Sultanım Abdulhamit'im rahat uyu, emanetin emin ellerde

yoo ne alaka.RTE hayranı olmadım hiç.ne alaka ya cidden kel alaka.
polemik mi yapmak istiyorsun cry?
hayır halkın sıkıntısını dile getirmeye çalışıyorum..helede bizim Türk kadınları gerçekten üretken ve cefakardır..halkımızda iyi niyetlidir..inanmak ister..

olay Müslümanlığa gelince arkadaşım Müslüman Müslümanın açığını kabahatini örtmez..örterse suça ortak olur..
bu da tamemen çarptırılan bir deyim.
Suç artık neyse hırsızlık? yolsuzluk?
bunun neyini örtecek ki müslüman?
Bunun İslam'da yeri var mı?
alakasız bir deyim alakasız yerde kullanılırsa yanlış şeyler çıkar.
Dil esnek canım nere çekersen ora uyum sağlar.

hayır halkın sıkıntısını dile getirmeye çalışıyorum..helede bizim Türk kadınları gerçekten üretken ve cefakardır..halkımızda iyi niyetlidir..inanmak ister..
evet evde oturmakla üretir. bu geniş bir konu. edebiyata çok müsait ve benim dediğimle çok alakasız.
aslında anladın.

fazlasıyla üretmiş gerisi zarar diyorsun yani?:KK70:

Cehaletle yıkanmak zararlıdır diyorum, suyu tercih edersek daha iyi olur : )

Latin harflerine geçiş nedeniyle yabancı dillerin istilasına uğradığımızı iddia eden insan, hayatında Osmanlıca tek kelime hakkında bilgi sahibi olmamıştır. Osmanlıcanın tamamı ama tamamı diğer dillerden esintilerden oluşur.

Gerçi daha anlam bütünlüğü sağlayan bir tane Türkçe mesaj yazamamış biri hakkında konuşuyorum, deli miyim neyim.

evet evde oturmakla üretir. bu geniş bir konu. edebiyata çok müsait ve benim dediğimle çok alakasız.
aslında anladın.
halk üretken ipek bunu biliyorum..teşvik gerek..üretken değilse iki vasıta tıklım tıklım vasıtada temizliğe niye gitsin arkadaş..marketlerde ünüversite bitirip asgari ücrete neden talim etsin..sen öyle dediğin zaman haksızlık yapmış olmuyormusun..

Latin harflerine geçiş nedeniyle yabancı dillerin istilasına uğradığımızı iddia eden insan, hayatında Osmanlıca tek kelime hakkında bilgi sahibi olmamıştır. Osmanlıcanın tamamı ama tamamı diğer dillerden esintilerden oluşur.

Gerçi daha anlam bütünlüğü sağlayan bir tane Türkçe mesaj yazamamış biri hakkında konuşuyorum, deli miyim neyim.
akp ye oy veren yaşasın şeriat diyen tesettürlü komşular ya bu şeriat gelse kocanız başka hanımda alabilecek dediğinizde essahmı diyor ya...

kaldı ki "değil" deyil olarak yazan insanlar kalkıp Osmanlıca'ya soyunursa vay halimize.

bu da tamemen çarptırılan bir deyim.
Suç artık neyse hırsızlık? yolsuzluk?
bunun neyini örtecek ki müslüman?
Bunun İslam'da yeri var mı?
alakasız bir deyim alakasız yerde kullanılırsa yanlış şeyler çıkar.
Dil esnek canım nere çekersen ora uyum sağlar.
islamda yeri yoksa ya ötekiler çalmadımı sanki neden deniyor..ötekiler biz Müslüman temsili partiyiz dedimi..

ben particiyim demiyorum,neden siz ve diğer itiraz edenlere rağmen sandıkta seçimin sonucu böyle geliyor diyorum.neden kalıplara sıkıştığınızı anlatıyorum.ayrıca tek bilinen müslümanlık insanın kendine müslüman oluşu.günümüzü hiçbir zaman eskinin vefa ve bonkörlüğü ile müslümanlık anlayışı ile karşılaştıramam.Peygamberler manevi dünyayı aydınlatmak, manevi dünya ışığında dünya hayatını da düzenlemek.herkes kendine müslüman diyorum ya işte kanıtı, müslümanım diyip başlık parası ile kadınları inek gibi satmak daha olgunlaşmadan kocaya sepetlemek,tarlada çalışsın diye kuluçka makinesine çevirmek değil.zaten günümüzde çoğu insan ben dahil hakkıyla dini kurallara uymuyoruz, herkes "dedem hacı el verdi" modunda en uç nokta da "içim temiz". cumhuriyet ilan edildiğinde herkes yobazmıydı.hiç aklıbaşında insan yokmuydu.hep batı ideolojilerinin peşinde koşanlar mı aydınlıktı.savaştan geriye hep aptal cahil ve yobaz insanlar mı kaldı?Atatürk ün ömrü yetseydi cumhuriyet ilan edildikten bir belli zaman sonra batıcılık akımı da işlevini yitirip sona erecekti.sonunda batıcılık akımının da ömrü bitti inönünün cumhuriyet adı altında dayattığı kominizim bile devam ettiremedi.cumhuriyet ilan edildiğinde halk zembille inmedi anadoluya osmanlının torunlarıydı kalanlar.

İnönü'nün ''kominizm'' getirdiğini nereden öğrendiniz, o kadar saklıyorlardı halbuki.

islamda yeri yoksa ya ötekiler çalmadımı sanki neden deniyor..ötekiler biz Müslüman temsili partiyiz dedimi..
Cry senı severım ama ıyı nıyetınden suphe etmeye basladım.yazdıklarımı carptırıyorsun.ben o cumlenın ıslamda kullanım yerının farklı oldugunu soyledım.kı sadece ıslam degıl tum ılahı dınlerın temelınde ınsanların kusurlarına ıyı nıyet karsılıgı vardır ve derın bır cumledır.zaten nuansı alamıyorsan konusmanın anlamı yok.gelelım senın dedıgıne akp famılyası bu cumleyı kullanmıs ben de onların yaptıklarını tasdılıyorum sankı de bana dem vuruyorsun.buna goz yuman zaten hıc bır ılahı dıne gore yasamıyordur kı.dıger dınlere bak hrıstıyanlıkta hırsıza peskes cekmek var mı da ıslamda olsun.onlar yapıyor bunu ortelım yakıstırmasını sen yapıyorsun.lutfen ama..amacın reytıng mı anlamıyorum.

Cry senı severım ama ıyı nıyetınden suphe etmeye basladım.yazdıklarımı carptırıyorsun.ben o cumlenın ıslamda kullanım yerının farklı oldugunu soyledım.kı sadece ıslam degıl tum ılahı dınlerın temelınde ınsanların kusurlarına ıyı nıyet karsılıgı vardır ve derın bır cumledır.zaten nuansı alamıyorsan konusmanın anlamı yok.gelelım senın dedıgıne akp famılyası bu cumleyı kullanmıs ben de onların yaptıklarını tasdılıyorum sankı de bana dem vuruyorsun.buna goz yuman zaten hıc bır ılahı dıne gore yasamıyordur kı.dıger dınlere bak hrıstıyanlıkta hırsıza peskes cekmek var mı da ıslamda olsun.onlar yapıyor bunu ortelım yakıstırmasını sen yapıyorsun.lutfen ama..amacın reytıng mı anlamıyorum.

akp ye oy veren yaşasın şeriat diyen tesettürlü komşular ya bu şeriat gelse kocanız başka hanımda alabilecek dediğinizde essahmı diyor ya...
Cry sen ulkenın neresınde yasıyorsun canım?sen baya kulturlusun komsularını egıtsene canım azcık vatandaslık gorevı olarak.dogunun en ucra yerınden bahsedıyorsun sankı.keza sımdı kıylerde bole kadınlar her telden calıyor.

reytingmi..ne için reytin..:)şu an hiç bir din hakkınca yaşanmıyor olabilir..ama müslümanızda Müslümanız deyip bir partinin bunu yapması kötü olan..allah herkezin içini biliyor..

Back
X