Sucluluk duygusundan nasil kurtulabilirim?

Futile

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
1.460
3.886
83
Merhabalar.
Bu sene universiteye yeniden basladim, kuzenim de ayni sehirde ve universitede okudugundan ayni evde kaliyoruz. En son halamin ayin neredeyse yarisinda bizimle kalmasi ve her hareketime mudahalede bulunmasi sebebiyle bir konu acmistim, buradan da gelen tavsiyeler sonucunda konuyu babama actim, babam da bana hak verdi ve halamla konusacagini soyledi. Ama sanirim biraz agir konusmus, halam da biraz alingan bir insan ve sonuc olarak kusmusler. Sonuc olarak 2-3 aydir hic konusmamislar. Bu durumu cok da kafama takmiyordum ama gecen hafta babam dedemleri ziyarete gitti ve halam sirf babam orada oldugu icin aile yemegine katilmamis. Halami arayip konustum, kendisinin benimle bir sorunu yok gayet sicak davrandi, beni suclamadigini soyluyor ama ben yine de kendimi kotu hissediyorum. Keske tahammul etseydim diye dusunuyorum, benim yuzumden aralari bozuldu gibi geliyor. Bu sucluluk duygusundan nasil kurtulabilirim, aklima gercekten bir sey gelmiyor ve bu durumu cidden kafama takmis durumdayim.

Babanızla konuşup, halanın gönlünü almaya çalışin.
Ufakta bir hediye alın.
Konu kapansın bu yaştan sonra iki kardes birbirine saçma sapan sebeblerle kavgali olmasınlar.

Merhabalar.
Bu sene universiteye yeniden basladim, kuzenim de ayni sehirde ve universitede okudugundan ayni evde kaliyoruz. En son halamin ayin neredeyse yarisinda bizimle kalmasi ve her hareketime mudahalede bulunmasi sebebiyle bir konu acmistim, buradan da gelen tavsiyeler sonucunda konuyu babama actim, babam da bana hak verdi ve halamla konusacagini soyledi. Ama sanirim biraz agir konusmus, halam da biraz alingan bir insan ve sonuc olarak kusmusler. Sonuc olarak 2-3 aydir hic konusmamislar. Bu durumu cok da kafama takmiyordum ama gecen hafta babam dedemleri ziyarete gitti ve halam sirf babam orada oldugu icin aile yemegine katilmamis. Halami arayip konustum, kendisinin benimle bir sorunu yok gayet sicak davrandi, beni suclamadigini soyluyor ama ben yine de kendimi kotu hissediyorum. Keske tahammul etseydim diye dusunuyorum, benim yuzumden aralari bozuldu gibi geliyor. Bu sucluluk duygusundan nasil kurtulabilirim, aklima gercekten bir sey gelmiyor ve bu durumu cidden kafama takmis durumdayim.
Iki kardeşi birbirine mi düşürdünüz

Iki kardeşi birbirine mi düşürdünüz
Kendimi suclu hissettigimi soylemis olmama ragmen boyle bir yorum yapma nedeninizi merak ettim. Eger boyle olacagini bilseydim, babami olaya hic karistirmazdim, ne kadar zorluk cekersem cekeyim tahammul ederdim emin olun. Olaylarin buraya varabilecegini dusunmedim, babamin boyle agir konusabilecegini de hesaba katmamistim. Gercekten moralimi bozdu yaptiginiz yorum.

Babanızla konuşup, halanın gönlünü almaya çalışin.
Ufakta bir hediye alın.
Konu kapansın bu yaştan sonra iki kardes birbirine saçma sapan sebeblerle kavgali olmasınlar.
Babam beni ne yazik ki dinlemiyor. Son care olarak anneme soyledim, ne kadar ise yarar bilmiyorum ama yarin belli olur. Yorumunuz icin tesekkur ederim.

Onlar kardeş küser barışır.
Tahammül etmemek en güzeli.
İleride yaşanabilecek sorunların önüne geçmiş oldunuz.
Takintili bir kisiligim var, bir konuya taktim mi cogu zaman uyuyamiyorum. Kendimi rahatlatmaya calisiyorum ama ise yaramiyor. Tesekkur ederim yorumunuz icin.

Belki ufaktan ufaktan aralarını bulmaya çalışabilirsin. Babana azıcık baskı yaparsın halanın gönlünü alması için. Halanla konuşurken de duygu sömürüsü yaparsın 'babam çok üzülüyor' gibisinden. İkisine de siz kardeşsiniz ölüm var, kalım var küslük olmasın konuşması yaparsın bir de. Belki yumuşarlar.

İki kardeşi birbirine düşürmek gayet saçma bir tabir olmuş buarada hiç takılma.

Belki ufaktan ufaktan aralarını bulmaya çalışabilirsin. Babana azıcık baskı yaparsın halanın gönlünü alması için. Halanla konuşurken de duygu sömürüsü yaparsın 'babam çok üzülüyor' gibisinden. İkisine de siz kardeşsiniz ölüm var, kalım var küslük olmasın konuşması yaparsın bir de. Belki yumuşarlar.

İki kardeşi birbirine düşürmek gayet saçma bir tabir olmuş buarada hiç takılma.
Hem halam hem babam cok inatci, konusmaya calistim ama ikisi de beni dinlemedi. Halam cok kirilmis, babam da soylediklerimin hepsi dogru havalarinda. Bir turlu dinlemediler beni, son care olarak annemi ve babaannemi araya soktum yarin cozulebilir belki her sey ama gene de uyuyamadim bir turlu. Tesekkur ederim yorumun icin.

Bastan keske isini kendin halletseydin babani karstrmadan. Duzelir zmnla.. belki halanda yaptigi yanlisi farkeder

Merhabalar.
Onlar abi kardeş, kardeş kardeşi bıçaklamış dönmüş geri sarılmış o yüzden takma eninde sonunda barışacaklar

Bişey olma barışırlar sen takma
Herhalde bi sorun olduğunda ailene söyleyecektin
Yaptığında bişey yok

Onceki konunuzu bilmiyorum halanizin size bir yanlisi olduysa karsiliginda babaniz da hakkinizi savunduysa uzulmeyin derim.
Oncelikle babaniz yapmasi gerekeni yapmis halanizda artik yapmamasi gerekeni anlamistir.Zamanla duzelir siz karismayin...

Bastan keske isini kendin halletseydin babani karstrmadan. Duzelir zmnla.. belki halanda yaptigi yanlisi farkeder
Denemedim degil. Tesekkurler.
Onlar abi kardeş, kardeş kardeşi bıçaklamış dönmüş geri sarılmış o yüzden takma eninde sonunda barışacaklar
Tesekkur ederim.
Bişey olma barışırlar sen takma
Herhalde bi sorun olduğunda ailene söyleyecektin
Yaptığında bişey yok
Takintili bir kisiligim var daha once de soyledigim gibi, olaylari kafamda dondurup dondurup duruyorum. Birkac saat uyuduktan sonra daha iyi hissediyorum neyse ki, size de tesekkur ederim.
Onceki konunuzu bilmiyorum halanizin size bir yanlisi olduysa karsiliginda babaniz da hakkinizi savunduysa uzulmeyin derim.
Oncelikle babaniz yapmasi gerekeni yapmis halanizda artik yapmamasi gerekeni anlamistir.Zamanla duzelir siz karismayin...
Tesekkur ederim.
Burada konu açıp babana söyle demişler o da babasına söylemiş. Bazen buradaki tavsiyeler hiç yerinde olmuyor
Sanki buradaki tavsiyeleri akil suzgecinden gecirmeden uygulamisim gibi konusmasaydiniz keske. Ben cocuk degilim, zor bir durumda kaldigimi dusundum sadece. Babama soylemekten baska carem yoktu, ne yaptiysam halam ya ciddiye almadi ya da saygisizlik olarak yorumladi. Kuzenim zaten hic sikayetci degildi, annesi sonucta ben de ona hak veriyorum, oz halami kovacak halim de yoktu.

Bende de var hala 5 tane sağolsun biri hariç hiçbir işime karışmaz ama o bir tane kendinden soğuttu beni çok üzdü bizi.. babam başta bize abartıyosunuz dersi ama şimdi o bile mesafeli çünkü bize yaptıklarını anladı.. yani girmeyin 2 kardeş arasına düzelir elbet

Bende de var hala 5 tane sağolsun biri hariç hiçbir işime karışmaz ama o bir tane kendinden soğuttu beni çok üzdü bizi.. babam başta bize abartıyosunuz dersi ama şimdi o bile mesafeli çünkü bize yaptıklarını anladı.. yani girmeyin 2 kardeş arasına düzelir elbet
Halami seviyorum, o da beni seviyor sadece tarzi farkli biraz diye dusunuyorum. Babam ve halam birbirlerine cok duskundurler, 3 aydir konusmuyor olmalari gercekten buyuk bir olay. Ben de duzelmesini umuyorum, tesekkur ederim size de.

Senin bi suçun yok ki. Aralarını sen bozmadın. Onlar muhtemelen senin kuzeninle yaşadığın evden girip başka konudan çıktılar. Kardeşler arasında olur böyle şeyler. Üzülme barışırlar ;)

Senin bi suçun yok ki. Aralarını sen bozmadın. Onlar muhtemelen senin kuzeninle yaşadığın evden girip başka konudan çıktılar. Kardeşler arasında olur böyle şeyler. Üzülme barışırlar :KK66:
Aralarinda gecen diyalogu tam olarak bilmiyorum, ikisi de gecistiriyor, soylediginiz gibi olmasi muhtemel. Tesekkur ederim.

Back
X