O miniklere bilinçli bir şekilde yuvanızı açtığınız için tebrik ediyorum. :) Çoğu insan çok basit olduğunu düşünüp alıyor ve ne yazık ki kısa zamanda öldüklerini görüyorlar.
Sağlıklı, uzun, güzel zamanlar diliyorum. :)
Ay çok şekerler yaa :) tebrik ederim ne kadar özenerek bakıyorsunuz
Çok tatlılar.
Ne güzel , bilinçli bir şekilde bakıyorsunuz , ben de sizi tebrik ederim.
Minik dostlarınızla da mutlulukla yaşayın.
bizede zamanında HEDİYE gelmişti ,hemde o plastik kapta bile değil.Evde yoğurt kabında bakıyorduk(
yaşım da ne büyüktü ne küçüktü ama cahillik işte..şimdi kendime çok kızıyorum.
hepsievcil diye bi site vardı-şimdi kendini iyice bozmuş forumu falan bi zamanlar çook anlaşılır girilesi bir forum sitesiydi-orada yeni kaplumbağa alanlar için süper bilgiler vardı.Hergün sayfa sayfa okurduk.Üç gün sonra para biriktirmeye başladık ablamla akvaryum ve ısıtıcı alacaktık ama ne yazıkki ondan yaklaşık 3 gün sonra bizimkine bi haller oldu,gözü falan şişti,teramisin aldık sürdük ama fayda etmedi,ettiğimiz dualar da fayda etmedi,acı içinde öldü şannsız kamlumbağamız
bi bilgi de benden arasıra pişmiş et verebilirsin onlara deli gibi yiyorlar,karidesi de çok seviyorlar.
o girdiğim sitede büyük kaplumbağası olanlar balık atıyordu akvaryuma avlanabilsinler diye de zamanında balık da beslediğim için hayatta öyle bişey yapamam...
gerçi 7 ay tavşan baktığım ve tavşanlara aşık olduğum halde kedişime tavşanlı mama almıştım ama,canlı balık atacak kadar da ileri gitmem herhalde :)))
son olarak çok taktir ettim seni,eminim mutlulardır onlarda
isimleri ney??
Tebrik ediyorum sizi bu konuda bilinçli davrandığınız için.
O hayvancıkları minicik plastik kutulara hapsedenlere onların doğal ortamlarını bir görmelerini tavsiye ederim. Beta balıkları da aynı durumda. Süs eşyası(?) gibi minicik kadehlere hapsediyorlar hayvanı. Halbuki onların da yaşam ortamına özen gösterilmesi, doğal ortamıyla birebir yaşam ortamı sağlanması gerekir.
Hayvan alırken(cinsi ne olursa olsun) süs hayvanı zihniyetiyle alınan hayvanlara gerçekten üzülüyorum ve bu zihniyeti kınıyorum...
Canım bayıldım akvaryumuna çk güzel yaBnmde 9 aylık bi kaplumbağam var yani 9aydır benimle birlikte ona özel kabında bakıyorum bende değişik onun daha rahat olabileceği bi akvaryum almak ya da tasarlayıp yaptırmak istiyorum akvaryumuna bittimm
çok güzeller
kızıma evcil hayvan almayı düşünüyorum ,fikir oldu bu
kadi ya da köpek istiyor ama çalıştığım için onlarla ilgilenemem sanırım
kaplumbağa ve balık daha kolay sanki
ilk kez kaplumbağaların böyle güzel akvaryumda beslendiğini görüyorum çok hoşuma gitti
Canm akvaryumun ölçüleri 60x45x35 olması lazım
Akvaryum 60tl
Isıtıcı13tl
Filtre 17tl
Kuru alanı kendim yaptım biçok çeşiti var kuru alanın kendine uygun olana bakabilirsin :)
Kuru alanı ısıtmak içinde bi masa lambasına ihtiyacın var ama lamba takılanlardan :)
Dekora ne kadar verdm hatırlamıyorum ama :))
İstersen kaliteye göre daha iyilerinide alabilirsin canm ya da bütçeyi aşağıya çekebilirsin
Benmki orta halli birşey işte :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?