Kekler - Pastalar sultan sarması(resimli)

aytenim35

değmezmişş :(
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
272
1
96
36
İzmir
Yapılışı çok pratik, leziz ve çok şık görüntüsü oluyor..

büyük bi tepsinin alt tabakasına hindistan cevizi serpilir.

4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1paket kakao
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
alt tabakası için:
1 bardak hindistan cevizi
üst tabaka için:
kremşanti
1 bardak süt

Bir tencerede sütü, unu, şekeri, kakaoyu çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir.
Ocağı kapatmaya yakın vanilya eklenir ve ocaktan indirilir.
1 Yemek kaşığı margarin ilavesi ile mikserle çırpılır.
Büyük fırın tepsisinin zeminine bol hindistan cevizi serpilip muhallebi sıcakken tepsiyeye yayılır. (Burada oluşabilecek deformasyonlara dikkat lütfen hindistan cevizi tabakasını bozmadan ince hareketlerle karışım tüm zemine yayılmalı.)
Kakaolu muhallebimiz soğumaya bırakalır.
1 Paket kremşanti 1 Su Bardağı süt ile hazırlanıp tepside bizi bekleyen kakaolu muhallebi üstüne yayılır.
Buzdolabında bekletip iyice soğuduktan sonra büyük tepsideki sultanımız enine 2 parmak kalınlığında olacak şekilde şeritler halinde kesilir. Sonra bir de tepsiyi boydan ikiye bölecek şekilde kesilir.
2 Parmak kalınlığı şerit sultanımızı sararak işlemi tamamlıyoruz.
Sultanlar sarma işleminin ardından dik olarak servis tabağımıza diziyoruz..

grnt023.jpg

havuz026.jpg

Son düzenleme:
bunu bende surekli yaparim ama adini ben kakaolu rulo diye biliyorum tatli seyleri sevmeyen kayinvalidem bile buna bayilir super bir tat bu ellerine saglik canim

çok begendim.
kabul günleri için birebir.
bende denemek istiyorum.
çok güzel gözüküyor.
paylaşım için teşekkürler.

çok begendim.
kabul günleri için birebir.
bende denemek istiyorum.
çok güzel gözüküyor.
paylaşım için teşekkürler.

evet canım
geçengün evime cağırdım akrabaları felan hepsini
ozman yaptım işte
herkes afiyetle götürdü
tarifini herkes istedi
çok mutlu oldum
burdada paylaşıyım dedim
yorumun için bende sana teşekkür ederim
a.s.

ay evet bunu bende bir iki kez yaptım ,adı da afyon lokumu :)) demekki herkese göre farklı ..bugün ne yapsam diyip duruyodum yapıyım bari çok kolay zaten ..eline sağlık canım süpper görünüyor..

ay evet bunu bende bir iki kez yaptım ,adı da afyon lokumu :)) demekki herkese göre farklı ..bugün ne yapsam diyip duruyodum yapıyım bari çok kolay zaten ..eline sağlık canım süpper görünüyor..

herkese göre ismi farklı sanırım
hem pratik hem lezzetli yapılmasıda kolay yap tabi tavsiye ederim canım
teşekkür ederimm
:1hug:

canım çok güzel görünüyor ellerine sağlık ben bir şey soracam kakao küçük pakettekimi büyük pakettekindenmi koyuyorsun

canım ellerine sağlık çok lezzetli ve hoş görünüyorlar,günüm için deneyecem ama tepsiye ypışır sarılmaz diye korkuyorum,varmı bir püf noktası bunun için,

canım ellerine sağlık çok lezzetli ve hoş görünüyorlar,günüm için deneyecem ama tepsiye ypışır sarılmaz diye korkuyorum,varmı bir püf noktası bunun için,

yok canım sarılıyo bende öyle düşünmüştüm ama kolay oluyo sarılması tepsiye ilk hindistancevizi serpiyosun ya o onun yapışmasını önlüyor dünde yaptım hemen bitti eşim bayılıyo bu tatlıya opuyorumnanaktan

bu tarifi ilknur arkadaşımızda vermişti sanırım onunkinin adıda iki renk ruloydu onun tarifinde görüp yapmıştım harika olmuştu hatta resmini eklemiştim oraya eşim çok beğendi tabi misafirlerde arada yaparım süper olur
sizinde elinize sağlık harika görünüyo

ben yaptım çok güzel oldu dikdörtgen borcama yaptım çok büyük oldu acaba fırın tepsisine göremi yapıyorsun canım sen

Back
X