su böreğin için yardim lutfenn:(

Depiedra

Hedef 60...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
1.871
1.148
48
35
elde acma su boregine ailecek bayiliriz ama her denemem husran..nedenmi...tadi cok.guzel.oluyor ama sicak su soguk su olayinda hamura donuyor actigim sey yirtiliuor vahim bi durum oluyor anlicaniz...bunun bi ouf noktasi varmi limon sikiuormus bazilari hamuruna ve suyuna ama eksi olmazmi ya cesaret edemiyorum tuz onerenler var bu kesin cozum mu hic yirtilmiyormu ..yarin yapmak istiyirum kizim istiyi surekkli bi onceki yaptigimda tobe ettiydim.bidaha bulasmam bu borege diye ama malum.canimiz cekiyor:( ogrenmekde istiyorum.lutfen vana yardim.edin kk nin hamaray hatunlari..eger yapismadan cukarsa yufkalar varya vallahi dua ederim size .okadar taktim.kafaya

İlk aklıma gelenler, sıcak suda çok bekletiyor olabilirsiniz.
Ya da hamuru çok ince açıyor olabilirsiniz, su böreği biraz daha kalın hamurdan yapılır.
Ve diğer düşündüğüm, hamur tam işlenmeden açma işlemini uyguluyor olabilirsiniz.
30-40 dk çok iyi yoğurulması lazımdır, içerisinde hiçbir baloncuk ya da ilmek gibi bir bağ kalmadan özdeşleşmesi gerekir.
Tuz da iyi bir çözümdür, çoğu tarifte öyle geçer.
Umarım faydalı olabilmişimdir, yapmadım ama rahmetli anneannem nefis yapardı, onu izleyerek büyüdüm.
Ben lazanyadan yalancı su böreği yapıyorum sadece, sizin gibi cesaret edemedim daha.

İlk aklıma gelenler, sıcak suda çok bekletiyor olabilirsiniz.
Ya da hamuru çok ince açıyor olabilirsiniz, su böreği biraz daha kalın hamurdan yapılır.
Ve diğer düşündüğüm, hamur tam işlenmeden açma işlemini uyguluyor olabilirsiniz.
30-40 dk çok iyi yoğurulması lazımdır, içerisinde hiçbir baloncuk ya da ilmek gibi bir bağ kalmadan özdeşleşmesi gerekir.
Tuz da iyi bir çözümdür, çoğu tarifte öyle geçer.
Umarım faydalı olabilmişimdir, yapmadım ama rahmetli anneannem nefis yapardı, onu izleyerek büyüdüm.
Ben lazanyadan yalancı su böreği yapıyorum sadece, sizin gibi cesaret edemedim daha.
canim benim suda hic bekletmiym nerdeyse bi atip cikariyom ama hamuru ince aciyorum galiba

Tatlım yumurtası bol olmalı hamurun tuzunu iyi ayarlaman Laz'ım bide kaynattığın suya da tuz ve biraz zeytinyağı katarsan hamur olmaz :super:

Back
X