şu laf ağzımdan kaçacak diye çok korkuyorum.

mevcut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2012
31
5
0
İstanbul
arkadaşlar benim görümcem üç çocuğu olduğu ve büyümüş oldukları halde bile bile 4.bebeği dünyaya getirdi. malesef özürlü doğdu.
çocuğu düzenli olarak doktora götürüyorlar şehirden şehire taşıyorlar profesörlere gösteriyorlar falan.üzülüyorlar da tabi..
şimdi bunları anlattım çünkü sıkıntım: bazen şeytan beni dürtüyor. ne gerek vardı keşke bu bebeği yapmasaydınız diyesim geliyor.
aslında kötü niyetli biri değilim kendilerini de severim ama bu lafı söyleme isteği bazen geliyor ne yalan söyliyim ağzımdan çıkarsa
kötü olur herhalde. ömür boyu akıllarından çıkmayan bişey olur.
bunun sebebi biraz da şey sanırım; bunlar benim fazla çocuk istemediğimi biliyorlar ama bana sürekli 3.cüyü yap şeklinde
lafları sözleri oluyor.kaynanam görümcelerimden bazen bıkıyorum bu huylarından. ne kadar çocuk bakmayı seviyorlar.
insan bu yaştan sonra kendini eve bağlar mı? ben bağlamam şahsen ama kültürleri görenekleri bu şekilde.fazla da bişey denmiyor.

kızlar sizden ricam benim bu düşüncemi rahatlatacak birşeyler yazın. onlarla görüşme durumumuz yaklaştığında bu fikir düşüveriyor aklıma.
belki söylemem ama aslında söyleyip rahatlasam daha mı iyi olucak diyorum. ama hayır bunu aklımdan çıkarmalıyım. kötü bişey bu. inancımıza da ters.
fikirlerinizi esirgemezseniz sevinirim. ben neden bu düşünceye saplandım.

arkadaşlar benim görümcem üç çocuğu olduğu ve büyümüş oldukları halde bile bile 4.bebeği dünyaya getirdi. malesef özürlü doğdu.
çocuğu düzenli olarak doktora götürüyorlar şehirden şehire taşıyorlar profesörlere gösteriyorlar falan.üzülüyorlar da tabi..
şimdi bunları anlattım çünkü sıkıntım: bazen şeytan beni dürtüyor. ne gerek vardı keşke bu bebeği yapmasaydınız diyesim geliyor.
aslında kötü niyetli biri değilim kendilerini de severim ama bu lafı söyleme isteği bazen geliyor ne yalan söyliyim ağzımdan çıkarsa
bunun sebebi biraz da şey sanırım; bunlar benim fazla çocuk istemediğimi biliyorlar ama bana sürekli 3.cüyü yap şeklinde
lafları sözleri oluyor.kaynanam görümcelerimden bazen bıkıyorum bu huylarından. ne kadar çocuk bakmayı seviyorlar.
insan bu yaştan sonra kendini eve bağlar mı? ben bağlamam şahsen ama kültürleri görenekleri bu şekilde.fazla da bişey denmiyor.

kızlar sizden ricam benim bu düşüncemi rahatlatacak birşeyler yazın. onlarla görüşme durumumuz yaklaştığında bu fikir düşüveriyor aklıma.
belki söylemem ama aslında söyleyip rahatlasam daha mı iyi olucak diyorum. ama hayır bunu aklımdan çıkarmalıyım. kötü bişey bu. inancımıza da ters.

Tabii ki söylemeyin böyle bir şey...
Sizi ilgilendirmez ki.

Sizin kaç çocuk yapacağınız onları ilgilendirmez.
Onların kaç çocuk yapacağı da sizi ilgilendirmez.
Böyle düşünürseniz hiç ilgilenmezsiniz o anlamda.
Böyle bir söz söylemeyin kesinlikle.
Tuhaf olur haklı olarak tepki alırsınız:26:

Tabii ki söylemeyin böyle bir şey...
Sizi ilgilendirmez ki.

evet aslında ilgilendirmez ama istanbula geldiklerinde biz de kalmaları.
her seferinde sonuçlar iyi çıksın diye ümit edip kötü çıkması morallerinin bozulması
bu tip şeyler de var....

İnancımıza ters filan değil. Belli ki 4. çocuğu yapan bu aile, karacahil bir aile. Bu çocuklara bakacak, büyütecek, istediklerini karşılayacak bir durumları var mıydı ki inadına çocuk yapıyorlar? Nedir bu uğraş? Tabii ki diyeceksin, üstelik sana da baskı yapıyorlarmış. Bunu söylemek hakkın: "ne gerek vardı?" diye yüzlerine söylemelisin. Ki bunu birilerinin söylemesi lazım. Yazık değil mi o çocuğa? O kadına? Çok yazık, çok... Cehaletin gözü kör olsun.

belki söylemem ama aslında söyleyip rahatlasam daha mı iyi olucak diyorum. ama hayır bunu aklımdan çıkarmalıyımiyes. kötü bişey bu. inancımıza da ters.

Senin hayatına cok müdahelede bulundukları icin sen bu düşünceye saplanmissin yani bilinçaltından bu kadar hayatıma karışıyorsunuz ee be insan sende neyine yaptın 4. Yü diyesin geliyor üzüldüm ama cocuklarının öyle olmasına ama keske hamileyken bu aklindakini söyleseydin yani artık cok geç bosver sen söylesende bişey değişmeyecek sadece kırgınlık olacak aranızda sen bide kotu insan gibi olacaksın ama tabi ezilmemekte gerekiyor sana cocuk yap cocuk yap diye baskı yapar dururlarsa sende o zaman Cvp verirsin

Sakın demeyin öyle bir şey, bu düşünce şeklinizi de değiştirmeye çalışın bence

Çocuğun özrü annesinin 4. evladı olmasından değil, yaradanın bir imtihanı da olabilir. Ne güzel büyütmüş evlatlarını şimdi de 4. kuzusu için mücadele veriyor. Siz çok sayıda çocuk sevmeyebilirsiniz, doğurmamak tercihiniz. Ama başka birinin evladının özürünü buna bağlamak, bir de üstüne gönlünü incitmek insanlığa yakışmaz. O anne ister miydi canının parçası böyle bir şey yaşasın, insanların zaten acısı var, bir de üzerine böyle bir yorum çok incitici olur

dün site önerilerinde kınama butonu olsaydı diye konuşuluyordu olsaydı basardım arkdaşım kusura bakma.Allahın takdir ilahisi özürlü doğdu diye sizin o kelimeyi sarf etmeye hakkınız yok.onları ne kadar üzeceğinizi tahmin edemiyorsunuz galiba.onların yerine koyun kendinizi.üzülmezmiydiniz??Allah kimseye yaşatmasın.....

Benim annem de 2 çocuğu olduğu halde 45 yaşında 3.yü doğurdu.
Acaba o da yaştan dolayı özürlü doğsaydı böyle diyenler olur muydu. Olsaydı eminim ki 15 yaşında olmama rağmen ağzının payını veriridim.

Allah'ın verdiği can sonuçta özürlü diğer onun yaşamaya hakkı yok mu? O insanların zaten canı yanıyor ve ömür boyunca da yanacak, destek olacağınız yerde nasıl böyle şeyler düşünüyorsunuz. Size ne dedikleri önemli değil bence düşman bile olsa bu çok hassas bir konu öyle tartışılacak veya laf sokulacak bir konu değil. Lütfen çıkarın bunu aklınızdan.

evet bir imtihandır diyorum o insanlar ve çocuk için.
biraz da benim imtihanım gibi oldu. gereksiz bir takıntı yaptım
biraz da okb hastasıyım kızlar. tedavi oldum ama nüksedebiliyor bazen işte.

Soylesen ne olacak o cocugu yok mu sayacaklar?

Isin garip tarafi engelli cocugu olan yakininiza destek olmak yerine,
kostek olmaya calisiyorsunuz ya
inanamiyorum !

Her defasinda yikiliyorlar demissin ,
Kim yikilmaz ki ?
Kimbilir her defasinda ne umutlarla goturup bir mucize bekliyorlar .
Belli ki cocugun engelli olusunu hala kabullenememisler.

Yazik ki gelin de icinde garip dusuncelerle onlari izliyor
Bilseler sizinle gorusmezler bile!

Of cok sinirlendim!

Sizlerin bu tavri yuzunden engelli cocuk sahipleri yillardir cocuklarini evlerde sakladilar
Neyse ki yavas yavas soyunuz tukeniyor!

Biraz empati lutfen ...

Not: Engelli cocugum oldugu icin yazmadim bunlari ...
Tum engelli cocuga sahip ebeveynler icin yazdim
Sonucta hepimiz birer engelli adayiyiz...
Siz cocuklarinizin basina bir sey gelmeyeceginin garantisini verebiliyor musunuz?

Son düzenleme:
Arkadaşım belki de dediğin gibi her seferinde sana gelmeleri yüzünden böyle düşünüyor olabilirsin ama bu çocuk 4. diye engelli olmuş değil ya belki ilk çocukları da engelli olabilirdi. Herkesin bakabileceği kadar çocuk yapma taraftarıyım ama olan olmuş çocuk dünyaya gelmiş bu saatten sonra bu söylediğin cümlenin hiçbir anlamı yok. Boşuna söyleyip de aranızı bozma bence.

Ayrica bu cocuk gorumcenin degil de
kizkardesinin olsaydi yine boyle dusunur muydun?

Hiccc sanmiyorum

fazla çocuğa karşıyım maddi durum nekadar iyi olursa olsun iki bilemedin 3 ten fazla olmamalı. kalabalık bir çocuk topluluğuna anne ne ilgi özveri verebilirki az çocuklu bi aileyle çok çocuklu bi ailenin çocukları arasındaki fark apaçık meydandadır. ama diğer yandan kimseye neden 4. çocuğu yaptınız demem diyemem. istemiş yapmış. önce oturup düşünün. engelli doğan bu yavrucağı neden yaptınız ne gereği vardı diye düşünüyosanız siz onu onlara verilen bir ceza olarak görüyosunuz demektir halbuki bu rabbimin bir imtahanı. gerekmişki yaşatmış onlara. onlar dirayetli dururken bu konuda garip yorumlara kafanzı yorup kendinizi günaha sokmayın kimseyşde desteğe ihtiyacı varken sinir etmeyin. ilk çocuklarıda engelli olabilirdi. ama 4. olmuş. mademki kendilerinide seviyosunuz olumsuz konuşmayın nekadar iyi niyetliyim desenizde düşünce tarzınız hiçte öyle gelmyo kulağa. yazdıklarınızdan yola çıkarak söylüyorum.

Son düzenleme:

size ne. ister 4. yapar ister 7. yi. son çocukları engelli oldu diye size laf söylemek mi düşüyor yani. sizin çocuklarınızdan biri de her an bir kaza geçirip engelli olabilir farkında mısınız? çok haddizce buldum düşüncenizi

Benim annem de 2 çocuğu olduğu halde 45 yaşında 3.yü doğurdu.
Acaba o da yaştan dolayı özürlü doğsaydı böyle diyenler olur muydu. Olsaydı eminim ki 15 yaşında olmama rağmen ağzının payını veriridim.

Allah'ın verdiği can sonuçta özürlü diğer onun yaşamaya hakkı yok mu? O insanların zaten canı yanıyor ve ömür boyunca da yanacak, destek olacağınız yerde nasıl böyle şeyler düşünüyorsunuz. Size ne dedikleri önemli değil bence düşman bile olsa bu çok hassas bir konu öyle tartışılacak veya laf sokulacak bir konu değil. Lütfen çıkarın bunu aklınızdan.

15 yaşındasın ne olgunca bi tavrın konuşman var senin. maşallah sana. büyüdükcede böyle temiz kalsın kalbin inşallah

15 yaşındasın ne olgunca bi tavrın konuşman var senin. maşallah sana. büyüdükcede böyle temiz kalsın kalbin inşallah
küçük kardeşim doğduğunda 15 yaşındaydım şu an 27'yim ama yine de teşekkür ederim:9:

size ne. ister 4. yapar ister 7. yi. son çocukları engelli oldu diye size laf söylemek mi düşüyor yani. sizin çocuklarınızdan biri de her an bir kaza geçirip engelli olabilir farkında mısınız? çok haddizce buldum düşüncenizi

ben de düşüncemi beğenmiyorum, hatta beynimden uzaklaştırmak itiyorum.
savunulacak tarafı yok (bazı arkadaşlar bulmuş ama..demekki insanın olduğu heryerde karışık ve karşıt düşünceler barınabiliyor.

asla böyle birşey söyleme bu onları üzmekten kırmaktan başka bir işe yaramaz:50:onların acısı büyük zaten siz destek olun kırıcı konuşmayın

onlar çok çocuk istiyor sen istemiyorsun.sana laf vuruyorlar ama bence onlara karşılık vereceksen bunu görümcenin engelli çocuğu üzerinden değil senin çocuk istememen üzerinden yapmalısın..bir anneye böyle laf vuracak kadar acıımasız olduğunu düşünmüyorum.

o anne de zorlanıyordur engelli bir çocuğu olduğu için,bir de kardeşinin eşinden laf duymaya ihtiyacı yok bence..

Back
X