Kader arkadaşlarım,
Benim bebeğimin su kesesi 23+3'de açıldı ve hemen hemen tüm suyumu kaybettim, yine de hastanedeki doktorların hamileliğimi sonlandırmak istemesinin aksine aile dostumuz olan bir doktorun tavisyesiyle antibiyotik alarak bebeğimi karnımda tutmaya devam ettim. Rahmim hiç açılmadı, sancım da olmadı, bebeğim de gayet sağlıkla anne karnındaki beslenmesine devam ediyordu ve ağırlığı 20 günde ikiye katlamıştı. 20. gün kanama başladı bende. Doktorlar kanama miktarını sorgulamadan (eş zamanlı gelen amniyo sıvısından dolayı az bir kanama bile çok görünebilirmiş) devam etmek hem bebek hem de sizin için riskli olabilir yine de karar sizin deyip gözümü korkutup topu bana atmışlardı. Ben de panik halinde sezaryanı yapalım diye onay verdim. Tabii bebeğim 26+2'de doğduğu için sadece 8 gün yaşayabildi.
Sonradan araştırdım ki annenin ve bebeğin tablosunda bir bozulma olmadığı, annede ağrı, rahimde açılma olmadığı sürece bebek küçük haftalardaysa kesinlikle dokunulmazmış.
Bunu öğrendikten sonra kahroldum. Kendi ellerimle bebeğimin ölüm emrini imzalamışım. Yüküm öyle ağır ki taşıyamıyorum.