Stresle başa çıkma

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.930
12.723
408
İstanbul
Merhabalar kendimi bildim bileli stresli evhamlı bir insanım okul hayatımda da bu böyleydi. Sırf stres olmayayım, rahat rahat okuyayım diye şehir dışı tıp kazanabilirken Boğaziçi eğitim fk tercih ettim. Çocuklarım var şimdi. Stresim kaygılarım kendime odaklanmaktan çıktı şimdi onlara kaydı. Bunla ilgili tatil sonrası destek alacağım. Sizden ricam stres yönetimi ile ilgili sizler neler yapıyorsunuz benle paylaşır mısınız? İzlediğiniz videolar, okuduğunuz kitaplar.. vs. Şimdiden teşekkürler

Bence karakter meselesi ya bende stresli bi insanım ama şehir dışında ğni okumak beni strese sokmazdı eve misafir gelmesi falan sokar

Bu kişilik meselesi diye düşünüyorum. Evhamdan hiç hoşlanmam mesela, çok soğukkanlıyımdır. Burada fikir sormaktansa bence psikoloğa danışmalısın.

Etki ve ilgi alanı meselesi. Mesela çocuğun elinde küçük oyuncak varsa yutabilir, buna streslen çünkü müdahale edebilirsin. Ama çocuk beş sene sonra nerde okuyacak diye dert edinme, beş seneye eğitim sistemi değişebilir ve ülkeyi sen yönetmiyorsun.

Bir de diyelim ki bi durum oldu, sonu ölüm mü? Ne olabilir sonunda en kötü.
Her şeyi yönetmek, mükemmel yapmak zorunda değilsin.

Kendini zorlaman lazım bazı durumlarda. O şeyi düşünsen de kendini tutup yapmamak. Sonunda ölüm olmadığını görünce rahatlarsın.

Somut örnekler verirsen daha iyi yardımcı olabiliriz.

Kişisel gelişim kitapları özellikle de şimdinin gücü nü okumalısın bence. Meditasyon ve nefes egzersizi yapmalısın. Subliminal telkin dinlemek de etki eder, benim YouTube kanalım var ve bu tarz yardımcı içerikler paylaşıyorum. Gelen yorumlardan da edindiğim izlenim, sufi nefesinin stresi 1 ayda sıfıra indirebildiği, denemelisin…

Bence teslimiyet seviyesinin azlığı , mükemmeliyetçilik strese vs sebep oluyor . Olduğu kadar olmadığı kader deyip yoluna bakman lazım.
Çocuklar bize emanet edildi , bedenimiz bize emanet , işimiz , evimiz her şeyimiz emanet . Gerçek sahibi bir gün emanetini alabilir . O yüzden kişilere , eşyalara , maddiyata çok takılmayıp ruhun tekamülü diyorlar ya , ona ulaşmaya çalışmak lazım .

Can sağlığı varsa gerisi önemli değil. Başıma bi iş geldi diyelim en kötü ne olabilir ki diye düşünüyorum, sonra aman ucında ölüm yok ya diyorum. Ta daaaa.

Bir de böyle herşeyi stres eden insanlar bence hayatlarında çok önemli bir olay, kayıp yaşamamışlar. Ben ocakta dış gebelik ameliyatına alındım acil. Ölebilirdim. O anı hissettim. O yüzden şimdi bana herşey vız gelip tırıs gidiyor. Eşim 99 depreminde annesini babasını kaybetmiş o benden daha stressiz. Zaten yaşayabileceği en kötü şeyi yaşamış. Bundan sonra ne yaşayabilir ki o acının üzerine.

Ben meditasyon yapıyorum, abone olduğum bir app var ama youtube’da ücretsiz de vardır kesin. Mesela dışardayım ama bi anda stres doldum diyelim 3-4 dk’lik bir meditasyon açıyorum. %70-80 rahatlatıyor.

Merhaba... Bence bu tek başına kolaylıkla üstesinden gelinebilecek bir durum değil. Yani stresle tek başına baş edebilmek çok zor olur. Çünkü üstesinden geldim, yendim dediğiniz şey bazen birikip sonrasında tekrardan nüksedebiliyor ve en başa dönebiliyorsunuz.

Keşke hepimiz stressiz ve evhamsız, rahat insanlar olabilseydik fakat bence mümkünatı yok diye düşünüyorum...

Ben size bir uzmandan profesyonel destek almanızı tavsiye ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…