nasıl seviniyordum çok büyük hayalkırıklığı yaşadım ya ..:58::43:

bende ptt başmüdürlüğünde personel sağlık işleri bölümünde yaptım stajımı. 2 ay haftanın 5 günü anamı ağlattılar. sabah 8.30 iş başı akşam 5 iş sonuydu.. 5 dk geç gelsen azar işitip çıkış saatinden 5 dk öncesine bile izin verilmiyordu.

bütün bilgisayar girişlerini, tel bağlamayı, dağ gibi biriken evrakları dosyalamayı, 5 dk.'da bir fotokobi çekmeyi, ayak işlerini, hatta ve hatta çay getirip götürmeyi, dışarı yollayıp kahve alıp yapmamı bile istediler bende staj dosyama kötü birşeyler yazılır korkusuyla itirazsız yaptım. 10 katlı binayı uzun koridorları gezmekle harap oluyordum
ve öyle maaş alımımda olmadı, yol paramı ben ödedim servisten yararlanamadım, yemek parası da bana aitti. ve memur oldukları için genelde hepsi 40'ı geçmiş kişilerdi bir arkadaşım bile olmadı 2 ay boyunca. öğle yemekleri işkenceydi benim için.

stajın her sektörde zorluğu olabilir ama mümkünse devlete ait kurumlarda kesinlikle staj yapmayın. inanın 2 3 kilo verdim diyebilirim sıkıntıdan stresten. yani bu durumu yaşayan bir sen değilsin malesef canım. el mahkum :31:

Canim seni anliyorum yaa ama ben türkiyeden olmadigim icin sana simdi pek fazla bisey diyemiyecem cünkü sartlar biraz farkli:25:

bilirim cok kötü oraya her gidisinde karnindaki o kötü hissi.....

canim baktin ki hic olmuyor konusma yolunu dene?:59:

Medyaysa mesaiye kalman gerekir canım ben de kamuda basın birimindeyim ve hatta şuan nöbetteyim çıkamıyorum, yoğun olur medya...

bende ptt başmüdürlüğünde personel sağlık işleri bölümünde yaptım stajımı. 2 ay haftanın 5 günü anamı ağlattılar. sabah 8.30 iş başı akşam 5 iş sonuydu.. 5 dk geç gelsen azar işitip çıkış saatinden 5 dk öncesine bile izin verilmiyordu.

bütün bilgisayar girişlerini, tel bağlamayı, dağ gibi biriken evrakları dosyalamayı, 5 dk.'da bir fotokobi çekmeyi, ayak işlerini, hatta ve hatta çay getirip götürmeyi, dışarı yollayıp kahve alıp yapmamı bile istediler bende staj dosyama kötü birşeyler yazılır korkusuyla itirazsız yaptım. 10 katlı binayı uzun koridorları gezmekle harap oluyordum
ve öyle maaş alımımda olmadı, yol paramı ben ödedim servisten yararlanamadım, yemek parası da bana aitti. ve memur oldukları için genelde hepsi 40'ı geçmiş kişilerdi bir arkadaşım bile olmadı 2 ay boyunca. öğle yemekleri işkenceydi benim için.

stajın her sektörde zorluğu olabilir ama mümkünse devlete ait kurumlarda kesinlikle staj yapmayın. inanın 2 3 kilo verdim diyebilirim sıkıntıdan stresten. yani bu durumu yaşayan bir sen değilsin malesef canım. el mahkum :31:

Çok çok kötü yaa ...
Geçmiş olsun ne diyeyim ...

Benim dayımda Belediye'de memur .. Burda stajerlerden kralı yok filan diyor laf arasında ..
Keşke o Belediye'yi bekleseymişim..
Bunlar ilk günden rezil rüsfa edecekler bizi belli...
Diğer arkadaşımı o külüstüre oturttular ben çıkarken o ordaydı kimbilir kaçta çıktı ...
Diğer memurda laptop ını geirecekmişmiş... Bende yardım edecekmişim..

Ya aynı belediye aynı brim başka bi arkadaşım gitti.. Hiç bişi yapmazdı hatta canı ister giderdi .. İnsan bunu bilincede gururu kırılıyor ...

Canim seni anliyorum yaa ama ben türkiyeden olmadigim icin sana simdi pek fazla bisey diyemiyecem cünkü sartlar biraz farkli:25:

bilirim cok kötü oraya her gidisinde karnindaki o kötü hissi.....

canim baktin ki hic olmuyor konusma yolunu dene?:59:

Zaten çok zorlarlarsa eğer deneyeceğim...

aynen şunu düşünüyorum ..

"x hanım x bey ben bu yıl Ygsye giricem ders çalışmalıyım dershaneye gitmeliyim , lütfen sizde biraz müsama gösterin" ..

:43::43::43:

bende yarın başlıyorum stajıma :18:

Sen nerede başlıyorsun canım ? Bölümün neydi ?

Medyaysa mesaiye kalman gerekir canım ben de kamuda basın birimindeyim ve hatta şuan nöbetteyim çıkamıyorum, yoğun olur medya...

Ama ben nasıl ders çalışıcam ya .. Nasıl dershaneye gidicem ..

Son düzenleme:
Zaten çok zorlarlarsa eğer deneyeceğim...

aynen şunu düşünüyorum ..

"x hanım x bey ben bu yıl Ygsye giricem ders çalışmalıyım dershaneye gitmeliyim , lütfen sizde biraz müsama gösterin" ..

:43::43::43:

Sen nerede başlıyorsun canım ? Bölümün neydi ?

bölümüm muhasebe canım. bir otomotiv şirketinde muhasebe departmanında çalışcam. ortamı görmem neler yapacağımı filan göstermek için çağırmışlardı beni 1 günlüğüne gitmiştim. gayet iyi geçmişti pek yorulmadım ama sanayide çalışcam yani o kötü :44:

Back
X