steteteskopla bebeğin kalp atışını dinleyen var mı?

mariposita

Guru
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2011
566
151
323
arkadaşlar ben 3 gündür yapıyorum.duyduğum bebişin kalp sesi .ama bebeklerin kalbi hızlı atar.steteskopla büyük insan kalbi gibi yavaş gelio sesi. böyle derinden derinden davul çalıyomuş gibi. benimki olamaz çünkü karnımın sağ alt köşesnden gelio. diğer tarafları dinlediğimde ses yok. bugün de soldan geliodu.çok güzel bişi tavsiye ederim. dinliyosanız eğer sizinkiler de öyle yavaş mı gelio?

O duyduğun kendininkidir.İnsanların kasığındada nabzı atar.Bebeğin kalp atışlarını yakalamak çok zor.Son 1 ayını hastanede yatarak geçirmiş ve bu süre içinde günde 3 kere nst ye girmiş biri olarak söylüyorum.O profesyonel cihazda bile alet azıcık kaysa kalp atışı kesiliyodu.Ayrıca 30.haftadan önce bağlamıyolar kalp atışı duyulmaz diye.O tür şeylerle duyulması imkansız gibi birşey hele erken haftalarda namümkün :)))

Gördüğüm kadarıyla 26 haftalık gebesin. malesef o haftalarda bu şekilde kalp sesi duyamazsın, ama 30-31 den sonra stetoskopla kalp atışı duyulabilir.

evet onu bende düüsndüm ..ben karnimdan kalp atisini dinlemedim ama gözle görürlüyor bazan , inip kalkiyor,,bebegin hickirmasida degil düpedüz nabiz atisi..bebegin olacagini hic düsünmedim zaten bu kadar gözle görülecek kadar olamaz heralde:):)
ama steteskopla bebegin kalp atisinin duyabailecegi hatta birinin kulagini karnina dayamasiyla duyulabilecegini okumustum ..ne kadar dogru bilemem.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…