• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stajımda ilk günüm ve mutsuzluğum :(

Canım ben de stajımda çok çektim normalde öğretmenimiz saat 5'e kadar durun demişti. Bazı arkadaşlarım staj yerlerinden erken çıkarken ben geç çıkıyordum. Ne mi yaptım? Gittim staj hocama şikayet ettim. Öğretmenim ama 'Saat 5 oldu mu işi bırak çık' diye talimat verdi ve staj yerimdekiler ne derse desin ben saat 5'te çıktım. Sende hakkını ara gereken yerlere bildir.

bence ygs sınavını ertelemelisin ertelememen seni daha da strese sokar ve olumsuz şeyler açabilir başına okul dersleriyle staj işi zaten birlikte zor yürüyor birde ygs ye hazırlanmak çok çok zor seneye daha rahat hazırlanırsın hem

Canım ben de stajımda çok çektim normalde öğretmenimiz saat 5'e kadar durun demişti. Bazı arkadaşlarım staj yerlerinden erken çıkarken ben geç çıkıyordum. Ne mi yaptım? Gittim staj hocama şikayet ettim. Öğretmenim ama 'Saat 5 oldu mu işi bırak çık' diye talimat verdi ve staj yerimdekiler ne derse desin ben saat 5'te çıktım. Sende hakkını ara gereken yerlere bildir.

Maalesef öğretmenim öyle dediğini dinletecek tipten birisi değil ...
Bide benim haricimde 2 kız daha var ve onlar şikayet etmiyorlar ...
Ama yinede hocama söyleyeceğim. yarım saat olsa neysede .. bir buçuk saat daha durucaz da ne olacak onlara sanki .
bence ygs sınavını ertelemelisin ertelememen seni daha da strese sokar ve olumsuz şeyler açabilir başına okul dersleriyle staj işi zaten birlikte zor yürüyor birde ygs ye hazırlanmak çok çok zor seneye daha rahat hazırlanırsın hem

Ertelemek istemiyorum işte.. Bu belediye işini de ondan yaptım ..O yüzden illa o olsun diye peşindek oştum bu işin.
Aha da sonuç ..
1 yıl bile daha fazla kalmak istemiyorum ailemle bi an önce hayatımı kurmak istiyorum...

teşekkür ederim yorumlarınız için ...

1 ay dolmadan staj yeri değiştirilmez diye bir şey hiç duymadım belki hocaların sürekli staj değiştirme diye öyle demiş olabilirler belkide okuldan okula değişiyor olabilir

Yarın staj var ve hiç gitmek istemiyorum ...
Diğer belediyedeki hakkım yandı mı devam mı ediyo onuda hiç bilmiyorum ...
Ama diğer kızın torpili ve eşşek gibi çalıştırılmak ağırıma gdiyor..

Belediyelerde staj rahattır diye kim demiş bilemem ama pek öyle rahat olmadığını birebir kendim biliyorum.
Belediyeye bağlı bir kurumda çalışıyorum. Stajerlerimiz oradan oraya koşuşuyor. Mecburlar. Belki kaba bir tabir olacak ama getir-götür ve fotokopi işlerini yapmak için eleman almak yerine stajerleri çalıştırıyoruz. Sizlerin staja ihtiyacı var bizim de bu işleri yapacak gençlere.
Ben yanımdaki stajeri mümkün olduğunca hoş tutmaya çalışırım,çok yorulur ama onu üzecek bir şey yapmam.
Mesai saatleri dışında çalışacaksam onu eve gönderirim. Ancak herkes ben değil, birim değiştirmeyi düşünmüşsünüz ama bu defa beterin beteri durumu olmasın.
Tamam yorulmak kötü ama huzursuz ortam daha da feci bence.

Belediyelerde staj rahattır diye kim demiş bilemem ama pek öyle rahat olmadığını birebir kendim biliyorum.
Belediyeye bağlı bir kurumda çalışıyorum. Stajerlerimiz oradan oraya koşuşuyor. Mecburlar. Belki kaba bir tabir olacak ama getir-götür ve fotokopi işlerini yapmak için eleman almak yerine stajerleri çalıştırıyoruz. Sizlerin staja ihtiyacı var bizim de bu işleri yapacak gençlere.
Ben yanımdaki stajeri mümkün olduğunca hoş tutmaya çalışırım,çok yorulur ama onu üzecek bir şey yapmam.
Mesai saatleri dışında çalışacaksam onu eve gönderirim. Ancak herkes ben değil, birim değiştirmeyi düşünmüşsünüz ama bu defa beterin beteri durumu olmasın.
Tamam yorulmak kötü ama huzursuz ortam daha da feci bence.

Getir götür işi elbet olucak ona bi lafım yokta .
betern beteri durumuda var ve büyük ihtimalle belediyede hakkım yanmıştır..
Şu anki yerimdeki kızlarlada anlaşamıyorum .
Birde maaşımı nasıl çekeceğimi bilmiyorum kimse bilgi vermedi bana . Nasıl yapılıyor belediyelerde acaba :44:

geçen sene yapmıştım stajyerliğimi, valla kimse kusurabakmasın çayını da kalkıp kendisi alsın. Ben çaycı olarak değil, mühendislik adına birşeyler öğrenmeye gitmiştim.
staj defterimi çay yaptım diyim o zaman :37:
mesai bitiş saatinde de kalkıp giderdim. Onların işi varsa bana bağlı değil sonuçta. Şirketi ben kurtarmıycam :1:
Ama her şeyi harfiyen uyguladım, ne görev verdilerse programı yazdım araştırdım verdim. sabah 8 dedim mi kapıda dikilirdim, geç kalmazdım. Stajyer var ofiste diye eşşek gibi kullanmamalılar ayak işlerine. Poşet poşet ofise çay taşıyanları cidden anlıyamadım, büyük konuşmuyim:) üzerime vazife olmayan şeyi yapmam

Ek olarak yemek onlara aitti. Staj yaptığım firmanın adını veriyordum yemek yediğim yerde. Maaş yok.. zatn veren pek yoktur. yol parası da aban aitti

stajın amacı seni gerçek hayata hazırlamak...tabiki zorluk çekeceksin ve her zaman olduğu gibi seni kullanmaya çalışacaklar ola:52:caktır.taviz verme ama işini de yap bence.:52:

Bende staj yapıyorum hastanede.Bu stajerleri kullanmaya çalışmak her yerde var malesef yapmamız gereken tek şey fazla yüz vermemek her işe atlamamak nasıl alıştırırsan öyle gider daha sonra özel işlerini bile sana yaptırmaya çalıştırabilirler ki sakın yapma ben hiç yapmadım ama yapan arkadaşlarım oluyor stajerlerin memurlar gibi esnek çalışma saatide olmaz sonuçta bu onların işi bitine kadar çalışmak zorundalar ama sen değilsin canım

Konuya ilk cevap yazdıgımda staj günümü bekliyordum.Şimdi ilk staj haftamı geride bıraktım.Akşam 6 da çıkıyorum ilk gün çok yoruldum ama güzeldi.Bugün okuldan geldim hala orayı düşünüyorum.Alanım değişti üstüne.Tam alışmışken baştan alışma süreci hafta başından.Üstelik daha zor bir bölüm.Umarım sen de alışmışsındır canım.Ne yazık ki bizimde hayatımız böyle stajı okulu sınavı.Sadece 8 ay sonra çok rahatlıycaz emin ol.

Back
X