• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Stresli hamilelik çocuğu şizofren yapıyor

kelebek41

Kalbinurum
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
799
9
296
Kocaeli
Hamilelik döneminde yoğun stres yaşayan kadınların çocukları şizofren teklikesiyle karşı karşıya

06.02.2008 10:12
Gebeliğin ilk dönemlerinde ağır stres altında bulunan kadınların çocuklarının şizofreni olma riskinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Manchester Üniversitesi’ndeki araştırma sonucunda, hamileliğin ilk üç ayında yakın bir akrabanın ölümüyle karşılaşan kadınların çocuklarında şizofreni ve bağlantılı rahatsızlıklar riskinin yüzde 67 daha fazla olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar, stresli dönemde annenin beyninin saldığı kimyasalların embriyonun henüz yeni gelişmekte olan beyni üzerinde doğrudan etkisi bulunduğunu belirtti.

Ağır bir tedavi gerektiriyor

Şizofreni, ağır bir ruh hastalığı. Sebebi tam olarak bilinmese de beyindeki kimyasal ve yapısal değişiklikler ile genlerden kaynaklandığı biliniyor. Şizofreni, alevlenme ve yatışma dönemleri ile seyrediyor. Hastalar, ilaç tedavisiyle çoğunlukla günlük yaşamlarına adapte olabilirler.

Öncelikle verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim hamilelikte sitresin çocugu etkilediğini duymuştum ama şizofreni gibi büyük bir etkisi oldugunu ilk defa duydum ve dondum kaldım bende hamileyim ve bazı problemler yaşıyorum buda sinirlerimi epey yıprattı bunun bebeğime buyuk kalıcı bir hasara neden olması ihtimalini bile aklıma getirmek istemiyorum :a015:

Back