Su cicegi

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.225
19.951
498
Amcam kanser hastasi ve yaklasik 1 ay kadar once döküntülü bir hastalık gecirdi. Ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz ama yuksek ihtimalle su cicegiydi. Ben 10 haftalik hamileyim ve doktoru yasakladığı icin hic yanina gitmedim. Su anda dokuntuleri bayagi azalmis ama tamamen gecmemis. Halam amcamin bakımını yapiyor devamlı bir aradalar ve bugun halamla gorusecegiz. Belki cok pimpirikli diyeceksiniz ama halamin tasiyici olup bana bu hastaligi bulastirma ihtimali nedir? Ilk 3 ayda bebege su cicegi vs bulaşıcı hastalik geçerse bebegin hayati icin ciddi bir risk oldugunu biliyorum ve cok endiseleniyorum. Ilk bebegimi kaybettikten sonra iyice hassas oldum. Amcamla temas eden kimseyle görüşmedim bu zamana kadar ama artik engel olamiyorum. Halam Amerika da oturuyor normalde ve donmeden illa goruselim diyor...

Maalesef ne babam ne halam bu konuda pek anlayisli degiller. Hatta babam amcam ilk dokuntu cikardiginda hastaneye yatirildiginda ziyarete gitmedigim icin kizmisti bile. Sakınan göze cop batar deyip duruyor...

Maalesef ne babam ne halam bu konuda pek anlayisli degiller. Hatta babam amcam ilk dokuntu cikardiginda hastaneye yatirildiginda ziyarete gitmedigim icin kizmisti bile. Sakınan göze cop batar deyip duruyor...
Doktorunuz ilk 3 ay riskli dediyse siz de bunun için önlem aldığınız için kendinizi suçlu hissetmeyin. Ben bile 7. Ayın icindeyim temkinli davranırım sizin gibi babanızın ve halanizin size hak vermeleri lazımdı ama kimse anlayamamış sizi. Evladınız için her türlü tedbiri alın görüşmeyin derim.

İlla görüşeceğiz derse dışarıda bir Cafe de olsun grip oldum bahanesi ile yüz maskesi takın. Antibakteriyel sprey alın tokalastiginiz anda hemen ellerinize sıkın.

Hamileliğini ilk öğrendiğinde sana yapılan kan testlerinde daha önce geçirip bağışıklık kazandığın hastalıkla ilgili bilgi vermeleri gerekiyordu sanırım. Ben bu tarz tüm hastalıkları geçirdiğim için bağışıklığım vardı bu tip hastalıklara. Sana geçmeyince bebekte etlilenmiyor diye biliyorum.
Gerçi sanırım su çiçeği demişsin, hastalıktan emin değilsin anladığım kadarıyla. Halana durumu açık açık anlat anlayışla karşılıycaktır bence, ama doktorun sana riskli bi gebelik demediyse, bahsettiğin genel ilk üç ay riskiyse problem olacağını sanmam.

Doktorunuz ilk 3 ay riskli dediyse siz de bunun için önlem aldığınız için kendinizi suçlu hissetmeyin. Ben bile 7. Ayın icindeyim temkinli davranırım sizin gibi babanızın ve halanizin size hak vermeleri lazımdı ama kimse anlayamamış sizi. Evladınız için her türlü tedbiri alın görüşmeyin derim.

İlla görüşeceğiz derse dışarıda bir Cafe de olsun grip oldum bahanesi ile yüz maskesi takın. Antibakteriyel sprey alın tokalastiginiz anda hemen ellerinize sıkın.
Dusuk riskim sebebiyle evde yatiyorum bana ziyarete gelecekler...once buyrun gelin dedim simdi nasil yan cizecegim

Hamileliğini ilk öğrendiğinde sana yapılan kan testlerinde daha önce geçirip bağışıklık kazandığın hastalıkla ilgili bilgi vermeleri gerekiyordu sanırım. Ben bu tarz tüm hastalıkları geçirdiğim için bağışıklığım vardı bu tip hastalıklara. Sana geçmeyince bebekte etlilenmiyor diye biliyorum.
Gerçi sanırım su çiçeği demişsin, hastalıktan emin değilsin anladığım kadarıyla. Halana durumu açık açık anlat anlayışla karşılıycaktır bence, ama doktorun sana riskli bi gebelik demediyse, bahsettiğin genel ilk üç ay riskiyse problem olacağını sanmam.
Daha once su cicegi geçirmedim bagisikligim yok. Ilk kaybimdan oturu 2 haftada bir kontrole gidiyorum riskli gebelik diyebiliriz yani.

Su çiçeği kabuklar kuruduktan sonra artık bulaşıcılığını yitirmiş oluyor. Diğer insanlarda da olsa 1 ayda çıkardı. Belki biraz daha erteleyip öyle kabul edebilirsin.

Ne kadar süre geçti hastalığın üstünden?
Kuluçka dönemi bitmişse sıkıntı olmaz..

Aslında babanızın haklılık payı var. Hastalığı aktif birine tabiki yanaşmayın da gerçekten neden çok korkarsanız başınıza o gelir.
Bir de anne karnında bebek bir çok hastalıktan çok iyi korunur. Plasenta sıvısı mucizevidir..
Allah'a emanet deyin hiç bir şey olmaz..

bende 22 yasinda su cicegi olmustum... semptomlar iki hafta suruyor ve iki hafta sonra vucutta patlliyor. Benim doktor dediki vucutta daha cikmamis olsa bile bu iki hafta icinde virus vucuduna girdigi andan itibaren cevrene bulastirabilrsin dedi. Sen birde hamilesin... Onlemini al mutlaka.

Ne kadar süre geçti hastalığın üstünden?
Kuluçka dönemi bitmişse sıkıntı olmaz..

Aslında babanızın haklılık payı var. Hastalığı aktif birine tabiki yanaşmayın da gerçekten neden çok korkarsanız başınıza o gelir.
Bir de anne karnında bebek bir çok hastalıktan çok iyi korunur. Plasenta sıvısı mucizevidir..
Allah'a emanet deyin hiç bir şey olmaz..
Bir ay kadar oldu. Dokuntusu azaldi ama hala var diyorlar. Bilmiyorum sabahtan beri zehir oldu bana bu is.

Siz su çiçeği geçirdiyseniz merak etmeyin
Yeni Doğum yaptığımda ziyaretime gelen arkadaşım 2 gün sonra beni arayıp su çiçeği olduğunu söylemişti bende panikledim doktoru aramıştım
Doktor hastalığı daha önce geçirdiğim için bebeğin anne sütü ile aldığı antikorlarla hastalığı geçirmeyeceğini söylemişti sonuçta ne ben ne de bebeğim su çiçeği olmadık
Su çiçeği olduysanız size bulaşma riski yok diye biliyorum

Siz su çiçeği geçirdiyseniz merak etmeyin
Yeni Doğum yaptığımda ziyaretime gelen arkadaşım 2 gün sonra beni arayıp su çiçeği olduğunu söylemişti bende panikledim doktoru aramıştım
Doktor hastalığı daha önce geçirdiğim için bebeğin anne sütü ile aldığı antikorlarla hastalığı geçirmeyeceğini söylemişti sonuçta ne ben ne de bebeğim su çiçeği olmadık
Su çiçeği olduysanız size bulaşma riski yok diye biliyorum
Su cicegi gecirmedim ondan bu kdr endiseliyim

bende 22 yasinda su cicegi olmustum... semptomlar iki hafta suruyor ve iki hafta sonra vucutta patlliyor. Benim doktor dediki vucutta daha cikmamis olsa bile bu iki hafta icinde virus vucuduna girdigi andan itibaren cevrene bulastirabilrsin dedi. Sen birde hamilesin... Onlemini al mutlaka.
Döküntüler amcamda çıkalı 1 ay kadar oluyor.

Su çiçeği kabuklar kuruduktan sonra artık bulaşıcılığını yitirmiş oluyor. Diğer insanlarda da olsa 1 ayda çıkardı. Belki biraz daha erteleyip öyle kabul edebilirsin.
Kac haftadir bir şekilde görüşmeyi erteliyorum. Halsizim yorgunum deyip gecistiriyordum. Dusuk tehdidimden dolayi annemlerde yatiyorum gecmis olsun ziyareti cikardilar simdi de. Bi yandan ayin 22sinde Amerika ya donecek kendisi gelmek istiyor artik caresiz kaldim buyrun demek zorunda kaldim. Bilmiyorum valla hastalıktan degilse de stresten zarar gorecek bebek bu gidisle

Back
X