• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

stresin getirdikleri ve benden götürdükleri

cengelliigne

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2007
861
435
648
İstanbul
Arkadaslar bu aralar yardiminiza ihtiyacim var. 1aydir epey stresli bir donem yasadim. Is degisikligi, ise basladigim gibi yasanan mesailer,ortama alisma, isi ogrenmeye calisma derken epey zor oldu benim icin. Cok stresli ve herseyi buyuten biriyim malesef. Kendime zaman tanimadan ya yapamazsam, ya ogrenemezsem,ya benden memnun kalmazlarsa, ya mesailer surekli olursa bunlari dusune dusune kendi sagligimi etkilemeye basladim. Is yerinde olanlari evime cok yansittigim icin esim de rahatsiz olmaya basladi.. bir de haftaici evde is yapamadigim icin isler haftasonuna kaliyor. Haftasonlari gezmek istiyorum ama gezersem evdeki isler bitmiyor, evde kalip is yaparsam kendimi iyice bunalmis ve cok monoton hissediyorum. Ne yapsam memnun olamama gibi bir durum olustu.. neyse simdi biraz yoluna girmeye baslayacak umarim ama 2-3 haftadir kalbimde carpinti sikayeti basladi. Durup dururken kalbim cok sesli ve hizli atiyormus gibi hissediyorum. Bunun icin dahiliyeye mi psikiyatriste mi gitmeliyim? Bana ne gibi onerilerde bulunabilirsiniz.aranizda buna benzer seyler yasayan var mi :110:

Arkadaslar bu aralar yardiminiza ihtiyacim var. 1aydir epey stresli bir donem yasadim. Is degisikligi, ise basladigim gibi yasanan mesailer,ortama alisma, isi ogrenmeye calisma derken epey zor oldu benim icin. Cok stresli ve herseyi buyuten biriyim malesef. Kendime zaman tanimadan ya yapamazsam, ya ogrenemezsem,ya benden memnun kalmazlarsa, ya mesailer surekli olursa bunlari dusune dusune kendi sagligimi etkilemeye basladim. Is yerinde olanlari evime cok yansittigim icin esim de rahatsiz olmaya basladi.. bir de haftaici evde is yapamadigim icin isler haftasonuna kaliyor. Haftasonlari gezmek istiyorum ama gezersem evdeki isler bitmiyor, evde kalip is yaparsam kendimi iyice bunalmis ve cok monoton hissediyorum. Ne yapsam memnun olamama gibi bir durum olustu.. neyse simdi biraz yoluna girmeye baslayacak umarim ama 2-3 haftadir kalbimde carpinti sikayeti basladi. Durup dururken kalbim cok sesli ve hizli atiyormus gibi hissediyorum. Bunun icin dahiliyeye mi psikiyatriste mi gitmeliyim? Bana ne gibi onerilerde bulunabilirsiniz.aranizda buna benzer seyler yasayan var mi :110:
Kardiyoloji doktoruna gidin,zaten birşey çıkmazsa psikiyatriye yönlendirirler.

Önce dahiliyeye git, gerekli tahliller yapılsın ve fizyolojik etkenler elensin, temiz çıkarsa psikiyatriye :KK52:

Öncelikle sakin olun herkes nasıl öğreniyorsa öyle öğrenirsin ayrıca mesailerin her akşam mı uzun oluyor eve gidince mesela bir salonu sil süpür kapa kapısını birgün mutfağı sil her yemekten sonra tezgahını sil evi düzenli tut, aldığını yerşne koy haftasonundan birkaç yemek yap zamanın kalır. Kalp çarpıntısı da stresten kaynaklı panik atak olabilir. Melisa çayı sakinleşmek için iyidir kullanabilirsin aktarlarda var.

Kendi kendine panik durumu yaratmışın, elbetteki iş ortamında hatalar yapcaksın, işi öğrenceksin, o olcak bu olcak, yani herşey zamanla rayına oturur, sen hemen hepsi olsun istiyorsun, yetişmek istiyorsun ama yapamıyorsun...Kendine zaman ver ltf... Boşuna telaş ediyosun, akışına bırak, kalp çarpıntın filan kalmaz..Ama işi eve getirmek doğru bişey değil, kendini yorarsın böyle..Senin sağlığın herşeyden daha önemli..

Bir de 2-3 hafta çok kısa bir süre.
2-3 haftayla herhangi bir psikiyatrik tanı koymak zor çünkü belirgin stres tetikleyici olaylar olmuş hayatınızda bunun sonucunda yaşanabilecek doğal süreçler vardır.
İlginç geliyor insanların kendilerini bu kadar kısa sürede hasta zannetmeleri.

Haklısınız ben durumu kendi kendime strese dönüştürdüm. Pazar akşamları cok gergin ve endişeli oluyorum mesela. Bu hafta neler olacak, nasıl geçecek kaygılanıp duruyorum ve sağlıklı uyuyamıyorum. Melisa cayını denemeli ve en kısa zamanda bir kardiyoloji uzmanına görünmeliyim sanırım
2-3 hafta tanı koymak için kısa bir süre evet ama kalbin küt küt atması da çok rahatsız edici ve endişe verici birşey :(

Ay canım dikkat et kendine hiç bi şey de senden önemli değil. Ama yine de bir dahiliyeye git onlar ekg ister gereken testleri yaptırır zaten. Eğer doktor fizyolojik bi şey yok derse senin öarpıntılar da devam ediyor olursa bi psikiyatriste gidersin. Panik atağa falan dönüşmesin sonra

Kardiyolojiye gitmelisin mutlaka.eger durduk yere carpintilar oluyorsa hic vakit kaybetme.birsey cikmazsa seni psikiyatriye gonderir.ama bu ise sondan baslar once psikiyatriyr gidersen psikolojik der ve ilac dayar.kalple ilgili sorun olup olmadigini ogrenemezsin.ben sondan basladigim icin bir yilsonra kalp problemlerimi tesaduf kardiyolojiye giderek ogrendim.

SAKINNNN
KENDINI IHMAL ETME SAKINNN.. yasadıklarını ıkkıı yıl once bende yasadım daha da fazlasını

okadar sey ust uste gelmıstıkı nefes bıle alamıyordum resmen aldıgım nefes cıgerlerıme beynıme gıtmez oldu hayat ınsana oyle seyler yasatıyorkı..
tam ıkı yıl once evlendım bır suru problemle ınanamazsın oyle seyler yasadımkı ustelık bnm kpss stresı artık kalbım dayanmıyordu gıttıkce zayıfladım oan neden oldugunu anlayamadım vucudumda bıcok sey oldu aslında sınyal verıyordu yogun stresten ama kendımle ılgılenecek halım mmı vardı benm.. neyse kımselere de anlatamadıgım dertlerım benle bırlıkte ıcımde volkan oldu.. evlendım stres yıne dvm ettı ve dugunden 1 ay sonra ben 65 ten 40 kıloya dustum ve ne oldu bılıyomusunuz stresten bagısıllık sıstemın çöktü yuruyemedım yatalak oldum resmen 25 yasında dusunebılıyomusunuz 25 yasındaydım daha uzun tedavıler gördum mıllet balayını yasarken ben hastane köselerındeydım ve geerıye kalan tam tamına 3tane kronık hastalık ve hıcbır zaman tedavısı bıtmyecek olan hastalık tam 3 tane ömrüm boyunca ılaç kullanmak zorundayım ben hıcbırzaman tam olarak ıyılesemeyecım ılaca bagımlıyım artık yaslılar gıbı hossedıyordum artık psıkolojık tedavı gordum eger o ilaçlar olmasaydı ben suan yataga bagımlı olacaktım ıyıkı psıkologlar var.

velhasıl arkasım bırak evı bok götursun les gıbı olsun canın sag olsun yeterkı bosveeer takma kımseyı cevreyı eglenmene bak kafan rahat olsun cık gez hıcbıseyı kafana takmana gerek yok ban stres yuzunden ben ne hale geldım yazdıları ıyı oku arkadaasım su genc yasta ne hastalıklarla tanstım degdımı yanı degermıydı tum bunlara ..

Ay canım dikkat et kendine hiç bi şey de senden önemli değil. Ama yine de bir dahiliyeye git onlar ekg ister gereken testleri yaptırır zaten. Eğer doktor fizyolojik bi şey yok derse senin öarpıntılar da devam ediyor olursa bi psikiyatriste gidersin. Panik atağa falan dönüşmesin sonra

Kardiyolojiye gitmelisin mutlaka.eger durduk yere carpintilar oluyorsa hic vakit kaybetme.birsey cikmazsa seni psikiyatriye gonderir.ama bu ise sondan baslar once psikiyatriyr gidersen psikolojik der ve ilac dayar.kalple ilgili sorun olup olmadigini ogrenemezsin.ben sondan basladigim icin bir yilsonra kalp problemlerimi tesaduf kardiyolojiye giderek ogrendim.

SAKINNNN
KENDINI IHMAL ETME SAKINNN.. yasadıklarını ıkkıı yıl once bende yasadım daha da fazlasını

okadar sey ust uste gelmıstıkı nefes bıle alamıyordum resmen aldıgım nefes cıgerlerıme beynıme gıtmez oldu hayat ınsana oyle seyler yasatıyorkı..
tam ıkı yıl once evlendım bır suru problemle ınanamazsın oyle seyler yasadımkı ustelık bnm kpss stresı artık kalbım dayanmıyordu gıttıkce zayıfladım oan neden oldugunu anlayamadım vucudumda bıcok sey oldu aslında sınyal verıyordu yogun stresten ama kendımle ılgılenecek halım mmı vardı benm.. neyse kımselere de anlatamadıgım dertlerım benle bırlıkte ıcımde volkan oldu.. evlendım stres yıne dvm ettı ve dugunden 1 ay sonra ben 65 ten 40 kıloya dustum ve ne oldu bılıyomusunuz stresten bagısıllık sıstemın çöktü yuruyemedım yatalak oldum resmen 25 yasında dusunebılıyomusunuz 25 yasındaydım daha uzun tedavıler gördum mıllet balayını yasarken ben hastane köselerındeydım ve geerıye kalan tam tamına 3tane kronık hastalık ve hıcbır zaman tedavısı bıtmyecek olan hastalık tam 3 tane ömrüm boyunca ılaç kullanmak zorundayım ben hıcbırzaman tam olarak ıyılesemeyecım ılaca bagımlıyım artık yaslılar gıbı hossedıyordum artık psıkolojık tedavı gordum eger o ilaçlar olmasaydı ben suan yataga bagımlı olacaktım ıyıkı psıkologlar var.

velhasıl arkasım bırak evı bok götursun les gıbı olsun canın sag olsun yeterkı bosveeer takma kımseyı cevreyı eglenmene bak kafan rahat olsun cık gez hıcbıseyı kafana takmana gerek yok ban stres yuzunden ben ne hale geldım yazdıları ıyı oku arkadaasım su genc yasta ne hastalıklarla tanstım degdımı yanı degermıydı tum bunlara ..

Kizlar cok tesekkur ederim destekleriniz icin, moral verdiginiz icin... hayalcik yasadiklarina cok uzuldum genc yasta anlattigin seyleri yasamak cok zordur eminim :( simdi nasilsin, atlatmissin artik sanirim. Buyuk gecmis olsun. hayat zor, is hayati yipratici. Onemli olan bosverip akisina birakabilmek yasadigin anin tadini cikarabilmek ama insan kendine soz geciremiyor bazen. Saplanip kaliyor akli...

Kizlar cok tesekkur ederim destekleriniz icin, moral verdiginiz icin... hayalcik yasadiklarina cok uzuldum genc yasta anlattigin seyleri yasamak cok zordur eminim :KK43: simdi nasilsin, atlatmissin artik sanirim. Buyuk gecmis olsun. hayat zor, is hayati yipratici. Onemli olan bosverip akisina birakabilmek yasadigin anin tadini cikarabilmek ama insan kendine soz geciremiyor bazen. Saplanip kaliyor akli...
ewet cok cok zor sımdı ıyı sayılırım hala tedavı goruyorum ılac kullanıyorum ömrumun sonuna kadar kullanmam gerekıyo malesef kendımı yaslı gıbı hıssedıyorum bazen nereye gıdersem gıdeyım ılac cantamla gıdıyorum mıllet yanında makyaj cantası tasır ben ılac cantası zor ...

Tam da bu döneme denk gelmesi, psikolojik olabileceğini düşündürüyor.
Yoga yapmanızı tavsiye ederim, kuş gibi olursunuz her gün kendinize ayıracağınız 1 saat ile.

BENDE AYNI ŞEKİLDEYİM ARKADAŞIM MALESEF SENİN GİBİ BİRDE İŞYERİNDE PSİKOLOJİK BASKI YAPIYORLARSA O DAHA KÖTÜ OLUYOR MALESEF

benim geçen seneki halim gibi.
ne stres yaptım ne üzüldüm eve gidip ağladığım günler oldu.
özel sektör olmamasına rağmen.
ama bu sene çok rahattım zamanla hepsi düzeliyor.
kendinizi çok üzmeyin akışına bırakın.

Arkadaslar cesaretimi toplayip bugun kardiyoloji doktoruna gittim. Doktorun cift bransi varmis benim icin cok iyi oldu (kardiyoloji ve ic hastaliklari) Hem normal ekg hem eforlu ekg cekildi kalple ilgili bir sorun cikmadi cok sukur. Hersey normal gorunuyormus ancak tansiyonum yuksek cikti. Zaten o an korkudan kalbim cikacak gibiydi tansiyonumun dusuk olmasi imkansizdi.. doktor, kalbim o kadar carpinca tansiyonum da yuksek olunca tansiyon uzerinde yogunlasti hatta tansiyon ilacina baslayalim dedi, bi de rahatlatici bir ilac yazayim dedi. Ben simdilik tansiyon ilacina baslamak istemedigimi, diger rahatlatici ilacin belki etkili olabilecegini soyledim ve buna karar verdik.. Sabah icmeye basliycam insalah. Hastaneden cikinca epey rahatladim. Gitmeyi erteledikce daha stres oluyordum. Ama bu aksam da carpinti devam ediyor :KK14: fikir verip destek olan arkadaslarim hepinize tesekkurler

Back
X