Herkesin doğum hikayesi çok farklı gerçekten, benim kızım 27. haftada kanala inmişti, drum evde bile yürümemeye çalış dedi zor bir süreç geçirdim.
35. haftada da gebelik kolestazi gecirmeye başladım, kasiniyordum ve bebek için tehlikeli bir durum olduğunu öğrendim, 37. haftadan sonra risk artıyordu.
Doktorum normal doğuma çok musaitsin ama 37. haftadan sonra bebeginde strese girmeye baslicak kaybedebiliriz dedi.
Çok zor günler geçirdim, 36+6 da sezeryan için gün almaya gittim, yeterki saglikla dogsun istiyordum. biraz sancim vardı, 3 cm de açıklık varmış. Doktorum yatisini yapiyorum, kontrollü bir sekilde normali deneyelim yoksa zaten sezeryana alicam dedi.
Kabul ettim ilk gun sürekli nst ye bagli şekilde kendi sancımla 5 cm de kaldi acikligim, 2. gün suni sancı verildi. Aksam 22.30 da tam 37 haftalık olarak 3.460 gram doğdu kızım. Çok sancı çektim hatta arada beni sezeryana alın dayaniyorum da dedim ama doktorum çok iyiydi, sen normal doguracaksin dedi ve çok şükür saglikla aldım kızımı kucağıma. Hic küveze girmeside gerekmedi çok şükür.
Doktor faktörü ve bakış açısı çok önemli ve tabi bebeğin hazır olarak normal doğmasıda önemli. Ama bazı seyler elimizde olmuyor iste.
Ben sezeryana gün almaya gittim normal doğdum çıktım.
Inşallah sizde istediğiniz gibi sağlıklı bir doğumla kucaginiza alırsınız yavrunuzu.