suda doum yapan var m arkadalar?

safkan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
1.254
16
116
İstanbul
ben bu dogum meselesını baya araastırdım ama en kolayı suda dogum gozukuyor
normal dogumu ızledım zor geldı bırde kesık atıyorlar sorası dıkıs malum o yuzden korktum
ıkıncısıne yanı sezeryana bakmıyorum bıle bana vahset gıbı gelıyor
ucuncusu olan suda dogum vıdeolarını ızledım valla hatunlar en fazla 10 dk ıcınde doguruyolar cokta kolay oluyor sızde ızleyın bakın ne kolaymıs dıyorum ıcımde 5 tane dogurur ınsan boyle dıyorum
avrupa cok gelıstırmıs kendını ya saglık acısından en ıyısı neyse adamlar onu yapıyor
plastık kuvet gıbı bıse var ıcıne sıcak su dolduruyolar
ebe eslıgınde ve kendı evlerınde doguruyo hatunlar helal olsun avrupa teknolojısıne yaa
cok hosuma gıttı
zaten yurt dısında %85 normal ve ebe eslıgınde dogum yaptırıyorlar
%15 lık sorunlu annelere sezeryan yapıyorlarmıs ozaman doktorlarda eslık edıyormus
suda dogum yapan varsa bıze neler yasadıgını ve nerde dogum yaptıgını anlatabılırmı acabahihoyyyt

safkan iyiki açmışsın bu başlığı.ben de bilmek istiyorum.ve özellikle Türkiye şartlarında suda doğum mümkünmü?Ama galiba her yerde yoktur ve çok pahalı bir doğum yöntemidir..ben bu konuda hiç araştırma yapmadım açıkçası...

Kızlar Türkiyede suda doğum ankarada zekai tahir burak hastanesinde yaptırılıyor ve türkiyede suda doğum ünitesi bulunan ilk devlet hastanesi en azından bildiğim suda doğum yaptıran tek hastane ...Ama özel hastanelerde durum nedir ne değildir bilmiyorum ağrıyı yarı yarıya azalttığı çocuğun su içine doğduğu için anlık şok yaşamadığı vs vs bi çok yararı olduğu söyleniyor...Umarım azcıkta olsa yardımcı olabilmişimdir...yerimseniben

ben arastırdım ve en kolay hemde acısız bu yontem gozukuyor
ebe eslıgınde yapılıyor sanırım
gulben ergen boyle dogurmus dıyorlar benım cok kafama yattı
ıslem sonrasında sanırım dıkıs vs yok cunku dogum esnasında kesı atmıyorlar
bana cok rahat bı dogum gıbı geldı turkıyede yaygınlasmamasına uzuldum ınsallah artar
ızledıgı vıdeolara bakılırsa doldur kuvetı dogur denecek kadar kolay gozukuyor sızde suda dogum vıdeolarını ızleyın tavsıye ederım

Türkiye'de yok gibi birşey diye biliyorum. Uygulayan yer çok az herhalde. Yurtdışında yaşayan arkadaşlardan vardır belki suda doğum yapan.
Ama onun da kendine göre komplikasyonları var tabi. Bir de hiç kesi atılmayacak diye birşey yok; eğer kanal çok darsa ne olacak ki?
Dediğiniz gibi çok rahat bir doğum şekline benziyor ama...

Evet ya suda doĞum yapan bırlerı yokmu ?
Yazsın nasıl olduĞuu, bende suda doĞum yapmak ıstıyorum
nasıp olurda hamıle kalırsam tabı :)

ıstanbulda yok galıba suda dogum bende bır ebe bulup doldururum kuvetı ıcınde dogururum ınat ettım banene eger normal doguma elverıslı ıse boyle yapmayı kafaya koydum
saglık sıstemının bosvermıslıgıne ısyan edıyorum
bosubosuna yapılan sezeryanlere verılen narkozlara
normal dogumda bıkac dakıka erken olsun dıye atılan epızyonlara ısyan edıyorum allahın koydugu bı denge var bence ıstısnalar harıc tum kadınlar normal yolla epızyonsuz dogurur
dogum suresunı 5 kat kısaltan suda dogumu ıse gelıstırmelerını ıstıyorum
bız kadınlar doktor ve hastanelerden taleplerde bulunmadıkca onlar ıslerıne gelenı yapacak haberınız olsun

suda dogum yurt dısında cıdden yaygın ve guzel bir yontem fakat ben sahsen boyle bir dogum seklını turkiyede yapmak ıstemem cunku bu konuda tecrubeler yetersızdır, yanı cevremızde kac kısı bu yontemle dogum yaptı mesela, hic yoktur..yenı yenı yaygınlasacak bir seyın oncusu olma dusuncesı benı korkutuyor:uhm:aslarında videolara bakılırca cidden cok rahat bir dogum sekline benzıyor.. yalnız videolardakı goruntulerde dıkkatınızı kuvvette annesıyle birlikte oturan 4-5 yaslarındakı cocuk cektı mı? bence o yasta bır cocugun boyle bır seyın bu kadar ıcınde olmasına gerek yok, kotu bir manzara onunda o suda olması.. bana garıp geldı:bbo:

yabancılar bıraz rahat ınsanlar bana sorarsan kocamında orda olmasını ıstemem bu ozel durumda sadece ebe olmalı baska kımseyı bende sahsen ıstemezdım

bu goruntulerdeki kadar kolay mi ki!! gerci hepsini izlemeyedim korktum. anam suda bogulur falan cocuk bosverin, ben fransadayim burda duydum ama cok da yaygin degil. yalniz burda mecburiyet yoksa paranizla bile sezeryan olamiyorsunuz, mutlaka normal dogum ben sezeryan isterim deyince kadinlar yuzunuze "neeeeeeee manyak misin o dogum degilki ameliyat" diyor:)) neyse Allah nasip ederse tekrardan, dogurma asamasina gelirsem yine de sezeryan isterim:)) beni deli saniyorlar burda bu yuzden. turkiyeyi anlatiyorum "yanlis biliyorsundur sezeryan serbest olamazki diyorlar":)) cok alemler.

Ben Alman hastanesine gidiyorum takipler için testler için vs benim Dr suda doğumda enf kapilabilecegini söyledi illa istiyosan suda sancıları çekersin cocuk gelirkene hemencik cikaririz seni dedi ama banakalsa korkuyosan normal doğumdan epudurali takarız normal yaparız dedi bende vazgeçtim suda doğumdan

enfeksıyon rıskı dusuk dıyorlar
hem apıdural takınca epızyon yanı kesı atıyorlarkı hem kısa surede doguyor hemde onlar ıcın zor degıl bır ıgne bı nesterle cızık ama o bolge hassas ve acısı ıyılesene kadar suda dogum bana daha makul bı cozum gıbı gelıyor
bence dr bu konuda tecrubesız oldugu ıcın yonlendırmıs
bebekte sorun yoksa normal doguma uygunsa enn ıyısııı suda dogum arkadaslar bu kesınlıkle bır gercek vıdeoları ızleyıp bakabılırsınız

Alman hastanesinde gorev yapıyor newyork unı çalışmış turkiyeye yeni geldi yüksek riskli gebelik uzmanı bence beni teşvik etmesindeki ana amac benim vajinismusu gecsmisim oldumdan olabilir yoksa tecrübesi vs suphe dedilecek bı Dr değil kendisi ben kesiden korkuyorum kesı yana doğru atiliyomus sanırım

selam
arkadaslar evet suda dogum zekaı tahırde var ama ıstek olursa acıyorlar ve hamılelıgınızın basında bu ıstekte bulunup ayrı bır bırımle sureklı kontrololdugunuzu duymustum yanı baska hastanelerde aylarınız gecıpte dogum zamanı suda dogum ıcın o unıteye gıdenı kabul etmıyorlarmıs
bır de kesı ıcın neden bu kadar tedırgın oldugunuzu anlamıyorum. dogum sırasında atılan o kesı rastgele yırtılmasını engellıyor ve sadece ılk dogumda atılıyor rasgele yırtılma daha zor gecen ve de dıkılmesıde zor olan bır durumve atılacak kesınınbuyuklugude sızın yapınıza baglı
eger rahmınız uygun acılıyorsa kesı atılmıyanlar bıle oluyor.
Tum bunlar annenın bıran once ayaga kalkmasını saglayacak operasyonlar ve kesınlıkle sezeryanla kıyaslanamayacak kadar da basıt. sevgıler

sevgılı safkan emınım ılk dogumundur ve sana ıkı dogum yapmıs bır ınsan olarak sunu soyleyıp senı rahatlatmak ısterım bende ılk dogumumdaan once normal dogum nasıl olacak rahım nasıl acılacak sorusuyla o kadar cok endıse yasadım kı acı cekecegım korkusuyla ama her ıkı dogumumda da edındıgım tecrube su oldu dogum baslayıp bıtene kadar hıssettıgım tek sey karnımdakı ve kasıklarımdaki sancıydı. adet sancısı cınsınden yanı o bolgelerden ve tabıkı daha ha sıddetlısı .
hatta ınanamadım ben rahmımde acayıp seyler acılar dusunmustum ama sadece karnımdan sancı cektım dıye.Evet arkadasım bırcok ınsaanda sadece bu korkudan dolayı sezeryan ıstıyor. Ama sezeryan yapanlar gozunu acamayıp yatagından kalkamazken normal dogum yapanlar bebeklerının keyfını cıkarmaya ılk anda baslamıs oluyorlar .Allah hakkında hayırlısı neyse onu versın ve dogumun cok sancılı bıle olsa bebegının hayalıyle zevk almaya calıs .Benım annem bana hep sunu derdı dogum o kadar zor olsa herkes bu kadar dogurur mu sevgıler...

rabbim hepinize güzel bir hamilelik kolay dogumlar nasip etsin insallah

ben tuanada suya girmistim
banyom okadar büyük ve rahattiki
yalniz 2saat sonra SIKILMISTIM
su rahatlatiyo insani kessinlikle
ve hic sogutmadan hep sicak tuttu suyumu ebe
ama dedigim gibi ben SIKILMISTIM 2saat sonra ciktim
ve normal dogum yaptim
korkmayin derim canlarim
nasil bekarken ilk geceden korkuyosak
ve o geceyi sag salim atlatdiysak
ayni sekilde dogum icinde gecerli
rabbim dayanma gücünü kuvvetini veriyo bizlere inanin
sonrasinda yasanan acilara zaten deyiyo
ve meleginizi kucaginiza aldiginiz an bitiyo

canım kuzenim doğum yaptı ama pişman. almanyada doğum yaptı havuzda. havuzdayken kesi atamıyorlarmış o yüzden hep yırtıldı ve dikişleri var bisürü

Back
X