• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şu duruma yardımcı olacak var mıdır lütfen kızlar

Yorgunbirisi

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2024
345
226
23
Merhaba hanımlar. Nasıl anlatacağımı bilemediğim bir durum var. Aslında komik bir durum ama okul zamanından beri değişmeyen bir davranışa sahibim. Belki aranızda bunu yaşayan birisi yardımcı olur. Hemen konuya geçiyorum.
Bir kişi benimle yakından tanışmak istediği zaman nasıl davranacağımı bilemediğim, ortadan yok olmak istediğim bir hal oluşuyor. Komik biliyorum yazarken gülüyorum şuan. Ciddi bişey yazsa mesela tanışmakla alakalı işi şakaya vurup konuyu değiştirmek istiyorum. Bi anda heyecan gibi değil de garip bir durum oluşuyor. Bu durumu nasıl değişebilir arkadaşlar? O an ne yapacağımı da bilemiyorum. Her şeye mantıksal bakan biriyim birisi bu konulara girince geriliyorum. Lütfen bişey diyin:bicak::KK70:

Yaş?

Ergenlikte kalması gereken davranış biçimini yetişkinliğe taşıdıysanız ciddi sıkıntı. Profesyonel yardım almanız gerekebilir.
23 yaşındayım. Ergenlikte dediğiniz durumla alakası olduğunu düşünmüyorum. Bunu dememin sebebi 1 seneye yakın evlilik yaşadım ayrıldım. 1 sene oluyor. O zamandan sonra Güven durumum çok sarsıldı. Kimseye karşı güven duyamıyorum.

Belki sosyal anksiyeteniz vardır. Hiç bir uzaman desteği aldınız mı? Sosyal anksiyete birçok farklı davranış ile ortaya çıkabiliyor
Geçen sene ayrılık sonrası destek almıştım. Ama o zaman ayrılıktan dolayı değil de daha çok ailevi meseleler ve hayata dair konulardan dolayı devam ettim. Terapistim normal olduğunu söyledi her şeyin. Şöyle söyleyeyim, hayatımda kırmızı çizgilerime yaklaşan birisi olunca şaşırıyorum. Şaşırmaktan kastım ne yapacağımı bilemediğim bir durum oluyor.

Belki sosyal anksiyeteniz vardır. Hiç bir uzaman desteği aldınız mı? Sosyal anksiyete birçok farklı davranış ile ortaya çıkabiliyor
Birde şöyle sosyal anksiyete için, insanların önünde konuşmak zor gelen bir durum değil iş ciddiye bindiği zaman geriliyorum. Sanırım kontrol etmeye çalıştığım için.

Bende boşandım benzerini yaşıyorum
Ne yapacağımı şaşırıyorum
Sanırım nasıl flört edilir unutmuşuz anacım 😂😂
Dün birisi dedi ki seni yakından tanımak istiyorum. Ben o an ne yapacağımı bilemedim. Hani karşı tarafta bi cevap bekliyor bişi diyim istiyor. 🤣 Ne dediğimi hatırlamıyorum en son. Hemen bi kabuğuma çekiliyorum sanki. İnsanlarla tanışmak konuşmak istiyorum ama kendimi çok kapalı tutuyorum. Burda bazı konuları okuyorum mesela diyor ki aramızda bireyler oluyo birbirimizi ilk gördüğümüzden beri seviyoruz vb. Bende bu durum olmuyo. Birisini ilk görüşte sevemezmişim gibi, hatta birini görüp hoş diyorum sonra bir davranışını yada Hayata dair bir şeyini öğrenince diyorum ki olsaymış bile uyumlu olmazmışız diyip o etki de gidiyor.

Dün birisi dedi ki seni yakından tanımak istiyorum. Ben o an ne yapacağımı bilemedim. Hani karşı tarafta bi cevap bekliyor bişi diyim istiyor. 🤣 Ne dediğimi hatırlamıyorum en son. Hemen bi kabuğuma çekiliyorum sanki. İnsanlarla tanışmak konuşmak istiyorum ama kendimi çok kapalı tutuyorum. Burda bazı konuları okuyorum mesela diyor ki aramızda bireyler oluyo birbirimizi ilk gördüğümüzden beri seviyoruz vb. Bende bu durum olmuyo. Birisini ilk görüşte sevemezmişim gibi, hatta birini görüp hoş diyorum sonra bir davranışını yada Hayata dair bir şeyini öğrenince diyorum ki olsaymış bile uyumlu olmazmışız diyip o etki de gidiyor.

Belki henüz birini tanımaya kendinizi anlatmaya karşıdakini anlamaya hazır değilsinizdir

Bunu bende kendimde sorguluyorum
Kendimize zaman vermeliyiz

Birde önyargılı olmadan bakıp seçici olmakta fayda var

Oluru var gibiyse tanımak lazım
Yoksa next next :)

Belki henüz birini tanımaya kendinizi anlatmaya karşıdakini anlamaya hazır değilsinizdir

Bunu bende kendimde sorguluyorum
Kendimize zaman vermeliyiz

Birde önyargılı olmadan bakıp seçici olmakta fayda var

Oluru var gibiyse tanımak lazım
Yoksa next next :)
Bendeki durum şöyle tanımaya anlatmaya dediğiniz kısım için söylüyorum; eski eşlede tanışmadan önce benim kafamda evlilik yoktu. Çok ısrar ettiler falan bende mantıksal baktım ve hayır diyecek bir şey bulamadım. Sonra zaten güzel geçti her şey. Ben bir insana açılırsam ve o insan benim ona verdiğim değerin karşılığını veremezse Ben kendimi açıp inandığım için Duygusal olarak etkilenirim. Bazı insanlar vardır ya herkesle konuşur görüşür 1 hafta konulur bırakır,3 ay konulur bırakır. Ben o durumları seven birisi değilim pek.

Benim bi arkadaşım evlenmek üzereyken çok saçma bi şekilde ayrıldı. Çocuk son anda aile tanışmasına gelmedi. Doğal olarak güveni çok zedelendi. Şimdi tam bahsettiğiniz gibi kim konuşmaya çalışsa gülerek falan cevap veriyo. Hatta diyorum ki çocuk dalga geçiyosun sanacak. Dolayısıyla işler ciddi bi tanımaya evrilemiyo. Sizinki de öyle bence.

Benim bi arkadaşım evlenmek üzereyken çok saçma bi şekilde ayrıldı. Çocuk son anda aile tanışmasına gelmedi. Doğal olarak güveni çok zedelendi. Şimdi tam bahsettiğiniz gibi kim konuşmaya çalışsa gülerek falan cevap veriyo. Hatta diyorum ki çocuk dalga geçiyosun sanacak. Dolayısıyla işler ciddi bi tanımaya evrilemiyo. Sizinki de öyle bence.
Bencede benzer buldum arkadaşınızla. Hani birde ciddi ortamlarda ciddi durmam gereken yerlerde yanlış anlaşılacak diye bazen karşımdaki kişiye açıklıyorum. O arkadaşınız peki ne yaptı yada yapıyor? Sonuç nedir

Bencede benzer buldum arkadaşınızla. Hani birde ciddi ortamlarda ciddi durmam gereken yerlerde yanlış anlaşılacak diye bazen karşımdaki kişiye açıklıyorum. O arkadaşınız peki ne yaptı yada yapıyor? Sonuç nedir
Valla ben onu uyarıyorum. Mesela biri yazıyo belli tanışmak için yazıyo. Arkadaşım sürekli işin dalgasında. Gülme etme diye uyarıyorum 😅😅 çok iyi bi kızdır ama karşıdaki benimle dalga geçiyo diye düşünür eminim. Sizde kendinizi frenlemeye çalışın. Yüz yüze gelince nasılsınız. Arkadaşımın o aşamaya gelmedi henüz 🥲

Valla ben onu uyarıyorum. Mesela biri yazıyo belli tanışmak için yazıyo. Arkadaşım sürekli işin dalgasında. Gülme etme diye uyarıyorum 😅😅 çok iyi bi kızdır ama karşıdaki benimle dalga geçiyo diye düşünür eminim. Sizde kendinizi frenlemeye çalışın. Yüz yüze gelince nasılsınız. Arkadaşımın o aşamaya gelmedi henüz 🥲
Şöyle ben sanaldan konuştuğum insanlardan 1 kişi hariç kimseyle yüzyüze gelmedim. Hep reddettim. O bir kişi de sırf bitirmek için gittim. Uyumsuz olduğumuzu buluşup görmüş oldum. Kaç insanbenle görüşmek istese hayır diyorum. Bahane üretiyorum. Zaten sosyal medya hesaplarım yok gibi bişey. Doğal olarak kullandığım bazı online uygulamalar var İngilizce geliştirmek için ordan bir, birde uzun süredir oynadığım oyundan tanıştıklarım vardı.
Yüzyüze gelsek ben sanaldaki gibi konuşamam gibi geliyor.

Bence sıkıntılı değil ne güzel temkinlisiniz.Sizi gerçekten isteyen erkek gelsin duvarlarınızı yıksın.En azından sazan gibi atlatmaktan iyidir sizin durumunuz.

Bence sıkıntılı değil ne güzel temkinlisiniz.Sizi gerçekten isteyen erkek gelsin duvarlarınızı yıksın.En azından sazan gibi atlatmaktan iyidir sizin durumunuz.
Ona göre bakınca evet iyi duruyor. Ama benle görüşmek buluşmak isteyen insanlar sanalda kalıyor. Gerçek hayatta burda da bir arkadaşımız dediği gibi boşanmış kadınları etiketlemeden duramıyor insanlar. Uzaktan bakıp benle sohbet eden kadınlar ben evlilikle alakalı bir şey diyince sen gençsin evlenince anlarsın diyor. Ben onlara yaşadığımı dile getirince o gözlerinde acır gibi ifadeyi görüyorum. Sizin yazdıklarınızla alakası yok gibi oldu ama şunu demeye çalışıyorum böyle kişiler uzaktan evlilik yaşayıp yaşamadığını bile anlamadığı kişileri kızları beğenip geçmişiyle yargılıyor, sanaldan Güven olmuyor özellikle aynı şehirde ikamet etmiyorsanız. Uzak mesafe ilişkisi zaten mantıklı gelmiyor. Geriye insan kalmıyor. Ona varacak konu da ben uzattım kusura bakmayın 😅🙈

Back
X