• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suan patronun odasina girip istifa etmek istiyorum

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
7. ayim bu ofiste stajyer av. olarak. Kurumsaldan da nefret ettim okudugum bolumden de.
Mesai saatim guya 19:00, ama bir kez bile mesai saatimde cikmamisimdir. Saat 8-8.30 gidip cikmak icin izin istesem partner avukat annesine sovmusum gibi davraniyor. Gunde 11-12 saat calismalar, ezici tavirlar, laf sokmalar, beceriksizin tekiymisim gibi davranmalar.
Dun muhtemelen stresten, gece atesler icinde yanmaya basladim bacaklarim falan sizliyordu. Sabah kalktim tipis tipis geldim yine ama hâlâ bedensel cok kotuyum. Iceri girip ben birakiyorum diyip eve gidesim ve uyuyasim var.
1 Ekim’i bekliyorum cikmak icin maasi da almak istedigimden. Ama suan dayanamiyorum kizlar iki uc guzel bir sey soyleyin diye yazdim.

Nedir bu stajyer avukatların çektiği cidden ya Allah yardımcınız olsun. Biraz dişinizi sıkın paranızı kaptırmayın:KK43:
Bu arada çok havalı bir meslek ya avukatlık cübbenize bayılıyorum biraz daha sabır sonra çok güzel olacak:KK68:

7. ayim bu ofiste stajyer av. olarak. Kurumsaldan da nefret ettim okudugum bolumden de.
Mesai saatim guya 19:00, ama bir kez bile mesai saatimde cikmamisimdir. Saat 8-8.30 gidip cikmak icin izin istesem partner avukat annesine sovmusum gibi davraniyor. Gunde 11-12 saat calismalar, ezici tavirlar, laf sokmalar, beceriksizin tekiymisim gibi davranmalar.
Dun muhtemelen stresten, gece atesler icinde yanmaya basladim bacaklarim falan sizliyordu. Sabah kalktim tipis tipis geldim yine ama hâlâ bedensel cok kotuyum. Iceri girip ben birakiyorum diyip eve gidesim ve uyuyasim var.
1 Ekim’i bekliyorum cikmak icin maasi da almak istedigimden. Ama suan dayanamiyorum kizlar iki uc guzel bir sey soyleyin diye yazdim.
Strestendir. Bulabiliyorsanız başka bi yer bulun ama düzgün davranan var mı bilemiyorum.

stajı bitirmeden sakın çıkma. kimseyi değil kendini düşün. nasıl olsa geçecek ve çok daha iyisini bulacaksın. benzer durumu ilk iş deneyimimde yaşamıştım. çoktaaan istifa etmem gereken bir yerden en azından 1 senem dolsun, 1 sene iş deneyimi kazandım diyebileyim diye ısrarla çıkmamıştım. nelere katlandım ben de neler çektim ve seni anlıyorum. oradan ayrıldıktan sonra şu anki işimi buldum ve çok şükür 2.5 senedir sorunsuz çalışıyorum. zorluklar daha iyisi için çekilir bunu unutma. geriye dönüp bakınca ulan ne yollardan geçtim de geldim dersin en azından ben öyle diyorum.

Bugün çektiğin her eziyet ilerde sana tecrübe olacak emin ol av değilim lakin mesleğimde eziyet çektiğim asistanlık döneminde edindiğim her tecrübe bana cok sey kattı.en önemliside sabır etmeyi öğrendim.sabırlı ol;)

Staj süresi 1 yılsa 5 ay daha dayan ve tamamla bence. Ben de ilk aydan çıkacağım burdan artık dediğim yerde 1,5 yılımı doldurmak üzereyim. Tecrübe oldu diyorum en azından cv de daha olumlu etki ediyor.

Çoğu gitmiş azı kalmış sabret. 7 ay dayanmışsın güçlü birisin belli ki bu şartlara alışınca cevval bir avukat olacaksın işin Kurtluğunu öğrenmeye bak. Bir de şu var, nerede olsa aynı çilenin benzerini çektiriyorlar.

Ne mutlu ki ekimde biteceğini bildiğin bi yerde çalışıyorsun onun rahatlığı var.
Ben ne yapayım?
Yapılan mobbing in haddi hesabı yok,tüm görev tek kişi olarak bana kaldı. Sözde mesaim 17.30 da bitiyor. 21.00 dan önce bitirdiğim nadir günler var.
Ve en kötüsü. Yeni bi yer bulana kadar burada çalışmak zorundayım. Ev kira,fatura,yeme içme derken. Anlatabildim umarım.

bence söyle. zaten çoğu yer ikinci altıncı ayında olan stajyer arıyor, 2 hafta sonra söylersen yerine başka birini bulmak için de 2 hafta beklemeni isteyebilirler. ama bunu anlık sinirin etkisiyle değil mantıklı düşünüp ver ve gemileri yakıp ayrılma zaten imza için tekrar görüşeceksiniz. bende ilk staj yerimde ofistekileri çok sevmeme rağmen kurucu avukata katlanmak istemediğim için çıkıp başka bir yere geçmiştim. burodan çıktığımdaki o his, hapishaneden kurtulma hissiyle kapışırdı eminim:) h

Adı üstünde stajyerin henüz. Ve her meslek grubunda bir burnunun sürtülme dönemi vardır emin ol. O yüzden susup devam etmeye bak derim ya da yapabileceğin daha iyi bir şey varsa durma.

staj icin sana not verecekler mi ? yada not varsa cok onemli mi ?
sana ters davrandiklarinda cevabini ver sende ters davran bu dedigim her yer icin gecerli degil tabii. stajini baska yerde devam etme sansin varsa orda devam et . cok ezdirme kendini .

Mantıklı düşün, duygularına yenilme. Evet zor şeyler yaşıyorsun ama ülkedeki işleyişe baktığımızda bundan sonra başlayacağın işin şartlarının bundan pek de farklı olmayacağını tahmin edebiliyoruz. O yüzden emeğini yakma, biraz daha sabret. İnsanlar bu şartlara üç kuruş için katlanıp kira, fatura, taksit ödeyip katlanıyor. Şartları onaylamıyorum ama ülkenin şartlarını da göz önünde bulundurmak lazım.

Lavaboya git, yüzünü yıka. Duygusallıktan sıyrıl, kimseyi takma ve işine bak. Kolay gelsin.

Kendi staj dönemimi hatırladım. Bende mobbing çok fazla yoktu ama birkaç kez tuvalete gidip avukatların haksızlıklarından ötürü ağladığımı bilirim. Stajım bitince de direkt işten çıkmıştım. Şimdi her iş başvurusunda neden staj yaptığınız yerde kalmadınız diye soruyorlar sanki herkes kalmak zorundaymış gibi. Stajyer olman onlara mahkum olacağını göstermez. 7 ay diyorsun maksimum 5 ay sonra sen de avukat olacaksın. Şuan işten çıksan hiçbir şey kaybetmezsin bence. Kazanırsın bile. Psikolojik sağlığını korursun en azından. Hukuk sektöründe alt-üst ilişkisi kuran işverenleri anlayamıyorum gerçekten. Gram ücret vermeyenler mi dersin, ayak işçisi olarak kullanan mı... İnsanın onuruna dokunuyor.

Ben şahsen özel sektörden ümidimi kestim. Kpssye hazırlanmaya başladım. İnsan ne hayallerle dört sene okuyor sektörün geldiği hale bak... Çok yazık.

Bu arada ben iki işyeri değiştirdim. İlkinde iki ay kaldım. Aktif staj yapamadığım için orada çalışırken ikinci büroda iş bulup oraya geçtim. Orda da 5 ay çalıştım. Çoğu arkadaş dayan stajını bitir falan demişler, işleyişi bilmedikleri için diye düşünüyorum. Bıraksan bir şey kaybetmezsin dediğim gibi. Üç aylık raporları teslim etmen yeterli. O da zaten göstermelik. Ama sana tavsiyem sakin sakin hareket et, bir anlık parlamayla değil. İş bulmadan sakın bu işyerinde ayrılma.

Son düzenleme:
Yasaları uygulamakla yükümlü insanların birbirlerine eziyet edip iş yasalarını çiğnemesi utanç verici😶

Saat 8de iş bitişi diye bir şey olamaz. Madem avukatsın konu sahibesi, hakkını arayacaksın. Yoruldum, saat 8e kadar çalışma olmaz ben çıkıyorum diyip 18.30da çıkacaksın. Bu kadar.

Stresten yorgunluktan hasta oldum diyorsun bedenine yazık😟 İşverenler ne zaman bu kadar hasta manyak oldu?

Adı üstünde stajyerin henüz. Ve her meslek grubunda bir burnunun sürtülme dönemi vardır emin ol. O yüzden susup devam etmeye bak derim ya da yapabileceğin daha iyi bir şey varsa durma.

Hiç öyle bir şey yok. Çalışmaya gelen junior birine niye eziyet edeyim ben manyak mıyım? Herkes işe gelir, profesyonelce işini yapar, akşam çıkar gider. Söyler misiniz eziyete uğrayıp hasta olmanın profesyonel gelişime etkisi tam olarak nedir?

Ben stajyerken gayet normal saatlerde ve normal paraya çalıştım. Şimdi takım lideriyim, kimseye mobbing yapmıyorum. Ezmek, ezilmek, hastalanmak, hasta etmek normal değil normalmiş gibi göstermeyin lütfen.

avukatlik stajinin 6 ayi adliye 6 ayi buro degil mi? yani 6 ay bir buroda calismis olman yeterli degil mi? staj icin gereken sureyi doldurduysan cik bence. insani olmayan calisma sartlari hic kimseye bir sey katmaz.

avukatlik stajinin 6 ayi adliye 6 ayi buro degil mi? yani 6 ay bir buroda calismis olman yeterli degil mi? staj icin gereken sureyi doldurduysan cik bence. insani olmayan calisma sartlari hic kimseye bir sey katmaz.
İstersen adliye stajı devam ederken çalışmaya başlayabilirsin. Muhtemelen konu sahibi de öyle yapmış. Yani ilk altı ayında çalışmaya başlamış. O yüzden ikinci altı ayı dolmuş olmuyor.

Stajyer avukat değilim ama bu tarz koşulları olan bir yerde çalıştım. Rahat işi olan insanlara çok özeniyorum. Allah bize de nasip etsin. Sabretmenizi tavsiye ediyorum. Az kalmış bitmesine stajyerliğinizin.

Back
X