şuanki evliliklern kısa olması , çok korkuyorum..!

evli_mutlu_cocklu

Guru
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
115
0
296
İstanbul
şuan allahıma şükürler olsun çok mutlu evliliğim var hiç sorun yok diil illaki sorunlar var ama eşimle tartışmaya girdiğimzde ayrılmayı düşündüğüm zamanlar oldu tabi psikolajik olarak yapabilirmiyim onu bilmiyorum o anki sinirle düşündğüm olmuştu ve çok korkuyorum evliliğimn bitmesinden benim asıl merak ettğim şuan bakıyorum çevreme bir heycanla evlenip düğün hazırlığında olan tanıdıklarım 2 ay ne biliym 3 ay sonra ayrıldık diyolar vee hiç abartısız okadar çokkki boşanan olmasa sallantıda olan var ayrıldı ayrılacaklar eskilere bakıyorum yani annelerimize babalarımıza annem çok şeyler çekmiş çok zor günler yaşamış küçük bir evde kayınpeder kaynı elti çoluk çocuk yiğen vs bile kaldıkları olmuş şuan bana kaynanam bir haftalığına gelse bana öyle bi batıyoki annem ve onun yaşındakiler kaynanalarından neler çekmişler anneme bazen diyorum kaynanam böle yaptı diye hep haksız buluyo beni ne var yani nolmuş yani olacak okadar o senin annen vs. yaşadıklarının yanında hiç görüyoo hakllı diye düşünüyorum kısacasıı günümüzn evliliklerin ksa olması neden tartışmak istedimm..

Bence kadınlar 3 yıl çocuk yapmamalı ,sevgiliyken nişanlıyken aşk ve erkek başkadır evlendikten sonra kadın ya mutlu olacak yada bir çok mutsuzluk yaşayacak o aşamada ya devam yada ayrılık olacak ben bunu gayet normal görüyorum ,ömür boyu mutsuz olmaktansa ayrılmak iyidir erkeğin kötüsü sabrı haketmiyor,sadece zaman kaybı ve yılların kaybı

Iki insan evlenmeden önce egitimini tamamlamissa, isleri / meslekleri var ise o evlilikler iyi gidiyor.
Evlilik özgürlük demek, maddi ve manevi özgür adimlarla bir evlilik kurulmali...

Bence uzun süren evlilikler kadının en başta kendini nasıl tanıttığına bağlı oluyor.

Yani mesela ben biraz pasif dursam, sürekli alttan alan bir sevgili olsam, nişanlıyken 3 yapıyorsa adam, evlenince 13 yapıyor. E artık evlenmiş oluyorsun o zaman annen etrafındakilerde diyorki ya etme bak ben şunu şunu yaşadım benim kocam beni evire çevire dövdü sizin ne sorununuz var diyor. Kadınlarda devam ediyor ben annem kadar çekmiyorum vs vs diye.

Ama en başta çemkiren, kendi değerini bilen bir kadınsan, erkek gene yapıyor ama bu sefer sınırlarını biliyor. Birşey söyleyecekse 2 kere düşünüyor. Mesela benim evli olduğum insan, haklı yada haksız aileme küfür tarzında laf ederse, o geceden sonrasını onla geçirmeyeceğimi çok iyi bilir. O bakımdan bunu söylerse sonuçlarını da bilir.

Ayrıca kadınların da ekonomik özgürlüğünün olması ayrılmalarını kolaylaştırıyor. Her ne kadar evliliklerin bitmesine üzülsemde yukardaki arkadaşın da dediği gibi kötü erkekler sabretmeye değmiyor.

Son düzenleme:
KK'dan edindiğim izlenimlere göre kayınvalide ve gelin arasında sorun varsa, evlilikler kısa ömürlü oluyor. :22: Annelerimiz, kayınvalideleriyle iyi geçindikleri için evlilikleri bir ömür boyu sürüp gidiyor. :54:

kadının ekonomik özgürlüğünün olması anne babaların sürekli kızlarının arkasında durması gibi sebebler en başta geliyor neden diyceksiniz eskiden annelerimiz bize göre çok çok çekmiş olsalarda babalarının evlerine dönme cesaretleri yoktu zaten babaları ne olursa ollsun evliliklerinin sürmesi gerektiğine inanırdı ama bugün benim işim olmasada eşim bana bir tokat atsa babam beni geri alır paşalar gibi bakar bir çok baba artık kızına daha gitmeden biz burdayız diyo kızlarda neden göz yumuyum ailem arkamda birde ekenomik özgürlüğü varsa tamamdır en ufak durumlarda boşanılmaya kalkışılır kısacası eskiden kadınlar herşeye göz yumduğu için boşanmalar olmuyordu erkekler değişmedi kadınlar artık hatalara göz yummuyor bu yüzden boşanılıyor..

Evlilikten bireylerin beklentileri değişti...
Bireyler eskiye göre çok değişti..
Manevi değerlerin azalması sonucu evlilikte çekilen ufacık sıkıntılar bile çekilmez dert oluverdi..
Kadının iş hayatına girmesi , kendini geliştirmesi ya erkek tarafından çekilemez oldu ya da kadınlar bu özgüveni fazla abartmış oldukları için çekilmez oldu..
Ailelerin evlatlarını koruma iç güdüsüyle çocuklarına verdikleri yanlı destekler de etken olmuş olabilir....

Evet kadınlar değişti. Eskiden boşanmak, dul kalmak kadın için ölümden daha kötüydü.

Şimdi bu anlayış değişmeye başladı ve kadınlar artık kendilerini ezdirmiyor.

Boşanmaların nedeni ise erkeklerin (modern ya da okumuş, kariyer sahibi olsa da) hala aynı eski kafaya sahip olmaları ve kadını ona katlanması gereken annevari biri, evin bir eşyası olarak görmeleri.

Umarım zamanla erkeklerin bu kafa yapısı değişirse evlilikler daha uzun ömürlü olur.

bence bu zamanki evliliklerin kisa sürmesi dayaniksizlik. en kücük bir sorunda hemen bosanmayi düsünüyorlar. bosanmak artik okadar kolay oldu ki ve cevremizde kimse buna karsi degil

bence çıkar ilişkisi .günümüzde evliliğe daha çok ekonomik ortaklık olarak bakılıyor .bakılıyor şartlar eşit yada bir tarafınki daha iyi evleniliyor .e tabi sağlam birşeye dayanmadığı içinde gitmiyor bir süre sonra.ihanetler,şiddet ,geçimsizlik başlıyor bu yüzden evlenmek önemli değil doğru kişiyle evlenmek önemli benim için .

eskiden kadınların ekonomik bağımlılığı vardı. kadının çalışması ayıptı. boşanması daha da ayıptı. gelinlikle giren kefenle çıkardı.

koca olacak adam onun üstüne kuma da alsa, aldatsa da, aç bıraksa da, dövse de sövse de kadın katlanmak zorundaydı.

şimdi bu kafesten kurtulan kadın neden gönüllü olarak devam etsin?

şimdi ise aldatıldığı zaman kocasına muhtaç olmadığı için tekmeyi basıyor.

Ben ekonomik özgürlüge baglamiyorum konuyu.

Eskiden edep vardi, saygi vardi, sevgi vardi, merhamet vardi elalem ne der vardi, anne babadan korkma vardi ( ailemin yüzünü kara cikartmiyim gibi düsünceler ),
erkeklerde daha caliskandi, dürüstlerdi, simdiki gibi internet yoktu, dünya daha temizdi, safdi....

Simdiki gencligi eskilerle kiyasladigimiz zaman daglar kadar fark var. Konu bu...

şuan allahıma şükürler olsun çok mutlu evliliğim var hiç sorun yok diil illaki sorunlar var ama eşimle tartışmaya girdiğimzde ayrılmayı düşündüğüm zamanlar oldu tabi psikolajik olarak yapabilirmiyim onu bilmiyorum o anki sinirle düşündğüm olmuştu ve çok korkuyorum evliliğimn bitmesinden benim asıl merak ettğim şuan bakıyorum çevreme bir heycanla evlenip düğün hazırlığında olan tanıdıklarım 2 ay ne biliym 3 ay sonra ayrıldık diyolar vee hiç abartısız okadar çokkki boşanan olmasa sallantıda olan var ayrıldı ayrılacaklar eskilere bakıyorum yani annelerimize babalarımıza annem çok şeyler çekmiş çok zor günler yaşamış küçük bir evde kayınpeder kaynı elti çoluk çocuk yiğen vs bile kaldıkları olmuş şuan bana kaynanam bir haftalığına gelse bana öyle bi batıyoki annem ve onun yaşındakiler kaynanalarından neler çekmişler anneme bazen diyorum kaynanam böle yaptı diye hep haksız buluyo beni ne var yani nolmuş yani olacak okadar o senin annen vs. yaşadıklarının yanında hiç görüyoo hakllı diye düşünüyorum kısacasıı günümüzn evliliklerin ksa olması neden tartışmak istedimm..

sabır ve tahammül yok biraz sıkıntıya girince hadi boşanalım oluyor ...beklentiler tek taraflı ben yapmam sen yap durumları

Son düzenleme:
Kimse kimseye tahammül edemiyor artık,annelerimiz gibi alttan almayı susmayı bilmiyoruz güya bilinçleniyoruz :p
Ufacık şeyleri onur gurur meselesi yapıyoruz,karı-koca birlikte daha az zaman geçiriyor artık
saçma sapan abuk subuk dizilerle insanların beyinlerini yıkıyolar
aslında sayılacak çok şey var...

Bir özgüven türküsü tutturmuşuz gidiyoruz..
Neyin özgüvenidir özgüven nedir anlamadım gitti..
Bakıyorum çocuklar gençler saygısız..
Anaya ataya saygı yok çoğunda..
Eskiden kaynanalar gelinlere çektirirmiş şimdi kaynana çektiren gelinler var..
Eskiden koca çalışır evin gelirini sağlardı..Karısı da evi çekip çevirir çocuklarla ilgilenirdi..
Şimdi çalışan bayanlar çoğunlukta ve görevleri paylaştırmak da istiyor..
Haliyle bir yerden patlak veriyor..
O kadar çok ki neden..
Bir de eskiden boşanmak çok zormuş kanuni olarak da..
Hem boşanan kadına iyi gözle bakılmazdı..
Kimse de cesaret edemezdi boşanmaya..
Artık şimdi herkes herşeyin farkında..
Şimdiki düzen iyi mi kötü mü tartışılır...

Ama korkma arkadaşım sağlam temellere dayandır saygı sevgi huzur olsun da gerisi önemli değil :21:

Back
X