Su Kaplumbağalarım ve Yuvalarıı

aLyssa00

Görüşler görünüşe akseder
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
450
6
26
Konya
Arkadaşlar öncelikle şunları söylemek istiyorum. İnsanlar için bakımı belki de en kolay olduğu düşünülen hayvanlar. Ama yanlış. O kadar büyük sorumluluk kii.. Küdür plastik kap al suya koyla bitmiyor iş. Eğer ki su kaplumbağası besliyorsanız onlara akvaryum almalısınız. Bu hayvanlar sıcak suların hayvanları ısıtıcı da almanız gerek. O minik kaplumbağaların yüzdüğünü görmek o kadar güzel ki.. Minicik de kalmıyorlar o yüzden çok sorumluluk gerekiyor büyük bi akvaryum gerek. Balıklar için nasıl filtre kullanıyorsak onların da ihtiyacı var. Bu kadarla da bitmiyor. Kuru alanlara ve güneşlenmeye ihtiyaçları var. Uvb ışınlarına ihtiyaçları var.

Ben birçok şey araştırdıktan sonra Ekipmanlarımla onlara güzel bir ortam sağladım.

Merak ettiğiniz sormak istediğiniz birşey olursa seve seve yardımcı olurum.

Ben işi biraz daha ileriye götürerek akvaryumumu kendim tasarladım dekorasyonunu :)

Eklentiler

• $Fotoğraf0272.webp
    28 KB · Görüntüleme: 113
O miniklere bilinçli bir şekilde yuvanızı açtığınız için tebrik ediyorum. :) Çoğu insan çok basit olduğunu düşünüp alıyor ve ne yazık ki kısa zamanda öldüklerini görüyorlar.
Sağlıklı, uzun, güzel zamanlar diliyorum. :)

Teşekkür ederimm :)

Malesef öyle buz gibi suyun içinde elimden geldiğince herkesi de uyarmaya çalışıyorum ama akvaryumu alırken bile adam o akvaryuma yazık olur niye kaplumbağa bakıyorsun onda diyor.. Balık beslicekmişim... Petshoplar bile o kadar bilinçsiz ki..

Yorum yaptığınız içinde çok mutlu oldum sağoln :)

Çok tatlılar.
Ne güzel , bilinçli bir şekilde bakıyorsunuz , ben de sizi tebrik ederim.
Minik dostlarınızla da mutlulukla yaşayın.

Ay çok şekerler yaa :) tebrik ederim ne kadar özenerek bakıyorsunuz

Teşekkür ederimm sınavdan sonra akvaryumun dekoraryonunu tekrar değiştirmeyi düşünüyorum :))

Çok tatlılar.
Ne güzel , bilinçli bir şekilde bakıyorsunuz , ben de sizi tebrik ederim.
Minik dostlarınızla da mutlulukla yaşayın.

Çok teşekkür ederim inşallah uzun yıllar beraber yaşarız :)

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederimm :)

bizede zamanında HEDİYE gelmişti ,hemde o plastik kapta bile değil.Evde yoğurt kabında bakıyorduk (
yaşım da ne büyüktü ne küçüktü ama cahillik işte..şimdi kendime çok kızıyorum.
hepsievcil diye bi site vardı-şimdi kendini iyice bozmuş forumu falan bi zamanlar çook anlaşılır girilesi bir forum sitesiydi-orada yeni kaplumbağa alanlar için süper bilgiler vardı.Hergün sayfa sayfa okurduk.Üç gün sonra para biriktirmeye başladık ablamla akvaryum ve ısıtıcı alacaktık ama ne yazıkki ondan yaklaşık 3 gün sonra bizimkine bi haller oldu,gözü falan şişti,teramisin aldık sürdük ama fayda etmedi,ettiğimiz dualar da fayda etmedi,acı içinde öldü şannsız kamlumbağamız
bi bilgi de benden arasıra pişmiş et verebilirsin onlara deli gibi yiyorlar,karidesi de çok seviyorlar.
o girdiğim sitede büyük kaplumbağası olanlar balık atıyordu akvaryuma avlanabilsinler diye de zamanında balık da beslediğim için hayatta öyle bişey yapamam...
gerçi 7 ay tavşan baktığım ve tavşanlara aşık olduğum halde kedişime tavşanlı mama almıştım ama,canlı balık atacak kadar da ileri gitmem herhalde :)))

son olarak çok taktir ettim seni,eminim mutlulardır onlarda
isimleri ney??

Aslına bakarsan bende ilk gün plastik kapta aldım eve geldim okudum okudum okudum dedim anne ben akvaryum alıyorum Tüm eksiklerini tamamladım eminim kaplumbağanız ölmeseydi çok iyi şartlar sunardınız nasip olmamış yavrucağa.Hiç et vermedimm ama Karidesleri var biraz tiksine tiksine veriyorum

Canlı yem bende veremem hayatta sonuçta o da can Amerikada falan çok var yapan ama ayy ben bakamam yaa canlı canlı yiycekler vicdanım el vermez varsın avlanmasınlar Ben zaten alıştırdım elimden yiyorlar artk :)

3 kaplumbağam vardı aslında Tarçın Zeytin ve Maça

Ama malesef uzun süre akciğer enfeksiyonuyla uğraştıktan sonra Zeytinim öldüÜ. Malesef ilk başlarda çok kötü şartlarda bakılıyorlar siz ne kadar üstlerine düşsenizde hasta olabiliyorlar bu yüzden Antibiotik tedavisi falan uyguladım ama yine de öldü.

Şimdi 2 taneler onlar uzun yıllar yaşarlar inşallah :)

Bu arada geldiklerinden beri büyüdüler. Herkes büyük kaplumbağa çok sevmez ama inanım çok zevkli birşey ya büyüdüklerini görmek. :)

Tebrik ediyorum sizi bu konuda bilinçli davrandığınız için.

O hayvancıkları minicik plastik kutulara hapsedenlere onların doğal ortamlarını bir görmelerini tavsiye ederim. Beta balıkları da aynı durumda. Süs eşyası(?) gibi minicik kadehlere hapsediyorlar hayvanı. Halbuki onların da yaşam ortamına özen gösterilmesi, doğal ortamıyla birebir yaşam ortamı sağlanması gerekir.

Hayvan alırken(cinsi ne olursa olsun) süs hayvanı zihniyetiyle alınan hayvanlara gerçekten üzülüyorum ve bu zihniyeti kınıyorum...

Teşekkür ederim canmm :)

O kadar haklısın kii.. Ne güzel hayvanlar ama hakettikleri değeri göremiyorlar. Ne su kaplumbağaları ne beta balıkları. Hele betalara çok üzülüyorum yaa hiç hareket etcekleri yerleri yok..

İnşallah herkes bi gün bilincine varır

Canım bayıldım akvaryumuna çk güzel ya Bnmde 9 aylık bi kaplumbağam var yani 9aydır benimle birlikte ona özel kabında bakıyorum bende değişik onun daha rahat olabileceği bi akvaryum almak ya da tasarlayıp yaptırmak istiyorum akvaryumuna bittimm

Teşekkür ederim canmm :) Bende seni kararından dolayı tebrik ederim çok doğru bi karar almışsın uzun ömürler dilerim kaplumbağana

çok güzeller
kızıma evcil hayvan almayı düşünüyorum ,fikir oldu bu

kadi ya da köpek istiyor ama çalıştığım için onlarla ilgilenemem sanırım

kaplumbağa ve balık daha kolay sanki
ilk kez kaplumbağaların böyle güzel akvaryumda beslendiğini görüyorum çok hoşuma gitti

teşekkür ederimm :))

Googleda turtle tank diye ararsanız daha çok örnek görebilirsiniz gerçekten çok güzel tanklar var :)

Canm akvaryumun ölçüleri 60x45x35 olması lazım

Akvaryum 60tl
Isıtıcı13tl
Filtre 17tl
Kuru alanı kendim yaptım biçok çeşiti var kuru alanın kendine uygun olana bakabilirsin :)
Kuru alanı ısıtmak içinde bi masa lambasına ihtiyacın var ama lamba takılanlardan :)

Dekora ne kadar verdm hatırlamıyorum ama :))

İstersen kaliteye göre daha iyilerinide alabilirsin canm ya da bütçeyi aşağıya çekebilirsin

Benmki orta halli birşey işte :)

Anlacım cnm çok tşk ederimm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…