Su kesesi açılmasından sonraki günlerde kanaması olan oldu mu Doktorunuz ne önermişti

MinikKahramanimiz

Canım oğlum seni çok özledim.
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
44
7
18
Kader arkadaşlarım,

Benim bebeğimin su kesesi 23+3'de açıldı ve hemen hemen tüm suyumu kaybettim, yine de hastanedeki doktorların hamileliğimi sonlandırmak istemesinin aksine aile dostumuz olan bir doktorun tavisyesiyle antibiyotik alarak bebeğimi karnımda tutmaya devam ettim. Rahmim hiç açılmadı, sancım da olmadı, bebeğim de gayet sağlıkla anne karnındaki beslenmesine devam ediyordu ve ağırlığı 20 günde ikiye katlamıştı. 20. gün kanama başladı bende. Doktorlar kanama miktarını sorgulamadan (eş zamanlı gelen amniyo sıvısından dolayı az bir kanama bile çok görünebilirmiş) devam etmek hem bebek hem de sizin için riskli olabilir yine de karar sizin deyip gözümü korkutup topu bana atmışlardı. Ben de panik halinde sezaryanı yapalım diye onay verdim. Tabii bebeğim 26+2'de doğduğu için sadece 8 gün yaşayabildi.

Sonradan araştırdım ki annenin ve bebeğin tablosunda bir bozulma olmadığı, annede ağrı, rahimde açılma olmadığı sürece bebek küçük haftalardaysa kesinlikle dokunulmazmış.

Bunu öğrendikten sonra kahroldum. Kendi ellerimle bebeğimin ölüm emrini imzalamışım. Yüküm öyle ağır ki taşıyamıyorum.

Kader arkadaşlarım,

Benim bebeğimin su kesesi 23+3'de açıldı ve hemen hemen tüm suyumu kaybettim, yine de hastanedeki doktorların hamileliğimi sonlandırmak istemesinin aksine aile dostumuz olan bir doktorun tavisyesiyle antibiyotik alarak bebeğimi karnımda tutmaya devam ettim. Rahmim hiç açılmadı, sancım da olmadı, bebeğim de gayet sağlıkla anne karnındaki beslenmesine devam ediyordu ve ağırlığı 20 günde ikiye katlamıştı. 20. gün kanama başladı bende. Doktorlar kanama miktarını sorgulamadan (eş zamanlı gelen amniyo sıvısından dolayı az bir kanama bile çok görünebilirmiş) devam etmek hem bebek hem de sizin için riskli olabilir yine de karar sizin deyip gözümü korkutup topu bana atmışlardı. Ben de panik halinde sezaryanı yapalım diye onay verdim. Tabii bebeğim 26+2'de doğduğu için sadece 8 gün yaşayabildi.

Sonradan araştırdım ki annenin ve bebeğin tablosunda bir bozulma olmadığı, annede ağrı, rahimde açılma olmadığı sürece bebek küçük haftalardaysa kesinlikle dokunulmazmış.

Bunu öğrendikten sonra kahroldum. Kendi ellerimle bebeğimin ölüm emrini imzalamışım. Yüküm öyle ağır ki taşıyamıyorum.

canım sen elinden geleni yapmışsın öyle düşünme.. böyle olması gerekmiş.. senin hiçbir günahın yok..

su olmadan kaç hafta daha kalabilirdi, gelişimi için gerekli olan su eksiği ne olacaktı bunları düşünerek seni yönlendirmişlerdir..

başın sağolsun çok zor :( allah ilerde başka acı göstermesin canım..

Kader arkadaşlarım,

Bütün bunlar içinde bulunduğun yas sürecinden kaynaklanıyor, ne senin imzan ne kuaförde eğilmen ne başka birşey neden değil.. Hepsi bir süreç..
Ben yaklaşık 2,5 ay önce iki bebeğimi birden kaybettim, ilk bebeğim enfeksiyon kaynaklı düşük, 2. bebeğim su kesesinin açılması sonucu mecburen sonlandırılma oldu.. Yaklaşık 4 aylıktılar.. Kesesi açılan bebeğim son ana kadar yaşadı ama hiç suyu kalmamıştı, ağırlıkları artıyor ama gelişemiyorlar maalesef suları olmadan. En tecrübeli ana bilim dalı başkanına bile gittik ama bu şekilde bebeği taşımak anne hayatı için ciddi bir sıkıntı, enfeksiyona neden olabilir, karın içine yayılabilir. Benim de kanamalarım vardı ama ilk düşük kaynaklı da olabilirdi nedeni, iki bebeğimi kaybetmemin arasında 10 gün vardı.. Evet çok acı, insanın beyni duyguları sürekli oyun içinde, böyle yapsaydım ya da yapmasaydım şeklinde ama hayat bu ve herşey bizler için.. Bebeğin doğmuş ve 8 gün yaşamış, dahası da olabilirdi ya da hiç olmayabilirdi, işte bu kısmı senin elinde değil arkadaşım.. O yüzden kendini daha fazla yıpratma.. Ben iki bebeğimi birden kaybettim, kendimi suçlamak için onca neden bulabilirim, üstelik o kadar saçma bir şekilde kaybettim ki onları ama topic bile açmadım, evet üzüntüden kahroluyorum ama hayat devam etmek durumunda, güçlü olmak zorundayım zira sonucu hiçbir şekilde değiştiremem.. İsyan bayraklarını kime karşı açacağız ki.. Rabbim acını hafifletip, sana sabır ve huzur versin arkadaşım ama kendini bırakma..

Kader arkadaşlarım,

Kndini suclama hangi anne isterji bebegini oldurmk ilerde sakatta olabilirdi bu daha mi iyi bnde kese patladigi icin kaybettim birgun yasadi kakbi durdu yavrumun nasip degilmis rabbim ona yedirecek ekmegi olsaydi kismeti olsaydi herturlu yasatirdi nasibi yokmus

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X