Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar suna dumankaya'nın melek programında verdiği tarifler

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

bensiz_sewme

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
207
18
643
37
Sivas
herkese merhaba. sizler gibi aynı dertten müzdaribim. saç dökülmesi.. artık o kadar çok dökülüyorlar ki bıktım. saçlarıma fön çekip salık gezmeyi özledimm yaa burdan bi kaç tarif alıp denedim ama pek faydası olmadı. 2 haftadır ısırgan otunu kaynatıp döküyorum o da pek durdurmadı. saçlarımın yarısı gitmiştir heralde.
doktora gittim kan ve hormon değerlerim iyi. çinko hapı verdi. 10 gündür kullanıyorum. bakalım iyi gelecek mi..
herneyse ben suna dumankaya'nın melek programında verdiği tarifleri yazmak istedim. ben hiç denemedim ama ilerde denemeyi düşünüyorum..

SEYRELEN SAÇLARI GÜRLEŞTİREN KARIŞIM
1 kahve fincanı pul biber
2 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biberiye yağı

Yapılışı; Pul biber ve zeytinyağını bir kasede karıştırın. Hazırladığınız karışımı cam şişeye koyun, küçük bir tencerenin içerisine havlu ve üzerine biraz suyu koyup ortasına şişenizi koyun, 1 saat kısık ateşte benvari usulu kaynatın. Kaynayan karışımı ocaktan aldıktan sonra 1 gece demlendirin. daha sonra süzün ve içerisine biberiye yağı ilave edin. Haftada bir kez (saçınızın gürlüğüne göre bayanlar bir kahve fincanı, erkekler 1 çorba kaşığı) saç derinize masaj yaparak uygulayın.en az 2 saat bekletip yıkayın.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEYEN KARIŞIM
1 adet rendelenmiş patates suyu
4 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı hardal yağı

Yapılışı; Yıkadığınız patatesi kabuklarıyla birlikte rendeleyip suyunu çıkarın, içerisine bal ve hardal yağı ilave edin, karıştırın. Karışımı saçınıza uygulayın. Bu karışım saç dökülmesini önler, saçı gürleştirir, saçın nemlenmesine yardımcı olur, saç diplerindeki beyazları koyulaştırır. en az 2 saat bekletin.

bu tarifleri melek programının facebook sayfasından aldım..
herkese dökülmeyen, parlak, gür ve hızlı uzayan saçlar dilerim.. ve tabi kendime de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…