şu laf ağzımdan kaçacak diye çok korkuyorum.

görümcenle illa kötü olmak istiyorsan başka hedef seç , özürlü çocuğu alet etme...... RAHAT BIRAK O YAVRUYU

SANANE amacın onları incitmek daha kahretmek ayıp ya bu kadar kötü olunurmu demekki kalabalık aileyi seviyorlar ve yapıyorlar onlar istermiydi hiç.oh sanada gün doğdu eğolarını tatmin et söylede rahatla geçmiş te sana yaptıklarının öcünü al.

Böyle birşeyi nasıl düşünebiliyorsunuz anlamıyorum.
Sizin hayatınıza müdahele ediliyorsa çocuk konusunda bu başka mevzu,
o zaman uyarırsınız insanları, çocuk istemediğinizi söylersiniz.
Ama görümceniz istemiş yapmış çocuğunu ve Rabbim özürlü bir çocuk nasip etmiş,
olabilir, 4. çocuk olmasıyla ne alakası var.
Ki kimsenin sağlam çocuğununda bundan sonra bir özrü olmayacağının garantisi var mı?
Allah korusun yarın öbür gün sizin çocuğunuzun başına birşey gelse,
sizin bu malesef hiçte hoş olmayan fikrinizden başınıza geldi denilebilir mi?
İnsanlar yeterince zorluk yaşıyorlardır zaten, başına gelmeyen bilemez (yaşayan biri olarak söylüyorum)
üstüne sizin çıkıp gereksiz yere laf etmeye lüzümda, hakkınızda yok bence.

Sakın söylemeyin. Çok kırıcı bir durum Allah vermiş o çocugu onlara bu düşünce tarzınızı degiştirin bana göre. size 3.yü yap dediklerin de de yapmayacagınızı ve bu konunun bir daha açılmamasını istediginizi belirtin.

birde ağızımdan kaçıracağım diye korkuyorum deme bari bal gibide plan yapmışsın .merak etme hayatım bizlerde birer engelli adayıyız bu dünyada hiç bi şeyin garantisi yok aklından çıkarma olur mu.

kimi cahillikle suçlayacağma sen karar veremezsin . sana ne oluyor pardon . 15 yaşında evlenip çocuk doğuran kadın çok entellektüel evet burda ahkam kesiyor birde . bilimsel gerçeği söylüyormuş hangi sıfatla . hepimiz bayılıyoruz doktorculuk oynamaya . herkes doktor herkes uzman mübarek amann banane ya siz düşünün o zaman ben değil

afedersiniz de siz bu yorumlarınızla eleştirdiğiniz konu sahibinden ne farkınız kalıyor ?
insan kaç çocuk istediğinede kaç yaşında evleneceğinede buraya ne yorum yazacağınada kendisi karar verir

konu sahibi size diyecek bir şey bulamıyorum
aslında çok daa .......
siz pek çocuk sevmiyorsanız neden 2 tane doğurdunuz acaba ?
şimdi bu soruma SANA NE dersiniz di mi ?
haaahhh işte tam da bu cevap size ....

engellilere yardım eden bi dernek bulun,orda gönüllü çalışın olaya bakışaçınız değişsin.
OKB'niz varsa doktorunuzla görüşün,gerekirse ilaçlarınızı kullanın.
Annesinin yaptığı yanlışın acısını masum bi çocuktan çıkarmaya kalkmayın.
Bazı şeyler aradan 1000 yıl geçse bile unutulmaz.Şimdi size çocuk baskısı yapıyo diye kızdığınız insanlara,kendinizi affettirmek için çabalarsınız bi ömür.

Saplantı yapmanın alemi yok,onların baskısına karşı bir dışa vurum isteğinden olsa gerek.Biraz da kinci bir yapıda olmalısın ki söylemeden aklından çıkmayacak bu düşünce muhtemelen.Bu yüzden yeri geldiğinde keşke dördüncüye zorlamasaydınız bak hem siz hem de çocuk yıpranıyor abla gibisinden tıklatabilirsin. Ancak böyle rahatlayacak gibi duruyorsun çünkü.Tabi hiç söylememek daha mantıklı bir durum.

Son düzenleme:
Arkadas rahatlayacak diye karsi tarafin yarasini desme hakki yok. Bu kadar bencillik olmaz. Cok rahatlamak istiyorsa gitsin bir binanin tepesinde avazi ciktigi kadar bagirsin, Allah Allah. Ne kadar kolay insanlarin duygularini harcamak size. Peki karsi taraf boyle bir laf karsisinda rahatlamak icin ne yapmali acaba? Onlar da konu sahibinin cocuguna mi kastetsin mesela rahatlamak icin? Konu degil yorumlar da beni benden aliyor bu konuda.

Bugun kk'da bir yasima daha girmis bulunuyorum, iyice yaslandim burda.

Soylesen ne olacak o cocugu yok mu sayacaklar?

Isin garip tarafi engelli cocugu olan yakininiza destek olmak yerine,
kostek olmaya calisiyorsunuz ya
inanamiyorum !

Her defasinda yikiliyorlar demissin ,
Kim yikilmaz ki ?
Kimbilir her defasinda ne umutlarla goturup bir mucize bekliyorlar .
Belli ki cocugun engelli olusunu hala kabullenememisler.

Yazik ki gelin de icinde garip dusuncelerle onlari izliyor
Bilseler sizinle gorusmezler bile!

Of cok sinirlendim!

Sizlerin bu tavri yuzunden engelli cocuk sahipleri yillardir cocuklarini evlerde sakladilar
Neyse ki yavas yavas soyunuz tukeniyor!

Biraz empati lutfen ...

Not: Engelli cocugum oldugu icin yazmadim bunlari ...
Tum engelli cocuga sahip ebeveynler icin yazdim
Sonucta hepimiz birer engelli adayiyiz...
Siz cocuklarinizin basina bir sey gelmeyeceginin garantisini verebiliyor musunuz?

ne kadar güzel bir yorum olmus :46::46::46::46::46:

hele de kırmızı işaretlediğim yerler

Bazen oluyor durtuyor seytan.
Bunu kafanizdan atabilmek icin onlara gercekten bu konuda merhamet duymaya calisin. Zaten cok uzgundurler. boyle bir lafi etseniz kahrolurlar. Siz de demissiniz, kotu bir sey guzel yakisik almaz diye, ama bir yandan da soyleseniz guzel olacak lafi cakmis olacaksiniz yani nefsiniz boyle istiyor ama yapmayin. Sefkat merhametle baktiginiz takdirde bunlar silinip gider. Nefsinizle mucadelede basarilar

sağlıklı olan ınsanların yarın ne olacağını bılen varmı

bu düşünce şeklinizi değiştirin o çocuğa sız bakmıyorsunuz

kim bilir o çocuğun tedavısıyle bakımıyla uğraşırken hayat onlara neler öğretıyor

evlat evlattır özürlüsü sağlıklısı dıye ayrım olmaz

Arkadas rahatlayacak diye karsi tarafin yarasini desme hakki yok. Bu kadar bencillik olmaz. Cok rahatlamak istiyorsa gitsin bir binanin tepesinde avazi ciktigi kadar bagirsin, Allah Allah. Ne kadar kolay insanlarin duygularini harcamak size. Peki karsi taraf boyle bir laf karsisinda rahatlamak icin ne yapmali acaba? Onlar da konu sahibinin cocuguna mi kastetsin mesela rahatlamak icin? Konu degil yorumlar da beni benden aliyor bu konuda.

Bugun kk'da bir yasima daha girmis bulunuyorum, iyice yaslandim burda.

Biz ne dersek diyelim o laf büyük ihtimalle ağızdan çıkacak.
Yeğenim hakkında böyle şeyler düşünen,konuşan bi eşim olsa büyük konuşmıyım ama ben boşanmayı gözden geçiririm.

İnsanlığımdan utandım yemin ediyorum.
İnsanları görümce,yenge,elti vs diye sıfatlarla anmayı bırakın da sadece insan olarak görüp sevmeyi öğrenin önce.

kk da cok konu okudum da
fake konular okudum
erkeklerin dalga geçmek için açtıığı konular okudum okudum okudum amaaaaa
böyle kalbi kararmış birisinin açtığı konuyu ilk defa okuyorum
böyle utanç duyulması gereken bir konuyu ilk defa okuyorum

engelli cocuğu olanlar okursa sakın üzülmesinler
engelli olan evlatlarınız değil böyle bir şeyi düşünen beyinlerdir

Biz ne dersek diyelim o laf büyük ihtimalle ağızdan çıkacak.
Yeğenim hakkında böyle şeyler düşünen,konuşan bi eşim olsa büyük konuşmıyım ama ben boşanmayı gözden geçiririm.

İnsanlığımdan utandım yemin ediyorum.
İnsanları görümce,yenge,elti vs diye sıfatlarla anmayı bırakın da sadece insan olarak görüp sevmeyi öğrenin önce.

Ben de boyle bir konuda sayfalar dolusu konu sahibi ve onun gibilere yapmayin etmeyin diye laf anlattigimiz icin kendimi suclu hissediyorum acikcasi. Bu sadece bir ornek, demek disarda ne insanlar var akbaba gibi birini boyle bir durumdan vurmayi bekleyen. Ilk cevabimda yazmistim benim cok cok sevdigim bir yakinimin boyle bir durumu var. acaba o da yasiyor mudur ya da yasayacak midir boyle seyler diye saatlerdir dusunup uzuluyorum. Hay gormez olaydim bu konuyu. :26:

Söylenecek pek bişey yok sadece şöyle bir an cocuklarınıza bakın ve buraya yazdıklarınızı düşünün.
Yüreginizin normalde şükür ve pişmanlıkla dolması gerek.

Bir çocuğunuz daha olsa, Allah korusun özürlü doğsa, aynı şeyi duymak ister miydiniz?

Konu sahibesinin talebi üzerine topik yorumlara kapatılmıştır...

Back
X