• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünger Kek: Pandispanya

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
296.986
613.571
1.098
43
Malatya
images.webp

Birbirinden lezzetli, bin bir çeşit pasta hazırlamaya olanak sağlayan sünger dokulu, yumuşacık bir pandispanya hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay. Tarifte yer alan ılık su kekin daha da kabarmasını ve hafif olmasını sağlıyor, benden söylemesi.

MALZEMELER
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
KAÇ ADET?
10 DİLİM

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA

Püf noktası:

Pandispanyayı, içini çekmesi ve keserken hamur olmaması için en az 30 dakika kadar bekletin.

Önceden ısıtılmamış, soğuk fırında pişirme işlemini başlatın. Fazla pişirmemeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kek kalıbı kullanın.

NASIL YAPILIR?
  • Yumurta beyazı ve sarılarını dikkatli bir şekilde ayrı ayrı kaplara ayırın.
  • Yumurta beyazlarını, toz şeker ekledikten sonra mikser ile yüksek devirde katılaşana kadar çırpın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve pudra şekerini ayrı bir kapta karıştırın.
  • Yumurta sarılarını derin bir kapta oda sıcaklığında su ilavesi ile hızlıca karıştırın.
  • Katılaşan yumurta beyazlarına unlu karışımı ve su ile çırpılmış yumurta sarılarını azar azar ekleyin.
  • Tüm malzemeyi 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine dikkatli bir şekilde yayın.
  • 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı fırında 2 dakika kadar tuttuktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
  • Arzuya göre; sade ya da hazırladığınız krema ve taze meyveler ile kapladıktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
ALINTIDIR..

pandispanya-tarifi-1-720x450.png

Birbirinden lezzetli, bin bir çeşit pasta hazırlamaya olanak sağlayan sünger dokulu, yumuşacık bir pandispanya hazırlamak düşündüğünüzden çok daha kolay. Tarifte yer alan ılık su kekin daha da kabarmasını ve hafif olmasını sağlıyor, benden söylemesi.

MALZEMELER
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
KAÇ ADET?
10 DİLİM

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 DAKİKA

PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA

Püf noktası:

Pandispanyayı, içini çekmesi ve keserken hamur olmaması için en az 30 dakika kadar bekletin.

Önceden ısıtılmamış, soğuk fırında pişirme işlemini başlatın. Fazla pişirmemeye özen gösterin.

Pişirme önerisi:

Arzuya göre kek kalıbı kullanın.

NASIL YAPILIR?
  • Yumurta beyazı ve sarılarını dikkatli bir şekilde ayrı ayrı kaplara ayırın.
  • Yumurta beyazlarını, toz şeker ekledikten sonra mikser ile yüksek devirde katılaşana kadar çırpın.
  • Elenmiş un, kabartma tozu ve pudra şekerini ayrı bir kapta karıştırın.
  • Yumurta sarılarını derin bir kapta oda sıcaklığında su ilavesi ile hızlıca karıştırın.
  • Katılaşan yumurta beyazlarına unlu karışımı ve su ile çırpılmış yumurta sarılarını azar azar ekleyin.
  • Tüm malzemeyi 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine dikkatli bir şekilde yayın.
  • 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı fırında 2 dakika kadar tuttuktan sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
  • Arzuya göre; sade ya da hazırladığınız krema ve taze meyveler ile kapladıktan sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
ALINTIDIR..

Birşey sorabilir miyim? Ben kızımın doğum günü için 40*40 Kare kalıpla pasta yapmak istiyorum. Pandispanyanın biraz kalın olması tercihim çünkü 4'e bölmek istiyorum. Sizin verdiğiniz bu tarifi kaç ölçü yaparsam istediğime ulaşabilirim acaba?

Birşey sorabilir miyim? Ben kızımın doğum günü için 40*40 Kare kalıpla pasta yapmak istiyorum. Pandispanyanın biraz kalın olması tercihim çünkü 4'e bölmek istiyorum. Sizin verdiğiniz bu tarifi kaç ölçü yaparsam istediğime ulaşabilirim acaba?
Bu ölçü çok az olur;)
Bakın şurdaki keki 4'e bölebilirsiniz daha kalın olursa kekiniz tam pişmeyebilir;) Ordaki ölçü 2 kalıba bölünmüş siz tek kalıpta yapabilirsiniz..Doğum günü için mi yapacaksınız..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kalp-pasta.819967/

Sünger kek tarifi isterseniz;)Bu tam 4'e bölünür..Bu kek ile doğum günü pastası yaptım.

4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı ılık su
çeyrek limonun suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı tepeleme + 1 çorba kaşığı tepeleme un ( Yumurtalar çok büyükse 2 çorba kaşığı tepeleme un kullanın )
isteğe göre yarım limon kabuğunun rendesi
1 fiske tuz

Pasta keki nasıl yapılır
  • Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın
  • Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın çeyrek limonun suyunu ve ılık suyu ilave edip iyice çırpın vanilini,kabartma tozunuda ilave ettikten sonra unu havadan eleyerek ilave edin tahta bir kaşıkla iyice karıştırın
  • Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp altı yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün kek kalıbının hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın
  • Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirirken fırının bir köşesine su dolu bir kase koyun bu işlem kekin daha yumuşak ve daha güzel gelmesini sağlar pasta kekinin üzeri iyice kızarana kadar pişirin,kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan kekinizi kalıptan çıkararken tepsinin kenarlarını bıcakla sıyırıp öyle çıkarın çünkü kalıbın kenarını yağlamadığımız için kenarlarına yapışır..

Bu ölçü çok az olur:KK66:
Bakın şurdaki keki 4'e bölebilirsiniz daha kalın olursa kekiniz tam pişmeyebilir:KK66: Ordaki ölçü 2 kalıba bölünmüş siz tek kalıpta yapabilirsiniz..Doğum günü için mi yapacaksınız..
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/kalp-pasta.819967/

Evet kızımın doğum günü yapacağım , kek kalıbım 40*40 kare olunca kaç ölçü yapmam gerektiğini bir türlü kestiremedim. Hani 2 parçada mı pişirsem bilemedim. Önce 2ölçü yapıp pişen keki 2'ye bölüp, sonra tekrar 2 ölçü yapıp onu da 2'ye bölüp 4 parça elde edebilirim belki. Yapmak istediğim pasta bu, dışarıdan katları görüneceği için muntazam olması gerekiyor çünkü.

Eklentiler

• images.webp
    images.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 201
Evet kızımın doğum günü yapacağım , kek kalıbım 40*40 kare olunca kaç ölçü yapmam gerektiğini bir türlü kestiremedim. Hani 2 parçada mı pişirsem bilemedim. Önce 2ölçü yapıp pişen keki 2'ye bölüp, sonra tekrar 2 ölçü yapıp onu da 2'ye bölüp 4 parça elde edebilirim belki. Yapmak istediğim pasta bu, dışarıdan katları görüneceği için muntazam olması gerekiyor çünkü.
O zamn iki tane kek yapın işinizi garantiye almış olursunuz;)Çünkü bu tür kekler en fazla 3e bölünebilir;)

Back
X